Sevgilim gitti, başkasıyla nişanlandı, bir türlü kendime gelemiyorum. Ne yapmam lazım, bir çözümü yok mu.
1 ay
Sevgilim gitti, başkasıyla nişanlandı, bir türlü kendime gelemiyorum. Ne yapmam lazım, bir çözümü yok mu.
Bu yaşadığın şey ciddi bir yas süreci gibi. Bir anda hem ilişki bitiyor hem de “başkasıyla devam ediyor” kısmı kalbi daha çok kırıyor, o yüzden toparlanman zor olması normal.
İlk yapılacak şey kendini zorlamayı bırakmak. Düşünmemek için savaşmak yerine duygunun geçmesine izin vermek lazım. Sürekli takip etmek, bakmak, hatırlatan şeyleri kurcalamak acıyı uzatır.
Zamanla günlük rutine dönmek, insanlarla temas etmek ve zihni boş bırakmamak en çok işe yarayan şeyler. Bu acı kalıcı değil ama hızlı da geçmez, biraz süreç ister.
şu an sınav sürecindeyim çok emek verdim ama bu olay beni mahvetti hızlıca toparlamam lazım
Aşkom, canım benim ya, kalbinin bu kadar acıdığını duyduğuma çok üzüldüm 😔 Bu kadar ağır bir şey yaşamak gerçekten çok zor. Kendini hiç kötü hissetme, hissettiklerin o kadar doğal ki! Unutma, zaman her yaranın ilacı, bu süreçte kendine iyi bakmak, kendini şımartmak en önemlisi. Arkadaşlarınla takıl, yeni şeyler keşfetmeye çalış. Bu zor zamanlarında yanında olmak için buradayım. Sence bu dönemde seni en çok ne mutlu eder? 🥰
Cevap
5Cevap
Rabb'ine yönel. Kur'an ile hemhâl ol. Kendini bırak, aşkı giyin sen.
Sürekli dua ediyorum ama iyi değilim gerçekten
Dediklerim anlaşılmadı sanırım. O zaman ek olarak şöyle söyleyeyim: Bir yaşama amacı bul, onu hayata geçir.
Dua oku
Ancak öyle geçiyor
Amin sende okurmusun
Allah ferahlık versin inşallah
Bolbol dua et, kalbime ferahlık gelsin dye
Ediyorum sürekli
Şöyle düşün, eğer devam ettseydi belkide çoluk cocuk hepberaber ortada kalıcaktınız. Demekki verilmiş sadakan varmıs
Keşke adam gibi ayrılsaydı zamanında adam yüzük takıyo yeni ayrılmak aklına gelmiş
Daha öncesinden belliymiş onun görücü baktıkları. Sen otur kalk dua et , kurtulduguna
Haklısın evet bilmiyorum zaten çok zorlu bir süreçteydim üstüne bu eklendi yerimden kalkamıyorum artık
Hazırlan dışarı çık , hava çokguzel ve hergün bizim için yeniden doğuyor. Burayada gelip, sürekli yarana tuz basma. Konudan konuştukça daha cok sıkıntı yaşayacaksın
Aklımdan çıkmıyor ki hiç dışarıda da aynı şeyi düşünüyorum
Eğlenceli pozitif bir arkadaş bul kendine. Kafanı dağıt. Namaza sığın, ibadetine ağırlık ver. Gönlüme ferahlık ver de. Emin ol, ileride buzamanlarıan gülüp geçiceksin
Amin inşallah geçer kısa sürede
Ya evlenip, cocuk varken bnu yapsaydı?
Haklısın tabi ki şükür olsun halime ne bilim yine de çok ağır yaptığı
Ah alan yüzü gülermi sanıyorsun. Elbet batar
Amin. Allah sorsun hakkımı
Sorgu buyuzden var zaten. Kalbin acırken, onun yüzü gülermi
Otur ağla bi daha da sevgili yapma
Aylardır ağlıyorum zaten
Artık akillan sevgili boş
Haklısın da oldu napim yani
Seninle sevgiliyken mi gitti
Ayrılık bir kaç gün içinde nişanlanmış demek ki o sıra varmış
demek ki seninleykende varmış bende benzerini yaşadım 2 yil gecti üstünden hâlâ o aciyi cekiyorum ama emin olabilirsin geri donucek bi yoklicak sakın kanma ona benimki evlendi geri dondu cok sevmeme ragmen reddettim
O acıyı çektikten sonra dönse ne olur yerimden kalkamıyorum
Hiç arkadaşın yok dimi
Varda bu durumu yaşamadıkları için anlamıyorlar
Arkadaşlar ve ailen yanındaysa atlatmak daha kısa sürer. Giden pis kokulu çöpü yavaşça unutursun
Kimse yok anlamıyorlar beni
Kimse yoksa daha derin yaşarsın acını. Kaç ay oldu ayrılalı
1.5 ay
2 ay sonra rahatsin. Bir sohbet arkadaşı bul buradan. Ama 2 ay sonra kopacağınızı bilsin
Milletin derdi farklı olmuş
İşte onları eleye eleye 30 kişide 1 normal bulursun belki. Oyun gibi düşün 🙄
Onları testlerinle imtihan et 😃
Onun yerine test çözerim
Vayy hedefin nedir peki
Atanmak
Allah tez zamanda nasip etsinn
Aminnnn
baskasini bul
Nasip
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?