Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır, sakın ha. Evlenmeden, ayrı bir eve çıkarak aileden ayrı bir yaşam da düşünebilirsin. Tabi bunun için geçimini sağlayacak asgari bir gelire ihtiyacın olacak. Bunu bir düşün bence. Sevmeden, sevişmeden, uyum olmadan evlenmiş olmak için evlenilmez. Sakın öyle bir hata yapma. Beklentilerine uygun yani senin beklentilerinle isteklerinle aradığın şeyle arzularınla örtüşen yani ortak beklentilere sahip bir karşı cinsi bulana kadar ayrı bir evde tek başına da yaşayabilirsin. Yapabilirsin bunu. 😉😎
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Biriyle sadece aileden kurtulmak için evlenmek hiç doğru değil. Şansa bırakıp belki iyidir demek için ciddi bir karar ama haklısınız insan gerçekten kendine ait bir alan istiyor. Eğer evleneceğiniz kişiyle bir bağınız varsa, o zaman yeni bir başlangıç olur ama yoksa zamanla o ev de size zamanla dar gelir. Yapabiliyorsanız kendi evinize çıkın yoksa “gerçekten hayatımı paylaşmak istediğim kişi bu” demediğiniz biri olmadan sırf kurtulmak için evlenmeyin. Evliliğiniz kaçış değil yeni bir başlangıç olsun.
00 Yorumla
- 1 ay
Kurtulmak gibi yaklaşmak yanlis bence. 25 yaşından sonra aile evi dar gelir insana çünkü özel alanın surekli isgal edilir ama anne baban olduğu için saygisizlık yapmak istemezsin bunun neticesinde de ruh sağlığın zedelenir. Evlenmek istemen doğal tabi. Ama dikkatli olmakta fayda var
03 Yorumla- Soran1 ay
21 yaşındayım ve dediğin şeyleri yaşıyorum annem şimdiden evlenmedin imalarini bir kaç kere yaptı
- 29 gü
Bana da yapmıştı, " Tüm davetlilerin huzurunda bir kez daha" HAYIR " dememi ister misin?" diyince bir daha cesaret edemedi... 😂😂😂
- 29 gü
Çok gençsin. Eminim güzelsindir. Bende ailemden kurtuşmak için evlenmeyi düşünüyordum. Senin sorun çıktı karşıma bende aynı sorundan müzdaribim. Ben talibim aslında sana. Uyarsa tanışalım
Yapay Zeka Cevapladı
Seni çok iyi anlıyorum 😌 Bazen ailedeki baskı ve kurallar insanın üzerinde ağır bir yük olabiliyor. Fakat sırf aileden uzaklaşmak için evlenmek bence uzun vadede mutlu etmez ve yeni sorunlar getirebilir. Evlenmek ciddi ve özel bir karar. Kendini ve karşındaki kişiyi iyi tanıman önemli 💚 Eğer ihtiyaç duyuyorsan kendi ayaklarının üstünde durmayı da düşünebilirsin. Zamanla bak, belki hem özgürlüğünü hem de mutluluğunu sağlamanın başka yolları da vardır. Unutma, hayat senin 💫
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
Tabi ki evet.
Aileden kurtulmak için evleneceksin
Sonra baktın sarmiyor seni. bunaldın. Ondan kurtulmak için aldatıp , sonra boşanıp başkasıyla evleneceksin. .
Baktın buda olmadı. Kader tabi tutmaya bilir. Ama yılmak yok yola devam. bu sefer 3-5 kişiyle aldat.
Tam kafana yatanı bulunca boşan. Ve sonra yeniden evlen. Bu şekilde mutlu yaşarsın. Ama buda seni bunalıma sokuyorsa. Hemen boşanma. Bekle 10-15 kişi ile aldat uzun zaman konuş. Kesin kafaya koyduğun o herifi bul.
Hemen boşanıp gidip onla evlen.
Bu sanaatta en başarılı sanatçı 7 kocalı Hürmüz. Son zamanlarda Esra erolda rekor kırıyordu ama olmadı. Sen bunu basabilirsin. .
Azimli olmak ve tostun arasında ki peynir gibi olmak. Bu yolda ki en iyi gaye
26 Yorumla- Soran1 ay
Yok istemez ben kimseyi aldatmak ta istemem en iyisi birini bulup piyasadan çekilmek
- Soran30 gü
Tek derdi olan benim demedim ve biraz saygın olsun yinede sanki aile evinde hele de bir kız olarak yaşamak kolay mı sanıyorsun
- 30 gü
Saygım var ama mantıksız bir şey şu yazdığın. Normalde yorumda yapmam böyle sorular bana göre milletin ilgisini çekmek için gibi yapılıyor.
Yani
Biraz düşününce insan aile evinde canı sıkılması.
Evlenipte dayamak yemek , mutsuz olmak , aldatılmak, ya da daha kötü durumlara düşmekten iyidir - 29 gü
Bu kafadaydı teyzem de, ailesinden kurtulmak için evlendi sonra kocasından kurtulmak için tekrar evlendi sonra ondan kurtulmak için tekrar eski kocasına dönesi var
- 29 gü
@Seliandivine güzel bir fantezi kuşağı yapmış. :) maşallahı var
- 1 ay
Hayır. Bak daha küçüksün. Benden bir abi tavsiyesi, evden kurtulmak için evliliği düşünme bile. Evlilik hiçbir zaman kaçış olmamıştır çünkü. İnsan 25 yaşın üzerine çıktığı an bunu net olarak anlıyor.
Eğer çok daralıyorsan, iyi bir iş bulup ayrı bir eve çıkabilirsin. Ya da okuyacağım diyorsan oku, elinde altın bileziğin olsun. Bu hayatta yapabileceğin en güzel şey, kendine yatırımdır.
50 Yorumla Sakın yapma!!!
Bunu yapan kimi gördüysem hayatları bitti...Tam anlamıyla yağmurdan kaçarken doluya tutulmak oluyor.
Ailene tavır aldığın için evlendiğin kişiye muhtaç kalıyorsun...
Aileden kurtulmak istiyorsan okul oku, bir şekilde meslek sahibi ol, paranız kazan, kendi hayatını kur, kimseye muhtaç kalmadan. Uzun bir yol ama sadece bir süre sıkıntı çeker, geri kalan hayatını daha iyi yaşarsın.
10 Yorumla- 29 gü
Evlilik yoluna girdiğinde bile işin ne kadar ağır olduğunu anlıyorsun zaten. Şu an o bana dar geliyor dediğin baba ocağı, aile bireylerin ne ki? Buldugun erkeğin ailesi aldığın nefese bile laf edecekler. Sürekli görüşülmesiyle ilgili darlayacaklar. Kocan yanında olmasa da bela gibi başına çökecekler. Dikkat et yağmurdan kaçarken doluya tutulma
10 Yorumla En çok yapılan hatalardan biridir, eşleri bilinçli secmiyoruz bilinç altımiz seçiyor. Sorunlu bir ailede büyüdüysek özellikle bilinç altımızda çocuğunlukla gidip en çok sorun yaşadığımız kişinin kopyasını seçiyor. O yüzden bu tarz durumlarda çok dikkatli olmak lazım. Zor bir durum Allah yardımcın olsun.
10 Yorumla- 1 ay
Hayatında yapacağın en büyük hata olur. Annene babana zor katlanırken elin oğluna neden katlanasın
26 Yorumla- Soran1 ay
En iyisi ölmek bence
- Soran30 gü
@Coşkunn00 ne sacmalamasi olsem daha iyi ölmek te çözüm değil ama hakkın rahmetiyle ölürsem biraz daha iyi olur
- Soran30 gü
@Coşkunn00 sana ne anlatsam boştur çünkü zatrn baştan yanlış bir şekilde benimle konuşmaya başladın tamam psikog değilsiniz ama empati yoksunu da olmayın be
- 28 gü
Evlenilir ama bu insan iyimi kötü mü ayırt etmen için zaman lazım önüne çıkanla evlenmeyi düşünmüyorsundur umarım öyle yapıp da gelinliği kefen olan çok kadın Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun veya evlilik yapıp şiddet görüp sesini çıkarmayan ne bileyim evlendiği için pişman olup o baba ocağına olursa olsun tekrar geri dönmek isteyen kadın cok mesela ben de baba ocagindayim Şu an bende evlenmek isterim ama hayatımızın daha da bok olmayacağı ne malum degilmi yine kendi kararın ama seveceğin evleneceğin insanla vakit geçir ne bo0k olduğunu anla ondan sonra evlen olur mu tavsiye veriyorum benim konuşmalar biraz kabadır ama emin ol yumuşak gönüllülük söyledim anladın sen beni seviliyorsun 😊❤
00 Yorumla - 29 gü
ayni durumdayim ama okuyorum. evlenmek hayatinda yapacagin en kotu sey olur kendine. daha kotusu olabilir. ekonomik ozgurlugunu eline alirsan hersey daha guzel olur inan bana sakin o hataya dusme sadece kocan degil iki taraf da ustune gelebilir hatta seni cok iyi anliyorum ve bunu yapmanin cok buyuk sorun olduguna inaniyorum
01 Yorumla- 29 gü
yapmak istedigin sey tamamen kumar oynamak, ya daha kotu olacaksin ya normal olacaksin
Gel evlenek şlkasd şaka bi yana sırf birşeylerden kurtulmak için evlenmek olmaz bugün bunlardan kurtulmak için evlenirsin yarın kocandan kurtulmak için uğraşırsın Bu hayatta sevip aşık olduğunla evlen baktın buda olmuyor ozaman mantık evliliği yap anlık yerine...
