Eşimin sürekli hakaret etmesi, tehditleri ve öfke patlamaları normal mi, ne yapmalıyım?

Eşim sürekli sinirli, gergin. İyi bir şey yapıyor olsak da illa bir küfrü, bir konuşması can sıkar. O raddeden sonra benim için o anı mahvetmiştir ama o takılmaz böyle şeylere. Benim ağzımda, kalbimde kötülük yok der durur sürekli ama hakaret... Beynime, zekama küfürler... Bu arada onu sinirlendirecek bir şey de yapmıyorum, çocuğum var, akşama kadar onlayım. Yemek vs her şeyimi yaparım, evim temiz. Neyse, dün ilk kızı yatırıyorum, dizim var zaten. Çocuk uzun zamandır da geç uyuyor, artık saatinde uyuyacak dedim, yatırmaya götürdüm. Çocuk zaten uyumuyor, iki saatte anca uykuya geçiyor. Zort pırt geliyor, çocuk dalacak uyanıyor. Neyse en son deprem oldu diye geldi, ben de duymadım. Ben dedim, sinirlendi çıktı. Üstten nenesi seslendi, bu da diyor ki bizim canım alamamamış deprem olduğunu içerde diyor. Neyse dedim, aldım çocuğu tekrar uyuttum. Gece oldu, uyuyacağız, yatağın başındayım ben, telefonda da kısık bir video açık, öyle uyuyorum. İçerden su sesi geliyor dedi, sesi kapattım, dinliyoruz yani su sesi mi geliyor diye, yok gelmiyor ses dedim. Bana diyor ki beynini... Yaptığım, duymuyon mu? Ben de gittim, musluklar, her şey kapalı, ses yok dedim. Sonra yine geliyor ses dedi, yok kapalı her yer dedim. Senin ananı bacını bilmem, ne yapayım diyor. Bu sırada ben bu yazdıklarım harici de konuşmuyorum ki daha ayaktayım. Ben de sen ne biçim konuşuyorsun dedim, salona geldim. Sabah hiçbir şey olmamış gibi kahvaltısını aldı, işe gitti. Bu sürekli böyle. Arada hiçbir şey olmadı mesela, bugün sorun yok, sıkıntı yok, ana avrat söver durduk yere. Yemeğin tuzu az olsun, çok olsun en ufak şey yani. Zaten bu sinirden başına gelmeyen de kalmadı adli anlamda, alkollü araç kullanıp defalarca ceza yedi, bir gün cezaevinde bile yattı, denetimi var, yeni bir suç işlerse eski tüm cezalarını yatacak. Bana yine geçenlerde dedi ki araba sürüyorum, gergin. Ben de sakin ol, yoruldum bak falan diyorum. Tüm her şeyimi yakar, yine seni döverim dedi. Ben de biliyorum zaten, sana hiçbir şey engel olmaz dedim.
Eşimin sürekli hakaret etmesi, tehditleri ve öfke patlamaları normal mi, ne yapmalıyım?