Umutsuzum, toksik bir evlilikte şiddet ve travmayla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum, ne yapmalıyım?

Buraya katılma sebebim derdimi anlatmak bazen insan çok çaresiz kalıyor annem babam ben bebekken ayrılmışlar annem hep diğer çocuklarını çok severdi babamdan haberim bile yoktu benim başımı okşamadı hiç hep dövdü her şeye dövdü sonra ne mi oldu onun okşamadığı saçları 14 yaşında biri gelip okşayınca hemen kendimi ona kaptırdım bir sosyal medya platformunda tanıştık ilk defa o beni sevdi uzak mesafe ilişkisiydi ben batıda büyümüştüm İstanbul'da o ise doğuluydu annem onu öğrendi o reşit diye benim yüzümden ceza almasın diye annem benden nefret etsin onu rahat bıraksın diye annemle kavga edip yurda gittim 18 yaşıma kadar yurtta geçti hayatım ailem bir kere bile arayıp sormadı ben özlüyordum ama aradığımda konuşmak istemiyorlardı bile nasıl diye merak bile etmiyorlardı 18 yaşıma geldim tabi yurtta kaldığım için memurluk hakkım var ama okulum bitmedi annemle barıştık sonra ben evime döndüm tabi ama aynı çocukla hala konuşuyorum neyse bir gün o çocuk bana dedi kaçacağız dedim bak gel iste beni ama dedi yok illa kaçacağız tabi 18 yaşıma kadar o vardı benim yanımda ben de gittim seviyordum da onu onunla ilk konuşmaya başladığımızda dedim ki yaşını söyle ona göre konuşayım onun bana söylediği yaşa göre aramızda 4 yaş vardı tabi zaman geçtikçe bu sayı arttı ona aşık olduktan sonra gerçek yaşını öğrendim gerçi gerçek yaşını tam olarak evlendiğim zaman öğrendim şu an aramızda 9 yaş var onu çok sevdim yalan değil evlendik hamile kaldım ama düşük oldu doğulu ya biraz kafaları geri bizi bir yere götürdü kaçırdığında beni orada evli çift vardı abla abi hepsi çok iyiydi abim ablam gibi gördüm ama onlarla geçirdiğim vakit burnumdan geldi ben derdim hayata şiddete boyun eğmem bana vay sen onunla konuşurken niye güldün diye aylarca günümü mahvetti sonunda düzeldi hamileyken dayak yedim bana diyor ki karnına vurmadım ama bebeğimin kalbi durmuştu ama bağlanmak mıdır nedir gitmek istesem de gidemiyordum hep peşinde dolanıyordum şimdi diyeceksiniz ne kadar aciz bir insan neyse sığmadı devamı gelecek
Umutsuzum, toksik bir evlilikte şiddet ve travmayla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum, ne yapmalıyım?