- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılÇok zor bir durumda olduğunu ve bu süreçte kendini oldukça sıkışmış hissettiğini anlayabiliyorum. Toksik bir evlilik, sürekli bir duygusal yük taşımanıza ve sağlıklı bir hayat sürdürmenizi engelleyebilir. Kendi mutluluğunuzu ve huzurunuzu düşünmek, aslında uzun vadede hem sizin hem de çevrenizdeki insanların iyiliği için önemli olabilir.
Boşanma kararı almak, ciddi bir karar ve her zaman duygusal olarak karmaşık bir süreçtir. Bu noktada "haftası yer miyim?" sorusu, toplumun ve çevrenin sizin üzerinizde yaratabileceği baskıyı yansıtıyor olabilir. Ancak unutmayın ki, başkalarının yargılamaları ve düşünceleri, genellikle onların kendi değerleri ve normlarına dayanır. Gerçekten mutlu olabileceğiniz bir hayat kurmak, sadece sizin elinizde.
Boşanmak Hakkında Düşünceler:
Kendinizi Tanıyın ve İhtiyaçlarınızı Belirleyin:İlk adım olarak, gerçekten ne istediğinizi netleştirmeniz gerekebilir. Evliliğinizdeki toksik unsurları anlamak, sizin mutluluğunuzu engelleyen faktörleri netleştirmenize yardımcı olabilir.
Kendinize sorabileceğiniz bazı sorular şunlar olabilir:Evliliğinizdeki problem ne? Sadece bir dönemsel kriz mi yaşanıyorsunuz, yoksa bu, daha derin ve sürekli bir sorun mu?
Kendi huzurunuzu ve mutluluğunuzu sağlamak için bu evliliği devam ettirmek sizin için gerçekten sağlıklı mı?
Toplumun ve çevrenin boşanmış bireylere bakışı sizin için ne kadar önemli? Bu düşünceler, sizin kararınızı etkiliyor mu?
Toplumsal Baskılar ve Yargılar:Toplumda "boşanmış olmak" hakkında bazı olumsuz düşünceler olabilir. Bazı insanlar, boşanmış bireyleri hâlâ "başarısız" olarak görebilir. Ancak, zamanla bu tür düşünceler değişiyor. İnsanlar kişisel seçimlerini yapma hakkına sahiptir.
Başkalarının yorumları geçici ve sizin iç huzurunuzdan önemli değildir. Sağlıklı bir şekilde kendi hayatınızı yönlendirmek ve sizi mutlu edecek adımlar atmak, en değerli olanıdır.
Kendinize ve Geleceğinize Odaklanın:Evlilik bitse de, bir sona gelmiş olsa da, hayatınızın her aşamasında mutluluğa ve huzura odaklanmalısınız. Kendinizi geliştirmek, hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmak için yeni bir başlangıç yapmak, hayatınızı güzelleştirebilir.
Çocuğunuz olmadığı için belki de yeni bir hayat kurmanız, kendinizi yeniden keşfetmeniz daha kolay olabilir.
Boşanma ve Sonrası:Boşanmak, sadece bir ilişkiyi sonlandırmak değildir. Kişisel olarak büyüme ve kendinizi yeniden keşfetme fırsatıdır. Kendinizi duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak iyileştirmek, yeni bir başlangıç yapma şansı olabilir.
Bunu yaparken, duygusal olarak hazırlıklı olmanız önemli olacaktır. Kendinize iyi bakmak, destek almak (terapi, arkadaşlar, aile) ve kararlarınızı mantıklı bir şekilde almak önemlidir.
Kendinizi Suçlamayın:Toksik bir evliliğin içinde olmak, tamamen sizin suçunuz değil. Birçok faktör bir araya gelir ve ilişkiyi sağlıksız hale getirir. Kendinizi suçlamak, ilerlemenize engel olabilir. Kendi mutluluğunuz ve huzurunuz her şeyden önemli.
Sonuç Olarak:
Toksik bir evlilik, sağlıklı bir yaşam sürdürmenizi engelliyor ve mutluluk bulmanızı zorlaştırıyorsa, boşanma bir seçenek olabilir. Toplumun yargılarından korkmak yerine, kendi iç huzurunuzu düşünmek ve sağlıklı bir yaşam kurmak önemlidir. İleride ne yapacağınızı belirlerken, kendinizi yargılamadan, sadece sizin için doğru olanı yapmak önemlidir. Kendi değeriniz ve mutluluğunuz, toplumun ne düşündüğünden çok daha önemli.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılGenelde hepimizin sorunu elalem ne der oluyor ama önemli şu biz ne istiyoruz iletişim kuramadığı anlaşamadığın kendini eve ait hissetmediğin bir evlilik seni mutlu etmiyorken ileride çocuk olunca çocuk için işi çıkmaza sürükleme ihtimalini düşün. Düzelebiliyorsa elbette düzelmeli ama elalem ne der diye mutsuz bir evliliği sürdürmek ileride seni mutsuz etmeye ve hata yapmaya iter. Unutma bu hayata bir kere geliyorsun yarın ne olacak bilemezsin dünü bırak birkaç saat öncesine bile dönemiyorken keşke dememek için doğru hamleler yapmalısın. insanlar hep konuşur konuşacak bir şeyler her zaman bulurlar bu nedenle insanlar ne istiyor değil seni ne mutlu eder buna odaklan bol şans
00 Yorumla
1 yılÖnce kelimeleri doğru kullanalım ve anlamını bilelim lütfen. "Yafta; bir kimseye ya da bir şeye haksız yere atfedilen, genellikle kötü bir nitelik veya sıfat anlamında kullanılır. Ayrıca bir kişiye yönelik asılsız bir suçlama veya kötü bir etiket anlamına da gelir." Yani boşansanız evlenip boşanmış oluyorsunuz. Kimse bunu dıyerek sizi yaftalamış olmuyor. Hem burada hem günlük hayatta sıkça karşılaştığım bir diğer yanlış da evlenip boşananların kendisini bekar diye tanıtması. Bekar, evli olmayan ve hiç evlenmemiş demek. Yani dul oluyorsunuz boşandığınız takdirde ve biri size bunu söylediğinde yaftalamış olmuyor çünkü zaten öylesiniz.
00 Yorumla
1 yılOlur da çocuğunuz olursa daha da sıkıntılı bir süreç olur. Kimseye evlen, boşan demem. Ama ortada aşılamayacak problemler var ise üzerine düşünecek çok da bir şey yok. Başkaları için değil, kendin için yaşıyorsun. Kimse için evlenmediğin gibi, kimse için de sürdüremezsin evliliğini.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSebebini tarafsızca bir düşündün mü hiç? Size dışarıdan bir gözle bakmayı denedin mi. Sevilen kadın kadar güzel bir şey yoktur şu dünyada. Eğer sevemiyor, ilgi gösteremiyorsan kimle evlenirsen evlen karşındaki kişi aynı profile dönüşecektir. Bazen kendimizi sorgulamamız gerekir. Eğer vicdanen ruhen kalben rahatsan, verdim ve karşılık göremedim diyorsan karar senin. Kimsenin ileride ne diyeceğine bakarak yaşanmaz. Sen kendine bak, mutlu olabilmeyi seçiyor musun zıttına mı gidiyorsun buna bir bak. İnsanlar bugün konuşur yarın unutur
10 YorumlaCocuk olursa kurtuluşun olmaz eğer cidden bu şekilde ise bence yol yakınken ayrıl. Sonra daha çok çıkmaza girersin, ikinizi de eziyet etmeye gerek yok, evlenmek kadar boşanmak ta haktır.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik kolay bir yol değil, evlenirken her şeyi de göze almış olmanız lazımdı. Hayat her zaman güle oynaya geçmiyor maalesef. Bir şeyleri yoluna koyabilmek için ikinizin de çabalaması, emek vermesi gerekiyor.
Boşanmak kolay. Siz önce sorunları çözüp iyileştirmeye bakın, deneyin, hemen pes etmeyin.00 Yorumla O adam seni kotu etkiliyor mu bir dusun. Cevabin evetse bence cikar onu hayatindan. Kim ne diyecekse desin, kesinlikle umursama. Ha illaki takacaksan kafana, yeni tanistigin insanlardan gizlersin eskiden evlendigini falan. Unutma, erken teshis hayat kurtarir.
00 YorumlaEvlilik danışmanına çift terapistine gitmeyi deneyin önce hemen bı çırpıda niye koparıp atmayı düşünüyorsunuz yuva kolay kurulmuyor ailede kolay olunmuyor.. Önce bı çözüm yollarını deneyin bu süreçte duzelirse düzelir düzelmezse eğer yolunuza bakarsiniz
00 Yorumla
1 yılÇocuğun yokken boşanmak en iyisi diğer türlu sevmedigin insanla aranda bi bağ oluyor birbirinizden kopamiyorsunuz falan eger çocuğun yokken bosanirsan bi bekar gibi takila bilirsin ama cocuk varsa sikinti
Gercekten anlasamiyorsaniz ama seviyorsan avukat yerine terapiste git ama hem sevmiyor hem anlasamiyorsan bence direkt bosan ama bu yolda eğer erkeksen karini lütfen yipratma ayrica boşanmiş olmak kotu bi sey degil insanlar bosanmis diyecek diye sen her gun bi cehennemin icinde yasiyacak misin onlar senin yasadigini mi yasiyor sanki sanki hic. hissettiklerinj hissetmisler mi ki yorum yapiyorlar bende insanlarin dusuncelerini onemserdim ama kendimi boyle cesaretlendiriyorum sankii onlar benim hissettiklerimi mi hissediyor diyip kendimi boyle cesaretlendiriyorum10 Yorumla
1 yılSoğuduysan, yürümüyorsa mecbur boşanmak gerekiyor. Her gün cehennemdir toksik ilişkide. Bu sadece evlilik değil gerek flört, sevgili gerekse iş ya da sosyal hayatta. Alt üst eder ruhsal dengeni.
17 Yorumla
Soran1 yılKanka çok doğru söylüyorsun tüm hayatıma sekte atıyor
- 1 yıl
Hayırlısı. Eşin medeni şekilde yolları ayırmaya ılımlıysa zor değil.
Soran1 yılNasıl olur süreç nasıl gider bilmiyorum kötülük düşünmüyorum ana canımda sıkılmıyor değil çok dar bir virajdayım
- 1 yıl
Anlaşmalıysa kolay. Çekişmeliyse zor biraz. Ortak mülk varsa bölüşmesi, avukat vs. Maddi durum sorunu yoksa bunu da aşmak zorlamaz.
Soran1 yılProsedürü bilmiyorum lakin Buda beni yıpratacaktır
- 1 yıl
Bir avukattan destek alabilirsin.
Soran1 yılBunu danışacağım
- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılNe sorun olacak. Ileride diyorsun da daha ne kadar yaşayacağımız bile belli değil. Mutlu değilsen henüz çocukta yok bu durumu bir düşün derim. Yuva yıkılsın istemem elbette ama mutlu değilsen zorlamanın ne anlamı var. Nasıl yaşanacaksın birlikte?
01 Yorumla
Soran1 yılZor oluyor çaba harcıyorum
1 yılBu senin mutluluğun söz konusu eyer mutlu değilseniz ikimizinde birbirini oyalamasının anlamı yok medeni insanlar gibi anlaşmalı boşanın uolunuza bakın bu gelecekte belki sorun olur ama bu şekilde devam etmesi sizin için iyi olmaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılYani birkaç yıl öncesinde nazaran artık çok laf etmiyorlardır bence ya biraz daha iyiye gitti bu konuda Türkiye artık eskisi kadar dedikodu yapmıyor insanlar çünkü hiç kimse dörtdörtlük değil ve artık herkes bunun farkında
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe oluyor ki evlenmiş boşanmış olunca 😅, senin kafan iyi değil
16 Yorumla
Soran1 yılNe bileyim hani toplumda yaftalanmaktan korkuyorum
Cevap sahibi1 yılSaçmalamissin şunu da unutuyorsun ki etrafına bak neredeyse herkes boşanmış. Ki kadın olarak bunu hiç düşünmedim iyi ki bitirdim hayatta yaptığım en iyi şey
Soran1 yılBeni cesaretlendirdin teşekkür ederim ben toplumdan korkuyorum
Cevap sahibi1 yılAptlsin toplumdan bana ne
Cevap sahibi1 yılBenim hayatım benim kararım gerisi sktrsin. Böyle düşüneni de sktr ederim bitti gitti
Soran1 yılAptal olduğumdan değil değersizliğün üstüne bunları yaşamak beni kahreder
Hayat mutsuz bir beraberliği sürdürmek için gerçekten çok kısa umarım boşanır daha değerli hissedeceğin bir ilişkinin içinde bulursun kendini
Bu arada çocuğun olmadığı için de şanslısın kadınların en çok takıldığı konu bu😅bol şans00 Yorumla
1 yılKesinlikle kurtarmanı öneririm. Bu bir!
Otuzlu yaşlarımda boşandığım için bazı kadınlarla sorun yaşadım fakat böylesi iyi olmuş çünkü dogmalarla hareket eden biriyle ben yapamam.
Yaş kırkı geçince 'e tabii canım, kaç yaşında adamsın' yanıtını almaya başladım. Hatta bazı kadınlara hiç evlenmemiş/nişanlanmamış erkekler sıkıntılı/şüpheli geliyor.
Önce kişinin özgüveni, sonra yaş, sonra partner ve en son da yaşanan çevreye bağlı.
Ama dilerim evliliğini kurtarırsın!
00 Yorumla
1 yılUzun süredir yolunda gitmeyen çabalamaya rağmen düzelmeyen bir durum ise ayrıl Çocuk olduktan sonra ayrılırsan çok zor olur sevmediğin ot sürekli burnunun dibinde biter Ben Yandım Sen Yanma
00 YorumlaBekara karı boşamak kolaydır derler. O yüzden sitedeki insanların ne düşündüklerinden ziyade evliliğinin sana kattıkları ve senden götürdüklerini düşünüp buna kendin karar vermelisin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılSizleri gördükçe bekarlığın elini öpüp başıma koyuyorum. Evliliğin uzlaşmayla olmuyorsa, sürekli geçimsizlik varsa ayrılık en iyisi. Hakkında hayırlısı olsun.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılÖyle bir yaftalanma olacaksa da olsun. Mutluluğun daha önemli. Toksikti madem niye evlendin ayrıca. Nişanlılık döneminde mutlaka renk verir insan..
00 Yorumla Ömür boyu bu ilişki devam eder mi onu düşün karşına al düzgün bir şekilde konuşup anlasin olmuyorsa tek çare boşanmak bence Allah yardımcın olsun abi 🙂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılDaha boşanmadan diğer kadınların sana nasıl bakacağını düşünmüşsün, eşinin haklı olduğu noktalar var mı diye bir düşünmelisin bence.
15 Yorumla- 1 yıl
Yorumları okursan anlarsın. Senin aksine sadece soruyu okuyup tembellik yapmıyorum diğer yorumlarını da okuyorum. Ben toksik değilim, sen tembelsin😌
- 1 yıl
Soranın bir yorumu şu, tembel olduğun için seni yormayım😅
Hayır boşandıktan sonra diğer kadınların bana karşı ön yargıları olur mu onu soruyorum
Yani tanımadan saldırmak yerine azıcık bi okusak falan ama işte toplumun da sorunu şu - 1 yıl
Eşin haklı diye bir yorumum yok. "Eşinin haklı olduğu noktalar" demişim. Evli misin bilmiyorum ama boşanma aşaması kolay bir aşama değil ve aklına boşanınca milletin veya kadınların ne düşüneceği gelmez normalde.
Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı. Yahu boşalıp da ne yapacaksın ya gideceksin tanımadığın birini vakit harcayacağım para harcayacaksın zamanla onunla birlikte de sorunların olacak Esen her sorunun olduğunda karımı değiştireceksin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Bu sıfatı almayacağım diye mutsuz bir evliliğe devam etmek saçma. İnsanlar zaten her şekilde konuşur..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Olmuyorsa zorlama çocukta yokken boşan gitsin ilerde daha çok cikmazlara girersin milletin lafına bakipta hayatini mahvetme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. İyi ki çocuğunuz yok olmasın daha iyi.
Yaşasın güçlü doğum karşıtı olmak
Belki olabilir nafaka
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yıldaha fazla çekemeyeceksen bu evliliği boşan be kardeşim.. hazır çocuk da yok.. yafta mafta artık bu devirde pek de önemli değil
00 Yorumla İlk boşanan sen değilsin ki son bir bak etrafına, herkesin söylediğini kafaya takarsan ruh hastası olursun.
00 Yorumla
1 yılHafta değil yafta.
Bazı danga. laklar içi, Emç. lere göre avantajlı bile olursun. burada çok mesela, huzursuz erkek delisi.
00 Yorumla
1 yılKimse, bir şey demez. İnsanların düşüncelerini bu kadar önemseyeceğine, kendi mutluluğunu önemse.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı. Çocuk yoksa boşanmak sorun olmuyor hala başka bir hayat kurmak için ve komple ondan kurtulmak için şansın var.
00 YorumlaZararınn neresinden dönsen kardır. Boşanmak en iyi çözüm şu an. Toplumun ne düşündüğü de önemli değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk olunca daha da beter olursunuz ona göre çocuk mocuk yapmadan sorunlarınızı halledin. Hiç bir bebek mutsuz bir aileye doğmasın.
00 Yorumla
1 yılBizim toplumda erkeklere bişiy olmaz endişelenme
10 Yorumla
1 yılŞuanda değil de çocuklu bir şekilde ikinci evlilikte çok sıkıntı yaşarsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır sorun olmaz tabiki ama şunu söyleyim düzelir belki diye çocuk yapma hatasına düşme derim
10 Yorumla
1 yılSoguduysan bosanıcaksın aq kadına yazık değil mi
00 YorumlaYersin. Ama bu neden sorun? İnsanlar desin ne olacak yani..
00 YorumlaErkeklerde boşanmak sorun değil Kadınlar bu konuda sorun yaşar genelde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDirek Bisan çocuk yoksa ikinizde mutlu olamazsınız, bende hiç begenemdigim bı kıza aşık oldum evlendim mutlu değilim hiç sorun yok evliliğimiz de ama eşim çocuk gibi geliyor bana çok küçük boyu kısa
00 Yorumla
1 yılHiçbir sorun olmaz. Mutlu değilsen ve elinden geleni yaptın ise ayrıl hayatına devam et.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. Evlenmek gibi boşanmakta normal yani evlilik yürüğü kadar daha çok mutsuz olucaksın
00 YorumlaOnun toksikliğinden sen niye yaftalanasın. Çok çok boşanma sebebini araştırırlar o kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlenip boşanmış olursun çocuk olması veya olmaması fark etmiyor sağlıklı olanı yapman daha mantıklı aşk hayatını etkilemez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl25 yaşındayım bir kızım var boşanma aşamasındayım o kadar zor ki hele de çocuk olunca 😔
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKime ne kimseye hesap vermek zorunda değilsin
00 Yorumlaİkinci evliliğini yapmış biri olarak söylüyorum, sakın çocuk yapma kardeşim evliliğinden emin değilsen. İkinci kez evlenirken o yaftayı yemezsin ama çocuklu ve boşanmışsan büyük sorun olabilir...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSenin mutluluğun mu önemli yoksa milletin ne dediğimi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılCocuk yokken boşan cocuk olursa o cocuğa yazık kavga ortamı falan sağlıksız herkes evlenip boşananilir cok normal bir durum bence düşünmeyin onu siz kafalarınız uyuşmamıştır bitmiştir yani kimseye aciklama yapmak zorunda değilsiniz
00 Yorumlayemezsin kendini mutlu edeni yap. Herkes bosanabilir doğal bir hak bu. Bunu eleştirenler kendi ilişkilerine baksın ondan sonra elestirsin.
00 Yorumla
1 yılKimi görsem böyle bir sorunla yaşıyor. Ne oluyor bu evli kişilere
00 Yorumla
1 yılErkeklerin dullara bakış açısı biraz sıkıntılı bu yüzden sorun olabilir
00 YorumlaValla ne yerden ye umrunda olmasın çocuk yokken boşan hiç durma
00 YorumlaSen yemezsin ama kadın için aynı şeyi söylemek zor
00 Yorumla
1 yılKaç yaşındasın sevmeyerek mi evlendin
02 Yorumla
Soran1 yıl28 severek evlendim ama evlenirken hiç aksi biri değildi hep istedikleri oldu ama bir türlü anlaşamadık
- 1 yıl
Daha gencsin yapamıyorsan ayrıl bence çocukta yapma
1 yılkanka bosanmak kolay evliliği kurtarmaya calıs
010 Yorumla
Soran1 yılÇok denedim lakin değer hissetmiyorum
- 1 yıl
sorun nedir paylasmak ister misin
Soran1 yılÇok toksik herşeyi ben bilirim kafasında yani sesini felan bana yükseltiyor çok büyük sabrettim sineye çektim anlatmaya çalıştım ama fikirleri çok farklı
- 1 yıl
basta sineye cekmicektin işte baskı kur uzerinde
Soran1 yılOzandan kavga eseriz sinirlerime hakim olamam diye korkuyorum
- 1 yıl
olma bir sey olmaz beni dinle kadın ne kadar sert olursa olsun erkeginin ına hukmetmesini ister
Soran1 yılHer zaman öyle değil kardeşim işte nasıl dişliyi zorlayınca kırılıyor Buda öyle bir şey
- 1 yıl
dostum bak yanlıs anlama bilgiçlik taslamıyorum ama çok evli kişikerle muhabbetim oldu evlilik terapistiyke çalısıyordum bir sene falan ve gercekten ile yarayan seyler var buda oyle
- 1 yıl
Yaw sen yorum yapma çok bilmiş gibi slk
- 1 yıl
sanane arkadasım
Gizli Üye(18-24)1 yılsorun ne anlatır mısın yardımcı olabilirim belki karını anlaman için vesair
10 YorumlaArkana bakmadan kaç.
00 YorumlaTurkiye sınırların da üzgünüm ama evet
01 Yorumla- 1 yıl
Türkiye ile alıp veremediğiniz nedir sizin anlamıyorum. Burada adam dalga geçerek bir soru sormuş , bunu bile Türkiye ile uğraşmakla değerlendiriyorsunuz , hiç düşünüyor musunuz? Bu gibi ifadeleri size öğretenlerin, size söyledikleri ile kendi yaşamları birbiri ile örtüşmüyor. Bunu neden sorgulamıyorsunuz?
1 yılevliliğinizde heyecan yaratın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSırf bu damgayı yememek için evli kalmak istiyorsanız devam edin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı.
1 yılerkeğe böyle bir yafta takılmaz ki
00 Yorumla Çocuk yoksa sorun olacağını zannetmiyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler