1 ayBence ailesinden kopamamış biriyle yola çıkmak, bile bile mayın tarlasına yürümek gibidir. Net olalım. Tabii ki insan evlendi diye anasını babasını çöpe atacak değil, her şey dengeli olmalı diyorum zaten. Vefalı insan baş tacıdır. Ama sınırını, yerini yurdunu bilmeyen, her kararda arkasına bakıp ailesinden onay bekleyen biriyle de ömür geçmez.
Evlilik dediğin, iki kişinin yeni ve bağımsız bir dünya kurmasıdır. O dünyanın kapısında bir üçüncü kişinin gölgesi varsa, orada ne huzur kalır ne de evlilik olur. Ben hayatımdaki insanın arkasında dimdik durmasını, yeri geldiğinde ağırlığını koymasını isterim. Kusura bakmasın kimse, çocuk büyütememiş anne babaların nazıyla ya da hâlâ çocuk kalmış bir yetişkinle uğraşacak vaktim yok. Sevgiye, saygıya eyvallah ama herkes önce kendi yuvasının sorumluluğunu taşıyacak kadar cesur ve asil olacak.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Kadın erkek farketmeksizin ailesine aşırı düşkün ailesi ne derse onu kabul gören insanlardan uzak durun. Bunlar beyinsiz oldukları için ailesinden emir alırlar sürekli ve çevresindeki insanların hayatını gözlemleyerek ona göre de ilişkisini şekillendirmeye çalışan ucubeler. Bu ucubelerden 1 tanesiyle uzun ilişkim oldu Allah başa vermesin ilişkiyi ailesi yönetiyordu resmen kız değil. O yüzden her insanın kendi fikirleri özgür iradesi olması gerek ki ailesine soracak şeyler olsa bile tek başına karar vermeli.
20 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 ayAileye saygı sevgi duymak lazım orasına ok ama kişinin bir süre sonra harbiden aileden kopması yalnız yaşamayı öğrenmesi lazım. Çünkü ailenin ağırlığı ilgisi alakası hakikaten bir süre sonra insanı boğuyor ve kısıtlıyor. Özellikle kendi ayaklarında durabilmek ve kişisel gelişim için yuvadan uçmak lazım. Sonran hem hayatta hemde kadın erkek ilişkilerinde evlilik falan sorunlar çıkıyor. Ailenizi karşınıza alın demiyorum ama bir süre sonra daha filtreli olun.
10 Yorumla
1 ayUzun ilişkimi bu yüzden bitirdim. Bireyselleşemediği ailesine sınırlarını koymakta net olamadığı için. Ailesinden kopamayan biriyle olmaz. Ailesini sevmesin demiyorum ama kendi sınırları olmalı bi insanın karar alırken çevresine sorar akıl alır... Boşuna dememişler "Yoldan geçen herkese fikrini soran, sonunda kendi fikrini kaybeder." "Millete göre yaşarsan eşeği sırtında taşırsın." Diye. Sonunda emek verdigi her şey bitti.
Çünkü annesinin en ufak ağlayışına ve duygu sömürülerine ve manipülasyonlarına seni harcar böyleleri. Asla asla asla tercih etmeyin kızlar böyle erkoları bunlar daha lise talebesidir. Henüz yetişkin adam olamamıştır.25 Yorumla- 1 ay
aynen böyle iki ilişkim oldu biri anacı biri babacı ikisi de ana babalarının köpeğiydi yaptıkları çişe kadar harcadıkları hediye parasına kadar her boku hesap veren hergün anne baba ile görüşen tiplerdi çok boğuldum sıkıldım uyardım birkaç kez düzgünce baktım anlamıyorlar değişmezler dedim ben kendi anamı babamı bu kadar görmüyırum karıştırmıyorum hayatıma seninkini hiç karıştırmam dedim ikisini de terk ettim. biri çok yalvardı ağladı yok anam da çok seviyo sebi çok üzülcek terk ettiğini söylemedim ara verdim dönersin filan diyo yok dedim dönmem git ananla evlen sen dedim.
