Burada biriyle bu konuyu epey tartıştık ve bir türlü anlaşamadık. Ben diyorum aldatın eş cezasız kalmamalı Soruyu soran kişi ise boşan git diyor Bu kadar kolay olmamalı özellikle evli çiftler için diyorum bunu. Sevgili olsa tekmeyi koyarsın yeni birini bulursun yoluna bakarsın. Ama evlilik o kadar kolay olmamalı Aldatan kişi bence adalete bir cezası olmalı caydırıcılığı olmalı bana kalsa idam ya da 5-10 yıl hapis veya para cezası aldatan kişi aldattığı eşine 5-10 milyon TL para cezası ile cezalandırılmalı. Eğer illaki aldatacaksa boşansın sonra ne b. øķ yiyorsa yesin kiminle kırıştırıyorsa kırıştırsın. (iyi ki İstanbul Sözleşmesi iptal edildi) Sizlerin bu konuda fikriniz nedir? Sizce aldatan eşin cezası ne olmalı?
Sizce aldatan eşe hapis ya da ağır para cezası gibi yasal bir ceza verilmeli mi?
Cezanın amacı caydırıcılık unsurunu taşımasıdır. Evli kişinin aldatması halinde hapis cezası caydırıcı olmaz zira mevcut durumda aldatan kişiler zaten boşanma ve manevi tazminatı göze alarak aldatıyor. Para ödemenin bile caydırıcı olmadığı yerde hapis cezası getirmek ancak ve ancak önce boşanmaları arttırır sonra zaten düşük olan evlenme oranını daha da düşürür.
Halihazırda olan uygulama bence ideal. Aldatılan eşe boşanma davası açma ve manevi tazminat isteme hakkı verilmesi yeterli. Öte yandan cezaevlerinin durumu da ortada. 1 yatağı 3-4 tutuklunun paylaştığı bir çok cezaevi var. Bana kalsa ceza kanununda büyük değişiklikler yapar, 3 yıl hapis cezasının altında olan suçları tamamen para cezasına ya da kamuda zorunlu çalışmaya çeviririm. Misal okullarda temizlik görevlisi sayıları bir hayli yetersiz. 3 yılın altında ceza alakin kişileri okullarda görevlendiririm. Hem kamusal bir iş görülür hem cezasını çeker hem de devlete daha az masrafı olur. Şu an cezaevinde olan bir kişinin devlete günlük 700 TL civarında bir yükü oluyor.
Haklısın kısmen ama Okullarda bir suçlunu isdihdam edilmesi daha tehlikeli degilmi Mesela Sapık biri 2-3 yıl ceza aldığını düşünelim ve dediğin gibi okulda olması normal mi Bana kalsa Madenlerde Üretim sektörü Teksil fabrikalarında Demir çelik üretimlerinde Mobilya üretimlerinde Park bahçe orman bakımlarında kulanılması daha doğru olur Yani insanlardan uzak yerler devletin kurduğu üretim yerleri daha uygun olur Ama maaş yok kendi giderlerini karşılamak yeterli Bir de Eli biri aldattığı zaman nedense hep erkek tek nafaka vesayre veriyor genelde kadın hep işin içinde sıyırıyor Bari bu konuda eşit olunmalı Kadında nal mülk Nafaka vermeli çocukların giderlerini karşılamalı Bence adalet biraz tek taraflı işliyor gibi
Pek boşanma davası almam. Aldığımda zamanda genelde erkeğin vekili olurum. Bir çok davada kadından tazminat aldığımız oldu. Hatta 3 tane erkek müvekkilim şu an eski eşlerinden nafaka alıyor ki kadınlardan bir tanesi hakim.
Ooo avukatsın yani ilginç denk gelmesi 🤣 Ama iyi başarı 3 kadına nafaka bağlamak Helal olsun büyük başarı Ben hiç taraf tutmam ne erkek nede kadın için Eşitlikten yanayım ve gereken gerçek adaletin yerini bulmasından yanayım Kim aldatıyorsa cezasını da göze almalı Eğer dediğin gibi ceza evleri yetersizse Çoğu cezalar paraya çevrilmeli Tecavüz Bilerek kasten adam öldürme gibi bazı kritik cezalar değil tabikide Sadece bazı konular Siyasi ya da yanlışlıkla kaza yapmış vesayre gibi konular paraya çevrileli Cezası da kalacağı yıl kadar her ay aldığı maaş kadar ödeme yapması gerekiyor bence
Şahin_Gold, aldatılma gibi bir durum gerçekten de çok kırıcı ve güveni derinden sarsan bir şey. Evlilikte böyle bir durum yaşandığında hissedilen öfke ve hayal kırıklığı o kadar anlaşılır ki. Bence de evlilikte aldatma, derin bir yara açıyor ve bunun cezasız kalmaması gerektiğini düşünmen çok normal. Hukuki süreçlerde manevi tazminat gibi konular zaten var canım, ama daha ağır cezalar konusundaki düşüncelerin ne kadar acı çektiğini gösteriyor. 💔 Sen bu konuda ilişkide güvenin sence en önemli şey olduğunu düşünüyor musun? 🤔💖