- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
5 ayYavaş be 😂 aldatmak bir kere kendini aldatmaktır. İnsan , aldatmayı bir oyun gibi mi görüyor anlamıyorum. Ama benim bildiğim tek şey , insan karaktersiz ise aldatır. Kendisine saygısı yoksa aldatır. Ben bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi bir başkasına yapmam. Aldatılmak kötü bir durum. Ama anında ayrılırdım. İdam cezasına çarptırılsın istemem. O zaten aldatarak ona olan sevgimi idam etmiş oluyor. İdam edilsin demek ona olan sevgimi ihanet olur. Ben böyle düşünüyorum. Sevmek , aldatsa da onun iyiliğini düşünmektir. Ama hayatında tutarak değil , ne yaparsa yapsın duâ nda ona yer vermektir. Bize de sevmek nasip olur inşAllah 🤲
17 Yorumla- 5 ay
Evli birinin zinasının cezasının İslam'a göre recm olduğunu biliyor musun?
- 5 ay
Evli birinin aldatmasından bahsediyorsan öyle düşünmemiştim. Ben sevgili olarak düşündüm. Aldatmayı desteklemiyorum , yanlış anlaşılmasın. Zaten ilişkilerin temeli güven sadakat ve sevgidir. Evlilik dersen yüreğe mühür vurmaktır. Yani insan eşinden başkasına bakamaz , sohbet edemez ve asla samimiyet kuramaz. Aldatmak kendini aldatmaktır. Ve Rabbim öylesini hayatımıza sokmasın 🤲
- 5 ay
Sevgilinin de aldatmak konusunda bir farkı olduğunu düşünmüyorum şahsen. Sonuçta hayatında biri varsa ciddi düşündüğün onu aldatamaz kimse.
- 5 ay
Şöyle izah edeyim. Aldatmak zaten kendini kandırmaktır. Kendine yakışık almayan bir durumdur. Ama demek istediğim şey , aldatılsan da bu durumda ayrılsan da insan sevmekten vazgeçemiyor kolay kolay. Aldatmak sadece o durumda değil ki. İnsan düşüncelerin de bile sadakat göstermeli. Mesela senin hakkında kötü konuşan biri olduğunda savunmalı sen yoksan bile. Bu bile sadakattir.
Diğer konuya gelirsek , hayatında biri varsa ondan başkasını göremezsin. Ondan başkasını düşünemezsin. Ondan başkasını sevemez ve samimiyet kuramazsın. İnsan hayatına aldığı insan saygı duyar ve ondan başka herkese gönül kapasını da göz perdesini de kapatır. Ama herkes bunu yapamaz maalesef. Çünkü toplum bozuk. Ama evet haklısın , hayatında biri varsa ondan başka kimseyle muhatap olamaz insan. - 5 ay
Konumuz sevgi değil ama. Kimin neyi hak ettiği
- 5 ay
Hak edilen nedir diyorsan , islam da bu bir ayıptır. Taşlarlar. Cezası budur. O yüzden hep derim ki Rabbim bizleri doğru insanlarla karşılaştırsın. Çünkü ; ben doğru bir hayat yaşamak istiyorum. Aldatmak , aldatılmak gerçekten çok zor bir durum. O duruma Rabbim düşürmesin 🤲
- 5 ay
Neyse ben yatayım. Sağlıcakla kal iyi geceler 🤲
En İyi Cevaplar
5 ayİslam'da ne ise ona razıyız, gayrısına değil.
Ancak günümüz şartlarında İslam şeriatı uygulanmıyor olabilir
Ya Allah'ın adaleti?
O hiç Şaşmaz.
Aldatma da olsa imtihan olur, kişi isyan mı etmeli yoksa kulluk vazifesine devam mı etmeli
...
