Arkadaşlar baskıcı bir ailedeyim üniyi şehir dışında kazanmama ragmen gitmedim babam izin vermez asla beni sürekli istemeye geliyorlar asla özgür dilim evden tek başıma dışarı çıkmam mümkün değil ben bu durumdan kurtulmak için biriyye evlenmek istiyorum ama anlaşmalı ben hayatımı yaşamak istediğim saate gelip çıkmak isteyorum tek kurtuluşim evlilik saçma belki ama keşke böyle bişey olabilseydi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılbence mantıklı, anlaşmalı ya da değil. baskıcı bir aileye her ne kadar derdini anlatsanda onlar için doğru olan kendi bildikleri ve kendi yaşam şeklinden ibarettir. kendi düşüncelerini asla ifade edemezsin. bildiğin doğrultuda bir çıkış yolu bulamıyorsan bilmediğin bir yol da senin için çıkış olabilir. çoğu kişi bunun olumsuz olabileceği kanısına varmış fakat bunun birde aması var olduğunu söylememiş. doğru kişiyi bulma ihtimalinde var aması bu. biraz araştırma yapman lazım sadece. ruhsal bozuntuya girip kendine zarar vermektense buna çözüm araman gayet güzel ve mantıklı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Böyle düşünmekte çok haklısın ama yağmurdan kaçarken doluya da tutulabilirsin. Çok yakından tanıdığım biri var bunu yapmış, evlendiği kişi ve ailesei ruh hastası çıktığı için hayatı karardı, gençlik yılları mahvoldu, ailesiyle yaşamaktan daha beter oldu.
Yani çok çok fazla, gözün kapalı güvenbileceğin biri olursa belki yapabilirsin.
Bunun yarine eğer yatay ya da dikey geçiş yapmak ya da yeniden sınava girmek gibi bir şansın varsa kendi şehrinde bir üniversiteye geç, ya da yeniden sınava girip kendi şehrinde bir üniversite kazan, ailenle anlaş bu konuda, "bu şehirde okuyacağım karşılığında siz de okumama karışmayacaksınız" de.
Okurken de kendini geliştir, çalışmaya başla kendi ayakların üzerinde durabiliyor ol, sonra ailene tekmeyi bas, istediğin gibi yaşar.Biraz uzun bir yol ama bazen istemediğimiz durumlardan kurtulmak için bir strateji oluşturup sabırla uygulamamız gerekebilir.
Şu an çok gençsin, lütfen düşünmeden hareket etme, bu söylediğim yöntemi iyice düşün, adım adım hareket et, ancak doğru bir plan yapıp sabırla uygulayarak kurtulabilirsin bu durumdan.10 Yorumla
Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmada zor bişe ya sağığın biri olur ne bileyim daha kötüsü olur aklına ne gelirse olur yani annen baban evden çıkmama izin vermezken gittiğin adam hertürlü pisliği yapabilir ayne evde durupta bişe yapmadan durmaz sonuçta zor bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle hayır. Böyle bir şey düşünme. Çocukla anlaşmalı olsan bile hiç belli olmaz sonrasında çocuk sen benim nikahımdasın diye seni baskılarsa ne yapıcaksın. Bi arkadaşım baba baskısından kurtulmak için evlendi, yine babasının evinde şu an. Asla diyorum bak sana çok pişman olursun. Kendi şehrinde üniversite kazansan ona da mı göndermezler? Sonrasında da iş bulup çalışırdın paranı kazanırdın. Para kazandıktan sonra ayrı eve çıkıp ailenle görüşmeyi keserdin. Senin şu an düşüneceğin tek şey okuyup para kazanmak olsun.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Hayat. Aile baskısı altında hissetmen oldukça zor bir durum, seni çok iyi anlıyorum. Yaşadığın özgürlük arayışı gayet doğal çünkü her bireyin kendi hayatını yaşama hakkı var 🌸 Evlilik bir çözüm gibi gözükse de, acele verilmiş bir karar daha karmaşık sorunlar yaratabilir. Anlaşmalı evlilik gibi bir çözüm, baktığında uzun vadede seni daha da mutsuz edebilir. Belki ailenle sakin bir şekilde konuşup onların endişelerini dinleyebilir ve kendi isteklerini ifade edebilirsin. Kendi arzuladığın hayatı yaşamak için küçük adımlar atmaya başladığında onların da değişimi fark edeceğini düşünüyorum. Eminim ki zamanla sorunlara çözüm bulacaksın 🌟 Bol şans diliyorum!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılsabretmeniz lazım,.
