Ya bir kusur ararlar ya koca..😃
Herkes evlenmek zorunda mı?
Aşk aşk aşk
Ya bir kusur ararlar ya koca..😃
Herkes evlenmek zorunda mı?
Aşk aşk aşk
Toplumda hâlâ kadınların hayatını evlilik üzerinden tanımlayan bir bakış var. Evlenmeyince eksikmiş gibi görülüyor, bu çok haksız. Oysa herkesin yolu farklı. Kimisi evlenir, kimisi istemez ya da zamanı gelmez. Bir kadının değeri medeni haliyle ölçülmez. Saygı, seçimlere duyulmalı.
Çünkü toplum uzun yıllar kadının değerini evlilik ve aile üzerinden tanımlamaya alışmış. Evlenmeyen kadın, bu kalıpların dışına çıktığı için bazı insanlar tarafından eksik, yalnız ya da tamamlanmamış gibi görülüyor. Aslında bu saygısızlık kadından çok, toplumun yerleşmiş beklentilerinden kaynaklanıyor.
Oysa evlenmek bir zorunluluk değil, bir tercihtir. Bir insanın değeri medeni haliyle değil karakteriyle, üretimiyle, hayatını nasıl yaşadığıyla ölçülür. Günümüzde bu bakış açısı yavaş yavaş değişiyor ama eski düşünce kalıpları hala tamamen kırılmış değil.
Sadece kadınlara değil, erkeklere de saygı duyulmuyor..
Mekana yalnız gidersin mesela...
Garson servisi geciktirir.. Kalksın gitsin diye çok yaşadım. Yüzmeye gidersin, yere bakarak yürüsen bile kadının kocası gereksiz bir kıskançlık krizine girer.
Disko/bar vs zaten giremezsin, almıyorlar.. Hayatın kendisi açık cezaevi gibi oluyor bir yerden sonra...
Yalnız yaşamayı denedim bir ara.
Alkol kullanmıyorum. Evime gelen giden yok. Amcanın biri çıktı :
" Burası aile apartmanı, çocuklara kötü örnek oluyorsun" dedi..
O hesap...
Belki de kıskanıyorlar onları. Evlenmemiş kadınların elti, görümce, kaynana gibi şeytan üçgenlerinin içinde olmayışlarını kıskanıp kulp takıyorlar. Keşke ben de evlenmemiş, kimseyi çekmemiş olsaydım diyorlar, kıskançlıklarını da böyle dedikodular yaparak kamufle ediyorlar.
Cevap
39Cevap
Isteyen evlenir istemeyen evlenmez. Herkes kendi hayatına baksın. Hesapmi vericeğiz elaleme. Evlenenleride göruyoruz bazısı eşine sadık kalamıyor😀
Ben kimin evlenip evlenmediğine bakmıyorum.
Samimi söyleyeyim, bence bu durum biraz toplumun eski alışkanlıklarından geliyor. Yani yıllardır kadının evlenmesi gerekir ya da evde kaldı zihniyeti söz konusu oluyor erkek olduğum halde bana bile evde kaldı diyen tuzu kuru boş kafa düşüncesinde olan boş insanlar gibi bir düşünce yerleşmiş. Bu yüzden bazı insanlar evlenmeyen kadını eksik ya da farklı görmeye çalışıyor. Ama ben sana şöyle söyleyeyim, bir insanın değeri evlenip evlenmemesiyle ölçülmez. Kimi insan evlenmek ister, kimi istemez; bu tamamen kişisel bir hayat tercihi. Bana göre saygı, insanların kendi hayatlarını nasıl yaşamak istediklerine karışmamakla başlar. Yani evlenmeyen bir kadına saygı duyulmaması aslında onunla ilgili değil, daha çok toplumun kalıplaşmış düşüncelerinden kaynaklanıyor diyebilirim. Ancak boş bir düşünce başka bir değil o yüzden ciddiye alınmaz akıl verirler ama faydaları olmaz.
Maalesef cahillik, yobazlık işte. Bu ülkede sanki çok iyi haltmış gibi evlenmeyenlere birey olmamış muamelesi yapılıyor. Herkes evlenip çocuk yapmak zorunda mı, ayrıca bence bu ülkede çocuk yapmak hiç mantıklı değil zaten, eğer bigün çocuk sahibi olursam medeni, insana değer veren bi ülkede olur
Ya burada o kadar cok evlılerın aldatma sorularını goruyorum kı.. su ortamda ınsan evlenecegı varsada bırıne kolay kolay guvenemez... ben 50 yasında kadınds gorsem nıye evlenmemıs demem. Şartlar onu gerektırmjs demek ki.
