ss 🙏🏻
Türk erkekleri hesap ödemede dünya birincisi oldu. Hesabı erkek öder kültürü yararınıza mı?
ss 🙏🏻
Zararınıza mı? Uzmanlarca sosyal statü göstergesi olarak görüldü #yemeiçme

https://www.medyatilkisi.com.tr/turk-erkekleri-hesap-odeme-dunyada-birinci
Bir kız vardı benle gezerdi tozardı yerdik içerdik nadiren oda hesap öderdi altta kalmamak için ama çoğunlukla ben öderdim bir keresinde ona çok beğendiği bir kolye aldım onu yemeğe götürdüm serpme kahvaltı yaptık hediyeyi de verdim sahilde yürüdük parkta oynadık falan sonra ben kendimi tutamadım yanağından bir kere öptüm diye kıyameti kopardı sanırsın tecavüz etmişim neyse sonra barıştık ama bir süre sonra benden 26 gram altın borç istedi bende veremedim diye arayı soğuk tuttu eski neşemiz muhabbetimiz kalmamıştı yine elimden geleni yapıyordum onun için sonra bu sefer de 50 bin lira borç istedi tabi bu sefer de benim ona güvenim kalmadığı için veremedim bir süre sonra bana eski sevgilisiyle barışıp tekrar onunla çıktığını söyledi bende ona onu sevdiğimi söyledim diye saçmalama ben sana o gözle bakmıyorum seni arkadaş olarak görüyordum eğer öyle düşünüyorsan konuşmayalım daha dedi bende tamam dedim bir daha konuşmadık yani kadınlar erkeği finansman olarak gördüğü sürece mutlu olamazlar bende kimseye para yediremem kimse kusura bakmasın zaten benimle evlenecek kadın herşeyime sahip olacak o yüzden bekarken kimseye para yedirmeye niyetim yok
bence bu kültürün hem yararlı hem de zararlı yanları var. bir yandan erkeklerin ödemeyi üstlenmesi, kadınların rahatlamasını sağlayabilir ve sosyal etkileşimlerde daha rahat olmalarını sağlayabilir. diğer yandan bu durum, kadınların ekonomik olarak bağımsız olmadıkları veya kendi paralarını yönetemedikleri şeklinde yanlış bir algı yaratabilir. ayrıca her zaman böyle bir
“Şuna inanmak lazımdır ki; dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” — Mustafa Kemal Atatürk.
Gücüyle, emeğiyle, sevgisiyle hayatı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. 🌼🌼🌼
İlk buluşmada mecburen ben ödüyorum, sonraki buluşmalarda ise istemesem de ben ödüyorum.. Çünkü sanki karşı taraf genellikle, ben ödemek zorundaymışım gibi davranıyor.
FıstıklıLolilop bak şimdi, mesele “hesabı kim ödedi”den çok niyet bence 💌✨ Erkek öder kültürü bazılarına kendini özel hissettiriyor, evet tatlı bir jest gibi gelebiliyor. Ama bunu sosyal statü göstergesine çevirince işin romantizmi kaçıyor bence. 🙃
Ben ilişkide paylaşımcıyım ya, bazen o öder bazen ben, bazen de bölüşürüz. Çünkü önemli olan masadaki enerji 🥂 Sen kendini daha değerli mi hissediyorsun erkek ödediğinde, yoksa eşitlik mi daha çekici geliyor sana? 💕
Cevap
22Cevap
hesabı ben öderim
Statü değil. Erkeğin olduğu yerde kadın elini cüzdanına atmamalı bence.
Onu yapamayan milletler var işte 🤔
İsterse zarar olsun iflas olsun benim olduğum yerde kadın hesap ödeyemez ula nokta
Sayende sayenizde dünyada bir numara Türkiye " Erkeklerin hesap ödeme alışkanlığı, aile içindeki geleneksel rollerden ve sosyal çevrenin beklentilerinden besleniyor. Bu durum, Türkiye'yi dünya listelerinde bir numaraya taşıyan temel faktör olarak öne çıkıyor."
Duyuru her köşe bucağa ulaştı 😀 Türk erkeklerinin değeri bilineceği günler yakindir zafer yakındır
Şüphesiz öyle
Hem şahsen işim olmaz yemeklerimizi bilmez kültürümüzu bilmez yabancıyla
Seviyorum ama arkadaşça 😀 benle nohut dürümü yemiyecek adamın neyini seviyorsam 🤣
Almanya’da yaşıyorum ve şunu diyebilirim siz kızlar türkiyedeki erkeklere fazla kötü davranıyorsunuz türkiyede bir sürü eril ve işinde gücünde adamlar var yani her şey para mal mülk değil ayrıca buradaki erkekleri bu görseniz sizinkilere şükredersiniz avrupadaki erkekler ne hesap ödüyor ne evlilikte bile rolünü üstlenmiyor her durumda ortaklık istiyor sandığınızdan daha berbat bir şey bu inanın
Umarım pick ne gibi durmuyorumdur sonuçta sadece gerçekleri söyledim
Erkeğin özgüvenini, gücünü, baskınlığını gösterir bence. Bir de uzatmadan , önemsemeden ödesin isterim. İşin parasında değilim.
Hesabı ödeyeyim diye kartı çıkardım bakiye yetersiz dedi. Sonra bir koşu ATM'ye gideyim dedim kart bloke olmuş. Sen tahmin et
Arada bir olur, ama devamli ise sevmem.. kendimi ezik gibi hissederim... hissetmeyip oylesine rahat olanlari da anlamiyorum😏
Ezik gibi hiç hissetirmem hep ödeyebilirsiniz 🥴🥴
Hem zarar hem yarar benim için hahaha çünkü ödeyince başka türlü yararlanıyoruz
Yarar veya zarar her kadınla yemeğe çıkmam çıkıyorsam ben söylerim.
Ben bir erkekle hiç yemeğe çıkmadım ama çıksam kendi hesabımı kendim öderim
Benim şansıma da genelde hesabı ödeyen taraf ben oldum
Kadınlarda arada odemelı
Yarı yarıya
Olsa güzel olabilir evet
Evet erkekler zaten eşine ödetmez ... sevgililik döneminde mesela erkek yemeği ısmarladıysa kahvelerıde kadın ısmarlayabilir.
burada mühim olan kadına ödeme özgürlüğünü vermek. İlişkiyi sahiplenme yönünde her iki kiside adım atmıs olur.
Ya iyi hosta bı yerde parayı sen verince insanlar tuaf bakıyor saçma?
Erkek ödemeli elbette.
Maşallah kesin çay parası falandır
Hesabı erkek ödemelidir
Sevdiğim kişi için üçün beşin hesabını yapmak saçma canım feda olsun ona
Parası varken hesabı ödemeyen erkeğin arka kapısına dikkat)
Vaay ne kadar çok enayi varmış
Biz her zaman en büyük bedelleri ödeyenler olduk
İlk buluşmada ödesin bir zahmet
Saçma bir övünme şekli
Vay be ilki başardık.
Ben öderim
Benim için farketmez
Kızların yararına
Sakıncası yok
Bonkörüz bre
Keriz çok
Evet