“Askıda ekmek var” uygulaması hepimizin bildiği eski bir uygulamadır. Askıya ekmek bırakılır ve ihtiyaç sahipleri alırdı. Benzer uygulama İBB tarafından hayata geçirildi.
Faturasını ödemekte zorlananlar, faturalarını yüklüyor. Bu faturaları ödemek isteyenler de internet sitesi üzerinden ödeme yapabiliyor. Uygulama üzerinden 7 saatte ihtiyaç sahibi 16 bin 100 ailenin 2 milyon 73 bin 580 liralık faturası ödendi.Ne düşünüyorsun? Bu uygulama tüm Türkiye’ye yayılsa harika olmaz mı?#AskıdaFatura
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, faturasını ödeyemeyenler için “Askıda Fatura” uygulaması başlattı! Ne düşünüyorsun?
İgdaş bir kere bu yaptığı çakallığın hesabını verecek. Bak daha dün cumhurbaşkanına devlet para mı toplar, ister diyorlardır. Şimdi aynısını kendileri yapıyorlar. Bu yaptıkları igdaş olayını unutturmaz söyleyeyim.
Yalnız bu sistemde fatura kiracida olsa kendi üstüne olacak. Yine bir çok kısım mağdur ediliyor. Ülkenin çoğu kiracı ve bir çoğu eski düzenden kalan başkası adına işlenmiş faturaları ödüyor. Bu yüzden ibb nın sistemi bunu kabil etmeyerek direk kendi adına olan faturayı istiyor. Kapsamlı bir yardim değil. Belirtelim.
Maalesef Türkiye fırsatçıların ülkesi umarım gerçekten ihtiyaç duyanlara yardım edilir. Güzel bir uygulama hükümet cephesinden bir yaptırım gelmez inşallah 😂
Ekrem İmamoğlu çalışmıyor diyenler bunu görsün, örnek davranışları diğer belediylerde yapsın.. Tebrik ediyorum, Ekrem başkanı bu zor günlerde tüm engellemelere rağmen yapacaklarını yapıyor en güçlü şekilde.
Neler olduğu aklımda değil ama Mansur yavaş da Ekrem İmamoğlu da ve antalya gibi çoğu chpli belediye aynı şikayetde bulundu ama saolsun yandaş medya 1 dk gösterdi geçti
@drifter00 halk ekmek büfeleri ni geçirmediler bide eko bütçe de 2 milyar borçlanabilir yazıyorsa 3 borçlanmak istedi onu. Ekmek büfeleri mevzuu da yıllardır işleten insanalr var ii iş yapan yerleri kendi adamlarına veya yeni yerler açmak istediler ona izin verilmedi. Tabii nasıl haber yaptırdılar halk ekmeğe izin getirmediler falan.
Yardım mevzuunda da bakanlık digor ki yardım toplayacaksan önce izin almalısın. Bunlar napiyor izin almıyorlar. 1 misyonuna el koydu o 1 milyonu bahane edip tek bir yardım yapmadı ekstradan. Erzak dağıtıyor ama zaten her ramazan dağıtılan erzak. Ekstrası yok. Devlet bunlara para gelmesin istese belediyelerin merkeze vermesi gereken parayı isterdi. Onları istemiyorum dedi Yanı belediyelere y milyar tl ödenek verdi devlet. Bunun 3 milyarı istanbula. Ne yazık kk ibb ve abb sadece algı şov yapıyorlar. Izmır belediye başkanı ne diyor izin almak falan gerekiyor prosedürü çok diye biz yardım organize etmedik. Yanı diyor ki ibb ve abb yasalara uymadı
#drifter00 bu chp liler ne yapmista meclisten gecmemis bunlar islam dusmani neyden bahsediyorsun ramazan ayinda mansur yavas yat gemisinde sarap viski iciyor ekrem İmamoğlu ise İstanbul logosundan camiyi kaldirdi belediyelerde namaz kilinma yerleri kaldirildi siz bu adamlarin neyini savunuyorsunuz bu yaptigi guzel fikir tebrik ediyorum lakin neden cami logosu kalkiyor adamlar Atatürk heykelinden baska bisi yapmıyor yaptiklari heykellerede kuslar pisliyor insan atasina böylemi saygili olur Atatürk bundan razimj peki Atatürk is yapar bunlar gibi sadece heykel degil
İslam düşmanı yazmış birisi yahu onca yıldır islamist bir parti yönetiyor inşaat sektöründen başka hiç bişey ilerlemiyor ekonomi ortada yani islamist olan da iş yapamıyormuş. Şu dinle devlet işleri bir ayrılamadı gitti arkadaş oysaki laiklik olsa adamı siyaset yapamıyor diye eleştirirdiniz ama gel görki din düşmanı olduğunu idda ederek eleştriyorsunuz. Bir siyasetciyi ya da devlet görevlisini siyasiti ya da icraatları ile eleştirmek lazım dini ile değil ayrıca müslüman olmayan siyasi neredeyse yok (HDP liler hariç) benim bildiğim. Ha müslüman görünümlü nice sahtekar var bu memlekette ona diyeceğim bişey yok!
