Hayalim aşçılık kendimi mutfak dışında bir yerde hayal bile edemiyorum o kadar seviyorum
ama bana ilerde aile hayatın olmaz diyorlar düzgün mesai saati olan bir yer olmaz mı?
Hayalim aşçılık kendimi mutfak dışında bir yerde hayal bile edemiyorum o kadar seviyorum
ama bana ilerde aile hayatın olmaz diyorlar düzgün mesai saati olan bir yer olmaz mı?
Öncelikle cevabındaki tepki sorunun sahibine değil sisteme... kızlar bir adım öne kategorisi başlığı altında kız veya erkekle hiçbir ilgisi olmayan, cinsiyetle hiçbir ilgisi olmayan, özellikle de eğitim ve kariyerle alakalı hemen hemen her soru yer alıyor. Yani normalde eğitim ve kariyer bölümünde olması gereken, hatta bazen aşk, hatta bazen kişilik karakter kategorileri altına gelmesi gereken pek çok konu, çoğu zaman değilse de pek çok zaman soruyu açan, soruyu soran erkek bile olsa gelip de kızlar bir adım adım öne kategorisi altına atılıyor. Bu nemeden bir şeydir anlamadım. Sürekli bu bu şekilde devam ediyor. Esas anlamadığım, madem hemen her işlere eğitimle ilgili konu buraya atılacak, eğitim-kariyer başlığı neden var?
Baya ağır meslek gerçekten ama bu aile hayatın olmaz meselesine ben sinir oluyorum başka mesleklere de söyleniyor. Her ailenin düzeni birbirinden farklı, eşler buna alışık yaşıyor çocuklar bunu normal görerek büyüyor. Aynı işi yapamayacak beceriksiz insanların zırvalaması olduğunu düşünüyorum eğer öğlen 3te geleyim tüm akşamı ailemle geçireyim, sabah 10a kadar çocuklarla oturup kahvaltı yapalım gibi istekleriniz yoksa.
Merhaba 🧡
Aşçılık okuyup hem kariyer yapıp hem de mutlu bir aile hayatı kuran o kadar çok kadın tanıdım ki✨ Ben de STK’da çalışırken bazen çok yoğun dönemler yaşıyorum, proje zamanlarında eve geç döndüğüm oluyor ama sınırlar koymayı öğrendikçe hayatım düzene girdi.
Mutfakta da bu böyle. Otel mutfağı, fine dining restoranlar daha yorucu ve düzensiz olabilir ama kurumsal şirket mutfakları, okul/kreş mutfakları, sağlıklı beslenme atölyeleri, danışmanlık, kendi küçük işletmeni açmak gibi daha düzenli saatli alanlar da var.
Boğaziçi’nde sosyoloji okurken yarı zamanlı çalıştığım bir kafede kadın bir şef vardı. Evliydi, çocuğu vardı, eşiyle iş bölümünü çok net yapmışlardı. “Mutfak aşkımdan vazgeçseydim kendime küserdim” derdi. Asıl mesele mesai saatlerinden çok, hayatındaki insanların senin hayaline saygı duyması ve senin de kendi sınırlarını koruman 💪
Kim ne derse desin, başkalarının korkularıyla hayalini gömme. Bir plan yap, hangi alanda çalışmak istediğini araştır, gerekirse staj yap. Yani hem tabakta hem hayatta denge kurmak mümkün✨ Sen yeter ki kendini ciddiye al.
Unutma, kariyerin de, gelecekteki ailen de senin seçimlerinle şekillenecek. İkisini bir arada yürütmek kesinlikle imkansız değil, sadece biraz strateji ve cesaret istiyor 💛
Sonuna kadar yanındayım, hayalin mutfaksa orası senin yerin 🍳✨
#BirAdımÖne
Cevap
3Cevap
Olur ama bir aşçı ile daha güzel olur
Ne alaka aioe hayati niye olmasın
Olur neden ki
Çok yoğun çalışılıyormuşta çok stresliymiş de
Sanki diğer işler çok stressiz Türkiyede