7 aylık evliyim.. Sen gerizekalısin beyinsizsin ise yaramazin tekisin diyor :( iki lafından biri ya hakaret ya küfür :( nişanlı iken ağzından bir tane küfür duymayan ben şimdi sürekli psikolojik şiddetle karşı karşıyayim gittikçe soguyorum sizce tavrım ne olmalı:(
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
nasıl insanlar var ya. niye evlenmiş o zaman seninle? şunu çocuklarınıza öğretin gençler, bir insan önce anne babası kendi ailesi tarafından sevildiğini hissetmeli, büyüyünce de sevdiği adam/kadın tarafından sevildiğini hissetmeli. her insan buna ihtiyaç duyar. bunlardan biri eksik kalan bir insanın sağlıklı bir psikolojiye sahip olması beklenemez. bence senin eşin sağlıklı bir psikolojiye sahip değil. oturup onunla konuşmaktan başka hiçbir şey sana yardımcı olamaz. sakin kalmaya çalış. neden böyle davranıyorsun biz bunun için mi bir ömür aynı yastığa baş koymaya söz verdik. böyle bir ilişki sadece beni değil seni de mutsuz eder bunu düzeltelim birlikte de.
90 Yorumla
Sende ona karsilik ver al karsina de seninle bir omur geciricez ve senin bana dediklenine bak boyle olmaz bu isler kendinden sogutuyorsun beni de
Ezdirme kendini yoksa daha da ileriye gider60 Yorumla
- +1 yıl
Bak bu o angutun Egosundan kaynaklaniyor. bunu yenebilirsin , Yani ondan daha zeki oldugunu kabul ettirebilirsin. tabi bunun icin Zeki olman gerekiyor. bunun icin bol bol oku , onun bilmedigi konular da fikir sahibi ol , arastir , sorgula , sana hayranlikla bakmaya baslayacak bir zaman sonra.
71 Yorumla
Önce onur kırıcı konuşmalarından hoşlanmıyorum de ikaz et sonra olmazsa ailen arkanda ise biraz onlara geç belki akıllanır ama olmuyorsa yok yakından kendine eziyet etme geç olmadan yeni hayat kurmak için yol ver
130 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
76Cevap
- +1 yıl
Bence onu ayrılmakla tehdit et eger umursamıyosa tehtidin pek işe yaramıyorsa ayrıl git zaten beraberkende mutlu degilsin ayrılsan koymaz hem sana deger vermeyen sana hakaret eden insanla ne işin var çocuk falan yokken kafan rahatken ayrılmak mantıklı direk git ayrıl demiyorum ama en azından ona muhtaç olmadıgını onsuz yapabildigini ayrılamayı göze alabilecek seviyede oldugu ona göster (ama önce uyar , güzelce söyle çünkü uyarmadan ayrılma konusunu açarsan aslında ayrılmak istedigini düşünür ve bahane gibi gelir ona)
110 Yorumla - +1 yıl
Bence bu oyle dusundugu icin soylemiyor sdce snirini atiyor evlisin sonucta evli oldugunuz icin belki alınmıcagini bildigi icin kndince soyleniyordur bazi insanlarin agzi bozuktur ama kotuluk dsunmeden siradan bir kelime hibi kullanirlar alinma bence sncta evlisin cok fzla buyutulcek bsey degil babam anneme 25 senedir salak kari diyo =D
40 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Evlilik öncesi reklamdı. Reklamlar bitii. Öncelikle çocuk yoksa, biraz daha şanslısın. Birincisi; bu durumdan rahatsız olduğunu karşı tarafa bildirmeniz gerekir. Bu pek işe yaramaz ise, öküzlerde işe yaramaz. ikinci yöntem ailelerine ihbar, buda sorunu çözmüyorsa, belki 1-2 aylık bir ayrılık işe yarayabilir. Sonrası zaten boşanmaya gider. Ezdirmeyin kendinizi, hiç kimsenin deli oğlu için üzüntüye girilmez.
200 Yorumla Ya ben ne kadar üzülüyorum boyle şeyler duyunca yaa. Insan eşine hakaret etmemeli ya kadın erkek fark etmez imi taraf da ayni. Böyle insan mi olur? Arkadaş bilmiyorum benim bir eşim olsa sırtımda taşırım bir ömür. Böyle insan musveddelerine de nasip etmiş allah kıymetini bilmiyorlar. Sana bir şey diym mi kardeşim o hakaret ettikçe sen iltifat et gül geç sonra utanir belki kendinden utanır da akli başına gelir belki. Allah yardımcin olsun. Ama üzme kendini her şey gelip geçer. :(
64 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun tebrik ederim.
- +1 yıl
Teşekkür ederim Ama gayet olması gereken davranışı tebrik eder olmuşuz maalesef şimdi bir daha üzüldüm. Acısını tatlısını , derdini neşesini bir ömür seninle paylaşacak ne bileyim bir sürü şeyler var ya senden hayatın yükünü azaltacak senin karnını doyurucak sırtını yıkayacak ne bilym sana çocuk doğuracak senin diğer yarın olacak hasta olduğunda basinda duracak seninle mutlu seninle üzgün olacak ve daha niceleri sayamadığım kelimeyle ifade edilmeyecek kadar mühim olan bir insana böyle davranılmaz ki. O önce allahın hadi allaha inanmıyorsan bile ana babasının sana emaneti olan sana güvenmiş sana sığınmış hayatını sana adamış bir hanımefendiye boyle davranılmaz ki. Başının tacı edip indirmemen lazım yazık çok yazık...
- +1 yıl
Haklısın olmasın gerekeni takdir ediyoruz çünkü artık nesli tükendi, tükeniyor falan da değil bildiğiniz tükendi. Bu sadece erkekler için de değil, eşini aldatanlar mı ararsınız hayvana edilen merhameti insanlara sunmayanı mı ararsınız. O kadar saçma bir devirdeyiz ki şimdi. Ne helalim diyip beklemek kaldı ne de saygı...
7 aydır evlisiniz yani henüz 1 yıl bile olmamış ve eşin dövmekteen beter ediyor bana soranlara herzaman aynı cevabı veriyorum kiminle evleniyim
namaz kılan ile evlen sevmese bile eziyet etmez
ALLAH ı zikreden ile evlen ağzından küfür çıkmaz
zekat verenle evlen cimri daha olsa kalbi yumuşar
kısacası ALLAH a yönelmiş kalbini eşine değil RABBİNE adamış biriyle evlen
İNŞALLAH düzelir111 YorumlaNe yapman gerektiğini bilmiyorum ama kesinlikle yapmaman gereken şey sessiz kalmak. Konuşarak neden böyle yaptığını anlamaya çalışmak, yaptığının yanlış olduğunu belirtmen iyi olabilir. Ama kesinlikle sessiz kalma, alttan alma ve tepkini koy. Ben çok duydum gördüm çevremden. Böyle başlangıçların ilerisi çok kötü oluyor bunu durdurmadığınız sürece
20 Yorumlakarşına al mutlu olduğu bir anınızda ve güzelce anlat kırıldığını söyle.
ya da şu şekilde yap. gece uyurken sarılıp kulağına söyle ya da onu öp sarıl ve kulağına yakınlaşıp onu çok sevdiğini söyle ve sevgi gösterini yarıda kesmeden güzel sözler söylerken arada ona bu konuyu 2-3 cümleyle açıkla. seni çok seviyorum aşkım.. aramızın soğuk olmasına dayanamıyorum. hep böyle olmayı çok istiyorum. sen benim hayatımın anlamısın. bazı söözlerin seni bu kadar çok seven adamı çok kırıyor, muah muah öp onu. daha dikkatli olalım bu saatten sonra. bende kendimde hoşlanmadığın davranışlarımı değiştirmeye çalışacağım. canım karım benim, sevdiğim de ona daha çok sarıl. daha dikkatli olalım kırmayalım birbirimizi artık de sonra imalı gülerek sende o sözleri daha etme bana kırılıyorum sevdiğim üzüyon ben de. sonra tekrar sevgi gösterisine başla. gıdıkla falan...00 Yorumla- +1 yıl
Boşanma nedenleri gerçekleşmiş. Bu davranışlarını belgelemek lazım önce; yazdığı mesajlar, hakaretlerine şahit olanlar vs. Sonra bu durum geçici mi, yoksa eşinin karakterine bağlı kalıcı bir durum mu ona bakmak lazım. Kalıcı ise zaten boşanıp kurtulmakta fayda var.
40 Yorumla Aile & Toplum konusunda 950 cevap paylaştı. 7baykik evlisin ve duygusal şiddet uyguluyor. Bir nedeni var mi sence. Neden bu şehirde davranmaya başladı.