Bak kardesim Google arastir bunlar din dusmani nasilki onceden bacilarimizin esarplarina karistilarsa bugunde sinsice yavasca basladilar bugün logoyu kaldiran yarin ulkede neler yaparlar
Youseemerollin bak güzel kardeşim chp nin amaci nedir biliyormusun laikliktir peki laiklik nedir senin dediğin gibi devlet ile din islerini ayirmak simdi sana bir kac misal vereyim cay iciyorsun icine seker atiyorsun eger seker atmazsan o cay ne olur sekersiz cay olur bir corba iciyorsun icine tuz atiyorsun eger tuzu atmazsan ne olur tuzsuz corba olur eee bir devlet ki dini islam sancağı ile korunsun dinle sahlansin din ile allah kelami ile yürüsün bu devlet bugün bir avrupa devletleri bile din ile yönetiliyor amerika dinnile yonetiliyor incilden misal verdi trump o kadar ülke dini devletten ayirmiyorda bizmi ayiralim simdi diyorsunuxki din ile devlet ayri olsum ozaman odevlet dinsiz devlet olur bugün Cumhuriyet kuruldu kurulali din ile devlet bir imamida devlet atiyor muezzinide allah aşkına din devletten ayrilirmi yapmayin boyle şeyler ya
Ahmetfarukkörnak sen çok yanlış anlamışsın ben chp yi destekliyorum ya da chpliyim diyr bişey demedim ama İstanbul'da ekrem imamoğlunun olması gerektiğini düşünüyorum hangi partiden olduğu bir fark yaratmaz ha bide bir İstanbul büyükşehir belediyesi ülkenin laikliğine karışamazki zaten :)
Drifter00 zaten sana chp lisin diyen yokki ikincisi guzel kardesim ekrem İmamoğlu zaten CHP'li birgun musa a. s ile Allahu Teala konusurken allahuteala musa a. s sorar ey musa benim icin ne yaptin der musa a. s namaz kildim oruc tuttum der allahu teala tekrar sorar musa onlar senin icin benim icin ne yaptin sen der musa a. s yarabbi senin icin ne yapabilirim allahu teala cevap verir dostuma dost dusmanima dusman oldunmu der simdi bu adam cami logosunu kaldirarak allaha düşman olmuştur bu adam belediyelerde namaz kılınmasını yasakladigo icin allaha düşman olmuştur sen istedigin kadar namaz kil istedigin kadar oruc tut allahu teala koskoca musa a. s o soruyu sorduysa sana sormucakmi sanirsin belediye laiklige karisamazki diyorsun bunlar laikligi sinsice getirmeye çalışıyorlar uyanin artik uyanin.
@AsosyalBirGencimBen google de bak araştır bunlar din düşmanı nasilki onceden bacilarimizin esarplarina karistilarsa bugunde sinsice yavasca basladilar logoyu kaldiran yarin ulkede neler yaparlar
ya kardesim bir arastirin okuyun ögrenin ondan sonra düsman olun linc edin yapmayin gözünüzü seviyim müslümanliktan bahs ediyorsun kul hakkina giriyorsun böyle yaparak etmeyin..
