Kıskanmayan kişi tarafından sevildiğinden emin olabilir misin? İnsan sevdiğini hiç mi kıskanmaz, hiç mi ‘o kim?’ demez yoksa artık kıskançlık da toksiklik mi sayılıyor

Aşk bize göre derine...
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kıskanmayan kişi tarafından sevildiğinden emin olabilir misin? İnsan sevdiğini hiç mi kıskanmaz, hiç mi ‘o kim?’ demez yoksa artık kıskançlık da toksiklik mi sayılıyor

Aşk bize göre derine...
Kendine bir sahip, bir bakıcı, bir bekçi, sınır çizecek, kural koyacak bir ebeveyn arayan, kişiliği gelişmemiş, yetişkin olamamış bir insan için kıskanmayan manita, flört, sevgili, eş kabul edilebilir bir şey değil. "Ay ben başkasından ilgi görünce sapıtıp yoldan çıkabilirim, manitam beni kıskansın ki sınırlarımı bileyim, çünkü ben beyinsizim, manitam bana sınır koymazsa, beni sahiplenmezse kendimi başkalarının kollarına atabilirim" demenin başka yolu... Hiç kıskançlık görmeden, kıskançlık beklemeden, sadece sevgi, saygı ve güvene dayalı ilişki yaşamak ergenlikten çıkıp da yetişkin olamamış ger.. zeklere göre değil... Kıskanılma ihtiyacının nedeni de düşük IQ seviyesi...
Kıskançlık da düşük IQ belirtisi... Sevginin göstergesi değil...
"ne kadar çok seviyorsan o kadar çok kıskanırsın" demek de arızalı, toksik kişilik işareti... Allah vermesin öyle sevilmeyi...
Haaa, erkekten kıskançlık görmediğinizde de, "bu beni sahiplenmiyor" diyerek ipini koparmış it gibi dışarıda çiftleşecek başka erkek arayışına giriyorsunuz... Afedersiniz de, sadakatiniz, bağlılığınız erkeğin kıskanmasına mı bağlı? Erkek sahiplenmeyip, karşısında yetişkin bir kadın olduğunu zannederek güvenip hayatına karışmadığında bağlı ve sadık olamıyorsanız, bu sizin karaktersizliğiniz... Erkeğin hatası veya defosu, arızası, yanlışı değil... Sadık olabilmek için ille de birinin sizi dizginlemesi mi gerekiyor?
Seven, sevdiğini elbette kıskanır. Çünkü insan, kalbine dokunanı kaybetme ihtimaline karşı kayıtsız kalamaz. Bir “O kim?” sorusu, bazen onlarca cümleden daha çok şey anlatır. Ama kıskançlık, sevginin kendisi değil; sevginin içinden geçen bir duygudur. Asıl mesele, kıskanmak değil, kıskandığında nasıl davrandığındır. Sevgi; sahip olmak değil, değer vermektir. “Seni kaybetmekten korkuyorum” diyebilmektir ama bu korkuyla karşındakinin özgürlüğünü elinden almamaktır. Çünkü hiç kıskanmamak sevgisizlik değildir; fakat hiç önemsememek de sevgi değildir. İnsan sevdiğini bazen kıskanır, ama gerçekten seven, kıskançlığını sevdiğine yük etmez.
bence kıskançlık sevginin kesin bir göstergesi değil insan sevdiği kişiye güvenip onu kısıtlamadan da sevebilir ama hiç merak etmemesi hiç umursamaması ve karşısındaki insanın hayatına tamamen kayıtsız kalması da insanın aklına bazı soru işaretleri getirebilir biraz kıskanmak normal ama sevgiyle kıskançlığı birbirine karıştırmamak lazım çünkü seven insan sahiplenebilir ama güveniyorsa sürekli hesap sormak zorunda hissetmez kendini
Kıskançlık eşittir hesap sormak değil zaten. Güvenle de pek alakası yok. Kıskançlığın da türleri var ya 😅
Olmaz tabi. Böyle tipler genelde kızın yanında çok rahat olur sevmediği için. ya da gerçekten sevmediği için diyelim. Söylemle kıskandığını belirtmesi yine samimiyeti ortaya koymaz. Kıskandığı çehresine, davranışlarına daha konuşmadan sana bakışlarından anlatması gerek.
Aynen ya
Abart bakalım :) asa
:))
Cevap
63Cevap
Her insan az da olsa kıskanır bence, toksik lik şöyle sayılır artık birbirine hayatı zehir ediyorlarsa toksik lik oluyor.