- 1 ay
Çok iyi yapmışsın bence
- 1 ay
aynen bence de zaten ikisini de bir gün bile özlemedim acaba demedim hatta daha başta ikisi de ailesiyle yaşadığını söylediğinde hani ve her haltı anne babalarına sorduklarında bence elemeliydim hiç girmemeliydim ama tecrübe... şimdi mesela çok daha erken eliyorum bi erkek 30 yaşına gelmişse ve hala telde anne babasıyla günde birkaç kez konuşuyor her şeyini anlatıyor ya da birlikte yaşıyorsa direkt bitiriyorum eliyorum yok uyumlu değiliz diye. olmaz öyle tiplerden... arkadaşta da olmaz ayrıca. iki üç kız arkadaşım vardı aile bağımlısı onlar da öyleydi mesela avm ye gideriz kahve içeriz abi 3 saat anası babası şu bu 10 kere arar mesela taciz eder böyle... onlarla da mesela gerildik tartıştık resmen aileleri beni korkuttu etti mafya gibi şaka gibi. böyle aileci tipler bence mafya gibi çok toksik tehliekli ve bela oluyorlar. her şeye burunlarını sokuyorlar ondan artık biriyle ilişki kuruyorsam bakıyorum böyle ailesi ile yapışık ise direkt kesiyorum iletişimi sınır koyuyorum merhaba merhaba o kadar asla özel ilişkiye girmiyorum arkadaş flört vs.
- 1 ay
aynen bence de zaten ikisini de bir gün bile özlemedim acaba demedim hatta daha başta ikisi de ailesiyle yaşadığını söylediğinde hani ve her haltı anne babalarına sorduklarında bence elemeliydim hiç girmemeliydim ama tecrübe... şimdi mesela çok daha erken eliyorum bi erkek 30 yaşına gelmişse ve hala telde anne babasıyla günde birkaç kez konuşuyor her şeyini anlatıyor ya da birlikte yaşıyorsa direkt bitiriyorum eliyorum yok uyumlu değiliz diye. olmaz öyle tiplerden... arkadaşta da olmaz ayrıca. iki üç kız arkadaşım vardı aile bağımlısı onlar da öyleydi mesela avm ye gideriz kahve içeriz abi 3 saat anası babası şu bu 10 kere arar mesela taciz eder böyle... onlarla da mesela gerildik tartıştık resmen aileleri beni korkuttu etti mafya gibi şaka gibi. böyle aileci tipler bence mafya gibi çok toksik tehliekli ve bela oluyorlar. her şeye burunlarını sokuyorlar ondan artık biriyle ilişki kuruyorsam bakıyorum böyle ailesi ile yapışık ise direkt kesiyorum iletişimi sınır koyuyorum merhaba merhaba o kadar asla özel ilişkiye girmiyorum arkadaş flört vs.
- 1 ay
Aynısını ben de yaşadım en ufak bişey alıcak annesine sorar 50 defa arayıp soruyordu ben sormasın fikir almasın demiyorum ama herseyde annesinin onayı olmak zorundaydı bitirirken bile annesine sorup öyle bitirdi annesi beni içten içe beğenmiyordu hep anneme sorayım altı üstü çorap alıcaz onu bile annesine soruyor 50 liralık çorap bir yerden sonra bana da bıkkınlık geldi gerçi ayrılmamızın sebebi onun bana ihanet etmesiydi de neyse
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu gerçekten önemli bir soru ve insanı düşündüren bir konu! 💖 Ailesine bağlı olmak güzel bir şey, ama evlilik bambaşka bir dünya. İki kişinin de kendi yuvasını kurmaya hazır olması, sınırları belirlemesi gerekiyor. Bu konuda onunla açık ve net konuşmak, beklentilerinizi paylaşmak çok önemli. Yoksa ileride küçük sorunlar büyüyebilir. Sence bu durumu onunla nasıl konuşabilirsin? 🤔✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
1 ayYani evlenilse bile yürümez çünkü bu tür insanlara canınıda versen mutlu olmazlar.
50 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Asıl onlar evlenilir, aile ne demek bilmeyen birini tercih edeceğime böyle birini tercih ederim daha iyi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 ayAilesi de önemli lâkin sürekli olarak evliliğimin içinde olursa güzel olmaz.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 ayEvlenilmez kendi yuvasını kuramaz
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,6b cevap paylaştı.
u 1 ayHayır ben evlenmem öyle bir kadınla
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı.
1 ayBen ailesinden kopan biri ile evlenmem anne baba baş tacıdır annem annesi babam babası olmalı onun annesi annem babası da babam olmalı. Tabiki kendi hayatımızı yaşayıp kendi hikayemizi yazacağız ama anne baba hakkını da gözetmemiz lazım onların ihtiyacı olur koşarsın ziyaret eder birlikte bir yemek yersin hergün yanında olamazsın ama hergün arar konuşursun ata dır kopmak olmaz öyle
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 ayEvlenilmez.
Ailesi her alanda ve her anlamda yük olur sırtına. Ne kendi düzeniniz olur ne de aranızdaki bağ kalır.
Ailesi tarafından her türlü sömürülür ve kullanılır, en ufak bir tavrında veya zıt düşüncende sinsilikleri ortaya çıkar ve sana karşı da doldurup aranızı açarlar.
Huzurunuz olmaz bir kere.
O yüzden ailesinden kopamamış, ailesine bağımlı tiplerden uzak durun.
Yine sevsin, ailesine bağlı olsun. Ama bağımlılık ve kopamamak bambaşka bir boyut.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 ayYok evlenilmez ya 😂 eski sevgilimle bir gün onun ailesiyle yemek yiyecektik dışarıda. Abisi işte terfi etmiş, kutlama gibi. Biz dışarıdaydik sevgilimle zaten, beni oraya koştur koştur götürdü. Yoruldum anlamıyor. O zaten önden gitti ben arkada kaldım yoruldum yani nefes nefese kaldım, o kadar hızlı götürdü. E abisinin ablasının arabası var o zaman arabayla alsalardi bizi. Tek derdi geç kalmamaktiz ailesine ne diyecekti geç kalirsa. Böyle düşünceler içindeydi. O gün zaten soğudum.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 953 cevap paylaştı. Eğer partneriniz hataların farkındaysa, sınır çizmeyi öğrenmeye açıksa ve gerekirse bu konuda bir çift terapisine gitmeyi kabul ediyorsa, bu evlilik yürüyebilir. Ancak "Ben böyleyim, ailem de böyle, işine gelirse" tarzı bir yaklaşımı varsa, evlendiğinizde sadece o kişiyle değil, tüm ailesiyle ve onların kurallarıyla evlenmiş olursunuz. Bu da uzun vadede büyük hayal kırıklıklarına yol açabilir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Evlenip; evliliği yatak odasını veya evin her köşesini cinsel fantezi merkezine çevirmek zaten aileden kopmak değil aileyi koparmaktır...
Jurassic park dünya ve sizler dinazorsunuz ey evliler!
Yiyip içmek bir birinizi yemek gibiydi zaten bu koparmak ve en ömemlisi SEKS komple herşeyi koparmak...
Anlayana01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 613 cevap paylaştı.
1 ayevlenmek aileden kopmak demek değildir
evlenmeyi aileden kopmak olarak görenler kendilerini rahat hissetmezler
evlenen bir insan kendi ailesini kurar ama ailesi ile de bağlantısına devam eder
fakat sürekli kendi ailesinin yanında olmak istyeyen birisi ile evlilik olmaz
çünkü kendi evliliğinin bir anlamı olmaz10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 ayEvlenilir de, bedelini sen ödeyebilirsin. Çünkü ailesinden kopamayan biriyle değil, bazen bütün aileyle evlenmiş gibi olursun. Önemli olan ailesini sevmesi değil; gerektiğinde "Bu benim kararım" diyebilmesi. Bunu yapamıyorsa evlilikte işler zorlaşabilir.
20 Yorumla Evlenilemez ablam sırf bu sebepten ötürü 2 ay önce yüzük attı maalesef annesine çok düşkün olduğu için annesi de aynı şekilde ve bahsettiğim insan artığı 28 yaşında mühendis oldum diye narsist bencil bir varlık
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı.
1 ayEvlendim boyumun ölçüsünü aldım. Evlenilmez. Çünkü o kişi ile aile olamıyorsun. Anne babasının sözünden çıkamıyor, evini evi olarak benimseyemiyor, eş olamıyor. Kısacası olmaz. Ben boşandım, siz yapmayın
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 419 cevap paylaştı.
1 ayAilesinden kopamamış insan çocuksudur, evlenilmez. Evlenen herkes çocuk yapmak zorunda değil ama çocuk yapacaksam da olgun biriyle yaparım. Tek başıma tüm çocukları büyütemem. Birinin annelik etmesi gerekiyor.
11 Yorumla- 1 ay
Zor bir durum ama hiç kardeşi yok mu? Anneannem de bazen bize gelir kalır dedem vefat ettiğinden beri. Bazen teyzemlere gider kalır. Genelde kendisi evde olmayı tercih ediyor. Annem haftada 2 defa falan ziyarete gidiyor anneannemi. Düzen böyle olabilir yani. İlla hep aynı evde yaşanırsa özel hayat kalmaz.
- Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
1 ayAile bağları sağlam kızlar iyidir. Öyle birinide ailesinden çok uzak bir yere evliliğin ilk yıllarında götürmek yine iyi değil, hep özleyecektir ailesini..
Asıl sorun şu; o kızın annesi-babası gibiysen asıl öyle evlenilmez.
00 Yorumla
1 ayAslında senin yorumuna bağlı bir şey bu. Bazıları değer verir ama seni ayrı tutarak onlara bağlıdır bu olumlu bir seyken hala annesi giydiriyor annesine bir şey demeden yapmıyorsa tüm ozelinizi annesi biliyorsa bu sıkıntı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Evlenilir ama zor olabilir. Ailesini sevmek başka, her konuda ailesinin sözünü dinleyip eşini ikinci plana atmak başka. Evlilikte kendi kararlarını alabilen ve sınır koyabilen biri olması önemli bence. Yoksa zamanla çok fazla sorun çıkarabilir.
00 YorumlaYani neden bir eş, eşinin ailesinden kopmasını ister ki! Ailesinden kopan insan yeri geldiğinde senden de kopmaz mı? Ve bence evlenilmeden önce aile konusu benimsenmeli eğer benimseyip kendi ailen gibi görmeyeceğini düşünüyorsan hiç evlenmemeli…
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı.
1 ayEvlenilebilir yinede , sevdiği için her şeyi göze alan, yeterki onunla beraber olayım. Onun yanından ayrılmam ben diyen bir kızla , gayet güzel, mutlu ve mesut bir birliktelikle evlilik kararı alınabilir.
00 Yorumla
1 ayEvlilikte aileden kopmak koparmamak kavramı yoktur ailenin yönettiği bireyler ve çizgi koyamayanlar diye kavram vardır. Arada ayrımcılıklar ve tarafsal hareketler varsa kadın veya erkek öncelik kendi ailesi için çabalamıyorsa o evlilik biter sonu kısa olur başta ta bunu görmek zordur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bir insan ailesinden neden kopsun ki?
Yarın evlendiğinizde iyi gün var kötü gün var?
Kime gidip yardım isteyeceksiniz?
Siz kafayı yemişsiniz 😂😂😂10 YorumlaKonu ailesinden kopamaması olmamalı ailesi ve senin arasındaki ayrımı yapıyor olabilmesi….
Bu ayrımı yapamıyorsa olamaz demiyorum ama süreç çok zorlu ilerler bilgin olsun bazen öyle adamlar oluyor zannediyoruz ki hep ailesini dinleyecek onlar ne derse o olacak falan ama evlenince tam tersi oluyorlar resmen Rus ruleti maalesef00 Yorumla
1 ayBende aileme düşkünsem olabilir. Bir taraf kopuk bir taraf bağlı olurs ileride fazlaca çatışmalar ortaya çıkar. Hele bir de uymaca akıllı bir eş olacaksa maazallah o yuva seneyi bulmaz dağılır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 939 cevap paylaştı. ailesinden kopamamış derken niye kopsun ailesinden? siz evliliği niye aileyi falan her şeyi geride bırakmak olarak görüyorsunuz niye aşk anlayışınız bu kadar simbiyotik (parazitimsi)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 800 cevap paylaştı.
1 ayEvlenmek için ailesinden kopması gerekmiyor ailesinden kopan biriyle zaten bence evlenilmemesi gerekiyor. Bu ikisi arasında dengeyi kurabilen insanlarla evlenilebilinir.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 430 cevap paylaştı. Asla.
Kimseye aileni unut demiyoruz ama evlenince kurulan aile doğumdan beri beraber olduğun aileyi ikinci sıraya iter.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Böyle şeyler zor olur. Eğer atlatırsa sorun yok atlatamazsa evlilik bitebilir.
