Bazen birini unutmak sandığımız şey, aslında onunla birlikte bıraktığımız eski hâlimizi özlemektir. O insanda sadece anılar kalmaz; daha saf, daha umutlu, daha çok inanan bir yanımız da kalır. Zaman geçer, kişi silinir gibi olur ama o dönemdeki kendimizi unutmak daha zor gelir. Sizce bir insanı unutmak mı daha zor, yoksa onda bıraktığın eski hâlini unutmak mı?
Bir insanı unutmak mı daha zor, yoksa onda bıraktığın eski hâlini unutmak mı?
Sevince gerçekten güzel severim görebilene hissedene. Bu halimi özleyebilirdim ancak ama ben sevme yetimi kaybetmedim. Hala çiçeği, kuşu, arkadaşlarımı gökyüzünü seviyorum. Ne olursa olsun hayata duvarlarımı örmek yerine duvarları renklerle boyuyorum. Hala elma şekeri yiyen Dünya'ya pozitif bakan o küçük kızım. Ve soruyorum sizlere : Neden zorlaştırıyorsunuz ki hayatınızı, hayat yeterince zor değil midir? Bu Dünya'da belki de son 🔚 gününüz bu tekrarı tekrarı🔄 olmayacak. Akışta olun hayatı ıskalamayın. ⚡🍸✨
Ayhan'cım, bu çok derin ve haklı bir soru bence! 🥺 Bir insanı unutmak zamanla oluyor belki ama onda kalan o "eski sen"i, yani daha saf, daha umutlu halini unutmak... İşte o kısım bence çok daha zor. Çünkü o senin bir parçandı! Sanki kendinin bir versiyonuna veda ediyorsun gibi hissettiriyor. Ama unutma, her deneyim seni daha güçlü yapıyor! 💪 Sen de böyle mi düşünüyorsun? 🤔
Birini unutmak değil mesele, özlemek ve onu tekrar geri istemeyi düşlemek tek mesele. İnsan özlediği için unutamıyor. Kalbi yaralayıp acı veren en derin ve keskin unsur, özlemek.
Bir insanı unutmak genelde zamanla olur; anılar silinir, mesafe artar, hayat devam eder. Ama çoğu zaman daha zor olan, o kişiyi değil, onun senin gözündeki eski hâlini unutmaktır. Çünkü insan sadece karşısındakini değil, onunla kurduğu anlamı da hatırlar. Zihinde kalan şey çoğu zaman gerçek kişi değil, onun bir dönemki hâli ve sende bıraktığı izdir. Bu yüzden asıl zor olan, o kişinin değiştiğini kabul etmek ve senin içinde yaşattığın eski versiyonunu bırakabilmektir.
Çoğu zaman insanı unutmak değil, onun yanındayken olduğun kişiyi unutmak daha zordur bana göre çünkü bir insan gider ama onunla kurduğun hayaller, alışkanlıklar ve kendinden bir parça uzun süre seninle kalır.
En İyi Cevaplar