Hiç kıskanmayandan da olmaz 😒
Tabiki
Merhaba,
Oluyor olur da bana olmaz, ben istemem! 😅
Aynen olmaz olasıcılar
Hehehe evet evet, kıskanılmak mutlu ediyor mesela çokça pek yaşamadım ama hayalde öyle
Kıskanılmak güzel şey ya sevdiğin tarafından paylaşmak istemesi vs
Hayalllerde yaşadım daha çok hâlâ hayallerde dizilerde filan olunca mutlu oluyorum. Gerçeği olmayınca
Ben soruya cevap verdim herkes kendi hayatından sorumlu
Kıskanmayan soru sormayan adam sevmiyordur. Bunun dozu önemli boğmamalı darlamamalı aksi şekilde ilişki de çekilmez.
Hiç kıskanmayan sevgili olmaz ama kendini bilen insanda davranışını oturup kalkmasını bileceği için pek kıskanılmaya mahal vermez
Kıskanmayan sevgili yeşilliksiz lahmacun gibidir
🤦🏼♀️ betimlemeye bak shs
Kıskanmayan sevgili ne bileyim asiti kaçmış kola gibi anladın sen tadını 😅😅
Tamam tamam 😅
Hiç kıskanmayandan sevgili olmaz...
Kıskanmayan sevgili sevmiyor demek.
Deli gibi kıskanırım benimse benim.
Hayır olmaz. seven insan sevdiğini kıskanır sahiplenir ve yeri geldiğinde sinirlenebilir. hatta aynısı arkadaşlık içinde geçerli insan arkadaşına da değer verip onunla ilgili konularda duyarlı olması lazım.
Evet katılıyorum
Sanmam seven insan kıskanır ne olursa olsun.
Ama kıskançlık zihindeki kötülükleri dışa vurarak olmamalıdır.
Kıskançlık la düşüncelerdeki art niyet karıştırılmamalıdır.
Örnekleyecek olur isek eğer.
Bir arkadaşı yoldan geçerken nasıl iyi misin diye sormuştur iyiyim demiştir güle güle demiştir.
Kalkıpta kafada acaba niye selam verdi acaba bir şey mi var acaba larla doldurup kendini kıskançlığa sevk etmek kıskançlık değildir.
Birisi bir şey demiştir onun söylediğine dönüp tatlı gülmüştür bu kıskançlık durumudur
Bence böyle sizi bilmiyorum.
Hiç kıskanmayan sevgili çok başka olay bide sevdiğine güvenen, sahiplenen, gereksiz kıskançlıklarla ve tartışmalarla yormayan sevgili var. Kıskançlığı sevgi sanmıyorum ben, güvensizlikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ne kadar güvenirsen o kadar azalır bu oran.
Ben de tam tersi, kendim de kıskancım bir tek sevdiğim adama karşı. Onda ne görüyorsan onu görecekler diye ödün kopar ya, öyleli. Bence ne kadar çok seviyorsan o kadar çok kıskanıyorsun
İyiymiş 😅
Olmaz ama günümüz ilişkilerinin temelini olsa da olur olmasa da aklının yarattığı rahatlık oluşturuyor.
https://www.instagram.com/reel/DcYp4CLMmXC/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Ya sen niye böyle bir şey gönderdin şimdi 😔
Kötü mü
Ay dur dur, benim instagramda en son izlediğim yerden devam etmiş reelslerden. Çocuk sevgilisine hazırlanıyordu sonra ona sürpriz yumurta falan aldı çok seviyormuş diye.. sonunda mezarına bırakıyor sürpriz yumurtayı. Ben öyle bir reels izledim.. tekrar tıkladım toksik şeyler çıktı 🙄
www.instagram.com/.../?igsi=MWM4Z3hnZmxycjJzbA==
Buna denk geldim ben tıklayınca bu açıldı üzüldüm ya
Ölümlü şeyler izleme :D
Ya ben instaya bakmadım bugün senin linke tıklayınca bu açıldı sjdj
Üzüldüm.
Maalesef Sosyetik. Bugüne kadar hiçbir sevgilimi kıskanmadım. Onun giyimine de müdahele etmedim. Bunların içinde hem güzel hem açık olanlar vardı. Başkası bakar, ben yerim kafasında oldum hep. Ayrıca o kızların hayatındaki ilk adam değildim. Son da olmayacaktım. Kıskançlık aslında yetersizlik, korku ve suçluluk duygusunun p*çidir. Ben kendimi fazlasıyla yeterli görüyorum. Kaybetme korkum yok. Vicdan yükü oluşturacak hatalarım da yok.
Bence hiç kıskanmayan sevgili olmaz. Kıskançlık illa ki aşırıya kaçmak ya da karşı tarafı kısıtlamak demek değil ama insan sevdiğini biraz olsun kıskanır. Hiçbir şekilde umursamıyorsa, bana göre orada bir duygu eksikliği vardır. Sadece zaman geçirmek için yanında olabilir. Tabii güvenmek başka, kıskanmak başka; önemli olan kıskançlığı abartmadan, karşılıklı güveni de koruyabilmek.
Kıskansa suç kıskanmasa Suç Kıskansa Özelimi kısıtlıyorsun Kıskanmasa Hiç Sevmiyorsun o yüzden şu an ki durumda Asla türk kadınlarıyla Birliktelik Kurmuyorum En iyisi Rus kadınları der Geçerim Ülkelerin de Erkek Az olduğu İçin buldukları erkeklere de Acayip değer veriyorlar yatırım Tavsiyesi değildir sadece Fikrimi paylaşıyorum Denenmiş ve Onaylanmıştır...
güzel kardeşim genişetus diye bi tür var bilir misin laz kızı işte onlar için hiç sıkıntı olmuyor. "Diğer erkeklerin sevgilimi/eşimi kesmesi bana gurur veriyor" diyenleri görüp mağarama çekileli çok oldu..
*G. a. v. a. t. u. s genişetus
Sakinn dkdkks
Anca bu kadar:d
1 -1 ilişki de kıskanırım. O, kadının hayatında hiç kimse yoksa ve benim hayatımda da oda kıskanır ben de... ama kıskanma yoksa ben o kadını hiç bir şey demeden bırakıp giderim.
Bir şey deseydin bari ddj
Biz değmeyecek insanlara bir kelime bile etmeyiz kardeş;)
🤦🏼♀️🤦🏼♀️
O emoji size tam oturur. d
Niye
Zeki isen anlarsın. d
Değilim anlamam 😒
Ben de öyle düşünüyorum. d bye
Ok bb
Şimdikiler evet toksik diyip öteliyor. seven kıskanır ve kıskanmalı da. Lisede az kavga etmedik bu yüzden. Şimdikiler paylaşmaya kadar gidiyor aman diyim.
Oha evet
Sevgiliyi geçtim millet eşlerini kıskanmıyor sosyal medyada içerik üreticileri evli çiftler neler yapıyor gram umurlarında değil
Millet şaşırmış
Para için şan şöhret için kişiliklerinden vazgeçenler
Allah ıslah etsin
Kıskanmak bi sevgi ölçüsü değildir
Dozu kaçınca insanın canını bihayli sıkan bişeydir
Seven sevdiğini merak eder
Kıskançlık ruh sorunudur
Ve sevildiğinden asla emin olamazlar
Katılmıyorum
Buda senin sorunun ama saygı duyarım
Herkesin büyüdüğü ortama göre şekillenen bi kişiliği vardır
Kıskançlık içgüdüsel bir olay
Kıskançlık keskin bi sirkenin küpüne parçaladığı durumdur
Sen Kıskançlık duygusuna sahip olduğun için kıskanılmayı seviyosun
Seven insan sevdiğini merak eder
Sen hiç paranoyakça kıskanılmadın dimi?
Hastalık derecesinde ?
Beni seven beni taşır
Bende onu
Yoo kıskanıldım hatta ilişkilerimden bazısı bu sebepten bitti. Sırf kıskançlık değildi çünkü hastalık derecesinde kıskançlığa maruz kaldım. Sevginin getirdiği kıskançlık var bir de, ondan bahsediyorum
Eksik olsun öyle sevilmek
Aman neyse ne
Ala gv atlık almış başını gitmiş. Bütün toplumun ayarları ile oynuyorlar.
Sevdiğini kıskanmayan kişiden olmaz. Net!
Evet net
Kıskanmaya sebebiyet yaratmamak tercihim, her iki taraf için geçerli. Ama kıskanıldığını hissetmek kadar zevkli bişey yok ya
Tamam o sırada tuttuğu bardağı kıskanan ben sjdj
Hayranım senin şu yorumlarına djdj
sjsjdf 😏💞
Olmaz seven insan kıskanır he eğer kıskanmıyorsa sevmiyor demektir
Evet 😌
Arkadaş bile arkadaşını kıskanırken, kıskanmayan sevgili üzer sfhs
Doğru sks
Olmaz, seven sevdiğini kıskanır. İnce çizgiyi aşıp kısıtlama olmamalı tabiki.