00 Yorumla
1 yılTabiki de hayır. Neden mi? Anlatayım. Her ne kadar evlenmiyoruz desek de evleneceğimiz partnerin ayrıca ailesi ile de evlenmiş oluruz. Türkiye şartlarında böyle. Aileler olaya artık ailemize gelin - damat geldi gözü ile baktığı için çiftlerin hayatlarına karışma hakkı buluyor kendisinde. Ayrıca evleneceğin erkeğinde baskıcı çıkma ihtimali var. Sevgili dönemi canım cicim dönemidir. Evlenince insanlar değişir. Bu hep böyledir. Bence böyle bir riske girmene değmez. İstanbul da bir üniversite ye girip mesleğini eline alıp, para kazanmaya başlayınca kendine uygun bir aday bulup evlenmen daha mantıklı. ya da evlenmeyip ayrı bir eve çıkıp istediğin hayatı yaşayabilirsin.
44 Yorumla- 1 yıl
Evlenmeden agrıyeve çıkana nedense iyi gözle bakmeyolla
- 1 yıl
@Frankenstein16 Milletin dediğine göre yaşarsak işimiz var.
- 1 yıl
Ben milletin dediğine göre yaşayan kız Arkadaşımıdan ayrıldım
- 1 yıl
@Frankenstein16 süper
Gizli Üye(30-35)1 yılÜni mezunu degilsin belli ki. Lise kpss den atanmaya bak o zaman. Memur, koruma guvenlik gibi alanlardan alim yapabiliyorlar. Yuksek kapatir ama alim var. Oturup deli gibi sinava calis derim. Sonrasinda atandigin yere gidersin okulunu da yatay gecis vs yapmaya calisirsin hem okur hem calisirsin.
Evlilikte bir secenek ama biraz daha riskli. Yorumlarda millet iyi cikmazsa vs demiste kiz olarak elimizde para olunca cok mu iyi cikiyorlar? Ne erkekler var kadinin parasina, maas kartina dahi el koyan. Bu davranislarla baskilayan erkeklerde var. Baskilayan paran da olsa baskilar, olmasa da baskilar. Iyi insana denk gelmek muhim olan.
Eger iyi olabilecegini dusundugun bir aday varsa dusunebilirsin. Bazi erkeklerde iyi cikiyor, okumaya calismaya bir sey demeyen destek olan da var. Ama ilk tercihin kendine yatirim yapmak olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlenince daha özgür olunmuyor maalesef, o zaman da sorumluluğun olacak kurallar olacak kısıtlamalar olacak en güzel özgürlük kendi ayaklarının üzerinde durabilmek kendi paranı kendin kazanabilmek kendini geliştirmek yükselebilmek ancak o şekilde özgür bir birey olabilirsin tabiki zaman gelecek seveceksin hayat kuracaksın ama gerçekten hazır olduğunda ekonomik özgürlüğünü eline aldığında olacak bunlar şu an yapabileceğin tek
şey kendine hedeflerine odaklanman olacaktır.10 Yorumla Evlenince rahat olacağını mı sanıyorsun? Hayır aksine aynı şeyler olacak kocana bakacaksın muhtemelen senin çalışmanı okumanı istemeyecek hemen çocuk olacak ona bakacaksın tüm gün. Anlaşmalı evlilik yapsan bile eninde sonunda aynı şeyler yaşanır, ayrıca bu devirde herkese güven olmaz. Aileni al karşına düzgünce konuş anlat okumak çalışmak istiyorum artık büyüdüm falan de hatta ağla...
14 Yorumla- 1 yıl
Kocasına neden bakacak?
Kocası kendine bakmaktan aciz mi? - 1 yıl
Açıkçası ben kendi eşyalarıma dokunulmasını istemezdim.
Kendim yemek yapamayacaksam, kendi ütümü kendim yapamayacaksam evlenmemek daha iyi bence
1 yılSeni çok iyi anlıyorum kanzi eğer seni dinliyorlarsa bu durumdan rahatsız olduğunu söyle bende işe yaradı biraz serbest bıraktılar ama evlilik çözümmü onu bilemiyorum ancak istediğin gibi bir adam bulursan öyle olur yoksa aynı durumu eşin ile de yaşayabilirsin
00 Yorumla
1 yılyaşadığın şehirde okumak için mücadele et kendi ayakların üzerinde dur evlendiğin kişinin çok iyi biri olma ihtimali çok düşük bu devirde hiç kimsede kendi başına buyruk biriyle evlenmek istemez mutlu bir yuva kurmak ister herkes evlilik çare değil Çorum’da da Yaşasan Çorum’da iyi bir bölüm okuyabilirsin onun dışında maalesef ki doğduğun ev kaderindirgenellikle böyledir
01 Yorumla- 1 yıl
Yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin
Gizli Üye(25-29)1 yılmantıklı değil benim bir arkadaşım da böyle yaptı nişan atmak zorunda kaldı çocuk sapık çıktı evlilik hiçbir zaman kurtuluş yolu olmamalı diye düşünüyorum onun yerine iş bul paranı kazan bi süre biriktir kendi ayakların üzerinde durmaya çalış kimseye minnet etmediğin sürece kendi hayatını istediğin gibi yaşayabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOlabilseydi. İşte olmayacak şey o yüzden evlilik değil iş güç bulup geç saatlere kadar çalışip erkenden işe gidecek sadece uykuya otel gibi gelecek bir iş bul. Neden olmaz bu dediğin çünkü bizim millet anlaşmalı olayını kabul etmez bildiğin evlilik modu idrar ister sakın kabul ederim diyene de inanma baştan böyle dese de biri sonra kocalık taslar haberin olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
1 yılMuhtemelen kocan da öyle olacak. O yüzden bu çözüm iyi bir seçenek değil.
30 Yorumla
1 yılYağmurdan kaçarken doluya yakalanırsın bende öyle oldu çünkü.
Başka bir çözüm bul, mesleğin ne? Ekonomik özgürlüğün var mı? Üni okumak istiyorsanda kendi şehrinde oku ama bu durum bile evlenmekten daha iyidir diye düşünüyorum.
10 YorumlaHayır asla öyle yapma
İçinde bulunduğun şartlar kötü olabilir bu durumdan kurtulurum ümidiyle daha beter bir duruma düşebilirsin. İyice düşünüp hiçbirşeye bağlı kalmadan karar vermek lazım
00 YorumlaMantıklı değil bir şekilde üniversiteye gitmek için aileni ikna etmeliydin. Okumadan para kazanmadan istediklerini elde etmen çok zor. Gerisi ise tamamen şans işi şansın yaver giderse o zaman olabilir.
00 Yorumla
1 yılBaskıcı aileden kaçıp yanlışlıkla baskıcı kocaya gitmek, yağmurdan kaçarken doluya tutulmaya benzer.
20 Yorumla
1 yılEvlilik için de katlanmanız gereken şeyler olacağınızın farkındasınız değil mi? Kimse sırf iyilik olsun diye yapmaz bunu.
013 Yorumla
Soran1 yılyorumlarda var ama niye bana yardım edilsen sonuçt
- 1 yıl
Bedelsiz başarı yok, her şeyin bedeli var. Bir şekilde katlanılması gereken durumlar oluşacaktır. En basitinden evlenince seks isteyecek adam. Bu da bir bedel olabilir sizin açınızdan.
Soran1 yılseks ihtiyaç olabilir aslında ama sevmediğin biriylede olmaz şimdi
- 1 yıl
Bu durumda evlilik için ön kriterleriniz olmalı. Dolayısı ile evlilik aslında özgürlük değil, bilinçli bağlılıktır diyebiliriz. İçinize sinmeyen birini tercih etmeniz yeni sorunlar dışında bir şey getirmez. Özgür olmaya çalışırken çekilmez bir duruma düşebilirsiniz.
Soran1 yılevet ya iyte benil dediğim gibi olsa ikimiz prosodörde ailemiz filan evli bilsin onun haricinde istediği herşeyi yapabilir yani yolaremızı ayıralım isterim
- 1 yıl
Buna razı gelecek kişi zor bulunur. Anca gay falan olması lazım.
Soran1 yıljmmjmjj oda kabulüm yeterki olsun
- 1 yıl
Güven meselesini çözebilirseniz bulmanız olası olabilir.
Soran1 yılbitık olasılık çıktı bak gay evlensin istediği hayatı yaşasın bende istediğimi mis gibi
- 1 yıl
Ortak payda. :) Zaten anca o şekilde istediğiniz gibi olabilir. Yoksa eziyet yüklemesi olur.
Soran1 yılaynen öyle ah bi bulsam gay aricam arçık
- 1 yıl
Eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdük. :) Hayırlısı olsun.
Soran1 yıl😂😂😂 Allah razı olsun
Aile & Toplum konusunda 610 cevap paylaştı. Neden saçma olsun Nerede yaşıyorsun sen ve ailen peki bu durumu kabul edecek mi yani bunun için ben sen de yapabilirim Bunu sorun olmaz benim için
09 Yorumla
Soran1 yılailem bilmicek böyle bişeyi beni evli sancaklar
Soran1 yılsen neden böyle bişeyi kabul edesin işte asıl sorun burada başlıo
Soran1 yılbeni neden kurtarasın işte senin buradaki amacın ne
Soran1 yıldügün müğün her şey olcak ama biliosun
Soran1 yılailem ister o yüzden benim bu istek imkansıza yakın
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Değişin şu kafa yapısını aileden kaçarken doluya tutulursunuz dikkat etmeniz gerek
20 Yorumla
1 yılBence doğru bir yaklaşım olmaz tamam bazı zamanlar hayatımızda biri olsun gergin aile ortamından anlarsın ama evlilik bir şans işi
00 Yorumla
1 yılHayır yapma öyle bir şey, bende yapmıcam başka planlarım var ayrı eve çıkmak yanına da güvenilir arkadaş almak daha mantıklı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik yapariz anlasmali olucak. Ama reski nikah olmuyacak. Cunku ikimizde ozgur olucaz. O yuzde resmi nikah olnuyacak ama bunu sadece biz bilicez. Herkes seni benimle nikahli bilicek.
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@nikmikyook sen kabul edermisin boyle birseyi
- 1 yıl
burada mısın
Cevap sahibi1 yıl@Nikmikyook evet sen
- 1 yıl
Ay neyse
Cevap sahibi1 yıl@Nikmikyook koni salm
Cevap sahibi1 yılKqbul edermisin sen boyle?
1 yılEvleneceğin kişinin de anlayışlı olmama ihtimali var maalesef
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 976 cevap paylaştı. Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmak deniyor buna
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAynen milletde enayiydi bu kafayla zor kanka. İstemeye gelen varsa bak kafanın uyuştuğu hoşlandığın biri ile evlen ama önce tanı acele etme onla birlikte tatile gidersin gezersin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı.
1 yılDeğil, yağmurdan kaçarken doluya tutula bilirsin
10 Yorumla
1 yılMantıklı ama karşına adam çıkarsa erkek değil😬
00 YorumlaYağmurdan kaçar isannnn , doli kafani yarar😅 iyice arartırırsan belllki🤷♀️😅
00 Yorumla
1 yılyağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimalin çok yüksek
00 YorumlaDeğil ama elinden evlenmekten başka bir şey gelmiyorsa ama gerçekten tek seçenek buysa evlen
00 Yorumla
1 yılBence düzgün biri ile evlenirsen mantıklı dikkatli ol bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Evlilik daha kötü olur. meslek edin kendi ayaklarin uzerinde dur
00 Yorumla
1 yılBaskıdan kurtulucam diyede biriyle evlenip ona mı bakicaksin sadece baskıdan kurtulma kafasıyla
00 Yorumla
1 yılHayır böyle bir şey yapmayın daha beter oluyor ve işin içinden çıkamıyorsunuz genelde kızlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılYa evlendiğin adam daha beter çıkarsa
11 Yorumla- 1 yıl
Bilemessin
1 yılDeğil üniversite oku ayrı şehirde ama evlenme adam sen ailenden kaçtığını bilecek sana daha kötü davranacak nasıl sa gidecek yeri yok diyecek aklını kullan
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBabanın vermediği sevgiyi ve saygı elin adamı asla vermez
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKonum? Kabulüm çünkü ama ara sıra takılırız gece cmdkmfmfkd
10 Yorumla
1 yılAçken nasıl markete gidilmemesi gerekiyorsa bu tür zorluklarla karşılaşınca evliliği düşünmememiz gerekiyor çünkü yanlış evlilik yapma oranı %90’a kadar çıkabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBaskıcı aileden kurtulmak istiyorsan okuyacaksın kendi ayaklarının üzerinde duracaksın
00 YorumlaAilemi ikna etmeye çalış düşündüğün evliliğin istediğin gibi olması imkansız sakın öyle bir hata yapma
02 Yorumla
Soran1 yılailem geri kafalı ne yaziki ne iknası zaten öyle bi evlilik imkansız ama olsun ne çok isterdim böyle
1 yılİstemeye mi geliyorlar masallah kızzz beni bi kez istemeye gelmediler sana her hafta görücü mü cıkıyor bahtın iyi bulursun zengin bi loca
12 Yorumla- 1 yıl
Bende ayni gelmesinler Ztn de döldöd Gelene nasil geliyor anlamiyom ldldld
- 1 yıl
Allahin emri ile isteyelim seni 🤤
1 yılDeğil Bunu Anlamak için okuyun Arastirin kendinizi gelistirin Nasibiniz için kolay iyi olan için dua edin
00 Yorumla
1 yılSoruyu okuduğum gibi açıklamayı okumayandan sakın ha diyim daha da beter oluyor bu sefer eşinin ailesi baskıcı oluyor sakın diyorum
00 YorumlaDüzgün ve anlayışlı birini bulursan mantıklı olabilir
10 Yorumla
1 yılDeğil evlilik de baskıcı bir aileye sahip olmak sjsj
10 Yorumla
1 yılGerçekten sevdiğin biriyle evleneceksen mantıklı, öbür türlü daha kötü olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYa eve tıkan bir es çıkarsa cıkma etme yapma daha cok Baski uygularsa yağmurdan kacayım derken doluya tutulma 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence birini severek evlen hem ask evliliği hemde kurtulma tabii ne ara seviceksin o da var ama risk almalısın nereye kadar böyle olucak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani bilmezsin mustakbel kocan nasıl olacağını belki yöneticiler değişir 😂
Yinede en iyisini sen bilirsin 💁🏻
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılMantıklı bence
Evlen gitsin02 Yorumla
Soran1 yılöyle biri yot işüe kim anlaşmalı evlilik yapar ki
- 1 yıl
Anlaşmayla ne alakası var, severek evleneceksin
1 yılAşk evliliğiyse mantıklı olabilir
10 Yorumla
1 yılDegil sakın öylr bir hata yapma
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBulursan bir ala qavvat dediğin hayatı yaşarsın
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutulmak demektir.
10 Yorumla Yok değil 18 yaşına girdin zaman kaç evden
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılyağmurdan kaçarken doluya tutulmaktır o
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılMantıklı ama doğru karar vermek çok kilit nokta
00 Yorumla Mantıklı değil
00 Yorumla
1 yılÇok saçma ama güzel yaz dizisi olurmuş bundan
00 Yorumla
1 yılYanlış birine denk gelirsen daha kötü olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNerelisin Merak ettim?
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem