Bazı eski gelenekten kalma aileler hala var biliyoruz, doğu tarafları özellikle, kızlarını öyle bir baskı yapıyorlar ki çareyi evlilikte buluyorlar, fikriniz ne bu konuda?

Bazı eski gelenekten kalma aileler hala var biliyoruz, doğu tarafları özellikle, kızlarını öyle bir baskı yapıyorlar ki çareyi evlilikte buluyorlar, fikriniz ne bu konuda?

Sana kendimden örnek vereyim 30 yaşında genç bir kadınım belki ailemin bana hissettirdiklerini buraya yazsam sayfalar yetmeyecektir bu kadar berbatlar ve ben çok mu iyiyim “hayır” artık farkettim ki kendi davranışlarımın sorumluluğunu elime almam gerekiyor onları suçlamayı bıraktım fakat onlarla aynı evdeyken kesinlikle boğulmuş gibiydim çevremde sevilen ne kadar saygılı hanımefendi olduğumu söyleyen bir çok insan var ne yazıkki ne ilişkilerime saygıları vardı ne bana hiçbir fikrim duygularım onlar için önemsizdi ben de bu süreçte benimle evlenmek isteyen birinin tabiri caizse kollarına atıldım sana şunu diyebilirim 1 senedir evliyim çektiğimin haddi hesabı yok fiziksel şiddet görmedim ama duygusal olarak yıpranmayı tarif edemem üstelik insan kötülüğe duygusal manipülasyona alıştığı için sana zarar veren hiçbir ilişkiyi bırakamıyorsun özellikle tabir olarak elin oğlu dedikleri kişi senin ailenin sana saygı duymadığını görüyorsa ne ailesi ne de kendisi saygı duyuyor aynı aileye gelin gelen kişiler arasında en çok senin saygısızlığa uğradığını görüyorsun çünkü buna çocukluğundan beri alışkınsın yapmayın diyemiyorsun. Her neyse işin sonu şu önce git kendini iyileştir terapi yap (ben yıllarca kendime kendim terapi yaptım kafayı yememek için) sonra da git farklı bir şehirde iş bul ayaklarının üstünde dur ailene mesafe koy sonra arada bir görüşürsün sonra da terapi alacağın için ailene benzer kişileri seçmezsin doğru ilişkiyi seçersin. yanlış ilişkiye denk gelir miyim diye korkma sen sağlıklı bir kafadaysan yanlış ilişkide olmak istemezsin zaten bizim kafamız yerinde değil sağlıcakla kal ✋
Umarım çocuğun yoktur ve yapmazsın
Erkekler neden firavun
Kesinlikle her evlenen anne baba olmamalı. Çok ciddi prosedürü olmalı bu işin..
Çocuğa yapılan her türlü psikolojik baskı, şiddet, istismar, suistimal durumlarında aileye yaptırım uygulanmalı.
Aile, kutsal yapı diye dışarıdan kimse müdahil olmuyor.
Geleceğin ebeveynleri anne babaları yüzünden ziyan oluyor..
Çok net söyleyebilirim ki ailesinden kaçıp çoook tanımadığı ya da aklına yatmadığı kişilere giden insanların pek çoğu daha beter şeyler yaşıyorlar. Bunun en büyük sebebi karşısındakine bunu hissettirmeleri ve iç dökmeleri. Benzer evlilikleri olan arkadaşlarım bile çok çok büyük kavgalarında iç dökerken'' nereye gidecek ki mal, kimi kimsesi mi kaldı zkee zkeee benim dediğimi yapacak'' gibi çirkince şeyler söylüyorlar. Araları düzelince de konuyu açtığında red ediyor yoo ben öyle demedim diyorlar ama kızgınlık anında içlerinden nasıl düşündüklerini gayet iyi anlıyoruz... Bunların eşleri , partnerleri bu durumun son derece farkında olduğundan genelde kendi lehlerine kullanmaya çalışır bu durumu. Anne babasına ehemmiyet göstermeyen kız elin adamının kölesi kulu olur ve ailesinin yaşattığından daha beter bir hayat yaşar. Benim gördüğüm edindiğim okuduğum tecrübeler bu yöndedir...
Gerçekten çevremden gözlemlediğim şeyleri anlatmışsınız. Ailesi baskı yapıp değer vermiyorsa elin adamı daha beter ediyor
Aile insanın hayatındaki kilit noktalardan birisi sen ailenle kötü ayrıldığın zaman o hayatına iyi bir şey katma ihtimali yok…
Yani aile konusunu çözmek gerekiyor aslında ideali bu….
