Bazen birine bağlanırsın ama içten içe hep bir şey eksik kalır. Yan yanayken bile tam değilsindir, sanki kalbin bir kısmı temkinlidir. Sevgi vardır belki ama huzur yoktur ya da tam tersi. İnsan en çok nerede duracağını şaşırır. Sence bir ilişkide kalbi asıl yoran şey ne.
Aşk emek ister mi, yoksa doğru insanla zaten kendiliğinden mi olur?
Aşkın emek isteyip istemediği sorusu, aslında aşkın hangi halinden söz ettiğimize bağlı. İlk karşılaşmadaki heyecan, kalbin hızlanması, gözlerin parlaması. Bunlar genellikle kendiliğinden olur. Doğru insanla karşılaştığında bazı şeyler gerçekten zorlanmadan akar; konuşmak kolaydır, susmak bile rahatsız etmez. İçinde doğal bir uyum hissi vardır. Bu kısım emekle değil, hisle ilgilidir. Ama aşk sadece o ilk kıvılcım değildir. Zaman geçtikçe iki ayrı geçmiş, iki ayrı karakter, iki ayrı yara ve beklenti yan yana yaşamaya başlar. İşte orada emek devreye girer. Anlaşılmadığını hissettiğinde konuşmayı seçmek, kırıldığında susup uzaklaşmak yerine derdini anlatmak, gururu bir kenara bırakıp özür dileyebilmek. Bunlar kendiliğinden olmaz. Bunlar bilinçli seçimlerdir. Doğru insanla olmak her şeyi kolaylaştırır ama hiçbir şeyi otomatik yapmaz. Uyum varsa emek boşa gitmez; sevgi varsa çaba yük gibi gelmez. Yanlış insanla verilen emek yorar, doğru insanla verilen emek ise büyütür. Belki de gerçek şu: Aşk başta kendiliğinden olur, ama kalması emek ister. Ve doğru insan, o emeğin karşılıksız kalmadığı insandır.
Ya ben doğru insana denk gelmedim o yüzden böyle düşünüyorum, ya da gerçekten emek vermeden olmuyor. Çünkü çaba göstermek emek vermek gerekiyor. Doğru insan olduğu taktirde her şey daha kolay gelir sadece yük gibi hissettirmez hiçbir şey. Ama problem hayatın içinde hep olan bir şey, muhakkak ilişkilerde de oluyor ve hayatındaki insanın doğru insan olduğunu düşündüğün kişiyle de olur. Önemli olan da bence iki kişinin birbirleri için bir çabaları bir gayretlerinin olması bunu da hissettirmeleri. Herkesin yaşam tarzı farklı, yaşamayı seçtiği veya yaşadığı hayat farklı, bu durum elbette iyi ya da kötü ilişkiyi de etkiler. Şöyle de düşünüyorum bazen o kadar kolay şeyleri bazen biz insanlar kendi elimizde zorlaştırıp sonrasında da düzeltmek için uğraşıyoruz, işte doğru insan tam olarak burada kendini belli eder, hayatı sana elinden geldiğince kolaylaştırır. Zorlaştırmaz. Bu şu demek değil Ama; sürekli birileri birilerinin arkasını toplayacak vs. Hayır karşılıklı saygı sevgi sadakat emek vb... ile olur zaten bir şeyler tek taraflı olmaz ve iki insan birbirinin olduğunda senin benim kalmamalı. Bizim mutluluğumuz, bizim hüznümüz. ( şahsi düşüncelerim )
Aşk emekle çabayla paralel gelişen bir duygu bence. Bir gülü özel kılan ona ayırdığın vakittir, der küçük prens 👑 kitabında. Emeksiz aşk, yorulur, sevda da yorulur. Aşk ise ortak çaba anlayışı hoşgörüyü, olgunluğu gerektiriyor. Doğru insan konusuna gelince ; doğru bir insan, zaten sevginin sorumluluğunun farkındalığındadır her zaman, çaba da gösterir, sevgisinin arkasında dağ 🗻 gibi de durur.
İçerikteki soruya gelince kalbi en çok yoran şey, içinin ısınmaması, o güveni vermemesi, her şeyi senden beklemesi manipüle edici tavırlar, diyebiliriz. 🧐
aşk çoğu zaman kendiliğinden gelişen bir duygudur. çok fazla emek ve çaba gerektirmez bir bakmışın ki kalbindeki o yerini alıvermiş 🥰 ama bazı durumlarda da bu aşkı devam ettirmek çaba ister emek ister, yeri geldiğinde de fedakarlık gerektirir. tüm bunlara göze almayan ve altından kalkamayanlar, ne yazık ki buldukları o saf. aşkı kaybediyorlar 🙁
Kalbin yorulmuş gibi hissettim satır aralarında… 🫶 Bence aşk hem kendiliğinden olur hem de emek ister. Doğru insanla başlangıç akışta olur ama sürdürebilmek için iki tarafın da kalbiyle çabalaması gerekir. En yoran şey ise belirsizlik ve “acaba” duygusu… Yanındayken bile güvende hissetmemek insanı tüketir. Sen şu an seviyor musun yoksa sadece tutunuyor musun? 🌙✨
Aynen işte bu noktada çok düşünüyorum ben de. Bence her şey doğru insanla karşılaştığında daha kolay oluyor. Aşk emek ister elbette ama eğer doğru kişiyleysen bu emek vermeye değer gibi geliyor. Yani senin dediğin gibi kalbin bir kısmı hep temkinli kalıyor eğer doğru insan değillerse. Benim gördüğüm şu ki bazen çok emek versen de eğer o kişi gerçekten seninle ilgili değilse bir yere kadar gidiyor. Sonra da bir şekilde bunalta düşüyorsun. O yüzden relationshipde kalbi asıl yoran şey bence beklenti ve gerçekler arasındaki uçurum. Bu uçurumu kapatmak için verilen emek bazen çok
Karşımızdaki kişi doğru olsa da aşk emek ister. Çünkü sulamadığımız çiçek açmaz. Doğru insanla olmak her şeyi kolaylaştırabilir ama yine de emek vermeden hiçbir duygu ayakta kalmaz. Bir ilişkiyi besleyen şey ilgi ve alakadır; ilgisiz bırakılan her şey zamanla solar. Aşk sadece hissetmek değil, hissettirdiğini göstermektir.
Emek ister doğru insan diye bir şey yoktur çünkü kusursuz insan yoktur bir çok yönden sana uyuyordur yoğun bir çekim vardır ilişkiye başlanır fakat yürümesi için fedakarlıklar, anlayış, saygı şart bu da (emektir)