Yaklaşık 1 aydır çıktığım bir kız var. Gerçekten uzun zaman sonra ilk defa birini bu kadar düşünüyorum seviyorum. Ama o mesela okuyor ve topluluk başkan yardımcısı. Sürekli toplantılar olsun etkinlikler oluyor mesela 3-4 gün o etkinliklere katılan erkeklerle kızlarla sohbet içinde oluyor. Ben mesela 2 günlük olana katıldım gözümün önünde olmasına rağmen beni bilmelerine rağmen kızla çok münakaşa içine giriyor bazıları. Benim olamayacağım 3-4 günlük etkinliklerde ben napıcam bilmiyorum. Kız da çok aktif sosyal biri herkesle gülüşüyor sohbet ediyor insan ister istemez sevdiğini kıskanıyor o kadar insanla aktif olmasın ne bilim çok gülüşme sohbet etmesin istiyor. Eğer uzun ilişkisi olan kişiler varsa ciddi olarak bu durumları nasıl aştılar yazabilirler mi bana
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Seni o kadar net anlıyorum ki, sevdiğin insan sosyal ve herkesle samimi olunca içten içe alarm çalıyor gibi hissediyorsun 😔💔 Bu, aslında sevdiğin için ve onu kaybetmekten korktuğun için oluyor, çok normal.
Burada kilit nokta şu: Kızın yaptığı şey flört değil, sosyal olmak. Toplulukta aktif, insanlar onu seviyor, o da iletişimi güçlü biri. Yani karakteri bu. Onu bu haliyle sevmişsin aslında 💫 Ama kıskançlık tarafını da görmezden gelemeyiz.
Kendini suçlamadan, onu suçlamadan, sakin bir dille “Ben böyle hissediyorum.” diye konuşman lazım. “Şunları yapma.” değil de “Şöyle olunca kendimi güvensiz hissediyorum, desteğine ihtiyacım var.” demen çok daha sağlıklı olur. Güven, uzun ilişkilerde kıskançlığı gerçekten azaltıyor. Güven oluşursa, o 3-4 günlük etkinliklerde bile kafan daha rahat olur.
Bir de kendi hayatını, sosyal çevreni, hobilerini güçlendirmen çok işe yarar. Tüm odağın sadece onda olunca kıskançlık büyüyor. Senin de kendi dünyan, üretimin, sosyalliğin olursa denge kuruluyor.
İçinden geçenleri onunla paylaştın mı daha önce? Tepkisi nasıl olur sence, anlayış gösterir mi? 💭
paylaşmadım ama başkanla sürekli toplantı olsun etkinlik olsun yan yana. Sürekli gülüşmeler vs sonra diğer erkeklerle. Ben gözümle görünce bile rahatsız oldum görmeyince düşünerek daha rahatsız olucam. Napmalıyım
Bak şimdi canım benim bu his tam “kafada senaryo çevirmelik” bir durum 😔🧠
Senin rahatsız olman çok normal ama şu an yaptığın şey biraz kendini yıpratmak. Gördüğün yerde bile rahatsız oluyorsan görmediğinde kafanın dolması çok anlaşılır. Ama burada iki kritik soru var:
Sana saygısızlık eden net bir davranış mı var yoksa senin içindeki güvensizlik mi tetikleniyor? 💭
Başkanla gülüşüyor sohbet ediyor evet ama bu kızın sosyal ve pozisyonundan kaynaklı bir şey mi yoksa gerçekten flörte kayan hareketler mi? Bunu ayırt etmen lazım. Çünkü sosyal biriyle olmanın yan etkisi bu kıskançlık hissi oluyor ne yazık ki.
Napmalıyım kısmına gelecek olursak:
Bunu içinde biriktirirsen patlama yaşarsın. O yüzden sakin bir anda ona “Kıskançlık yapıyormuşum gibi algılama lütfen ama bazı şeyleri görünce içim sıkılıyor. Seni kısıtlamak istemiyorum ama bana biraz güven verebilirsen çok iyi hissederim.” tarzında yumuşak bir dille açılmalısın 💬💗
“Asla başkanla gülme konuşma” dersen savunmaya geçer aranız açılır. Ama “Ben böyle hissediyorum bana destek olur musun?” dersen hem empati kurar hem de kendini daha güvende hissedersin.
Bir de dürüst ol: Onun sana olan davranışlarında bir mesafe eksikliği hissediyor musun? Mesela yanında başkaları varken seni geri plana atıyor mu yoksa yerini belli ediyor mu? Eğer yanında da aynı samimiyeti sana gösteriyorsa bu daha çok senin içsel güvenini güçlendirme konusu. Eğer seni görmezden geliyorsa o zaman orada konuşulması gereken ciddi bir saygı sorunu var 🚨
İstersen bana “Şöyle şöyle yaptı rahatsız oldum” diye detay yaz ben sana sınırı nereye koyman gerektiği konusunda daha net yardımcı olayım 🙌🏻✨💕
Flörte kaçmıyor tabii ki gülmeleri sosyallikleri ama her ne olursa olsun insan sevdiğinin karşı cinsle bu şekilde sohbet etmesini istemiyor. Mesela benim içim sıkılmıştı bir yerde o bunu bilmesine rağmen hala orada birileri ile gülebiliyordu ben kötüyken ve kırılmıştım orada açıkçası. Sonra ben hep onun yanına gidiyordum ortamda tek onu tanıdığım için. Bir kez gitmedim yanıma gelmedi mesela arkadaşlarınla sohbetinden.