Geçenlerde bu sözle karşılaştım ve üzerine bayağı düşündüm. Ne kadar doğru değil mi? Dışarıda ne yaşanırsa yaşansın, insan gerçekten sevdiğinde ve sevildiğinde kalbinde bambaşka bir bahar açıyor.
Peki sizce aşk tam olarak hangisi? Doğru insanı bulunca kendi kendine yeşermek mi, yoksa ne olursa olsun o kalpteki mevsimi hiç bozmamak mı? Sizi en çok yeşerten, kalbinize baharı getiren o hissi ne zaman yaşadınız mı?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
burada şair ne anlatmak istemişş
Aşk diye bir şey yok.
Bence aşk, doğru insanla karşılaşınca kendi kendine yeşermekten biraz daha fazlası. Doğru insan, içinizdeki baharı fark ettirir; ama o baharı yaşatmak, iki insanın birbirine gösterdiği özenle mümkün olur. Bazen hayatın mevsimi değişir, kışlar gelir. Asıl mesele, sevginin o değişimlere rağmen kalpteki umudu tamamen kaybettirmemesidir. Çünkü gerçek aşk, her gün heyecan duymaktan çok, birbirinin yanında hâlâ huzur ve sıcaklık bulabilmektir.“Beni en çok ne zaman yeşertti?” diye sorarsanız; sanırım insanın kendisi olmaktan çekinmediği, anlatmadan anlaşıldığı ve yanında sessizliğin bile güzel geldiği anlarda… Kalbin baharı biraz da budur.
Bence aşk kalpteki mevsimi değiştirmekten çok, hangi mevsimde olursan ol orada çiçek açacak bir sebep bulmak doğru insan seni yeşertebilir ama kalıcı bahar biraz da insanın kendi içinde kurduğu iklimle ilgili yanlış insan ya da düşünde kalpte hep kuşi yaşatır
Bence aşk, doğru insanı bulunca kendiliğinden yeşermekten biraz daha fazlası. İnsan bazen birinin gelişiyle baharı bulur ama o baharı korumak da iki insanın elindedir. Çünkü en güzel mevsimler bile ilgisiz kalınca değişir. Belki aşk, birbirinin içinde baharı başlatmak kadar, o baharı birlikte yaşatabilmektir.
Çok doğru sözler. Sevmeye, sevilmeye aç; mevsimi kış olanın buz tutmuş yüreğine bahar gelir işte o vakit. Yeşerir, hayat bulur. Elbette insan, mevsimini kalbinden bilir.
Baharı yaşıycam derken, kara kışın ortasında kalmak da var. Yanlış insan; kıyımdır, zulümdür insana.
Aşk güzeldir lakin yeşermek için tek seçenek ise, kişide sorun vardır.
ben de bi yerde mevsimlerin bizim aşıklarımız olduğu okumuştum
Çok mu kitap okursun?
Çok değil
İnsan aşkı insana Bir şey katmıyor önemli olan Peygamber efendimiz sevgisi
Katılıyorum, seni sen olduğun için seven insan gözlerinin parlamasını sağlar.
Benim hep mevsimimi bozdular abla
Sevsemde bir şey değişmiyor ki boş yaniiii