Gerçek aşkı doğru kişi bulabilmek için çabalamak mı gerekiyor yoksa kendiliğinden gelir mi?

Ben 22 yaşımdayım 173 cm boyum 71.9 kilom var. Tipimi profilden görebilirsiniz. Terazi burcuyum. Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Hiç sevgilim olmadı. Red edildim bir defa. Başkasından hoşlandığını söyledi dünya başıma yıkıldı ben de yıkıldım baya. Aşkın acı tarafıyla karşılaştım ben ilk denemem de. Ben illa biri olsun diye değil gerçekten sevmek için ömrümün sonuna kadar sevmek için istiyorum. Tek olsun hep olsun istiyorum. şu an herkesin sevgilisi var. El ele geziyorlar hep. Bir tek benim yok bu çok dokunuyor çok fena içim yanıyor kalbim kan ağlıyor. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Bazen ağlıyorum. Ağlaya ağlaya dua ediyorum rabbimden istiyorum yalvarıyorum en samimi en içten şekilde tek çabam bu. Doğru kişi bulmak istediğim
aşkı yaşamak için çabalamam mı gerekir yoksa kendiliğinden gelir mi? Her insanın depresyona girdiği
benim gibi olduğu zaman var mıdır?

Öğretim görevlisi olma gibi hedefim var ulaştığım zaman hayatım kurtulacak ömür boyu rahat olacam ama yuvayı yuva yapan dişi kuş olmadıktan sonra benim için hiç bir şeyin önemi yok artık hiç bir şey için çabalamak gelmiyor içimden
Güncellemeler
+1 yıl
Ben de 22 yaşımdayım bir defa red edildim onun dışında olmadı aşk nedir bilmem dediğin gibi olur inşaallah rabbim bu kuluna en hayırlısı ne ise onu nasip eder inşaallah üniversite bitene kadar evlilik yok sadece flört
Gerçek aşkı doğru kişi bulabilmek için çabalamak mı gerekiyor yoksa kendiliğinden gelir mi?