18 Yorumla- 5 ay
Recm cezası var İslam'da zaten. Bu da bir çeşit idam
- 5 ay
Ağzınıza sağlık, Evet ancak 4 şahid gerekli, bununla birlikte erkek 4 evlilik hakkına sahip, şayet diğeri ile imam nikahı kıymış helal birliktelik yaşıyorsa ama bu kanunlara göre suç teşkil ediyorsa yaptığı, onu şikayet etmeli mi?
Kafamda deli sorular
- 5 ay
2. eşi alacak erkek varsa o aldatmak değil haberli olur sonuçta dini nikah gizli olamaz ama öyle bir durumda da şahsen kendi adıma diyorum eş sayısı 1 e geri düşer çünkü boşanırım diye düşünüyorum
- 5 ay
Mesele nefsimize ağır gelse de İslam'a uygun düşen birşeyi günün şartlarından fırsat engellemek, veya bugün yapılması yasak olmayan bir şeyden dinen haram diye Allah rızasından dolayı uzak durmak...
- 5 ay
Uygun düşen dediğin ne
- 5 ay
belirli birşeyi örnek vermiyorum genel örnek veriyorum.
Dini bugünün konjonktüründen değil de has siyerden öğrenmek gerekir vs buna temas etmek istiyorum - 5 ay
Elbette o konuda haklısın tabi
- 5 ay
Hep konu bayanlara geliyor ama mesela mirasta devlet size 1/1 uygun görüyor ama İslam 2/1 ...
İslam'a mı razı olursunuz alabileceğinizi mi alırsınız mesela
5 ayBu ülkede cânilere, tecavüzcülere, vatan hainlerine bile idam cezası uygulanmıyor.
Aldatmanın cezası;- Kısa süreli hapis cezası
- Aldatılana tazminat
- Aldatılan kişinin nafaka ödememesi
Olmalı.
21 Yorumla- 5 ay
Yok ben idam diyorum. Tecavüze vs. zaten idam olmalı da yok işte maalesef keşke olsa
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
5 ayKesinlikle, aldatmanın cezası idam olmalı net.
Aldatmak insanın kendine yaptığı en büyük hakarettir
Aldatan erkekte olsa
Kadında olsa
Net şekilde pisliktir.11 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
Yapay Zeka Cevapladı
Aldatılmanın ne kadar can yaktığını cümlelerinden bile hissediyorum 💔 Ama idam çok uç ve geri dönüşü olmayan bir ceza olur, sağlıklı bir toplum yaratmaz 😔
Aldatan insanın sorumluluk alması, boşanma, tazminat, hatta bazı ülkelerde hukuki yaptırımlar daha mantıklı çözümler. İdam ise öfkenin anlık bir yansıması. Öfken normal, duygun çok haklı ama kendini koruman ve iyileştirmen çok daha önemli 💕✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 5 ayEvet kesinlikle idam olmalı. bir insanın zamanını çalmanın telafisi yok. aynı zamanda psikolojik zararı da var bunun. böyle insanlar ürememeli
30 Yorumla Toplumda girdiği heryerden dışlanmalı, kadın erkek farketmeksizin. Böyle bir arkadaşım tanıdığım olsa iletısımi keserim dışlarım. Ama herkes hiçbırsey olmamıs gıbı davranıyor. Ikı gun trıp (o bıle yok) hop normal hayatta. aldatma o kadar normallestırıldı ki üzücü.
11 Yorumla- 5 ay
Ben de dışlıyorum öğrenince
Aldatmanın cezası amokada dansı yapmak olmalı , ya da aldatma cezası olarak erkekler poposuna kırmızı biber dövmesi yaptırmalı hahahahaha
110 Yorumla- 5 ay
Amokada dansı ne ya
- 5 ay
😂
- 5 ay
Shsjsb😂
- 5 ay
Tamam tamam 😂
İdamınıda ilk aldatılana sunsalar keşke ipi sen kes sen vur diye hiç bi sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum
11 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
5 ayAbartma can almak kolay değil onun için karakterli gerçekten seven insanları hayatımıza almalıyız
116 Yorumla- 5 ay
Karaktersizlerin idamı çevre temizliği işte ne güzel
- 5 ay
Karakterli olsunlar da aldatmasınlar o zaman
- 5 ay
Kocan olacak adam yandı şimdiden. Karakter önemli tabi de erkeklerin durumu biraz farklı doğamızda tek eşlilik yok. Bide libido yüksekse al başına belayı. Kadınların da suçu var bu aldatma konularında gerek aldatılan kadın olsun gerekse aldattığı kadın olsun
- 5 ay
Kocam olacak adam yanmadı. Aksine benim gibi sadakatli biriyle evleneceğine şükretsin. Zor bulur çünkü. Ayrıca kusura bakma da herkesi kendin gibi sanma. Her insan tek eşli olabilir gayet. Sadakatsizliğinizin, kendi iradesizliğinizin sorumlusu sadece sizsiniz başkasına yükleyemezsiniz.
- 5 ay
Bahsettiğin gibi bir kadın bulsam zaten aklımın ucundan geçmez aldatmak. Hemende beni suçlama. Aynı düşüncelere sahibiz
- 5 ay
Asla aynı düşünceye sahip değiliz. Senin kurduğun cümlelerden belli 1 kişiye sadık kalamayacagın. Uzatmaya gerek yok
- 5 ay
Ben durum analizi yaptım şahsi yapacaklarımı belirtmedim farkındaysan 😉 aynı fikirde olmak için can atmıyorum korkma
- 5 ay
"Doğamızda tek eşlilik yok" diyen birisin. İnsan şahsında olan şeylere dayanarak söyler bunları. Referansın sensin. Çevirme lafı şimdi
- 5 ay
Dediğim sözün arkasındayım doğamızda yok ama medeniyet kendine hakim olmayı gerektiriyor. Erkek için tek eşlilik üstesinden gelinmesi gereken bir zorluk bu durumu anlaşılır kılmak için söyledim
- 5 ay
Saçmalıyorsun gerçekten yeter yani
- 5 ay
Şahsi algılama ben sevdiğime sadık olurum ancak öyle sadık olabileceğim biri yoksa çok zor bizm için. Kendinle beni kıyaslama
- 5 ay
Bu konu hakkında daha ayrıntılı konuşmamız lazım işletişim kuralım
- 5 ay
Sadık olmak karakter meselesidir. "Sadık olacağım biri yoksa zor" demen bile senin sadakat sorumluluğunu başkalarına yüklemen demek. Yani kısacası senden bi cacık olmaz abicim. Ayrıntılı konuşulacak bir durum da yok. İyi günler size
- 5 ay
İyi misin? Biri olmayınca kime sadık olmalıyım?
- 5 ay
Bende cacık olmazmış mış 😅😂 buna sen kadar vermiyorsun bir başka şekilde senin tanımlamanın bende karşılığı yok. Sen kendi kişiliğini sorgula boş ver beni
- 5 ay
Benim kişiliğim gayet düzgün. Sen kendine üzül
5 ayBence de çok mantıklı bir fikir. Yani güzellikle ayrılmak varken böyle şeyler yapmak neden?
11 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle
5 ay85 milyonluk ülke 30 milyon olurdu refah artardı kalite artardı iyi olurdu 😂
13 Yorumla- 5 ay
Demi bence de. Kalanlar da sonrasında korkusundan aldatamazdı zaten. Mis gibi dünya düzeni işte daha ne :)
- 5 ay
Kalanlar zaten düzgün insanlar olacaktır. Evlenmek de kolay olurdu.
- 5 ay
Evet daha iyi işte
- Aile & Toplum konusunda 752 cevap paylaştı.
