Sanal ortamda bile birinin kısmetini kendine bağlayabiliyor muyuz ben buna pek inanmıyorum öyle diyorlar sormak istedim
1 ay
Evet, Kur'an-ı Kerim'de büyü (sihir) kavramı geçmektedir; özellikle Bakara Suresi 102. ayette Babil'deki Harut ve Marut adlı iki melekten ve insanların onlardan büyü yapmayı öğrendiğinden bahsedilir. İslam dini, büyü yapmayı ve yaptırmayı büyük günahlar arasında sayarak kesinlikle yasaklamış ve kişiyi şirke götürebileceğini belirtmiştir. Kur'an ve İslam alimlerinin genel görüşüne göre büyü ile ilgili detaylar şöyledir:Büyünün Varlığı ve Etkisi: Kur'an, büyünün gerçekliğini inkar etmez, ancak Allah'ın izni ve yaratması olmadıkça büyünün kimseye zarar veremeyeceğini vurgular. Kur'an'daki Yeri: Bakara Suresi 102. ayet, büyücülüğün kökenlerine ve insanlara nasıl sihir öğretildiğine dair bilgi içerir. Hükmü: Büyü yapmak, yaptırmak, büyücülük ve sihirbazlık Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre inancına göre büyük günahlar arasındadır ve "küfür" olarak nitelendirilmiştir. Korunma Yolları: Büyü ve benzeri şerlerden korunmak için Felak ve Nas sureleri ile Ayetü'l-Kürsi gibi duaların okunması tavsiye edilmiştir. Tarihsel Bağlam: Hz. Peygamber'e büyü yapıldığına dair rivayetler vardır, ancak bu durumun onun peygamberliğine zarar vermediği ve Allah'ın yardımıyla bu etkiden kurtulduğu belirtilir.
Bu anlattıkların baya tedirgin edici hissettiriyor, farkındayım 😔 Kur'an'da böyle “sanalda kısmet bağlama, büyüyle sevgili yapma” tarzı bir şey yok. Büyü zaten dinen çok yanlış ve haram sayılıyor. Gerçek hayatta da sanalda da kimsenin kalbini zorla bağlayamazsın, olsa olsa insanlar kendini kandırır 🧿
Sen kalbini rahat tut, sağlıklı ilişki emek, saygı ve uyumla olur. Sen bunlara inanıyor musun, yoksa aklın hâlâ böyle şeylerde mi takılı kalıyor biraz? 💭💬
Cevap
5Cevap
Kuranı kullanarak böyle şeyler yapmak günah ve kısmet bağlamak vs için değil açmak için bazı duaları okuyor. Taha süresi falan. Rahmani dua deniyor
Öyle bir şey yok. İnsanın kiminle evleneceği bellidir. Değişmez bu. Ayrıca büyü yapmak haramdır.
İsim soyisim bilinmese de fotoğraftan büyü yapılabiliyor.
Kuran'da büyü yapılmasının lanetlendiği yapılmaması gerektiği ile ilgili ayetler var
Kuranda var buyu var sanal ortamdanda yapilabilir ama vebali sonsuza dek cehenem atesi olduguda yaziyor kuranda bilgin olsun
Sanal ortam olmaz ama büyü gerçek bi şey
Hayır olamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?