32 yaşındayım. Hiç evlenmedim. Hep çalıştım. 2 yıldır sağlık sorunu nedeniyle işe ara verdim. Kendimi daha iyi hissediyorum ve dışarı çıkmaya başladım. Hastaneye gittim ve eski arkadaşlarımdan biriyle karşılaştım. Dk 1 kız evlilikten konuyu bir açtı basladi zorbalığa. Ailem hiç bana baskı yapmazken kız beni ne sinir etti ya. Birinci kocayı boşamış. Oğlunu annesine bırakmış ve ikinci kocayı almış. Tabi ben bu oğlu kısmı sonradan öğrendim.
Ay içime dert oldu. İlkokulda da patavatsizdi insan hiç mi değişmez. Hay bir de utanmadan demesin mi nasibin gelirse kabul et diye.
Dedim pardon nasibin gelirse derken? E diyor bazıları çok seçici oluyor sen olma. Dedim Vala ben çok seciciyim. Herkes gibi değilim. canım lafım bitmeden ay siramiz geldi deyip kaçmasın mı? Ay ne sinir oldum.
Arkadaşlar 32 yaşındayım. Ailemden hatta akrabalarimdan ben böyle sözler işitmedim. Bana bir kere bile neden evlenmiyorsun demediler. Evlenmeyen kadın niye bu kadar dert oluyor. Yemin ederim ben dul kadınların bile daha az baskıda olduklarını gördüm. Param var. Rahatım var. Evlenmek zor geliyor. Erkek nefreti yok ama sorumluluk almak ağır geliyor. Niye evlenmeyen insanlara saygınız yok. Ya benim ailem laf etmiyor elin kızı arkadaş kisvesi altında laf sokuyor. Hayır bir de bana ne yapacağımı söylüyor. Bazı arkadaşların kocasına hani derler ya s. u. m. uk bile atmayız. Ama sanırsın ki kocaları krallık yönetiyor.
Ya bazıları var birde kocasına tapıyor önüne gelene laf sokuyor. Kocasının z. ktiği kadın öbür evli adamın karısı.
Ya artık evlenmeyen kadınları rahat bırakın. Hayır yani topal, şaşı hadi çok afedersiniz elin esc. bile Koca buluyorken
Bu ülkede damacanaya bile hallenenler varken
Gayet güzel bir kızın koca bulamayacağını düşündürten nedir?
1 yılBunun filmi vardı kocan kadar konuş isimli maalesef bu ülkede güçlü kadınlar sevilmiyor sayılmiyor bekar olmayı tercih etmek düzene başkaldırı gibi de algılanıyor olabilir ve yorumuna katılıyorum ama bazı eksiklikler var mesela bekarsan evli erkekler bile çekinmeden taciz edebiliyor kadınlar desen ayyy vah üzülme birini bulursun gibi canım saçma şeyler diyor flörtlerin cidden evlenmek isteyip kimseyi bulamadığını sanıyorlar ne yaparsan yap kimseye bekar kalmak istediğini anlatamıyorsun inanmıyorlar bunun dışında bakire olduğunu vurgulamak için kız deniyor sana oysa yetişkin bir kadınsın ve daha bir sürü saçma sapan önyargılar
02 Yorumla
Soran1 yılYemin ederim birebir aynı şeyleri yaşıyorum. Her şeyi geçtim. Evli erkeklerin taciz etmesi çok rahatsız ediyor. Kimseyle muhatap olmuyorum. Yabani oldum kimse bana bakmasın diye. Şehir dışında rahatım ama. Sağlığım düzelsin hemen doncem işime çok zor geldi evde kalmak.