Aynı sekılde benımde güven problemım var... insanlar sankı hep arkamdan ıs cevırıyormus gıbı gelıyor.
Hanginiz artık aşk aşk aşk diyor ki hanfendi? alayınız para, menfaat ve çıkar peşinde sömürüyor erkeklerin tüm duygu ve heyecan ve hayallerini. Nedir gerçek bir kadın olmak, yuva kurmak, çok ama çok sevmek, aşık olmak, aşka zaman ayırmak, değer vermek ile ne zorunuz var ki?
Bastıramadıkları söz geçiremedikleri kadınlar olduğumuz için böyle bi etki yaratmaya çalışıyorlar. Hangi aklı başında kadın bu devirde, bu devrin insanıyla evlenir ki? Bekarlık sultanlık cidden, çalış kazan kendine harca mutlu ol🪄
Sende haklısın ama insani değerler için insan olup insanca yaşamın gerektirdiği olgu evlilik. Nefis peşinde yaşayan Hayvanı kısmı ise herkesle yatar kalkar.
diyelim evlendin 3 5 yıl sonra ayrıldın bu sefer de dula neden saygı duyulmuyor diye sorarsın heralde insanlar der de der düşünme bunları ve cevabını zaten sende biliyosun tabi ki zorunda değil kimse
Çünkü emsal teşkil ediyosunuz bi kadının başında erkek olmadan da yaşayabileceğini gösteriyosunuz
Bencede saygı duymak gerekiyor. Kadın erkek olsun. Sizene kardeşim benim tercihim. İlla bir kusur yok
Duymuyorlar gercekten, Ayda bir rahat evlendirme çabasına giriyor herkes jjsjsj
Onların saygısına mı ihtiyacım var 🤪? Canım kendim 😻.
İnsanların yorumu asla bitmez. Bugün evlensen yarın çocuk ne zaman derler. 😄
herkesin kendince mücadelesi var herkes evlenmek zorunda mı 🙄
İnsanlar hiçbir şeyde saygı duymayı bilmiyor ki
Evlenmeyen/evlenemeyen erkeklere kusur aramak kadar saçma
Kusur arayanın kusurları arşı aşınca millete laf etmeye başlarmış.
Bir kadının değeri medeni durumuyla ölçülmez. Evlenmemek bir tercih, eksiklik değil.
Hayır zorunda değiller ben şu devirde evlenmek büyük kum4r gibi bisey
30 undan sonra evlenmemiş kadının tek kusuru çok eğlenceli olmasıdır ve erkekler yanında sönük kaldığından evlenmeye cesaret edememişlerdir 😀😀
Eski kafalı oldukları için
Tam tersi bence evlenmeyen kadınlar daha güçlü kendi parasıyla ayakta durur ama işte bizim millet bunu anlamıyor ya da kıskanıyor
Insn hiç bir kadına evlenince saygı artmıyor soyke evlendiğinde kocası varsa smaç saygısızlık yaparsam başım derde girmesi. n diye
Hayat tarzı başkalarına göre şekillenmemeli.. Herkesin kararı kendini bağlar, hiç kimseyi de ilgilendirmez✨
kadınların kendi başına mutlu olması bazılarına batıyor
O sayggi duymayanin ayibi her bireyin kendi hayati kendi tercihi
Bir önemi yok yaa kendi hayatiniza bakın kim ne derse desin
Bir kadının değeri yüzükle ölçülmez. Saygı medeni duruma göre değişmemeli.
Evde kalmışlara saygı duyuyoruz yok öyle bişi
erkeklere de duyulmuyor ki zaten
Herkesin tercihlerine saygı duymak lazım
İnsanların tercihlerini sorgulamam.
Hayır ya herkes evlenmek zorunda değil
Evlenmek zorunda değilim
O gözle bakmam insan olarK görürüm
Kendi ayakları üzerinde dimdik durdukları için kıskanılıyolar
Bizim toplum işte evde kaldın felan
Esas onlara saygı duymak lazım
Çünkü cahillik saygı duyulmaması
Saygısız insan çok ne yaparsın 🤷🏻