Toksiklesen iliskimde guvenim bittiyse, ailem de karsiyken devam mi etmeliyim yoksa ayrilip evlilik korkumla yuzlesmeli miyim?

2021’de ablam evlendi ama anlaşamadılar ve boşandılar. Sonra ben onun kocasının akrabası ile sevgili oldum ve hayatımın en güzel yılını geçirmiştim ama sonrası ailem “ablam mutlu olmadı, sen mutlu olmayacaksın, evlilik sadece aşk değil çevresi kötü” dedi ve benim sevdiğim adam çevresine çok düşkün bir adam.
Neyse biz bununla ayrıldık. Sonrasında ikimizin hayatına insanlar girdi. Bu bana 2021’den 2025’e kadar sürekli yazdı, askerdeyken bile beni aradı, hep peşimde koştu. Ben reddettim, sonra bir gün ben yazdım ve barıştık. İlişkinin başında onu çok takmadım, onun evlilik hayali varken umurumda bile olmadı. Sonra o hep evlilik hayali kurdu ama ben erken olduğunu söyledim. Benim için merkeze taşındı, uzak mesafe ilişki yaşadık. Çocuk roman ve çevresine çok düşkün.
Daha sonra sıfır eşya alıp yeni bir düzen kurdu ve benim için çabaladı. “Senin için her şeyi yaparım, yan yana olmak istiyorum, huzurlu yuvamız olsun” dedi. Ben de “erken” dedim. O da “benle evlenmek istemiyorsan beni oyalama” dedi. Sürekli kavga ettik, hep aynı konu evlilikti. Beş ay boyunca aramız soğudu. “Ben seni çok seviyorum ama biz olmayacağız, mutlu olamayacağız” dedi ve ayrılmak istedi. Ben “vazgeçme” dedim ve barıştık. Ama o eski hali yoktu. 5 gün önce büyük kavga ettik, sonra barıştık. 2 gün önce sarhoşken arkadaşlarına eski sevgilisiyle ilgili “helallik” konuşması yapmış. Eski sevgilisi aramış, buluşmak istemiş, o da arkadaşları varken görüşmeyi kabul etmiş ve evine çağırmış. Yalnız kalmamak için arkadaşlarını yanında tutmuş.
Eski sevgilisi bana mesaj atıp “senin sevgilin benimle buluştu, seni istemediğini söyledi, hatta öptü” dedi. Sevgilim bunu reddetti, “kız seni kıskandırmak için yapıyor” dedi. Ben ikisi arasında kaldım. Güvenim tamamen kırıldı.
Fiziksel bir şey olmasa bile eski sevgiliyle görüşmesi ve bunu saklaması beni çok etkiledi. O ise “ben aldatmadım, sadece helallik istedim” dedi. Sonra çok kavga ettik. O “seni seviyorum, birlikte yaşayalım” dedi ben de “ailem karşı” dedim, “yaşlarımız küçük 23” dedim, teklif etti, işi bırakmaya kadar gitti ama ben gitmedim, o da gelmedi. Sonra “madem gelmeyecektin neden beni işimden ettin” deyip ağza alınmayacak küfürler etti, benimle olan her şeyi sildi. Ben tamamen ayrılmak istemedim ama evliliğe de hazır değildim. O “birbirimizi oyalamayalım” diyordu.
Şu an en büyük sorun güven. Seviyorum ama eskisi gibi hissetmiyorum. İlişki yıprandı, toksik hale geldi. Güvenemiyorum, ailem de karşı, evlilikten de korkuyorum.
Toksiklesen iliskimde guvenim bittiyse, ailem de karsiyken devam mi etmeliyim yoksa ayrilip evlilik korkumla yuzlesmeli miyim?