Beni yalanlarla iliskiye zorlayan evli bir adamdan en saglam intikami nasil alabilirim?

Başlarda istemediğim bir ilişkiye yalanlarla beni içine koyan ve evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmak istememe rağmen engel olan, seviyorum diyen, tehdit eden adam, ben ona aşık olduktan sonra çok değişti. Ben de ayrılmış bir kadınım, önceki haline korktum, kandım, çok baskı uyguladı, kıskandı, sahiplendi ama son bir yıldır bana karşı çok ilgisiz, bana değer vermiyor, ilgisiz. Bu sebeple ve evli olduğu için çok ayrıldım, her ayrılıkta çok acı çektim, unutamadım. Son ayrılıkta bana günlerce yazmadı, sosyal medyada takip attım, bakmadı, sorunlarım var dedi. Ben çok kızınca bilerek ben de kızınca çok hakaret duydum ondan, engelledi. Birkaç ay sonra döndü, kabul etmedim, bir süre sonra yazdı, yine kandım, kabul ettim, şimdi yine aynı, günlerdir yazmıyor. Ne etsem de öyle, ben çok bağlandım ve bana yaşattığı onca şeyden sonra sessiz ayrılmak istemiyorum artık çünkü istemediğim bir ilişkiye zorla girdim, sevdim, acı çektim, psikolojim bozuldu. Şimdi o keyfine göre davranıyor, beni oyuncak gibi, canı isteyince geliyor, yazsam normal cevap veriyor ama o yazmıyor. Sosyal medyada takip yok, başka kızları takip ediyor, eskiden böyle değildi. Ben de şu an ne yapacağımı bilmiyorum, sizce nasıl intikam alabilirim lütfen yardım edin
Güncellemeler
2 ay
Çok doluyum ona yazmak istiyorum demek istiyorum neden neden geldin madem yine aynı olacaktı sürekli çevrimiçi son görülmem kapalı açıp izliyorum demiyor yazayım onu çok seviyorum çok özlüyorum çok öfkeliyim ayrıda değiliz ayırmadık ama neyiz biz 😢😢😢
Beni yalanlarla iliskiye zorlayan evli bir adamdan en saglam intikami nasil alabilirim?