Geçmişte görüştüğüm kişiyi sevgilime tam anlatmamak yalan mı, ilişkide detay şart mı?

Merhaba yaklaşık 11 aydır ilk kez ciddi bir ilişki yaşıyorum. İlk kez birini aileme anlattım, ilk kez biri ile sürekli vakit geçiriyorum, ilk kez birini öptüm, hediye aldım, Sevgililer Günümü, doğum günümü kutladım. Her şeyin ilkini onunla yaşadım denebilir. Yaklaşık 2 3 sene önce internetten konuştuğum biri vardı, sadece bir kez 3 4 saatliğine AVM'de buluştuk, öpme vs olmadı sadece kol kola girdik. Ve ben bundan bahsetmedim, sadece konuştuğum biri oldu dedim. O da başta bana unutamadığım biri oldu demişti. Ama sonrasında sadece biriyle bir hafta konuştum hiç bir şey olmadı dedi. Ama ben sorgulamadım. Sizce ben ona anlatmamakla hata mı ettim veya yalan mı söyledim, sadece bir kez buluşup telefonda bile 3 4 kez konuşmuşuzdur, mesajla konuşmayla sevgili olunur mu. Ona yalan mı söylemiş oldum. Onu her şeyden çok seviyorum ve sevgililik ne demekmiş onda anladım. Çünkü ilk kez biriyle tartışmalarım oldu, kavgalarım oldu, barışmalarım oldu. Ben sevgililik ne demekmiş yeni öğrendim. Sizce ona yanlış mı yapıyorum. Geçmiş geçmişte mi kalmalı, detay anlatmamalı mıyız, detay anlatmazsam vicdan azabı çekiyorum diye düşünüyorum. Ama anlatmak da çok saçma olur ve ilişmime zarar verir. Sizce hatalı mıyım?

Geçmişte görüştüğüm kişiyi sevgilime tam anlatmamak yalan mı, ilişkide detay şart mı?