@youseemeeollin guzel kardesim ben İstanbul'da yaşıyorum kendim biliyorum bunlar mescidi kapattiydi istersen butun kaynaklara bak arastir bunlar halktan tepki yiğince hemen tivit attilar biliyorum bu tivitide
@Ahmetfarukörnak bunu bizzat sahsin kendisine sorup mu ögrendin? yoksa internetten ordan burdan duyma haberlerden mi? eminmisin gercekten bahsi gecen kisinin Islami yikmaya calistigina? Türkiye yüzyillardir %99,2 si müslüman olan bir ülke bunca yil yikilmadi bu Islam bu günmü yikilacak? ya da bunca yil AKP öteki berikimi islama sahip cikti! birakin artik bu isleri lütfen Siyasette, Devlet islerinde islam olmaz eger öyle olacaksa neden secime gidiyoruz? neden birilerini sirf görüsümüze yakin diye seciyoruz? Sen hic bu ülke de Islama düsman bir siyasinin secildigini gördünmü?(HDP liler haric onlarin secmeni ayri) yani demem oki birakin Insanlar isini yapsin mescid kapatmakla Islamiyet bitmez (diyelim ki gercketen islami bitirmek icin mescidi kapatti) Islam zaten hos görü dini dir sen Insanlari hos görmezsen zaten bana gelip Islam dan dinden bahs etme!
@youseemerollin oradan buradan da bulmadim haberlere cikti internette yazdi eger siyaset konusucaksan gundemi takip ediceksin yoksa şimdi dedigin gibi kendinmi sorup ogrendin dersin bunca yıl İslam yıkılmadı diyorsun gir bak tarihine zamaninda bunlar neler yapti esarpi yasak etti sariklarimizi cikardilar ezani muhammedi turkce okutturdular yetmedi alim zaatlarimizi astilar akp sahip cikti diye birsey söylemedim dikkat et sozlerine devlet isinde islam olmaz diyorsun bende sana anlatiyorum iste devlet icinde islam olmazsa madem neden chp din adamlarini asti neden ezani muhammedi turkce okuttu neden tesettürü yasak etti hani devlet islerinde islam olmazdi neden karisti o halde CHP?
@Ahmetfarukörnak bak güzel kardesim bir cok arap ülkesinde bulundum ve oralarda bu söyledigin seyler yasak degil! ama insanlar ilk firsattta avrupaya kaciyor Senin begenmedigin Sureyile bile Türkiye de kalmak istemiyor Avrupaya göc etmek istiyor. yani demem oki Adamin dili arapca entrai ilke dolasiyor cogu din adami sarik cübbe ile dolasiyor ama firstani buldugu anda kaciyor Avrupaya Sarikda, cübbe de keramet yok yani Islami kiyafetle yasayacaksan buyur yasa kimse sana mani olmuyor! Ayrica o yasaklar da din Adamlari haric normal insanlarin sarik ve cübbe ile dolasmasi yasaklanmisti güzel degilmi bu? her önüne gelen ben Din adamiyim diyemiyor günümüzde ise önüne gelen Din adami oldugunu idda ediyor her yer sarikli cübbelilerle dolu Islama bir gram faydasi olmayan sadece Islama düsmanlik getiren düsünceleri yayiyorlar etrafa! Eger Islami savunacaksan karsindakinin de Allahin bir kulunu oldugunu unutma seni de onuda Allah yaratti. Daha fazla diyaloga girmek istemiyorum senin inancin sana benim ki bana! nasihat olarak da bunu buraya birakiyorum: Yaradılanı sev Yaradandan ötürü
@youseemerollin insanlar kaçarmi sanarsin allah askina oranin ekonomisi iyi degildir ondan dolayi kaciyordur ayrica kacarsada kacsin demekki o adam dini yasamak istemiyordur yahudiler oyle yapmiyor ama tum yahudi ayni kilikta geziyor veya hristiyan oyle yapmiyor hepside ayri kilikta geziyor sen ben neden onlara benziyor kendi ozumuze donmuyoruz senin o dediğin kacan adamlar fetocular bunu unutmayasin sarikta cubbede keramet yok diyorsun nerden biliyorsun ayrica peygamberimizin sünneti sen bana masalmi anlatiyorsun kilik kiyafet kanununda tum sarik cubbe giyenleri zorla engel oldular cikarmayanida astilar sadece halkami yaptilar saniyorsun din adamlarinada yaptilar gor bak araştır hoc alakasi yok siz salvarla cubbeyle dolasanlardan rahatsiz olduğunuz icin bu sozleri soyluyorsunuz yoksa islama dusmanlik getiren dusunceleri niye yaysınlar allah askina islami savunurken seninde bir Allah'ın kul olduğunu dusunerek savunuyorum zaten ama sunu unutmayasin ebu cehil bile islamin nurunu sonduremedi siz bu dusuncelerle sondureyebileceginizimi zannediyorsunuz eywallah.
@Ahmetfarukörnak bak kardesim Libya da insanlara yattiklari yerden devlet para veriyordu simdi miktari tam hatirlamiyorum ama iyi bir mebla idi ve maddi duurumun göz önünde bulundurulmadan veriliyordu bu sonrasinda evleneceklere para, ev, arsa bu ücünden birini devlet hediye ediyor (hepsini degil birini secmek zorundasin) adamlar ona ragmen avrupaya göc ediyorlar! Suudi arabistana gittin mi hic? kabenin etrafindaki o sagsali lüks hotelleri gördünmü? 5km ileriye git icler acisi ordaki zenginler yemek veriyorlar yine zenginlere veriyorlar fakirle kimse biseyini paylasmiyor ben bunlarin hepsini gözümle gördüm bana mabal okumayin lütfen Ekonomidi sudur budur hikaye Islami öyle bir duruma sokuyorsunuz ki bu zihniyetle Müslümanlar bile o cok nefret ettiginiz Avrupa ülkelerine kaciyor neden demokrasi var Laiklik var diye Insana deger var diye lüten yeter artik sizin beyninizde bazi seyler yerlis ben size durumu anlatamiyorum siz anlamak istemiyorsunuz. Bu gün Avrupada kac milyon müslüman yasiyor biliyormusunuz ve bunlarin cogu göc etmis ve geri dönmeyi düsünmüyorlar bile önce kabugunuzu kirin disari cikin bir bakin dünya da neler oluyor Insanlarin gercek problemleri neler bunlara odaklanin Inan Islama bisey olmaz korkmayin yikilmaz Dünya üzerinde hic bir din silinmemistir evet kavimler yok edildi ama Dinler sapa saglam duruyor zira o Dinleri de Allah daha öncesinde Dünya ya indirdi!
@youseemerollin libya halki kacdimi kacmadim bilmiyorum lakin devlet baskaninin kiymetini bilmedikleri aşikardır niye sadece laiklik oluncami insana deger oluyor evet bugun avrupada milyonlarca musluman kardeşlerimiz var CHP zamaninda hepsi issizlikten dolayı göç ettiler suanda orda durumlari cok iyi adamlar oraya yerlesmisler onlarin karari gelip gelmemek kim demis gelmek istemiyorlar bugun ulkenin ekonomisi avrupadan biraz ustunde olsun bak nasil geliyorlar biz kabugumuzu kırıp çoktan ciktik evelallah heh eger seninde derdin insanlarin gercek problemleri olsun oyle insanlari elestirmekle arkasindan islam dusuncelerini kotuye kullaniyor diye konusma islama bisey olmaz yikilmaz diyorsun islam tabikide yikilmaz lakin allahu teala bakicak kim sancagimin islamin yaninda olursa onu kurtaracak bunuda unutmayasin bizim beynimizde hak dini islam dini yerlesmistir lakin sizin beyninize hicbisi yerlesmemis bombos yasayip gidiyorsunuz uyanık olun
70 ₺'lik gıdayı 150 ₺'ya satmaya kalk,13 ₺'lik dezenfektanı 73 ₺'ya al, Her eve 2 katı fatura gönder, Askıda fatura diye kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir şey icat et.. Hiç mi vicdanınız yok sizin? Millet canıyla uğraşırken, İBB hâlâ alavere-dalavere peşinde.
