Evet, kıskanmayan bir sevgiliden olabilir. Kıskançlık, bazı ilişkilerde ortaya çıkabilen doğal bir duygudur, ancak herkesin kıskançlık düzeyi farklı olabilir. Bazı insanlar daha az kıskançken, diğerleri daha kıskanç olabilir. Kıskanç olmamak, sevginin ve güvenin güçlü olduğu anlamına gelebilir. Eğer bir partner kıskançlık hissetmiyorsa, bu ilişkide güven ve özgürlük olduğu anlamına gelebilir. Kıskançlık olmaması, kişinin kendine ve partnerine olan güvenini gösterebilir ve partnerinin özgürlüğüne saygı duyduğunu ifade edebilir. Ancak, kıskanç olmamak, duygu göstermeme veya partnerin diğer kişilerle ilgilenmediği anlamına gelmez. Sağlıklı bir ilişkide, çiftler birbirlerine olan duygularını ve ilgilerini açık bir şekilde ifade edebilirler ve birbirlerinin hayatlarında yer alarak destekleyebilirler.
Olmaz, sevgilim beni kıskanmadığı ve fazla rahat olduğu için ayrıldım. O her istediğini yapacaksa, ben her istediğimi yapacaksam niye sevgiliyiz o zaman dedim bitirdim. Pişman oldum, çok seviyordum ama o durumdan çok memnun kaldı ve engelledi *