Sevgilimden ayrıldım ama peşimi bırakmıyor, evimi iş yerimi biliyor, korkmalı mıyım ne yapmalıyım?

1 senedir bir konuşma var ama bunun 8 ayı bana çok kötü davrandı. Sürekli beni bırakıp 10 gün sonra geliyordu. Sonra biriyle konuşmamı gördü, ondan sonra çok iyi oldu, 3 ay bana iyi oldu. Son 1 ay kötü moda döndü. Ben de artık istemediğimi söyledim. Zaten çok görüşmedik, bir kere yanıma geldi 2 gün falan kaldı, bir de ayrı 1 gün görüştük. Bu 1 senelik süreçte cepteyim diye hiç kıymetimi bilmedi. Evlilik vs. konusunda bakarız diyordu, şu an ben kesin istemiyorum dedim, arıyor ediyor kötüyüm diyor. Beni yarı yolda bıraktın diyor, bedelli askerliğe para yatırdı diyor, senin için plan yaptım. Ama ciddiyete dair sıfır adım, şu an korkuyorum bana bela olur mu, şu an tehdit etmiyor ama ileride bela moduna girer mi, ne yapmam lazım, her yerden engelledim baktım sonu yok. Yarın öbür gün biriyle tanışsam bir şey yapar mı. Evimi iş yerimi biliyor. Lütfen bir akıl verin. Şu an ortada kalmış modda, kabullenmiyor, çok iyi olacağız, seviyorsun, sevdiğimi sanıyor hala.
Sevgilimden ayrıldım ama peşimi bırakmıyor, evimi iş yerimi biliyor, korkmalı mıyım ne yapmalıyım?