Bidon kafalı Yılmaz'dan 7 milyon dolarlık villasinin zekatinı vermesini bekliyoruz... Gazetecilik yaparak mı edindi o servetiYoksa Kemalizm'in tetikciligini yaparak mı ucuz kitaplarla? Takipçileri bir ara bunu düşünsün. Tabi düşünme becerı olan bir beyin taşıyorlarsa...
Güzel uygulama başlatılmış öncelikle tebrik ederim. Ama gerçekten ihtiyacı olanlar tespit etmek kolay değil. İnce eleyip sık dokumak lazım sonuçta. Bunu sağlıyorsalar partisine bakmadan sağlıyorsalar baş üstüne diyorum. Tebrik ediyorum
Bu uygulamada aç gözlülüğün olması çok zor; uygulamayı denedim ve sadece belediyeden sosyal yardim alabilen, dar gelirli insanlar askıya fatura bırakabiliyor. Suistimal imkansız gibi bir şey ama güven olmaz bu insanlara... IGDAŞ için soruşturma açılmış bile. 806 bin oy farkından mesaj almayan akepenin ahlaksız kişileri IGDAŞ için soruşturma "uydurmuşlar"
O soruşturma hikaye. İt iti ısırmaz. Çünkü igdaş İBB değildir. İbb nin iştiraklerindendir ve igdaş Varlık fonuna bağlı. Varlık fonu da reisin olduğuna göre!
Sistemin nasıl işlediğini bilmiyorum ama sorunda yazdigin kadarıyla kişi faturayı kendisi yüklüyor isteyen de faturasını ödüyor gibi anladım. Şundan eminim ki bir çok gerçek ihtiyaç sahibinin böyle bir şeyden haberi yoktur bunu hemen öğrenip faturasını yükleyenler bu işin çakallarıdır milleti sömürenlerdir ancak. Olan gerçekten yardım etmek isteyene oluyor.
Güzel bir uygulama tebrik ederim Fakat bunu akp yapsaydı millete odetiyor kendi ödese ya derlerdi... Umarım yararlı olur fırsatçılar için açık bir kapı ama
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İlk kez kedi olalı bir fare tutmuşlar. Böyle şeylerle gelsinler millete, icraat bekliyo herkes. Hükümetin her yaptığını karalamaya çalışarak siyaset yapacaklarına ülke için yararlı faaliyetlerde bulunsunlar o zaman bizde şu an olduğu gibi Helall diyelim
Askida fatura yerine bunlari devlet odese olmuyor mu sosyal devlet olma anlayisi nerde kaldi kendi kendimize yardim ettikten sonra bastakilere ne hacet almasinlar vergilerimiz biz birbirimize yeteriz uff sinirlendim yine
naçizane vatandaş olarak tavsiyem. sn ekram imamoğlu chpden istifa etmediği takdirde cumhurbaşkanı olacağını düşünmüyorum. güzel şeyler yapıyosun hayatımda ilk defa sol'a oy verdim ama hemen acilen pkk sevicelerden uzaklaşman lazım zaten bu milletin nabzını tutabiliyosun kendine yazık etme başkan.
Elbette böyle uygulamalar takdire şayan. Görmek ve uygulamak son derece güzel. Tüm illerimizde böyle birlik ve beraberlik, destek, yardımlaşma görmek insanı mutlu eder. Tebrik ve teşekkür ediyorum öncü olanlara.
sımdı ulu hakanımız hasmetlı padısahımız buyuk bas komutanımız asrın lıderı ortaasya ve balkanların ezılen halklarının kahramanı muthıs ınsan buyuk musluman reisimiz milli şefimiz cıksa desekı uc ay elekrık bedava!! en azından uc ay bedava!!
Helal olsun CHP li belediye başkanlarına. Kutluyorum ve iyiki CHP ye oy vermişim. Önceleri çok yadırgiyordum CHP yi. Şimdi oy veriyorum. Ne kadar garip. Kimseyi önyargı ile yargılayıp mahkum etmeyecekmissin onu anladım
gayet güzel bir uygulama halkın kendi kendine yetebilecegini gösteriyor malum tr gibi bir ulkede her koyun kendi bacagindan asılıyor kendi kendimize yettigimiz güzel bir uygulama