5 ayEvet sana katılıyorum bunu uygulayanlar da var
11 Yorumla- 5 ay
Nerede uygulanıyor ki keşke uygulansa
5 ayBencede her iki cins için geçerli yağsız kazığa oturtup üstüne yağ dökmeli
18 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle
- 5 ay
Madem bi tarafın yetmiyor bi ilişki yürütmeye hiç girmeyeceksin kimsenin hayatına
- 5 ay
Tabiki öyle
- 5 ay
çüş kanka öyle olmaz füze at yani tamam yanlışta siz bi insanın hayatına kıymayı bu kadar kolay dile getirebiliyosanız sizde tam doğru değilsiniz olması gereken idamdan ziyade kısa süreli hapis flndır bu ne biçim fantezisel bi ceza
- 5 ay
Hahaha sanki bizim dememizle ölüyor ya da kazığa oturacak
- 5 ay
@benelifbuarada insan olan zaten aldatmaz. Aldatıyorsa insanlıktan nasibini almamış demektir. Yaşamasının da pek önemi olmaz o yüzden
- 5 ay
İnsan gibi muamele görmeye de hakkı yok bence
- 5 ay
Evet öyle
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayAhahha yok kurşuna dizelim. Aldatmanın cezası onu sensiz bırakmak zaten en ağır ceza ona
114 Yorumla- 5 ay
Yok yok idam daha ağır ve caydırıcı
- 5 ay
Olsun yinede idam etmesinler geçmiş zaman hatrına 😬
- 5 ay
Yok bence edilmeli. Caydırıcı olur. Kimse aldatmaz işte
- 5 ay
Büyük konuşmamak gerekiyor 😅 Kırmızı çizgilerim var deme bir gün kendini o çizgiyi geçerken görebilirsin
- 5 ay
Büyük konuşmuyorum. Allah korusun bunu ben yapsam ben de idamı hak ederim. Adil bir insanım
- 5 ay
Kimse ölmesin herkes adil ve dürüst şekilde aldatmadan ayrılsın
- 5 ay
Herkes o şekilde aldatmadan ayrılsa kimsenin idamına gerek kalmaz zaten. Sen niye karşısın buna
- 5 ay
Ben genel olarak ölüme karşıyım. Sana nasip olmayan belkide bir başkasının kısmeti o mantıkta düşünmek gerekir
- 5 ay
Nasiple ne alakası var? Sen konuyu anlamadın mı? Aldatmaktan bahsediyoruz
- 5 ay
Bende aldatan herkes ölürse dünyada insan kalmaz diyorum 😅😅😅
- 5 ay
Kalır gayet. Biz bize yaşarız ne güzel kaliteli insanlar kalır sadece. Diğerleri oksijen israfı
- 5 ay
Ne diyebilirim haklısın Allah herkesin karşısına düzgün insanlar çıkarsın
- 5 ay
Herkesin değil hak edenin diyelim
- 5 ay
🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kesinlikle idam olmalı çünkü o kişi seni gerçekten çok seviyor ama sen onu aldatınca o kişinin psikolojisi bozuluyor intihar bile eden var ölümüne neden oluyor yani
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. yok bence yakılmalı yuh dinimizde bile aldatmanın cezası bu değil en fazla recm o da tövbe edilirse ve 1 daha yapılmayacağına söz verilirse erteleniyor 1 daha yaparsa recm o da eğer evli olduğu kadını aldatırsa
017 Yorumla- 5 ay
Recm ne demek anlamını biliyor musun? Taşlanarak ölüm. Bir nevi idam zaten
- 5 ay
Onu anladım zaten. Ayrıca bana canım deme. Üslubuna dikkat edersen sevinirim. Takıldığım nokta yok. Sorumun konusu idam zaten.
- 5 ay
Diyemezsin. Haddini sınırını aşma
- 5 ay
Fesatlıkla alakası yok. Ben bu şekilde hitap edilmesini istemiyorsam etmeyeceksin. Kaç yaşına gelmişsin saygı ne demek bilmen gerekiyor
- 5 ay
Dinin ne senin?
- 5 ay
Ben Müslümanım ve inancımda idam, recm gibi cezalar var. Eğer Müslüman değilsen bu dediğine saygı duyarım ama hem Muslumanım hem de Allah'ın kurallarına karşıyım dersen bu yaşına kadar cahilce yaşamışsın demek durumunda kalırım maalesef
- 5 ay
Öyleyse senin için üzgünüm. 50 yıllık hayatını cahil bir şekilde ve saygıyı dahi öğrenemeden geçirmişsin. Büyük kayıp
- 5 ay
eğer gerçekten İslamın fıkıhlarını meallerini tefsirlerini kaidelerini okumuş olsaydın kimin cahil kaldığını anlardın ben recm yok demedim uygulanış şeklini anlattım idamın bile bazı kaideleri var o zaman 4 kadınla evli olmak da serbest olsun ama olmaz işinize gelmez bir kanunu yorumlarken kendine değil topluma göre yorumla
- 5 ay
Ben kaidelerden bahsetmedim. Konu da bu değil zaten. Ben idam dedim. Recm de bir çeşit idamdır zaten. Bu kadar
- 5 ay
Emin ol senden daha iyi fıkıh bilgim vardır. Sen önce saygıyı öğren bey amca
- 5 ay
Hadi amca hadi çok biliyosun her şeyi. Sana da iyi geceler.
5 ayİslam hukukunun aslında çok güzel caydırıcı cezaları var. Ama günümüz insanlar ve tercihleri...
10 YorumlaHer ne kadar medeni hukuk kabul görsede uzun vadeye çözüm değil. O yüzden seriat hükümleri daha sağlıklı diye düşünüyorum. İdamdan ziyada recm veya kırbaç cezası makul
12 Yorumla- 5 ay
Recm de bir çeşit idamdir zaten. Evli olup zina yapanlara verilen bir ceza. Bu tarz cezaların amacı insanları öldürmek değil caydırıcı hale getirmektir zaten. Teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
5 ayBencede 🙂 insanlar kalp kirmayi bu kadar hafife almamalı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 ayAman Allah'a havale etcen herkes ettiğini bulur.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
s 5 ayÜlkedeki erkek oranı sayısını dusurmek icin ideal olur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
5 ayBen Müslüman'ım. Benim dinimin emri; evliysen recm (taşlanarak ölüm) cezası; bekarsan, 100 sopa ve şehri terk..
İslâm'dan daha iyi ceza sistemi geliştirilmedi..
00 Yorumla
5 aygünümüzde teccavüz yapan şerefsizlere ya da rahatsız edenlere öldürülern onca massum cocgu kadına insnaları öldürenleri hapsse bille tıkmıyolar gerrek aldatmak iddam olsun evet berabt bişey ama günümüz bu durumdayekn aldatmak haffif kalır lütfen birazda massum yere öldürenleri konuşalım susmayalım
00 Yorumla
5 ayOkadar sey varkene bu mu idam olsun
Cocuk İstismari, tecavuz gibi birsuru suc varken
01 Yorumla- 5 ay
Onlar zaten idam olmalı
Aldatan insan kendi ipini kendisi zaten çoktan çekmiş oluyor ama çoğu zaman farkında olmuyor.
00 Yorumla
5 aytamam yanlış bişey tamam tasvip etmiyoruz da abarttın gibi bi tık bacım çüş deve yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı.
5 ayAdil bir seçim olurdu
11 Yorumla- 5 ay
Demi bence de
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayYok daha neler , ona kadar neler neler var
17 Yorumla- 5 ay
Neler varmış
- 5 ay
Teorristler
Tecavuzculer
Kul hakkı yiyenler
Hırsızlar
Cinsyet isleyenler
Devam edeyim mi - 5 ay
Teröristler zaten gebertilmeli ki bunu yapıyor devletimiz çok şükür,
Tecavüzcüler zaten idam edilmeli,
Hırsızların kolu kesilmeli,
Cinayet işleyenlerde de kısasa kısas durumundan onlar da idam,
Daha devam edeyim mi? - 5 ay
Kul hakkı yiyenleri de boğazından lokma geçemeyecek hale getireceksin zaten.
- 5 ay
Teroristler gebertiliypr mu? Yoksa af yasasından faydalanıp vekil/memur mu oluyor tekrar düşün bence
- 5 ay
O mantıkla aldatanları , aldatmak gerek
Maksat kısas değil mi , verdiğin örnek hep kısastan gidiyor - 5 ay
Kısasa kısas her şeyde değil zaten cinayette var demiştim. Aldatan direkt idam edilmeli onun karşılığı onu aldatmak değil. Yönetimle ilgili kısma da girmicem. Yapılan yanlışlar var zaten bunu hepimiz biliyoruz ama dağda tepede askerimize polisimize silah doğrultanı gebertiyoruz ben bundan bahsediyorum
- Aile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı.
5 ayKim seni aldattı?
14 Yorumla- 5 ay
Konu ben değilim.
- 5 ay
O zaman boş ver gerisini
- 5 ay
Bir sürü konuda soru soruyorum, cevap paylaşıyorum. Boşvermek ne alaka?
- 5 ay
Sen bilirsin
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayDeğnek cezasi veya recm var dinde
11 Yorumla- 5 ay
Evet
5 ayKıyma da yapsınlar mı:)
13 Yorumla- 5 ay
Gömülse yeterli. Kıymaya gerek yok 😂
- 5 ay
Bemce köftesi iyi olur
- 5 ay
Iyy yaa
5 ayAynı duyguları yaşatmak daha ağır olabilir kimseye guvenemeyip guveniyormus gibi yapmak nasıl bilmeli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Bence recm etmek de olabilir
12 Yorumla- 5 ay
O da bir nevi idam sayılır
Evliler için belki olabilir çünkü helali dururken harama gitmesi pek mantıklı değil ama aldatan bazı kişiler eşi yüzünden de aldatabiliyor tabii bosan kurtul desem bu sefer mahkeme o kişiyi mahvedebiliyor çıkmaz sokak gibi
03 Yorumla- 5 ay
Eşi yüzünden diye bişey yok. Eşiyle mutsuz olan boşansın. Aldatmanın hiçbir gerekçesi olamaz
- 5 ay
Böyle bir cümle kuramazsın. Hiçkimse kendi sadakatsizliğinin sorumluluğunu başkasına yükleyemez. Biri yüzünden diye bişey yok. Aldatanın bizzat kendisi karaktersizliğinden dolayı aldatır. Başkasını kimse gerekçe gösteremez. Mutlu değilse boşansın ayrılsın bi zahmet.
Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı. Psikolojide bir şeye en çok itiraz edenler, onun için öfkelenenler, gizli gizli onu yapanlardır derler. Bak ben demiyorum sadece dikkatli olmak lazım
12 Yorumla- 5 ay
Yanılıyorsun. Bu her konuda böyle değil. İnsanların hassasiyetleri var sonuçta. Herkesin önem verdiği durumlar da farklı.
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
5 ayİdam olmamalı İslam hukukunda bekarsa değnek cezası evli ise recm cezası uygundur
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
5 ayNeden idam olacak ki aldatma dediğin karşılıklı olan bir durum. Ülkede taciz istmismara idam dersen anlarım
07 Yorumla- 5 ay
Bunların hepsinin cezası idam olmalıydı bence. Karşılıklı dediğin ne? Aldatan kim varsa idam edilmeli yani kimse kusura bakmasın. Buna itiraz edenlerde ben aldatma potansiyeli olduğunu düşünüyorum
- 5 ay
Aldatmak dediğin olayı meşru kilmiyorum ama hani aldatanlar kendileri isteyerek yapıyor bunu ve ülkede de başta olmak üzere cemaat lerde küçük yaştaki çocuklar istismar yapanlar bile zerre ceza verilmemiş iken bence daha ciddi büyük sorunlar var
- 5 ay
Bu konunun cemaatle alakası ne? İnsanın oldugu her ortamda her türlü kötü şey vardır zaten. Bunu dini alanlara bağlamanın manası yok.
- 5 ay
Cemaatler veya dini kurumlar dışında kalan kısımların yaptıklarını niye görmezden geliyorsunuz? Ögrencisini taciz eden öğretmenler de var mesela. Bu mantıkla eğitim kurumlarını kötülemeniz lazım ama yapmıyorsunuz. Neden? Çünkü suç bireyseldir. Cemmatlerin içinde de birtakım karaktersiz şahısların yaptıkları şeyler de aynı şekilde bireysel suçtur. Cemaatlerle durumun bir alakası yok. Biraz objektif olmayı öğrenin lütfen
- 5 ay
Bakarsan genelde dinin arkasına saklanan kişiler de görülüyor reşit olmayan kişiler ile evlenmek paralar gösteriş fakir bir cemaat şeyhi kalmamış hani kitapta yazanı okuyanlar yaşamaz iken neyse de genelde bir adaletsizlik var zaten verilek imtiyazlar vs ama düzelmesi umudu ile tüm dünyada
- 5 ay
Birilerinin yaptıkları şerefsizliklerde dini kullanması o dini bağlamaz. Bu da şahsi çıkar ve şahsı karaktersizlik. Konu hâlâ dinin dışında
- 5 ay
Münafıklar neden var? Müslüman olmadığı halde dindar rolü yapanlar var. Bunların din ile ne alakası var mesela? Amaçları zaten kötülemek. O yüzden bunun arkasına sığınıyorlar. Siz de bunu yutuyorsunuz
Aile & Toplum konusunda 686 cevap paylaştı. evet recm var ama onu ispatlamak çok zor
10 Yorumla
5 ayHadım edilmeli kesinlikle
10 Yorumla
5 ayO kadar da değil
10 Yorumla
5 aykanıtı varsa kesinlikle
10 Yorumla
5 ayBekarsa 100 200 sopa yesin evliyse olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
5 ayBencede ben onu Allah a havale ettim
10 Yorumla
5 ayHadım etmek ✂️🍆
16 Yorumla- 5 ay
Aldatan kadın olursa peki?
- 5 ay
@egoluyumartık kimyasallal hadım ediyorlar artık. Aynısı uygulansın 🤷♀️
- 5 ay
İki cinsiyette aynı etkiyi vermiyor erkek ilişki yaşayamaz bir daha ama kadın yine yaşayabilir adaletsiz bişey bu
- 5 ay
@egoluyumartık istek yok ediliyor, oranlar değil. Fakat istek yok olunca zaten cinsellik bitmiş olur her iki cinsiyet içşn
- 5 ay
Fiziksel hadımda direkt kesiyolar ama kadında neyi kesecek yine erkek için sıkıntılı durum kadım yine yaşar yaşayacağını
Bence de haklısın
10 Yorumla
5 ayHaklısın.
Takip isteği atıp geri çekmenin cezası da siteden atılmak olmalı03 Yorumla- 5 ay
Bana laf sokuyorsan sayfayı kaydırırken yanlışlıkla bastım. Onu bana değil site yönetimine söyleyeceksin, sitenin arayüzü düzeltsinler
- 5 ay
Peki hanımefendi, iyi akşamlar dilerim
- 5 ay
Size de
Aldatmanın cezası idam olsa bu karardan ilk vaz gececek olan kadınlar olur😂
08 Yorumla- 5 ay
Ne alaka? Karaktersizliğin kadını erkeği olmaz. Hepsine var aldatan da sadakatli de
- 5 ay
O da tanımlansın öyleyse
- 5 ay
Öyle değil. Kanıtlı olmalı zaten böyle şeyler. Sadece sözlerle değil.
- 5 ay
Hem sadakat kavramı nasıl değişiyor? Bence herkes için aynı olmalı
- 5 ay
Bu bahsettigin şey takıntı ve sağlıksız toksik bir ilişki. Sadakat tanımıyla ne ilgisi var?
- Aile & Toplum konusunda 861 cevap paylaştı.
5 ayToplum önünde küçük düşürerek cezalandırmak daha iyi olur. İdam fikri aşırı saçma.
07 Yorumla- 5 ay
Neden saçma olsun? Aldatmasınlar o zaman
- 5 ay
Aldatmasınlar tabi ama insanoğlu yapıyor işte.. Ama idam etmek saçma geliyor. Toplumdan dışlamak, ötekileştirmek aldatılana belli bir zaman nafaka vermesi, ızdırap çekmesi lazım. Ölüm çabuk kurtuluş olur. Caydırıcı da olmaz..
- 5 ay
Evli olup zina yapanlara İslam'da recm cezası olduğunu duymadın mı hiç? Saçma deme tövbe et bence
- 5 ay
Duydum peki sen islam'da öncelikli olanın tövbe olduğunu biliyor musun
- 5 ay
Evet biliyorum da bi öyle bir cezanın olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aldatmak kabul edilebilir bişey değil
- 5 ay
Değil o yüzden öldürmek yerine süründürmek lazım dedim 😂
- 5 ay
Yok yok ölsünler. Dünya temizlenir biraz kalite oranı artar
Normalde dinen öyle zaten taşlanarak ama zina olursa
00 Yorumla
5 ayIpini de aldatilan çeksin
11 Yorumla- 5 ay
Bireysel değil de sistemsel yöntemler olsa daha mantikli
Meydan dayagı
14 Yorumla- 5 ay
Önce meydan dayağı, sonra da recm
- 5 ay
100 değnek
Size aynen katılıyorum
00 YorumlaBence de
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Olmalı
10 Yorumla
5 ayHadım olmalı
11 Yorumla- 5 ay
kıvırmaaa
- Aile & Toplum konusunda 766 cevap paylaştı.
5 ayIdam ve hadım lazım
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
5 ayHapis olmalı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayAldatıldın mı?
02 Yorumla- 5 ay
Kaç yüz tane soru sormuşum. Bu soruyu sormam için de aldatılmam gerekmiyor. Ya soruma cevap verin ya da yorum yapmayın
- 5 ay
Boş yapma. Aldatılmadınsa başkasının derdi seni mi gerdi
- Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı.
5 ayO kadar da değil abartmayalım
01 Yorumla- 5 ay
Abartmıyorum. Daha caydırıcı bir ceza biliyor musun?
Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Çarmıha gerelim oldu olacak.
01 Yorumla- 5 ay
Direkt idam. Başka bişeye hiç gerek yok
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayKatılıyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 669 cevap paylaştı. Abartma müstesna
011 Yorumla- 5 ay
Abarttığımı düşünmüyorum
- 5 ay
Ben de onu diyorum. Mutlu olmayan boşansin veya ayrılsın. Niye aldatıyor? Aldatiyorsa da bu cezayı hak ediyor yani
- 5 ay
Ben bunu savunuyorum valla bence buna idam gelse iyi olurdu
- 5 ay
Cezası idam olsa kimse kimseyi aldatmaz sen rahat ol
- 5 ay
Caydırıcı olması mesele zaten
- 5 ay
Bu sadece bireysel değil ki toplumsal fayda sağlar. Kimse aldatılmaz. Mis gibi caydırıcı ceza. Sen aldatmıyorsan bu ceza seni niye rahatsız ediyor ki
Bence erkeklere ayda 1 aldatma hakkı verilmeli
04 Yorumla
5 ayEn doğrusu
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım