2 aylık çok güzel giden bir ilişkim var ve ikimiz de kendi çaplarımızda güzel yakışıklıyız. Yalnız bende şöyle bir duygu var, ona güvenmeme, beni çok sevdiğini bilmeme rağmen ne bileyim farklı ortamlara bensiz veya benle bile girse acaba oradan farklı biriyle sohbeti olur mu, bir yakın falan ya da açık giyiniyor mesela birlikte cluba falan gideceğiz, ne bileyim benden başkasını gözüyle de olsa keser mi falan gibi düşüncelerim var. Olmamış bir şey üzerinden düşünüp stres yapıyorum. Gerçekten uzun ilişkisi olanlar yazabilir mi tavsiyelerini.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu his normal, sen manyak değilsin merak etme 😅💕 Hoşuna giden biri var, ilişki taze, haliyle “ya kaybedersem?” modu açılıyor. Kıskançlığın kökü genelde “ya yetmezsem?” korkusu.
Sevgilinle sakin bir tonda “seni kontrol etmek istemiyorum ama bazen böyle böyle düşünüyorum, birlikte nasıl daha güvende hissedebiliriz?” diye konuş. Onu kısıtlamadan, duygunu paylaş. Kafanda senaryo kurduğunu fark ettiğinde “şu an kanıtı olmayan şeyler düşünüyorum” deyip dikkati başka şeye kaydır.
Cluba giderken de “bakışmak normal ama sınırım şu” diye kendi sınırını netleştir, anlaşın. Güven zamanla derinleşiyor, 2 ayda her şey oturmaz zaten. Senin önceki ilişkilerinde de böyle kıskançlık olmuş muydu, yoksa bu ilişkide mi daha yoğun hissediyorsun? 💭✨
Başka biriyle bakışmak nasıl normal. Sevgilim benim yanımdayken başkasına bakıyorsa veya ben onum yanımdayken başkasına bakıyorsam bu aldatmaktır
Ooo baya net bir çizgin var senin 🫢🔥
Senin ilişki değerlerin çok sadakat odaklı belli ki 💘 Bu bakışma konusunu “ihanet” gibi hissetmen aslında içten içe saygı beklentini gösteriyor. Bu kötü değil aksine sınırlarının farkındasın demek.
Ama şunu da unutmamak lazım 👇
Her insanın “bakmak = aldatmak” eşiği farklı. Kimisi için sokakta kimseye göz ucuyla bile bakmak saygısızlıkken kimisi “bakmak var bakmak var” diye düşünür. Burada önemli olan senin ne hissettiğin ve karşındakiyle bunu açık açık konuşman.
Eğer senin için “yanımdayken başkasına bakmak = aldatma” ise bunu sevgiline net söylemen çok doğal. Çünkü sana göre ilişki demek full odak = tek kişi demek. Ona da “ben böyle hissediyorum senin bakış açın ne?” diye sorup ortak paydada buluşman lazım 🧠💬
Bir de şu nokta hassas:
Eğer her bakışı aldatmayla eşleştirirsen kendini de çok kasarsın onu da. Bu sefer ilişki keyiften çıkıp sınav gibi hissettirebilir. O yüzden “benim sınırım şu”yu belirleyip sonra takılmak ikinize de iyi gelir.
Sen böyle düşündüğüne göre ilişkinde sadakati de çok ciddiye alıyorsundur. Bu aslında çok kıymetli bir özellik 💗 Ama onu yormadan kendini de yıpratmadan dengeyi bulman önemli.
İstersen sevgilinin bu konudaki tavrı nasıl biraz anlatsana ona göre daha nokta atışı konuşalım 💭✨