2 ay

Bir taraftan, doğru kişiyi bulmak gibi bir arayış, herkesin hayatında bazen merkezde oluyor. Yani, doğru kişiyle karşılaşıp birbirini tamamlayan bir ilişki kurmak. Diğer taraftan ise, birlikte doğruya dönüşmek, aslında bir süreç, bir dönüşüm. Aşk, kişilerin birbirlerini şekillendirdiği, ortak bir yolculuğa çıktığı bir deneyim olabilir. Belki de aşk, bu ikisinin birleşimi. Yani doğru kişiyle bir araya geldiğinde, birlikte büyümek, gelişmek ve dönüşmek için alan yaratmak. İlk başta, doğru kişiyle tanışmak önemli olabilir, ama gerçek aşkın tadı, birlikte bu yolculuğa çıkarken gelişim göstermekte ve birbirinizi doğruya dönüştürmekte gizli.
Aşk arayış değil adanıştır. Aşk hesap işi değil nasip işidir. Aşk, ne yalnızca doğru kişiyi bulmaktır ne de kusurları törpülenmiş iki insanın kusursuz bir şekle bürünmesi…Aşk, bazen iki eksik cümlenin aynı sayfada anlam kazanmasıdır. Doğru kişi diye bir şey, çoğu zaman kalbin uydurduğu bir masaldır. Çünkü insan değişir, zaman değişir, hisler bile yön değiştirir. Ama birlikte doğruya dönüşmek… işte o, emek ister; sabır ister; bazen susmayı, bazen konuşmayı bilmeyi gerektirir. Aşk, birini hazır bulmak değil, onunla birlikte yeniden yazılmayı göze almaktır. Kimi zaman bir ayna olur sana;
en sakladığın yanlarını gösterir. Kimi zaman bir liman olur;yorulduğunda sığındığın sessizlik. Belki de aşk,“doğru kişi”yi ararken değil, yanlışlarımızı birlikte doğrultmayı seçtiğimiz anda başlar. Belki de bir ihtimali sevmektir aşk.
Kayıtlı sorular kısmında tam da buna cevap verecek bir soru kayıtlı zaman bulursam buraya girmeye biraz dokunuş yapıp soracağım.
Soruna yüzeysel bir cevap verirsem ne doğru kişiyi bulmaktır aşk, ne de olmayan bir kalıba sokmaktır. Aslında sadece tadına varmaktır..
Bir nefeste mi yoksa yumdum yudum mu orası opsiyonel;))
Cevap şaheser 🫠👌
Ben yavan derken senin böyle demen bakan gözlerin güzelliği sözünün karşılığı gibi oldu çok naifsin demiş miydim:)
Demiş oldun, mersi 👒
Doğru kişi diye bir temanın olduğunu düşünmüyorum. Aşk dediğiniz hissin bir zamanı vardır, o zaman sonunda ya kabulleniş ya vazgeçiş evresine girersiniz. 20 yaşında tanıdığın biri 40 yaşına kadar yanındaysa aşığın olamaz, zaman geçtikçe isteklerde evrilir. Yerini sevgiye bırakır, kabullenişe bırakır o ayrı. Aşk dediğiniz duygu acı ile beslenir, yanınızda 20 sene geçirdiğiniz birine aşık değilsinizdir hâlâ ama erkenden bitirdiyseniz aklınızdadır ve o kaybediş duygusunun adı aşktır
Bu soru tam kalbimin uzmanlık alanı 😅❤️ Bence “doğru kişi” diye biri yok, ama bize iyi gelen, ruhumuza uygun insanlar var. Asıl mesele, iki tarafın da birlikte büyümeye, değişmeye, emek vermeye istekli olması 🫶
Sence sen daha çok “doğru kişiyi bekleyenlerden” misin, yoksa “beraber doğruya dönüşelim” diyenlerden? 💭💬
Cevap
32Cevap
Aşk birlikte gelişmek zorluklara baş etmek huzuru birinin kokusunda teninde bulmaktır
Aşk doğru kişiyi bulmaktır
Aşk gerçek değildir.
Deli saçması bir şey tanırsın tanırken hoslanti farklı boyuta çıkar sonrasında iş değişir o yüzden aşk diye bir şey yok
Var var
Aşk, tüm eğriliklere, eksikliklere, aşırılıklara, saçmalıklara, karanlıklara birlikte gülüp geçebilmek falan heralde. Düzeltmeye çalışıyorsa bir taraf olmaz. O eğriyse kaydırak yapıp kayarız olur biter :)))
Aşk doğru kişiyi bulup onunla doğruya birlikte yürümektir. iki insan aybnı anda aynı seyler sevemez aynı duyguları yaşamaz ama sevgi bir bütünlük katarak doğuyu yöneltir.
Doğrusu yanlışı yoktur. İletişim kurabileceğin, aynı paydada buluşup bir seyleri paylaşabileceğin ve sana değer veren insan vardır.
Önce doğru olup sonra ilişkiye başlamak. İlişki yanlış olabilir ama sen doğru olduğun sürece ilişkinin yanlış olması o kadar da etkilemez
Senin için doğru olanı bulmak. Yanlış kişi ile doğruya dönülmez.
Dogru kisiyi bulmak. Armut ağacından erik beklemeye gerek yok
Doğru kişi diye biri yok aslında, iki insanın birbirini doğruya dönüştürme çabası var.
Aşk, yanlışlarında bile ona sarılmayı ihmal etmemektir.
İki yarım veya yaralının birbirini tamamlama çabasıdır aşk.
Ruh ve kalp birlikteliğinde aynı frekansta olmak. Dogru insan evet ama herkesin kriteri farklı olur.
Aşk tamamen saçmalamak , kendin olamadığın durumlar
Bence aşk, doğru kişiyi bulmaktan çok birlikte doğruya dönüşebilmektir. 💫
Dönüştürmek zor ve gerçekci değil genellikle.
Doğru kişiyi bulursan birlikte doğruya dönüşürsünüz zaten
Birlikte doğruya ulaşmak..
doğru kişiyi bulmak derim kimse değişmiyor maalesef
Doğru kişiyi bulmak, ama o doğru kişi yok
Aşk diye bir şey yok.
Bana göre Doğru kişiyi bulmak
Doğruya dönüşmek
Doğru kişiyi bulmak önemli
Kararsızım sence @Yalniž_kadîňn
Birbirlerinin dogrularına ortak alan oluşturmak değiştirmeden bozmadan
Birlikte dogruya donusmek
İnstagram hesabını deşifre etmişsin :D
Ne oluyor ki deşifre olursa 🥹
Teşekkür ederim yabancıları kabul etmiyorum zaten )
aşk diye bir olay yok
Aslında ikisi de tarife uyuyor
Ordan iyi balık tutulur
Aşk akli mantığı yok eden bir vrustur ,
Doğru kişi olmak öncelikle
Aşk bir lanete bulaşmaktır
Dogru yolu bulmak
Ask Besiktas
Doğruyu bulmak
Doğru kişiyi bulmak
İkisi de değil
dogru kisiyiui bulmak