5 yıllık ilişkim bitip hayatım altüst oldu, 23 yaşında sıfırdan nasıl toparlanabilirim?

5 yıllık ilişkimde yüzüstü bırakıldım. Şu an yeniden başlayacak ne ekonomik özgürlüğüm var ne de gücüm. 23 yaşındayım 5 sene boyunca atanmama engel oldu özelde çalışmama hiçbir tecrübem yok bir anda kıskançlıklar azaldı aramalar yazmalar ailemin seçimlerine de kurban gittim ayrıca yani boşa geçirdiğim koca bir ömür ne evlenebildim ne bir şeyin sahibi olabildim bu yaşta ailem evlenmeme arkadaşım da çalışmama engel oldu büyük ihtimalle başkasıyla konuştuğundan da artık çalışmama bir şey demiyordu sınava çalışmaya başladım bir senedir tam 3 ay kala beni ortada bıraktı arkadaşım da kalmadı sayesinde ne yapacağımı şaşırdım hiçbir şeyin tam ortasındayım kendimi çöp gibi hissediyorum insanlar artık bahsediyor nereye geldiğimden hiçbir yere gelemedim

Güncellemeler
13 gü
Kötü yorum yapanın hayatı güllük gülistanlık herhalde neden bu kadar vicdansız insan var iyi olmuş demek kolay insanın başına gelmeden anlamaz bir düşmez kalkmaz Allah , kınayın ki başınıza gelsin olur mu ben hakkımı helal etmiyorum buradan insafsızca yorum yapana Allah belalarını versin inşallah.
5 yıllık ilişkim bitip hayatım altüst oldu, 23 yaşında sıfırdan nasıl toparlanabilirim?