Anne babalar çocuklarına özgürlük hakkı tanımalı ki çocuklar da günü gelince evden uzaklasabilsin.00 YorumlaArada kalır ve sizi zır durumda bırakır. Erkek açısından bakarsam elbet annelere ve babalara iki taraftada saygıyı korumalı. Ancak önce eşin demeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 ayYa kopmasın ailesinden ama eşinin yeri ayrı, ailesinin yeri ayrı olmalı. Evli olduğu halde sürekli ailesinin dibindeyse olmaz o iş. Denge gerek
00 Yorumla Evet aileye bağlı tabi eğer ailesi çok düzgün insanlar ise neden olmasın ki?
10 Yorumla
1 ayEvlenilmez
Bir erkeğin ya da kadının ilk önceliği kendi kurduğu ailesi olmalıdır10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Aile bağları önemlidir ya. Hiçbir zaman aileden tam olarak kopmamak lazım. Yani evlenirdim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 ayKendi ailesini kurup benimseyecek olgunluğa ulaşmış olmalı.
10 Yorumla Hayır tabiki. Ailesi ile yaşamaya devam. etsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı. Kendi öz ailesini hiçe sayan kişi elin kızınıda ailesinde tanımaz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı. Sen ailenden kopuyormusunki erkegin kopmasini bekliyorsun bu cevabima yarin süper cevap ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayBahsettigin sey ana kuzusu gibi bir şeyse süreklı hatalarına ragmen onları savunuyorsa olmaz tabi. Ama normal bir şekilde ailesiyle görüşüyorsa vs bunda sorun yok tabi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 656 cevap paylaştı. Evlenilir. Aile olduğunu hissettirince yeni ailesinin kim olduğunu o da anlayacaktır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 332 cevap paylaştı. Özel alanlarina ailenin mudahelesi olmadığı sürece sorun olmaz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Evlenilir, sonra huzursuzluk dolu bir hayat yaşanır aslkfjsa
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evlenilir ama kafadan kontak olmak kaydıyla. Çünkü bu tipler insana illallah ettirir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 724 cevap paylaştı. Asla olmaz, yeni bir hayat kurmak için öncelikle birey olabilmek gerekiyor.
00 YorumlaAilesini seven aileside onu seven ama saygı gösteren biriyle olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 ayAileden kopamamanın olumsuz bir evlilik kriteri olduğunu bilmiyordum.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı.
1 ayTrilyonerse falan tabi ki de kopamaz kopmaması için destek olurum hatta bu da sorumu aaa
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Ailesinden kopmasın zaten fakat simbiyotik ilişki tipinde de olmasın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 44,7b cevap paylaştı.
1 ayEvlenilmez, seni hiçbir zaman ailesi olarak görmeyecektir.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 ayNasıl kopmadigina bağlı yani onlarin hiç sözünden çıkmıyorsa sıkıntı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayZor soru
Anne babasıyla eşininin farkını ayırt etmesi lazım bir erkeğin
Kopmamalı ama eşini de ezmemeli ezdirmemeli00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayHer evlenen ailesindenmi kopuyor?
Ülkemizin kültüründe kişi ile degil Ailesi ile evlenirsin.
Siz Kaliforniyada yaşıyorsunuzda bizmi bilmiyoruz?00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u 1 ayAilesinden neden kopsun ki.
12 Yorumla- 1 ay
helalin var reis @Sosyetic_SheqiiL 👏 ağzına yüreğine sağlık
- 1 ay
Gizli Üye(18-24)1 ayHayır sağlıklı bağ kurmuş veya medeni bir şekilde sınır koymuşla evlenilir
00 Yorumla
1 ayEvlenilmez işin sonu Yaprak dökümü Fikret’in sürekli İstanbul’a her fırsatta koşarak gitmesi gibi olurrrrr. Onun için bu tarz insanlarla baştan konuşulmalı mesafe korunmalıdırrrr
00 Yorumla
1 ayPsikolog olarak konusuyorum, asla asla asla. Annesi çekiştirir bi yandan da eşi çekiştirir arada kaynar gider. Bir birey olamaz.
10 Yorumla
1 aysıçarsın sakın sakın sakın deneme bile sevgi herşeye yetmez güzelim saçmalama sakın yapma öyle bişey yıllarca çekersin
00 YorumlaAnnesinin her dediğni sorgulamadan yapan birisiyle oldum sakın ama sakın annesine sizi savunmayan birisiyle olmayın
00 Yorumla
1 ayAnası baksın ona hayatta işim olmaz öyle biriyle
10 YorumlaEvlenilmez ya ne yapacağınıda ailesine sorar hep çocuk gibi
10 YorumlaAsla özellikle erkekse ailesine söz geçirmeyi bilmeli
10 Yorumla- Devamını Gör (108)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım