Bunu yaşayanlar nasıl sürdürüyor hayatını. Çocuğum var, eşim ayaklarıma kapanıyor, çok pişman. Nasıl affedebilirim, aldatma haricinde her şey iyi, ailem de destekçi değil. "Nasıl affettin" diye sormayın, affedemedim, uğraşıyorum.
18 gü
Bunu yaşayanlar nasıl sürdürüyor hayatını. Çocuğum var, eşim ayaklarıma kapanıyor, çok pişman. Nasıl affedebilirim, aldatma haricinde her şey iyi, ailem de destekçi değil. "Nasıl affettin" diye sormayın, affedemedim, uğraşıyorum.
Bu durumu unutmanız mümkün olmayabilir; belki mevcut koşullarınız nedeniyle sineye çekersiniz, ancak affetmeniz güçleşebilir. Zira bazı yaralar iyileşse de iz bırakabilir.
Zamanla aynı evde yaşayan iki yabancı gibi bir duruma gelebilir, hatta tekrar sevseniz bile ilişkiniz eskisi gibi olmayabilir.
Karşı tarafın her eylemi size yapmacık gelebilir.
Bundan sonraki süreçte, büyük olasılıkla çocuklarınız için yaşamayı tercih edersiniz.
Bu benim kişisel değerlendirmemdir.
Zaten önceliğim çocuğum ama benimde ilişkide çok konforlu yanlarım var ayrılsam bu kadar mutlu olacağımı sanmıyorum. Çocuğum küçük yıllarca kimseyle bir ilişki kuramam kolay sevebilen bir insan değilim hemde
Hemde hiç ama dışardan yorum yapmak bitir demek ne kadar kolay geliyor
Tabi ki eksisi artısından fazla olan bitiriyor zaten bitecek olan evlilik aldatmayla son buluyor genelde ama benim hayatım çocuğumun hayatı ayrılırsam daha iyi olmayacaksa neden bitireyim bir hata olarak görmeye çalışıyorum affetmek çok zor bazen aklımı oynatacak gibi oluyorum ama Allaha sığınmaya çalışıyorum onada Allahtan af dile Allaha yönel affederse içimede sakinlik verir dedim
Yaşadığın bu durumun ne kadar ağır, karmaşık ve yıpratıcı olduğunu tahmin etmek zor değil. Bir yanda çocuğun ve "aldatma hariç iyi" dediğin bir evlilik var; diğer yanda paramparça olmuş bir güven ve arkanda durmayan bir aile. Üstelik eşinin ayaklarına kapanacak kadar pişman olması, içindeki o kırgınlığı ve öfkeyi sihirli bir değnek gibi yok etmiyor.
"Nasıl affettin?" diye soranlara "Affedemedim, uğraşıyorum" demen çok normal ve aslında çok sağlıklı bir dürüstlük. Çünkü affetmek bir anlık bir karar değil, ucu bucağı belli olmayan zorlu bir süreçtir.
Bu Süreci Yaşayanlar Hayatını Nasıl Sürdürüyor?
Benzer durumları yaşayıp evliliğine devam eden insanların ortak noktaları şunlardır:
Zaman Tanırlar: Güvenin geri gelmesi aylar, hatta yıllar alabilir. Kendine "Neden hâlâ unutamadım?" diye baskı yapma.
Açık Kart oynarlar: Aldatan tarafın telefon şifrelerinden, gittiği yerlere kadar tam bir şeffaflık sağlaması istenir. Eğer eşin gerçekten pişman ise bu denetime bir süre katlanmak zorundadır.
Profesyonel Destek Alırlar: Çocuğun varlığı ve aile desteğinin olmaması seni köşeye sıkıştırmış gibi hissettirebilir. İmkanınız varsa bir çift terapistine gitmek, bu düğümü çözmede en etkili yoldur.
Bu yükü hafifletmek ve eşinin durumun ciddiyetini, sadece ağlayarak geçiştirilemeyecek kadar derin olduğunu anlamasını sağlamak için ona gönderebileceğin, hem sınırlarını çizen hem de onu derin bir muhasebeye itecek o mesajı aşağıda hazırladım.
Eşine Gönderebileceğin O Mesaj
Bu mesajı ona yazarak, pişmanlığın sadece "özür dilemekten" ibaret olamayacağını, gerçek bir çaba görmek istediğini net bir şekilde ortaya koyabilirsin:
"Şu an pişman olduğunu görmek, ayaklarıma kapanman içimdeki acıyı hafifletmiyor. 'Affet' demek, bir düğmeye basıp her şeyi unutmak demek değil. Ben şu an hem senin yarattığın bu yıkımla savaşıyorum hem de çocuğumuz için ayakta kalmaya çalışıyorum. Üstelik bu hayatta yapayalnız kalmış gibi hissederken yapıyorum bunu.
Beni gerçekten kaybetmek istemiyorsan, benden sürekli bir af veya eski günlerdeki gibi davranmamı bekleme. Laf değil, bana kaybettirdiğin o güveni, saygıyı ve huzuru nasıl geri inşa edeceğini duymak ve görmek istiyorum. Karşımda sadece suçluluk psikolojisiyle ağlayan biri değil, bu yuva için gerçekten neyi göze alabileceğini kanıtlayan birini görmek istiyorum. Şimdi biraz düşün ve bana bu güveni sıfırdan nasıl inşa edeceğini mantıklı bir şekilde anlat."
Çok iyi teşekkür ederim
ama şu unutma ben şahsen boşanmaktan yana değilim neden mi şu nun icin
kaç yaşindasin bilmiyorum
hadi diyelim ki boşandin tum hayatin boyunca yanliz mi yasiyacaksin tabbi ki de hayir diyelim ki birini hayatina aldin bundan iyi mi cikacak beliki ihaneti olmaz ama bir baska kotu huyu cikar
Ay kesinlikle ya birde kız çocuğum var başka bir adama nasıl güvenip yanında büyüteceğim o çocuğun içinde hep baba hasreti olacak o ayrı çok zor insanlara nasıl bu kadar kolay geliyor anlamıyorum
Tabi ki ayaklarına kapanacak başka ne bekliyordun. Kanım etmeye de hazırsın işte hedefe ulaşmış.. Yeni boynuzlara hazır ol, nasıl olsa affedecek diyerek bir süre sonra devam edecek. O zaman da gelip ne kadar aptlmisim diye soru açarsın. Bekliyoruz
Hayatımdaki son şansı olduğunun farkında ve böyle istiyorsa yapsın ve beni kaybetsin
Zaten hazırda biri her zaman olacaktır sorun olmaz onun için
İnan şu an ne durumda olduğunu tahmin bile edemezsin pişmanlığın ete kemiğe bürünmüş hali
Canım benim, bu çok zor bir durum ve yaşadığın karmaşık duyguları o kadar iyi anlıyorum ki. 😔 Böyle bir ihanetin ardından, hele ki çocuğun varken ve eşin çok pişmanken, affetmek gerçekten uzun ve sancılı bir yolculuk olabilir. Bu süreçte kendine nazik ol ve ne hissettiysen yaşamana izin ver. Kimse senden hemen affetmeni bekleyemez, bu senin kararın. İçinden nasıl geliyorsa öyle davranmaya çalış. Bu konuda yalnız olmadığını unutma. ❤️ Sen böyle bir durumla karşılaşsaydın, ilk ne düşünürdün? 🤔
Cevap
9Cevap
Sadece kendine şu soruyu sor.
Mecbur olmasam affeder miydim..
Bunun cevabı hayır ise affetme. Kendi hayatını kur
Çocuğum olmasa asla affetmezdim mecburiyetimin en büyük sebebi çocuğum hala seviyorum ama çok sevsemde aşkından ölsemde bitirir kendimi düşünmezdim
Affedebileceğini sanmıyorum hep içinde kalır büyük ihtimalle eskisi gibi olmaz
Bende sanmıyorum o eskisinden bin kat iyi ama bir şey ifade etmiyor
Güven ruh gibidir bir kez çıktığı bedene bir daha girmez
İnşallah unuturum bir yandan hep bunun bilincinde olup ona göre yaşamak istiyorum bir yandan unutmadan yeniden güvenmeden evlilik devam etmez bunu düşünüyorum
Yaptıkları yapacaklarınin teminatıdır derim ve giderim
Hayatta affı olmayan tek şey ihanettir, kendine saygın olsun
Affedemem belki ama unuturum belki diyorum
Kesinlikle affetme yoksa ömür boyu içinde kuşku ve stres olur genç yaşta yaşlı olursun garanti veriyorum sana
Zaten şimdiden çökmüş hissediyorum ama çocuğum için mecburum
Tamam o zaman eve geç gelince aklında 500 tane sorun kuracağın günlere merhaba de
Attığı adımı haber veriyor birdaha böyle bişeye cesaret edeceğini sanmıyorum hala affetmiş değilim çünkü hala açıyorum konuyu yüzüne vuruyorum gözünden yaş akmayan adam nasıl ağlıyor ilk defa böyle görüyorum
Ilk zamanlarda zaten her zaman böyle olur ama Zaman geçtikçe o zaman anlayacaksın beni
O zaman ayrılırım değişirse şu an inanılmaz perişan
Bir defa affediyorsan İkincide ne yapar ne eder seni ikna eder
Hayır asla affı yok birdaha
🤝🤝
çok büyük bi hata ama bi şans daha vermeyi dene bi süre ipler senin elinde olsun istediğin zaman onu kontrol edebil telefondan vs ve tekrar yaşanırsa bu durum kesin boşanıcağını onun aklına sok devam etmezse mecbur sonu boşanma
Çook büyük yeminler etti sana birdaha ufacık bir yanlış yapmıcam yüzünü asmana bile sebep olmayacağım ömrümü seni mutlu etmek için harcayacağım dedi eğer ufacık bir şey yapacak olursam Allah o anda canımı alsın diye dua ediyor
Aldatmak hata değildir, tercih meselesidir. O kadına güzel güzel mesajlar atarken, onunla yatarken aklında sen değil o vardı... Karakteri bozuk olanın, sütüne bozuk oluyor. Affet yine aldatılacaksın🙂
Cinsel bir şey yok sadece mesajlaşma var normal konuşmalar birkaç kişiyle eskortada gitmiş bir defa ama yapamamış
Çok zor karar. Umarım tek seferlik bir hatadır.
Bilmiyorum neredeyse 3 senedir mesajlaşma fake hesap uygulamar üzerinden yapmış bunu ama hiç gideceğimi düşünmemiş ayrılacağımı o kadar net anladı ki köpekler gibi pişman oldu ayaklarımı öpüyor
3 yıldır aynı kadın mıymış?
Yok be en fazla konuştuğu 2 3 ay diğerleri 15 gün falan 4 5 kişi
Özel biri yok yani
Saçmalamış g. zekalı. İyi düşün. Ciddi bir duruma benzemiyor.
Bir kere eskorta gitmiş sadece ama yapamamış onuda kendisi anlattı
Kendisi anlattıysa samimidir ya.
Ay seninle konuşasım geldi iyi geldin herkes yalandır diyor daha çok kafamı kurcalıyorlar
Konuşabiliriz ama şimdi uyuycam. Geç oldu. Yarın mesai var.
Çok zor ya ama inan pişmanlığı yakalandığı için
Affedeceksen şart sun
Evet aynı şeyi düşünüyorum tabi ki ben öğrendiğim için bu halde yoksa devam edecekti
Her şartı kabul ediyor yeter ki yanında olayım
Çocuk var birde
Seviyormusun eşini bu olay olmasaydı
Affet
Evet seviyorum hala ama o kadar canım yandı ki bayağı hissizleştim ne ağlayabiliyorum ne bağırıp çağırıp öfkemi içimden atabiliyorum çok donuğum sürekli aklıma geliyor ısrarla soruyor anlatıyorum detay soruyorum daha kötü oluyorum konuştukçada
Bak erkekler maalesef öyle çocuk gibiyiz
Farklı bir beden istiyoruz sanki hepsi aynı değil
Ama kadınları yaptığı hatalardan biri su
Erkeğe cinsellikte hayır deme canın istemesede
Neden farklılık ya bende bunu anlayamıyorum benim hiçbir erkeği içim almaz eşimden başka
Cinsel bir şey yok gibi bu arada 4 5 kişiyle mesajlaşma var birde eskorta gitmiş bunu kendisi söyledi ama yapamamış çok büyük yeminler etti
Erkekler farklı arkadasim
Bak seviyorum diyorsa bir erkek
Önce cinsel olarak sevmiştir cinsellik odakli
Ya inkar edecek tabi eskorta gidecek yapmadan geri eve gelecek inaniyormusun
Çok büyük yeminler etti kalkmamış konum açıktı yakalanırım korkusu olmuş
Ya yakalanmış der herseyi sen bundan sonrasına odaklan
Gizlisin yazamiyorum
İyi dusun karar ver dertlesmek istersen burdayim
Teşekkür ederim
Tekrar eskisi gibi olmaz
Çok zor hatta imkansız geliyor bu çok acı veriyor
Bi kez yapan bi daha yapar. Affetme