Ha sen bazen mümkün değildir bazen kolunu kesip atmak gerekiyor ve kolsuz yaşamak gerekir ben öyle yaşamaya razıyım diyeceksin tabii ki o zaman sıkıntılı bir şey ama bazen de öyle gerekiyor hayatta o da olabilir ama o zaman işte tam sağlıklı olmuyor….
Doğru insanı bulduğun zaman evlilik her zaman her şey çözüm olabilir sadece aile sorunlarından değil dünya hayatındaki tüm sorunları çözebilir ama aileden her zaman ayrılacaksan da iyi ayrılman gerekiyor çünkü aile konusu öz ile alakalı bağlantılı bir
Cevap
48Cevap
Hayır yapılmaz tabi ki de
tabiki yapılmaz. Bu durum ne yazık ki kızlarımızı çok yanlış evliliklere sürüklüyor. Sadece kaçmak için evleneceklerinden karşılarına çıkan ilk kişiyi tartmadan evlilik yapabiliyorlar. Mutsuz evlilik de mutsuz hayat demek. Yani yine bir şey fark etmiyor.
yaşına bağlı. Her insan bir bireydir ve bir süre sonra ailesiyle arasına mesafe koyması gerekir. Bu kötü aileler için geçerli değil sadece, iyi aileler için de geçerli. Aileden memnun değilse bu mesafe daha erken olabilir. Ben olsam üniversite kazanır uzaklara giderdim. Orada çalışır bir şekilde geçinirdim. Evet çok zor bir şey. Ama bir kadının eğitimsiz olması çok çok daha zor bu devirde.
Bu durumu yaşayan biri varsa ve yorumumu okuyorsan lütfen polise git, sığınma talebinde bulun. Kadın sığınma evinde iş bulup çalışmana da yardımcı oluyorlar. Hayat dediğin tepede bi çatının olması, karnının doyması ve huzurlu olmaktan ibaret. Kimseye gebe kalma, herşeyin bir çaresi var.
Sakın öyle bir hata yapmayın.. Evleneceğiniz insan iyi mi kötü mü bilinmez.. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanabilirsiniz.. Her ne olursa olsun bütün zorluğa göğüs gerip okulunuzu bitirmelisiniz.. Evlilik öyle basit bir şey değil.. Lütfen bunun bilincinde olun ve sırf bu yüzden evlilik yapmayın..
Hayır bunu düşünmek bana ayrı saçma geliyor yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi en iyisi eğitim hayatını tamamlayıp iş bulmak sonra ayrı eve çıkmak evlilikle çözülmez gidilen kapı daha iyi sanki de.
Yani 24 yıldır yaşayıp anlaşamadığım bir aileden kaçıp birkaç aylık tanıdığım insanı alıp evime sokup bi de onun kahrını çekecek değilim. Çıkarım ayrı bir eve, sokaktan kaçırırım bir tane yavru kedi bakarım keyfime
Parası olduğu için sana her şeyi yapabileceğini düşünen birisiyle birlikte olup evde kölelik yapmak çok mu iyi sence
Sakın böyle bir şey yapmayın. Aileden kurtulayım derken sıkıntılı bir evlilik icine düşerseniz o zaman daha kötü olur. Uzak okula göndermiyorlarsa yakın yerdeki bir okulu tutturun. O çevreden birileri karşınıza çıkabilir. Ailenin sunduğu çocuk çoğu zaman aile ile benzer oluyor. O sebeple yakın çevreden uygun birini siz bulabilirsiniz.
Benim şahsen muhtemelen sonum budur çünkü o kadar artık onlarla yaşamak istemiyorsun ki bir yerden sonra. Onu giyme şunu yapma yaşına göre davran... şununla çıkamazsın tek başına gidemezsin yanında bende gelecem falan filan derken çok soğudum onlardan beterin beteri var mı bilmiyorum ama bence bunlardan beteri olamaz.
Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum, eğer evleneceğin kişi iyiyse cenneti yaşarsın ama ya iyi değilse?
O zaman ne olur; "yağmurdan kaçarken doluya tutulursun."
Kesinlikle öyle, ama doğru kişiyi anlaması için neler sorabilir mesela karşıya.
Ya istediğini sor kendini tanıtmak istemeyeni tanıyamazsın. Klasik olacak ama, bir insanı en iyi aynı evde yaşarken tanırsın birde ayrılırken 😄
3 senelik ilişkim oldu kızı 3 senede tanıyamadım mesela ben, istediğini sor şuna dikkat et ama, hayvanları ve çocukları seviyor mu?
Hayvanlar ve çocuklar çok masumlar, onları sevmeyen bir insan iyi olamaz asla.
Doğrusun valla, kahve iç kırk yıl dostun olsun derler içerler düşman olurlar ama.
Aynen öyle, zaten bir söz vardır bilirsin; "aynı sofradan yemek yedik, doyam bize düşman oldu." diye. O geldi aklıma :)
Hayır evlilik yapmak kendine yapıp yapabileceğin en büyük kötülüklerden biri sakın yapmayın böyle şeyler. İlla kurtulacağım diyorsan git iş bul kendine çalış para kazan biriktir gelirini kazan. Günü gelince de çık git o evden ama evlenmek büyük hata çünkü o evde de ne yaşayacağını bilemezsin yağmurdan kaçarken doluya tutulmak diye bir şey var.
İyi sandığı adam kendi ailesinden daha kötü çıkarsa cehennemi yaşar. Bir anlık sinirle, hüzünle yanlış kararlar vermemek gerek
Okul bitene kadar öyle olabilir ama okul bittikten sonra kendi ayakları üzerinde durmuş olacak. Bu bence her şeyden daha önemli
Daha 2 gün önce bunu düşündüm..
Doğu problems...
Çözüm değil. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmak olabilir. Zaten kendi kültürüne benzer biriyle evlendirecekleri için pekte bir fark olmaz. Onun yerine kendi mesleğini edinip kendi seveceği birini bulduğunda evlenmesi daha mantıklı.
Aileden kurtulmak için aile kurulmaz her aile sorumluluk sabır ve emek demektir aile evinde farklı sorun evlilikte farklı sorunlar baş gösterir amaç özgür kalmaksa bunu evlilikte sağlamak mümkün değildir
Zengin sarışın renkli gözlü 180 boy kas filan olursa belki dimi
Ndneben
Tetikte mi bekliyorsun kız bu ne hız anında cevap geldi jdndjd
Boşuna seni sevdik demiyoruz 😀
Zaten insanın başına ne geliyorsa aileden kaçmaktan böyle bir düşünce içinde olanlar çok büyük hata yapıyor imkanın başka alternatifler düşün mesela ayrı ev gibi
Yapılmaz yağmurdan kaçarken doluya tutulur insan mazallah
Kumar misali bilinmez...
Yazık edersiniz kendinize. Yağmurdan kaçan doluya tutulur…
Katılıyorum
Katılmama katılmanıza katılmam için özelden katılmanızı istiyorum
Aileden insanlar kurtulmak için evlilik yapılır neden aile karışır birşeylere atıyorum giyime kuşama ve yaş geçmesin diye
Sakın deneme bile, bunu 2000li yıllarda yapmış biri olarak söylüyorum ama bu devirde saçmalık, aile ile muhatap olmamak için evlilik değil şu an çalışmak yeterli ama o zamanlarda bu mümkün değildi
eğer iyi biriyse kurtuluştur ama Türkiyede iyi erkek sayısı pazarda hormonsuz meyve sebze bulmak kadar zor ve az
Evlendigi kisi daha kötü çıkabilir o yüzden yapılmasa daha iyi bir şekilde o evden kurtulmak icin başka plan yapmalı
Kadın güçlü olursa kimse baskı yapamaz bu yüzden kadın okumalı ve çalışmalı. Çaresizim diyende kolay yolu bulmuştur
Yapılmamalı bence ćok yanlış bir şey... Bazı insanlar yağmurdan kaçarken doluya yakalana biliyor
Bence yapılmaz böyle yapan insanların mutlu olacağını garantisi yok kumar oynamış olur evleneceğin insan iyi tanımak gerekir
Bu dediğin eskiden var şimdikiler ayrı ev tutuyor eskiden evlatlar anne babalara öleydi şimdi anne baba evlatlara kole
Yağmurdan kaçarkende doluya tutulma evlilik kurtulmak için değildir tehlikelidir son pişmanlık fayda etmez
Ben yaptım kötü sonuçlandı. Eşim iyi ama aile içinde sorunlar çok fazla.
Aynn biraz öyle, aile ve toplumun baskısından kurtulayım derken hayatını bitiriyorsun,. Bir yandan ev aile bir yandan çocuk mecburiymiş gibi. değersizlik hissi çok
Teşekkür ederim. sadce benim yaptığım hatayı kimse yapmasın diye yazdım. Yani aileden kurtulayım derken evlilik kötü sonuçlanabilir
Akraba evliliğine zorluyorlarsa bence başkasıyla evlilik yapmak iyidir.
Bu sefer daha kötü bir kocaya denek gelme ihtimali var
İyi birine düşeceği kesinse yapsın ama genelde zortingen oluyor
Hayır tabiki yağmurdan kaçarken doluya tutulmak var
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak deyiminin vücut bulmuş halidir kendileri..
Eşi kötü çıkarsa eziyet iki katına çıkmış olacak.
Bence kesinlikle yapılmaz. Acele edeceğim derken daha yanlış kararlara sebep olabilir yani.
Bunun için kesinlikle ailesinden bahsetmemeli, ailesinin yaptığı kötü şeyleri anlatmamalı. Ailesini tam tersi gibi gösterip yüceltmeli ki kendisi de gözlerinde yüce biri gibi dursun.
bence hayır. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak diye bir söz var.
Sakin öyle bı hataya düşmeyin anlastiginiz biriyle evlenin
Ailenden kurtulmak istiyorsan çalışır, okur, kəndi mesleğini edinirsin. Evlenmek bir kurtuluş değil.
Hayır asla bu fikri aklından çıkar evlendiğin zaman daha beter bir hayatında olabilir
Kesinlikle yanlış tercih en büyük örneği arkadaşımda gördüm ve boşandılar
Büyük bir sacmalik. Aileden kurtulmak için evlenmek zorunda değilsin.
Bu kafayla evlilik yapanlar soluğu burada alıyor zaten
Bu seferde kocadan kurtulmak için aile arama Allah mafaza. Bilemezsin ki mutlu mu olacaksın. Daha kötümü olacaksın. Nereden biliyorsun her şeyin daha güzel olacagini.
Sırf aileden kurtulmak için evlenmek çok mantıklı değil bana göre. Evlilik gibi hayatını tamamen değiştirecek bir olay her zaman kurtuluş olmayabilir. Hayatına aldığın insanın da sana zorluk çıkartmayacak biri olması lazım. Amaç sadece aileden kurtulmak ise tek başına da bir şeyler yapılabilir.
Kendisini ateşe atmanın, karanlık bir dehlize girmek isteyen herkes için en yanlış adımdır. Sonra dönüp dolaşıp geleceğin yer aile evi olacaksa bu hatayı yapmanın ne anlamı var.
Merhaba,
Böyle bir evlilik şahsen istemezdim!
Aşkımın, eşimin kahramanı olmak isterdim istiyorum ama böyle bir şey değil!
Hoş samimi bulmuyorum!
Aman aman uzak dur bu kafayla karar verme çünkü beterden kaçıp daha beterine yakalanıyorsun denendi onaylandı
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olabiliyor.. Aileden memnun değilsen çalış kendi paranı kazan.
Çok şükür benim öyle bir ailem yok ama çevremde bu sebepten evlenen çok var
Hayatın boyunca her zaman dik onurlu lafını esirgemeden güçlü olacaksın. Hayat o zaman saten sana o gücü ve cesareti verecektir yeterki kendinden emin ol
Güvenebileceğim birini bulsam formaliteden evlilik yapmayı ciddi ciddi düşündüğüm oluyor
Neden aileden kurtulmak istiyorsunuz ne yapıyorlar ki size
Tabi ki hayır yagmurdan kaçarken doluya tutulmamalısın😉
Yapmıştım daha beter bi b*ka düştüm tavsiye etmem... Sonrası bayağı zor oldu kurtulmak🤷♀️😅
Bundan dolayı evlilik yapanların sonu genelde daha kötü oluyor
Evlilik aileden kurtulmak için yapılacak bir şey değil. Ama hayatın insanon önüne ne çıkaracağını bilmeden çok yorum yapamam bu konuda.
Ya çok sıkıntı iki tarafı da çok sıkıntı iyice düşünüp karar vermek lazım karşı tarafa da güven lazım
Yapılmaz bunun yerine kendi ayaklarınızın üstünde durmayı deneyin.
👏👏
Sürekli olarak düşündüğüm ama sen bu şans ile gider doluya tutulursun diye vazgeçtiğim durum 🙂 Rabbim korusun hayırlı bir kısmet nasip etsin inşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?