Tabi ki çekmek zorunda değilsin. O şekilde bir hayat geçmez. Kendini düzeltmesi için ona belkide anlatmalıdır durumu.00 Yorumla- +1 yıl
Nefret edilesi erkek tipi, ya madem öyle niye evlendin diye sorası geliyor insanın.
Sana kendini kötü hissettiriyorsa sende aynısını ona yap. Bu kadarı fazla ufak tefek anlarım da hakarete boyun eğilmemeli.10 Yorumla - +1 yıl
Bende aynı durumdaydım. Ailemin yanına döndüm ve özür diledi bir şans daha istedi ve şu an bir çocukla boşanma durumundayım. Hakaret yavaş yavaş şiddete dönüşüyor bence en kısa sürede boşan kurtul. Seni değersiz görüyorsa sen niye değer vereceksin ki
110 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Al karşına adam akıllı konuş olmadı tavrını koy daha olmadı boşan arkadaşım ilerler bu durum fiziksel şiddete kadar gider, ikna edebilirsen psikolojik desteğe yönelt
20 YorumlaBenden Sana tavsiye yol yakınken çocuğunda olmadan ayrıl. Ben 4 yılda düzeltemediysem sen Hiç Boşuna hayatını mahvetme. Konus eğer bir cabası Yoksa yolları ayırın.
70 Yorumla- +1 yıl
bu yapan erkek olabilir de adam olamaz ya yani insan olamaz daha doğrusu suç ve boşanma sebebi yani aldatmaktan bir tık daha fazlası bu
50 Yorumla Hevesler bitince saygısını yitirmiş karaktersiz biriyle evlenmişsin kısaca.
110 Yorumlaşöyle bir şeey var erkek kızı elde edene kadar romeo her istediğini yapar ama evlendikten sonra PTT yani Pijama Terlik Televizyon seninkide o misal seni adeta köle olarak görüyor
10 Yorumlaher hkaret edişinden surat salla tavır yap. ama alışkanlık edindiyse bir halta yaramıycak. bn 4 yıldır vazgeçiremedim denemediğim şey kalmadı
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki ayrıldin mı?
- 1 yıl
Bende tam 10 yıldır sürekli hakaret aşağılandım ve fiziki şiddet gördüm hem de hiç nedensiz. Kucağımda bebeğim neden hızlı yürüyor musun diye hastanede herkesin önünde aşağışamasımdam tut kendi ailesinin yanında aşağılaması ve ailesinin bu durumu hiç ses çıkarmaması. Çok üzüldüm yetim büyüdüm babam olsa belkide bu kadar ezilmezdim 😔 okadar mutsuzum ki çocuklar olmasa çoktan bu evlilik bitecekti. Ortada evlilik var ama sözde
70 Yorumla - +1 yıl
Ben senin yerınde olsam o adamın ağzına sıcarım kusura bakmada sana nasıl bunları söyler onun bence psikolojik sorunları var Aılesınden kaynaklı birsey cocuklugunda bunları aılesınden görmüş emın ol buna bende aynılarını yasadım evlenmedım ama 2 sene sevgılı oldum başta cok ıyıydı ama sonra değişti vurdum tekmeyı sende ona onun gibi davran demıyorum ama kendını ezdırme senınde aılen var yanlız degılsın güclüsün eger gücsüz görünürsen daha da başka seyler yapmaya devam eder
10 Yorumla - +1 yıl
Madem bu kadar kirici ve berbat biri bosan cidden daha 7 ayken bunlari yapan ilerde neler yapmaz kendini ezdirme ve bosan
10 Yorumla - +1 yıl
"Ulan or*spu çocuğu sen kimsin bana küfrediyorsun lan? Seni çıktığın geneleve ananla beraber geri sokar üstüne para verip pazarlarım."
... de geç.214 Yorumla- +1 yıl
hahaha yuh lan😂
- +1 yıl
@AngelofdeathFear Başka türlü olmaz. Ulan bu nasıl bir şey mk eşine küfretmek nedir? Allah'sız kitapsız herif.
- +1 yıl
maalesef var öyle adiler..
- +1 yıl
@AngelofdeathFear Ulan her zaman derim, bu gibi şerefsizleri Taksim Meydanı'nda ibret-i alem olsun diye kafasından matkapla yüksek bir yere sabitleyeceksin. Bakop bakıp obret alacak millet...