Katılıyorum
Bende sana katılıyorum 🌸
🫠💞
Olmaz, şahsen ben birini kıskanmıyorsam iplemiyorumdur bu karşı taraf için de geçerli
Ben de ya bazı yorumlar beni şaşırtıyor fkf
Kıskançlığa toksiklik diyen işine baksın, olmaz tabikideee
Hemen söyleyelim djxk
Söyleyin daha unutmadım yalanlarınıı
Fazlası zarar!
Seninle olan biri zaten kendine çeki düzen vermiş biçimde hayatında rol almalı. Dozunda kıskanmalı, rahatsız edecek dereceye geldiği an ipi çekilmeli. Yoksa tadı kaçar kimse huzurlu olamaz hale gelir.
Kıskançlık insan doğasında var bunu nasıl dışa vurduğu önemli.
Herkeste yok ondan
Birinci ihtimal üstünde duruyoruz
Hayır bak orası net
Netliği kaybetmeyelim diye
😏😏
Hayvanlarda sadece domuzlar eşini kıskanmaz.
Domuz nefsli yazacaktım da sansür yer dedim djd
Uber sensin, kendi kelâmına sansür atacak değilsin heralde🤣
Yok sistem atar yahu
Bu yetki den niye mahrum bırakırlar ki ayıp etmişler sjsjdj
Olmaz sevgili dediğin kıskanır, kısıtlar, sorgular dkdkk
Kısıtlamak şey biraz o yok orada
Ben bu 3 une de okeyim dkdkd kısıtlayacagi bir şeyim yok zaten ot gibi yaşıyorum işten eve evden işe dkdkkx
He o sana yapsın sen ona yapma djd
Ben yapmam zaten kraliceler kısıtlanır mı dkdkx
Hiç kıskanmayan sevgili de olmaz, hep kıskanan sevgili de olmaz
Hiç kıskanmıyorsa geniştir, hep kıskanıyorsa gericidir
Sevgili dediğin; ne yapacağını bilemediği için ne zaman nasıl davranacağı belli olmayan kişidir
Mesela sence karşı cinsten kankası olabilir mi eşinin? @Sosyetic_SheqiiL
Olamaz
Var öyle domuzlar geçen gün avm de gördüm yani domuz kıskanmaz derler ama eminim o yanındaki kadının giyindiği şekli domuz görse o bile daha fazla kıskanır heralde
Olgundur kendisine güveniyordur seçimlerine hayat tarzına saygı duyuyordur güveniyordur kıskançlık duygusunu özgüvensizlikle bağdaştırıyordur
Çok kiskanmak ta maharet değil hiç kiskanmamak ta önemli olan ortasını bulmak ya da bu duruma mahal verecek şekilde hareketlerde bulunmamakta
Kıskanmayan sevmiyordur. Gurur yapıp belli etmiyor olabilir. Özgüvenli görünmek istiyor olabilir. Onun dışında sağlıksız
Bence olmaz ve kıskançlık biri olması sağlıklı değil fakat kıskanç dozunda olması dengeyi korumayı sağlar. Karşılıklı sever kıskanır.
Ben sevdiğimi hissettiririm. Özellikle de hayatını yaşaması, eğlenmesi daha çok hoşuma gider sevdiğim için
Sevmiyordur kiskanmayan
🤒
Kıskanmıyorsa bunun altıda başka şeyler aranmalı yani ya kişiliğini yitirmiş ya da sapkınlık içinde bence
Çok çok aşırı sevmem ama hiç kıskanmayan da sevmiyordur
Seven insan kıskanır paylaşmak istemez
Karşımdaki insanın bana verdiği güvenle alakalı bu. Kıskanmam ben.
Hiç kıskanmayan sevgili olmaz. Tabii cılkını çıkarmamak lazım ama seven insanın içinde belli bir miktarda kıskançlık olur.
Kıskansın ama bana hayatı zehir edip kısıtlamasın hiç çekemem
O ilişki 3 kişiliktir.
Biri sevmiyorsa ele ki erkek kıskanmaz.
Bu kadar net.
Kıskancım ama kıskanmayı sevmem. Kıskandırmayacak.
Azı karar çoğu zarar. İkisini de deneyimledim.
Sevdiğini kıskanmayan insandan hayır gelmez sevgisinden de erkekliğinden de şüphe ederim
Kıskanılmayan ilişkide sevgi yoktur. Sanmıyorum yani.
Kıskanmayan sevgiliden korkulur. Kıskanması gerekir ama dozunda kıskanması gerekir.
Olur ben kıskanmam mesela neyini kıskanayım çünkü kıskanacağım bir şey olmaz
Kıskançlık ve g. vatlik iki ayrı uctaysa; sıfıra en yakın kıskançlık olmalı 😌 yani çok az ve yerinde.
Asla abi, hadi abartı olsun gözü dönsün demiyoruz ama ufak tefek olsun yani ama bana göre kıskanmayan işini güvenceye almıştır ya da sevmiyordur
Aynen öyle
kıskanmak sevgiyle alakalı değil güvenmemekle alakalı bir olay
Olmaz , seven kıskanır
Kıskanç olmalı ya ben sevmem umursa, az pzvsnk tiplerini
Olmaz geniş erkek sevmiyorum
Bunu bir kadın olarak takipçi kasmak için mi yazdın yoksa gerçekten mi böyle düşünüyorsun ciddi soruyorum ona göre cevap vereceğim
Ne kasması ne takibi 🤦🏼♀️ tiktok mu burası
O zaman ciddi ciddi cevap vereyim, şimdi ben sevgilimin bana sadık olduğunu düşünmüyorum, her fırsatta birinin altına yapacağını düşünüyorum, ve onu elimde tutmanin tek yolu olarak onu kontrol altında tutmak olduğunu düşünüyorum, takip etmezsem durdurmazsam he önüne gelene atlayacak ve ben o kadını sevgilim olarak görmüyorum öylemi, kıskançlık kendine güvenmeyen ve karşısındakine güvenemeyen bireylerin hastalıklı halidir. Bir sevgi ölçütü değil kişiyi mal ve güvenilmez görme eğilimlidir
Ne alakası var yahu hiç o düşüncelerle kıskanmadım ben sevdiğimi
Ne için kıskanırsin peki yani dışarı çıktı bir ortama gitti ne için kıskanırsin felsefik bir düşünce mi senin ki nedir?
Ben kıskançlığı güvensizlik olarak görmüyorum. Benim için bazen sevginin en sessiz ama en yoğun hâli. Sevdiğim insanın sesini başkasının da duymasını, kokusunu başkasının da fark etmesini, ellerine başkasının bakmasını bile kıskanabilirim. Tuttuğu bardağı, başını koyduğu yastığı, birine gülümserken çıkan o gülüşü bile... Çünkü insan sevdiği şeyi sadece kaybetmekten korkmaz; ona ait sandığı küçücük ayrıntıları bile başkalarıyla paylaşmak istemez. “Ben sana güveniyorum, o yüzden kıskanmıyorum” bana çok romantik gelmiyor. Güven başka, kıskanmak başka. Ben güvenirken de kıskanabilirim. Hatta belki insan, sevdiği şiddette kıskanıyor. Ne kadar çok seviyorsam, dünyada ondan bana kalan her şeyi o kadar kendime saklamak istiyorum.
Haaa senin ki daha üst bir hastalık, bunu kabul eden olur mu bilmem şiirsel bir hava katmak durumu değiştirmiyor kadınları eve kapatan erkeklerin söylemi ben sana güveniyorum sadece paylaşmak istemiyorum, senin olay çok ileride, Allah sevgiline yardım etsin
Benim anlattığım şey bir insanın özgürlüğünü kısıtlamak değil, sevdiğim insana karşı hissettiğim yoğunluğuk. Kıskanmakla kontrol etmek arasında koca bir fark var. “Şuraya gitme, bununla konuşma, bunu giyme” demedim; bunları nereden çıkardın bilmiyorum. Ben birinin sesini, kokusunu, gülüşünü, ellerini bile kıskanabilecek kadar sevmekten bahsediyorum. Sana fazla geliyor olabilir, herkes sevgiyi aynı yoğunlukta yaşamıyor sonuçta. Ama kendi rahatsız olduğun bir duygu biçimini hemen “hastalık” ilan etmek çok yanlış. Yakıştıramadım. Hiçbir sevgilim kıskançlığımdan şikayetçi değildi.
Bunlar istek duygu bide ihanet etmek arkadan iş çevirmek var bence herkesin düşüncesine saygı duymak gerekir hisler iki tarafliysa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?