00 Yorumla- 29 gü
Olur.
- Sırada ki sorun, eşinden şiddet ve ilgisizlikle ilgili olur..
- Sonrakini "aldatsam mı acaba" desiğin anda sorarsın.
- Son olarak da, "aldattım, iyi etmiş miyim" dersin, belki, aşığınla ilgili de yanılmış olursun.
Bazısı reel hayatta olmak üzere, hepsinden bi örnek tanıdım bu kadınlardan
00 Yorumla - 29 gü
Seni çok iyi anlıyorum ben de aynı sebepten muzdarip oldum.
Ama çok dikkatli olmalısın eğer yanlış kişi ile evlenirsen bu sefer hem yuvan, hem baba ocağı dar gelir.
Bir de boşanırsan o baba ocağına dönmek artık işkence olur
O yüzden bin kere düşün ve bir karar ver
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)30 gü
Valla evlilik çok zor. Anne baba evinde eve giren ekmeği, faturaları, hasta olup yatağa düşmeyi hiçbir şeyi düşünmüyorken bir anda koca bir evin sorumlulugu, geçim sıkıntısı hatta belki de eşinle evlendikten sonra artan sorunlar derken daha da işin içinden çıkılmaz olur. Bence daha küçüksün. Herkes yoruma 25 ten sonra anlarsın yazmış doğru yazmışlar. Ben de evliliğe 25 ten sonra hazır hissettim. Şu an 27 yim maddi olarak gücüm de yerinde ama hala korkutucu geliyor o kadar sorumluluk. Ara bir aile evime gidiyorum bir anda tüm sorumluluk üstümden kalkıyor sanki. Dünya umrumda olmuyor. Benim ailem de bu arada çok relax bir aile değil. Ona rağmen o evden çıkıp geri döndüğünde tek derdin ailenin onu giyme saat kaç demesi olsun istiyorsun.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)30 gü
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktan farksız. Evlilik ve bir insanı ömür boyu çekmek yeterince zor zaten. Aşk evliliği yapanlar bile belli bir süre sonra o aşk bittiğinde bişeylerden bunalıp kaçmak isteyebiliyor. Pişmanlık duyabiliyor. Eğer çok zenginse falan okey ama onun dışında asla önermem
00 Yorumla - 1 ay
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimali hayli yüksek
30 Yorumla - 29 gü
Bunu yapan çok kişi oldu ve büyük oranda pişmanlıklar yaşadılar.
Evlilik güzel bir düşünce ancak evleneceğiniz kişi vr ailesini de çok iyi seçmelisiniz. Yoksa kayıktan atlayıp okyanusta kırık bir tahtayla kalabilirsiniz.
10 Yorumla - 30 gü
Hayır. Genelde bu konu üzerine gördüğüm, okuduğum şeyler hep pişmanlıkla sonuçlanmış oluyordu.
10 Yorumla - 1 ay
Umarım şansınız yaver gider daha kötü bir durumla karşılaşmazsınız. Kalp kırıklıkları görüyorum 💔❤️🩹
10 Yorumla - 1 ay
Hayır evlilik kurtuluş değildir. Her halin zorlukları vardır.
20 Yorumla - 29 gü
Bazen bulunduğu yerden bulunduğu durumdan kurtulmak için türlü türlü çareler arar evet olabilir ama sırf bunun için evlilik yapılmamalı bence. Yapılan o evlilik de mutluluk getirmeyebilir ve hayatınız daha da zorlaşabilir... 🙄
00 Yorumla O şekilde olmaz tatlım. Esin bile ne kadar sevse seni eziklemeye kalkar ileri ki süreçte daha çok rezil olursun kendini bı rahat yere çıkar öyle düşün evliliği. Ama iyi biri gelirse de kaçırma yani
01 Yorumla- 29 gü
Psikolojin bozuk reis
Aile & Toplum konusunda 953 cevap paylaştı. yani acık soyleyim herkes sana evlenilmez der ama farklı bakıcam. evlenilir. cogu kişi aslında bilinc altında bundan evlenmiş eskiden. baba evi tabi baskadır koca evi baska. daha üstüne titrer aşık olan erkek.
00 Yorumla- 1 ay
Allah en hayırlı en selametli yuvayı kolaylıkla tez vakitte nasip etsin sana kuzuş
10 Yorumla - 29 gü
Saçmalama olum. Ailenden kaçmak için daha büyük belaya mı saplanacaksın. İnsan akıllı iş bul, paranı kazan, yuvanı kur. Evlenmek sanıyon ki seni kurtaracak. Piskoopat kaynıyo her yer
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayatın zehir olur. Erkeklerin çoğu çoraplarının bile giydirilmesini ister! Üstelik senin ailenden uzak kalmayı istediğini öğrenirlerse kölesi yaparlar! Aile hayatını özlersin
00 YorumlaCogu kadin bu yüzden evleniyoruz 3 5 yıl geçince 2 çocuk yapıp neyin ne olduğunu öğrenip eline azicik imkan geçince kocasını boşama memnun olmama derdine düşüyor
00 Yorumla- 29 gü
Bir hikaye var, hikayede bir sürü insan bir şehire gidiyor ve oradaki adam soruyor "geldiğin şehirde insanlar nasıldı" diye, birisi "oradaki insanlar çok iyiydi" diyor, soruyu soran adam "buradada insanlar çok iyi" diyor. bir diğerine soruyor, o da " geldiğim şehirdeki insanlar çok kötü" diyor, onada "bu şehirdeki insanlarda çok kötü" diyor. Yani şikayet ettiğin yerden kurtulma amacın ne ise karşında hep o çıkıyor çünkü o sorunu çözemediğin için
00 Yorumla - 29 gü
Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak gibi bir şey olur saçmalama aptal misin? Birine muhtaç mısın sen senin iki kolun iki ayağın yok mu sakat mısın git kendi başının çaresine bak çalış kiranı öde karnını doyur birini bulursun sakın görücü evlenme aileni sevmiyorsun onların bulacağı biri sana ne katar ki onu da sevmezsin kendini birine muhtaç hissetme sen tek başına tabi akıllı biriysen 10 kişiye bedelsin
08 Yorumla- 29 gü
@wearekılinay merhaba, birsey sorabilir miyim?
- 29 gü
Hayır yaşım gerçek değil onun için konuşmak istiyorsan shhdhs
- 29 gü
Senden çok çok küçük abi☺️
- 29 gü
E tabi shdjahhdhs
- 29 gü
😊👍
- 29 gü
Aile evinden kurtulman için başka alternatiflerde var elbet kpss hazırlanmaya ya da üniversite okuyup başka illerede gidebilirsin. Evlilikte hemen karar vermeni önermem umarım güzel bir hayatın olur
00 Yorumla - 29 gü
Evlenmeyi düşünebileceğin biri olursa evet ama evlenelim de kim olursa olsun dersen sonu hiç iyi olmaz
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)30 gü
30 yaşındayım doğduğumdan beri ailemle kedi köpek gibi didişiyoruz ama bir gün bile evden uzaklaşmayı düşünmedim. Hele bi erkeği aileme tercih etmeyi asla. Çünkü onların benim canımın bir parçası olduğunu idrak edecek kadar olgundum👍🏼
14 Yorumla- Cevap sahibi29 gü
@aysehnm71 rica ederim, hayır evli değilim : )
- Cevap sahibi29 gü
@aysehnm71 anne babamız ve kardeşlerimizden çok bizi kimse sevemez bence erkekler boş
- 1 ay
hayırr iyi biri varsa değerlendirilir ama diğer türlü nooo
15 Yorumla- Soran1 ay
Var ama babam yaşım küçük diye vermek istiyor
- 1 ay
24-25 yaşında evlenip mutlu da olup birkaç sene sonra evlenseydim olurmuş diyen kuzenlerim var, o yüzden evliliği kaçış olarak görme küçüksen özellikle
- Soran1 ay
21 yaşındayım
- 1 ay
herkesin evlilik anlayışı farklı ama okumuyorsan görüşebilirsin bence ama ailen faktörü var
- Soran1 ay
Okuyacağım inşallah
Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı. Hayatının en büyük hatasını yaparsın aceleyle evlenip karşı tarafla anlaşamayıp sonra baba evine gitmekte var
00 Yorumla- 29 gü
Siz yeni nesiller nasıl bir ergensiniz ya, sanki yaşı gelmiş 30-35'e de dar geliyor diyor 😂😂😂😂😂😂😂
00 Yorumla - 29 gü
dogru kisiyi bulursan tabiki ama simdiki zamanda boyle birini bulmak cok zor sonra pismanda ola bilirsin
00 Yorumla - 29 gü
Bu insanın çıkmazdayken çıkmazdı o zaman düşünürken kendine yaptığı en büyük kötülük ve haksızlıktır bu yanlış seçim çok kötü sonuçlar doğurur..
00 Yorumla - 29 gü
Aceleyle verilmiş yanlış bir karar gittiğiniz yer iyi olacakmı olduki eve döndünüz dahada sıkıcı olacak
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)29 gü
Evliliğe kurtuluş olarak bakman evlilik için hazır olmadığını gösterir.
Anne ve baban ne kadar kötü olabilir ki?
Yabancı bir erkeğin sana yapabileceği kötülüğün sınırı yok oysa aile fertlerin öyle kotü olamaz.
02 Yorumla- 29 gü
ayni durumu yasiyorum ve rica ediyorum insanlara ne yapmis olabilirlerki diye konusmayin. psikolojik siddet, fiziksel siddet, tehdit, akran zorbaligi ve cjnsel travmalarla buyudum. boyle yorumalr gordugumde hayrete dusuyorum ciddrn insanlarin hic mi empatisi yok genelleme yapiyorlar diye. lutfen yapmayin
- Cevap sahibi29 gü
@iremdemirr61 😳😳😳😳
Cinsel travmalar mi?
Evlatlık mısın?
- 1 ay
Maalesef şikayetçi olursan muml arayabilirsin
Seninde nasıl yaklaştığın
Olaylara kimlerin açısından baktığın önemli 🌹
00 Yorumla - 28 gü
bunun yerine ayrı eve çıkabilirsin evlilik zordur
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Evleneceğin erkek düzgün birisiyse ve aynı yaşayış biçimine sahipsen olur
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bana mantıklı gelmiyor, ama kimilerine iyi geliyor özgürlük mesafe, tercih meselesi diyelim
00 Yorumla- 28 gü
Aklına ve kalbine yatan birini bulursan evlenebilirsin
00 Yorumla Asla bu hatayı yapma pişman olursun. Ana baba gibi yar olmaz.
00 Yorumla- 29 gü
Kendin yatılı iş bulup çalışıp hayatını kurabilirsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı. Büyük hata olur o düşünce ile yapmak istediğiniz evlilik
00 YorumlaKurtulmak)) aynı sözü onlardan duysan düşünsene ailem benden Kurtulmak istiyor)) amaaa neeeden?
00 Yorumla- 29 gü
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak var. İyi düşün bence.
00 Yorumla Hayır.
Aileden kurtulayım derken kendine daha beteri bir aile kurmuş olabilirsin.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 509 cevap paylaştı. Hayırlısına denk gelmezsen daha da kötü olabilir.
00 Yorumla- 29 gü
Basta oyle geliyo sonra koca evi daha betermis dersin
00 Yorumla - 29 gü
Annemden kurtulmak olabilirdi çünkü büyük bir sorun
00 Yorumla - 29 gü
Hayır evlenmek için yeterli bir neden değil
00 Yorumla Sen denize düşmüşsün sarılacak yılsn arıyorsun.. yapma pişman olursun
00 Yorumla- 29 gü
Peki ya evlendiğiniz kişi ailenizden daha kötü olursa?
00 Yorumla - 29 gü
Daha beteri olur bu sefer de koca evinden kurtulmak istersin sakın deneme bile
00 Yorumla En büyük hatayı yapmış olursun. Hiç etken olmamalı bu.
00 Yorumla- 30 gü
Üniversite bitir , bir meslek ve iş sahibi ol. Acele etme, şeytanı işe karıştırma.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. Yani böyle zamanlarda hata ihtimali daha yüksek oluyor. Dikkat et derim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı. sırf bir şeyden kurtulmak için biriyle evleniyorsan yani aşk evliliğiyse çok sıkıntı yaşarsın
00 YorumlaBen bir baba olmak için iki evdekilerden kurtulmak için evlendim
00 Yorumla- Devamını Gör (162)
Detaylı bilgi