- +1 yıl
ama öyle olmuyo. onalr hiçbişey olmamış gib dışarda dolaşıyorlar ve yaptıkları yanlarına kar kalıyo
- +1 yıl
@AngelofdeathFear Toplum bilinçli olmalı yahu, yani bir yaptırımı yok ki bunun. Linç edeceksin linç...
- +1 yıl
dövmek istediğim biri var. gelsene birlikte dövelim😂
- +1 yıl
@AngelofdeathFear Hayatta dersler ve adam dövmek dışında bir başarım yok zaten. Fakat bu ikisinde çok iyi sayılırım :D 3.5 yıldır Kick Box, son 2.5 yıldır da yine Krav Maga ile uğraşıyorum. Bayılirım adam dövmeye. :D :D
- +1 yıl
o zaman adresi veriyorum geliyosun hemen😂
- +1 yıl
@AngelofdeathFear :D :D
İsmetpaşa Caddesi/1374. Sokak/Dedenida Apartmanı/Gazi Mahallesi/İstanbul
Işkembecinin karşı caddesinde."Buldozer burada mı?" desin yeter. Her türlü kesici/delici alet getirebilir.
Gerçi şu Gazi Mahallesi'ni duyduktan sonra gelir mi bilmem :D - +1 yıl
hahaha 😂 tamam seni bulucam ve o adamı döveceksin😂
- +1 yıl
@AngelofdeathFear Eyvallah. Deniz Abi var karşı caddese İşkembeci işletiyor. Buldozer diyr sorsun arkadaş bakarız sorunu ne... :D :D Millete çatasım var bu aralar zaten elim kaşinıyor. Ulan ne kadar saptık konudan...
- +1 yıl
yoo sapmadık konu tam olarak da buna bağlı😂
- +1 yıl
@AngelofdeathFear :D Vallahi Gazi'de böylr olaylara polisten önce halk müdahale ediyor. Her türlü psikopat var bizde de hamdolsun bu konuda duyarlılar. :D
- +1 yıl
peki yatakta kedi oluyomu işi düşünce
22 Yorumla- +1 yıl
Bence oturun konuşun onu da yapmıyorsa ailenle konus
20 YorumlaHiç uğraşma boşan gitsin değer bilmeyen ile yanyana ne yapıcan çekilirmi öyle hayat
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kesinlikle boşanmalısın bu adamdan. Hayatta seni mutlu edemez bu adam. Bu aralar sıkı korun hamile kalma. Verme ona geceleri.
10 YorumlaHakarete hakkı yok adam olsun madem sevdi seni düzgün olsun düzgün konuşsun
20 YorumlaBenimde böle bi evliliğim vardı gün geçtikce soğursun sevgin biter ben boşandım 1 sene oluyor pişmanda değilim allah kolaylık versin sana zor
20 YorumlaAl karşına konuş.. bak olmuyorsa yol yakınken dön bence... böyle giderse çocuk olur sonrada daha büyük şiddet sonu açık ve net
10 Yorumla- +1 yıl
Ya kendini düzelt ya da boşanırım de ve düşünmeden boşan sana olan saygısınî çoktan yitirmiş zor düzelir o artık..
30 Yorumla - +1 yıl
Ayar oluyorum böyle erkeklere bu şekilde kendilerini güçlü sanıyorlar olan senin gibi minnoş kadınlara oluyor
00 Yorumla - +1 yıl
böyle mallarla nası evlenirsiniz illa belli eder insan kendini sen demek ki görmek istememişin bu huyunu yok bunun çaresi cekeceksin
00 Yorumla - +1 yıl
Ayrılacaksın canım. Seviyorum bilmemne toplarına hiç girme. Belli ki o sevmiyor sevse de sevfi bu değil. Yol yakınken bırak adamı kalsın ortada
02 Yorumla- +1 yıl
Böyle adamları boşayın gitsin tek kelime ile hayırsızlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı. Boşanmayı düşünürdüm nereye kadar böyle devam edecek bu durum?
10 YorumlaNiye evlenmiş seninle o zaman hakaret etmek için mi
20 Yorumla- +1 yıl
Bu paylaşım olalı 1 yıl mi olmuş bırak abi eskimiş 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Bir sen birde ben bir yıl olduğunu fark etmişiz
- +1 yıl
Aynen şimdi boşanmislardir çoktan 😂👍
- +1 yıl
Bende fark ettim de soruyu yeniden gündeme getirmiş site demek
- +1 yıl
Gereksiz kimseye yardım edemeyecek sen ne işe yarar bu eski sorular
Boşanma celbini gördüğü gün senin ne kadar akıllı bir kadın olduğunu anlayacaktır
10 Yorumla- +1 yıl
tekmeyi going abla
boşan bu herifle ömür geçmez
çocuk yoksa hele hiç düşünmeden
ayrıl 7 ayda bunu yapan iler de ne yapar
artık sen düşün00 Yorumla - +1 yıl
umarım en kısa sürede bu durumdan kurtulursun. karşındaki nin karakterinde problem var !
10 Yorumla - +1 yıl
Uzak durmak. Sorununuz ney. Niye bu kelimeleri kullanıyor. Ben de aynı şeyleri yaşadım
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki ne oldu şimdi
- +1 yıl
Boşanmak istiyorum kabul etmesini bekliyorum
- Soran+1 yıl
Nie kabul etmiyor
- +1 yıl
Özelden konuşalım eğer istiyorsan
- +1 yıl
boşanmalısın. el alem ne der diye düşünme direkt boşan.
10 Yorumla Hakaret ve küfürün bir sonra ki aşaması şiddet olur. Hiç durma ayrıl.
00 YorumlaBunları ilerde çocuğunada uygulayabilir bence ayrılsan iyi olur
00 Yorumla- +1 yıl
Tavriniz net olmali... Bu sözlerinin beni incittigini anlat.. Gerekirse ses tonunuzu bir miktar yükseltin
30 Yorumla Tepkini koy fakat anlamazsa boşan zaten çok olmamış
00 Yorumla- +1 yıl
Al. iste niye evlenmiyorsun diye insani darlayanlar😶
03 Yorumla- +1 yıl
Yanlız soru 1 sene önce sorulmuş 😂
- +1 yıl
@KURSUNASKERLERಠ_ʖಠ e niye vitrinde🙄🙄
- +1 yıl
Bilemiyorum artık buda saçma Bir şey
Aynı şekilde davran canım altta kalma sakın ne diyim bilemiyorum böyle insanlara 😡
00 YorumlaŞunlarla aynı cinsiyette olduğum için sinir oluyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Boşan. Görsün gününü ve kararlı ol. Babam da anneme öyle. Yürümez
00 Yorumla - +1 yıl
Eşler arasında fikir çatışması kendini üstün görme kompleksi yaşıyo yani kendini üstün gören biri aslında çok özür dilerim ama bana göre basit biridir
10 Yorumla - +1 yıl
gerçek yüzü evlenince çıkıyor ortaya nişanlılılıkta genelde rol yapılıyor hemde oscarlık hakaretler sonrasında fiziksel şiddete dönebilir ayrılmalısın o zaman
10 Yorumla bence artık tavrını koy ortaya ve kendine hareketlerine bir çeki düzen vermesi gerektiğini söyle ben senin yerinde olsam çoktan vermiştim ağzının payını
00 YorumlaMerhab bende 5 yıllık evliyim ama şu an evliliğimi gözden geçiriyorum. Banada hakaret küfür devamlı sinirli hali var. Ben sustugum için olay olmuyo ama son noktayı benim çocuğum yok bana bir kopek kadar olasın doğudandın dediğinde yikildim
13 Yorumla- 1 yıl
Bu kadar iğrenç olamaz bu kişi böyle söz ve şiddet insan eşine karşı yapar mı yahu bu ne vicdansizlik
- 1 yıl
Böyle biriyle nasıl olduda hala devam ediyosun ayrıl gitsin hayatını yaşa
- 1 yıl
Hala devam ediyor mu evliliğin 🤔
- +1 yıl
Ne yapında adamı bu hale getirdin ki hep adama suç bulmayın
00 Yorumla - +1 yıl
daha yolun başındasın. resti çektin çektin yoksa bidaha karşı koyamazsın
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
uyar benimle böyle konuşma üzülüyorum de şimdi boyleyse bir yıl sonra da şiddet başlar ezdirme kendini
10 Yorumla - +1 yıl
Yol yakınken boşan ömrünü tüketme o davarın yanın da katlanma bu zulme
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Evlendikten sonra tavırları değişmiş. Saklamış gerçek kişiliğini. Keşke evlenmeseymişsin.Önce düzgünce konuşmaya çalış kırıldığını söyle.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 807 cevap paylaştı. ayrıl insana k*pek gibi davranmayı marifet sanıyorlar duygusuz şeyler.
00 YorumlaNaptın kardeş çözdün mü sorununu? Ben de aynı sorunla mücadele ediyorum. Çözdüysen nasıl çözdün anlatır mısın?
40 Yorumla- Devamını Gör (83)
Devamını Gör(138)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Hareketlerin Belirli Bir Kişiye Yönelik Olması
Suçun ve hareketin en önemli özelliklerinden birisi suçu oluşturacak hareketlerin “belirli bir kişiye” karşı yöneltilmiş olmasıdır. Bu husus maddede “bir kimseye” ibaresiyle ortaya konulduğu gibi, “sırf huzur ve sükununu bozmak maksadıyla” ifadesiyle de desteklenmekte ve pekiştirilmektedir. Gerçekten “sükunu” yerine “... sükununu” ifadesinin kullanılması ve bunun “bir kimseye” ibaresi ile tamamlanması, hareketlerin belirli bir kimseye yöneltilmiş olması gerekliliğini kuşku ve tereddüde yer vermeyecek şekilde ortaya koymaktadır. Kaldı ki, suçun, kişilere karşı suçlar kısmında ve hürriyet aleyhine suçlar arasında düzenlenmesi de bu kabulü desteklemektedir.
Şu halde belirli bir kişiye yönelik olmayan bir hareket ne denli huzur ve sükunu bozmaya yönelik ve elverişli olursa olsun 123. maddedeki suçu oluşturmayacaktır. Bu durumda unsurları mevcut olduğunda TCK 183. madde- deki gürültüye neden olma suçu veya Kabahatler kanununun 36. maddesindeki gürültü kabahati söz konusu olabilecektir. Nitekim “belirli bir kişiye yönelik olma”, TCK 123. maddedeki suçu, TCK 183. maddedeki suçtan ve Kabahatler kanununun 36. maddesindeki kabahatten ayıran en önemli unsurlardan birisidir. Yargıtay’ın kabul ve uygulaması da bu yöndedir. Nitekim bir düğünde kuru sıkı tabanca ile havaya birkaç el ateş edilmesi şeklinde gelişen fiilin TCK’nun 123, 170 ve 5326 sayılı Kabahatler kanununun 36. maddesindeki kabahatten hangisini oluşturduğunu ve diğer bazı usulü sorunları tartıştığı kararında, 123. maddedeki suçta, gürültü çıkartarak huzur ve sükunu bozma eyleminin belli bir kişiye karşı yönelik olması şartı bulunduğunun altını çizmiştir. Yargıtay’ın aynı yönde başka kararları da bulunmaktadır.
Önemle belirtelim ki, hareketlerin belirli bir kimseye yönelik olması koşulu, sadece telefon etmek bakımından değil, her üç hareket bakımından da aranacaktır, bir başka ifadeyle her üç seçimlik hareket açısından da ortak bir özelliktir. Gerçekten maddede belirtilen “bir kimseye” ifadesi kendinden sonra gelen tüm hareketler için geçerli olmaktadır. Bu nedenle Yargıtay’ın, mesajların mağduru hedef almamasına karşın telefon yoluyla hukuka aykırı davranışlarla 123. maddedeki suçun oluştuğu yönünde görüşüne katılmamaktayız.
Gerçekten bir kere telefon ile arama hareketi, ilk seçimlik hareketi oluşturabilmekle “hukuka aykırı davranışlar” şeklinde daha genel hareket içinde değerlendirilemeyeceği gibi, her durumda suçun seçimlik hareketlerden birisi olan “hukuka aykırı başka bir davranışla” işlenmesi halinde dahi, hareketin belirli bir kimseye yönelmesi şarttır. Bununla birlikte karardan tam olarak anlaşılamayan bir hususu da dikkate almak gerekir:
Suçta mağdura yöneltilmesi gereken husus, huzur ve sükûnu bozmaya elverişli özellikte telefon etme yahut mesaj göndermedir. Ancak telefon görüşmesinin veya mesajın içeriğinde doğrudan mağdura yönelik söylem ve ifadeler olması bizce şart değildir. Örneğin (A), (B)’ye gönderdiği ısrarlı mesajlarda, sürekli olarak onun yakını (C) hakkında başka bir suçu oluşturmayan bir takım ifadeler kullansa, bunun (A)’nın huzur ve sükûnunu bozmaya elverişli olabileceğini kabul etmek gerekir.