- 1 yıl
En güzeli ve en iyisi kendine işine gücüne odaklanman kimseye bişey ispat etmek zorunda değiliz
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılAslında evlenmeyen değil, çalışmayan kadına saygı yok. Düşünsene, akıllı bir stratejiyle milyoner olsan ya da ömür boyu yetecek paran olsa, miras kalsan ve "nasıl olsa param var, gelecek kaygım yok" desen, evde oturmak seni milletin gözünde boş beleş biri yapar. Onlara göre çalışmak, sadece evden çıkıp gitmek ya da eve maaş girmesi demek. Eğer bu şartlar sağlanmazsa, senin çalışmadığını düşünürler. Belki de çoğu insan parayı zor kazandığı için, senin yatıp uyumanı kaldıramıyordur. Bu durum can sıkıcı bir hal alabiliyor. Aslında mesele evlilik değil; başkalarının evliliği de umurlarında değil. Bu şekilde düşünenler genelde ileri düzey narsistlerdir. Bu düşüncelerden uzak durmak ve psikolojinizi korumak çok önemli. Ben bu süreçte biraz psikolojik yüklerimle başa çıkmakta zorlandım ama bu deneyim bana birçok şey öğretti. Kendini korumak ve sağlıklı düşünmek her zaman öncelikli olmalı.
10 Yorumla
1 yılBence gayette saygı duyulması gerekiyor kendi ayakları üzerinde duruyor
20 Yorumla
1 yıldurumun iyiyse Ben kimsenin derdi ile uğraşamam diyorsan karşına da çok sevebileceğin biri çıkmadıysa salla gitsin gerisini ,:)
02 Yorumla
Soran1 yılMaddi yönden bir sıkıntım yok. Aday desen yurtici yurtdisi var. Mesela yurtdisinda olanı ailem istemiyor. Ben de bu ülkeden istemiyorum. Ama bu bilgileri biz aileden dışarı cikarmayiz. Mesela 7 yıldır durmadan beni isteyen biri var. O kişiyi de her kız ister. Annem de onu damat istiyor. Ama ben kafa yapısından dolayı istemiyorum. Gayet yakışıklı biri. Ama tanıyorum onu da eski sınıf arkadaşım. Ama onunla anlaşamam. Ailece beni istiyorlar. O da istiyor. Ve bunu daha aile dışında hiç kimse öğrenmedi 6 yıldır. Benim gönlüm yok diye annemler akrabalara bile anlatmıyor.
- 1 yıl
Ailenin ne düşündüğünü geç. Sen ne istiyorsan onu tercih et. 32 yaşındasın. Kimsenin aklına ihtiyacın yok :)
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne güzel anlatmışsın içindekileri! Öncelikle şunu söylemek istiyorum, o “arkadaş” dediğin kişi resmen patavatsızlıkta çığır açmış, ne yazık ki bazı insanlar böyle oluyor. Kendilerini sürekli başkalarının hayatına burnunu sokma hakkına sahip sanıyorlar. 😒 Ama unutma, senin hayatına yalnızca sen karar verirsin! Evlenip evlenmemek, kimi seçeceğin ya da seçmemen tamamen senin tercihin. Kendine yeten, güçlü ve özgüvenli bir kadınsın; arkadaşının söylediklerini ciddiye bile alma derim. ✨
Bu toplumda ne yazık ki başkalarının hayatına karışma alışkanlığı fazla. Ama sen bu tür baskılara kulak asma. Mutlu, huzurlu ve kendi doğrularınla yaşıyorsan, asıl önemli olan bu. 🙂 Etrafındakilere ne kadar özgüvenli olduğunu göstermek, bazen onlara “dur” demenin en güzel yolu. Ailenin de sana bu konuda destek olması ayrıca harika. Onların seni şartlara göre yargılamayıp sevdiği gibi, kendini olduğu gibi sev ve önce kendi mutluluğunu düşün! ❤️ Şimdi demlenmiş bir çayı al, sakinleş ve onları bir gülümsemeyle geç! 🍵10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılsaygı duyarım ben
00 Yorumla
1 yılHayatta hiçbir vasıf edinememiş, kendini zerre geliştirmemiş, hiçbir başarısı olmayan insanlar evliliği büyük bir başarı olarak görüp evlenmeyenleri "eksik" olarak yaftalıyorlar. Bu da onların kendilerini, egolarını tatmin etmelerini sağlıyor. Aklınca seni "ezip" kendine oradan bir tatmin yaratıyor işte. Dertlenmeye, konuşmaya, düşünmeye değmez. Çünkü şu yazdıklarını zerre algılamayacak, kendi hayal dünyasında yaşayan tipler bunlar.
82 Yorumla
Soran1 yılNe desen haklısın. Lafımı bitirmeden siramiz geldi diye kalktı bence bunu da dert ettim. Lafımı soyleyemeden gitmesi daha da sinir bozucu geldi.
- 1 yıl
Lafını bitirmene izin verse haksız çıkacağını biliyor. O yüzden laf söyleyip kaçmış😂 Dedim ya, tamamen ego tatmini
- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılya öyle daldan dala zıplayan insanları bırak ya aklı yok fikri var iște
milleti ṣöyle bi dinleyince cidden herkes ne kadar meraklıymıș sevgili olmaya evlenmeye barklanmaya bu kadar mı ihtiyacınız var diyesim geliyor
elbette evlenmek falan güzel ṣeyler ama bazen doğru insan karṣına çıkmaz, bazen sen istemezsin, bazende nasip olmaz yani bu durum ne güzellikle nede büyük bir ṣehirde olmakla alakalı.
O yüzden bazı insanlar baṣkalarıyla konuṣurken daha dikkatli olmalı hele ki böyle özel konularda ama bizim milletin dilinden kurtulamıyorsun iṣte maalesef.
12 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle haklısın. O kadar kötü şeyler duyuyorum ki. Boşanan bosanana, aldatılan aldatılana. Seçici değiller ki. Bir de akıl veren de sanırsın en az 20 yıllık evli. Daha birinci kocasından 2 sene sonra ayrılmış bir insan. Oğlunu yanına almadan ikinci kocaya giden insan. Bana bu lafları ediyor.
- 1 yıl
Öylelerinden almak korusun
İlber Ortaylı nin dediği gibi gençler ( kız erkek farketmez ).. okul bittikten sonra mobilya mağazası gezmek yerine dünyayı gezmenizi tavsiye ederim..
Doğru.. ancak bir yönüyle de kendine bir eş seçmekte fayda var.. ha bende senin gibiyim kolay kolay birisini benimseyemem ve benimseyecegim gibide gelmiyor.. sende bu yoldasin sanırım ve aldırış etmemeni tavsiye ederim. Ha nasip kelimesi biraz senin gururunu incitmis olabilir. Secme ve seçilme yönüyle değerlendirmiş olabilirsin ve kimsenin seni seçme hakkının olduğunu dusunmediginden dolayı biraz gururunu incitmis kanımca.. Ancak sende takdir edersinki biride seni seçecek kendince.. secilmeye ve beğenilmeyede saygı duymalisin. Pamuk prenses veye beyaz atlı prens kulavarina kimsenin kendisini sokmamasi lazım.
Herkes hakkında hayırlısı ama pappaaaa
03 Yorumla
Soran1 yılKızdığım nokta nasibin gelirse derken şunu demek istiyor. Bana nasip cikmiyor da ondan evlenmedim demek istiyor. Ben hayatım boyunca ciddi anlamda adayız kaldığım tek bir dönem yaşamadım. Bana bakan erkekler ona s. um. uk bile atmaz. Ben sadece güzellik yakışıklılık bakacak olsaydım ohooo. Benim kriterlerim genelde kültür, zeka, donanım. Soyut şeyler beni çekiyor. Ama onun lafı sanki gelmiyor da ben bekliyorum gibi. Zaten o yüzden dedim nasip gelmiyor derken diye gözlerimi kıstım. Hemen lafı çevirdi. Ya canım tabiki geliyordur ama çok seçici olma bilmem ne diye. Okulda sakallı diye dalga geçildiği günleri çabuk unutmuş. O zamanlar ağlıyordu. Şimdi onu koruyan insanlara sallıyor.
Soran1 yılCidden bak. Kızın sakalları vardı. Bütün erkekle dalga geçiyordu. Biz koruyorduk onu. Şimdi ahtapot gibi sarılıyor laf sokmayı öğrenmiş.
- Aile & Toplum konusunda 641 cevap paylaştı.
1 yıl30 yaşındayım, seni çok iyi anlıyorum. Bana da ailem hiç laf söylemez. İş yerinden birçok patavatsız insan ben söylemediğim halde,
*Ay kocamın bekar arkadaşı da yok ki sana ayarlayalım,
*Evlenmek istemiyorum da, evde kalanların tesellisi olmuş hahaaayt
*Bırak bu özgür kız ayaklarını, evlen evinin hanımı ol
*Çocuk dogurmayi hiç mi istemiyorsun
*Yalnızlıktan korkmuyor musun vs vs o kadar hadsiz soruyla karşılaştım ki bunların yanında girdigimiz akraba ortamlarinda da "yok sayilma ve insanların senle sohbet bile etmek istememesi" de cabası. Çünkü onlara göre statü evlenmeye, zengin kocayla mümkün olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende 28 yaşındayım temizim akıllıyım ve iyi bir kalbe sahibim yani kimseye zararım falan da yok ama ikinci sınıf muamelesi yapıyor insanlar bana hatta kusur arıyorlar durduk yerde hakkım haram olsun diyorum sadece en çokta erkeklere gelsin bu beddua çünkü onlar adam olsaydı bizler bu durumda olmazdık bir kere son olarakta şunu demek istiyorum bazı kadınlar var kendi kendini mutlu edebiliyor erkeksizde yaşayabilir cinsellik yapmadan idare edebiliyor erkeğin gözüne girmek için yaşamıyor bir erkekten taktir maktir beklemiyor sırf kendisini özel hissettirmek için işte bazı kadınlar kendi kendine yeter kim ne derse desin nokta
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. Aynen bu gün iftar davetinde bile yedi kat eller sen niye evlenmiyorsun ya diye sordu , ben de 31 yaşındayım... ben de kimse almıyor beni ne yapayim. dedim 😃😃😃😃😃😃istedikleri kadar dedikodumu yapıp ramazan ayinda günahlarımı temizlerlerse daha ne isterim 😃😃😃 😃 tiyatrocu bir eş. istiyorum, en büyük hayalim,😍😍😍
23 Yorumla- 1 yıl
Bir de bizimkiler ve akraba vs de evlen artık , ileride yalniz kalınca pişman olacaksın , gençlik baki değil vs diyorlar ama bizimkiler laf. Sokma değil , tamamiyle iyi niyetle... fakat çocukluktan. Beri eşimin tiyatrocu olmasını istiyorum, bu benim. hayalim bunu soyleyince de bunun için nasip tepilir mi diyorlar , belki de haklılar bilmiyorum...
- 1 yıl
@Sıradan33 bilmiyorum ama hayalim dediğim gibi varsa yoksa memur gelenler
1 yılöyle canım kızların hali ortada kız kendini ne mal olduğunu anlatmış işte sana motive konuşması gibi olmuştur :D böyle canım kızlar var evleniyorlar rezil hayatları kendileri gibi sonra evlenmemiş insanlara akıl veriyorlar :)
12 Yorumla- 1 yıl
Bide kuzum diye baslamazlarmı lafa
- 1 yıl
@Mutlukurbaga sansür koymuş küfüre kuzum diye
- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
1 yılAhahha bide bu tipler genc yasli bile degil yazik hayatindaki tek basarisi evlenmek :d emin ol gecen benfe sordum bu soruyu birisi bekarsa ayy diip üzülünyor pardon da belki kadin / erken mutlu? ya da cocuklari yok hemen bi acima? Yni bazi seyleri insanlar seciyor vazifsiz tip bunlar bende sosyl medyada bi kadin gördüm bosandi sürekli erkek muhabbeti yapiyo 2. yi istiyo anladik ama itici gözkyor
00 Yorumla Yahu evlenmek, evlenmemek ya da evlenecekse bunun zamanına karar veren bireyin kendisi... tabi birey olmuş biri için.
Sen belli ki bu eski "Arkadaş'a" iyi sinir olmuşsun.
Her işin gurmesi, her yaşadığı büyük olay, her b. kkatör reklam meraklısı insanları bir severim kiii... Acayip severim, gördüğüm yerde severim ben onları, sabaha kadar severim yine doymam öyle...
00 YorumlaSalağın biri kuyuya bi taş atmış sen de ardından atlamışsın, sakin ol. İnsanların ağzını büzemezsin ama konuşmayabilirsin, selam vermeyebilirsin. Sırf ayıp olmasın diye bazı sümsüklerle selamlaşmak zorunda değilsiniz. Ben adam yerine koyup başımla selam bile vermem herkes önce haddini, duracağı yeri bilecek.
00 Yorumla
1 yılSadece kadınları değil, erkekleri de darlıyorlar ki, artık toplumsal bir bilinç oluşturup bu ve bu tip soruların sorulmasını ayıp olarak algılandığını topluma aşılamalıyız, bu tür soruları duyduğunuz yerde, bu tip kişisel sorular sorulması ayıptır deyip sorana da laf sokup konuyu kapatınız, bizden sonraki nesil buna maruz kalmasın en azından..
00 Yorumlabenim rahatm yk evlensn rahat içinde olmasn dertlerndeler. Evlensen zaten %90 bosancn bunun stresi dert ailesi ayrı sorun evlendikten sonra degsmesi sumsuklug ayrı dert bn ugrasiyorm snde uğraş die yksa senin iyilgn değil dertleri aklı olan zaten evlenmez keyfini bozma bu slaklar yüzünden ki bir daha karsilarsan tersle sert bı şekilde
00 Yorumla
1 yılHay ağzına sağlık. Bu konu açılmışken, dün de birisi bana bununla ilgili laf söyledi. Tabi ben altta kalır mıyım🤣🤣 lafımı söyledim oturttum bi köşeye 🤣🤣 zaten bu tip insanlar evlilikten çocuk yapmaktan başka halt bilmezler. Bekar kalmak istiyorsan bu gayet de normal bir durum yani. Yadırganacak bir şey yok.
01 Yorumla- 1 yıl
Bana bunu söyleyen de boşanmış birisi🤣 kendisine bakmaz başkasına gelince yardırır🤣
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evlenmeye gerçekten gerek yok. Toplumda gelenekselleştirilmiş bir konudur bu. Evlenmeyen insanlara illa bir kusur yakıştıracaklar bunun örneği kadına bakire değildir erkeğe de takıldığı çok kız vardır gibisinden yorumlar yapılıyordur. Sosyal çürüme mevcut maalesef. Herkes evlenmek zorunda değil. Evlilik zaten şuanda çok gereksiz çünkü çok fazla dengesiz nüfus artışı söz konusu.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSeni o kadar iyi anlıyorum seni aynı şeyden muzdaribim ben de ve akrabalarım kızlarını bana vermek istediler ben de istemiyorum deyince adımı çıkardılar güya ben gizli evlenmişim ve üç tanede çocuğum varmış 😂 evlenmeden nasıl çocuk yapılır onu da anlamış değilim zaten bence takma ağzı olan konuşur sen yoluna bak
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yılVallahi billahi ya insanlar çok garip cidden dediğim gibi ağzı olan konuşuyor zaten o yüzden çok fazla dikkate almamak lazım isteyen dilediğini konuşsun çünkü herkes molla misali bildiğini okuyacağı için çokta takılmamak lazım diye düşünüyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılİçine niye dert oluyor ya 😆 böyle şeylere gülüp geçmek lazım. Evlenip boşanmak daha mı iyi. Öyle olacağına zamanı gelince doğru insanla evlenirsin
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
1 yılKeske cevap verseydin
Çünkü aşırı sinir oldum
Deseydin ki benim hakkımı da sen almışsın 2. yi belki senin 3. 4. olur bilemeyiz kiz milletin hakkına girip durma. deseydin o anlardı
Patavatsız mik meraklısı
03 Yorumla
Soran1 yılVala tatlım onun ikinci lafına cevap verirken ismi yandı ekranda canım benim gitmem lazım dedi kalktı gitti
Daha sonra kendimde doktordan çıkıp beklesem
Bu kez beni sinir ettiğine emin olacaktı
Merak etme daha önce başka konularda ağzının payını vermişligim çok
Ama kalkıp sırf laf için beklesem hastane etrafında konu kapanmisken arasam o buna daha çok sevinirdi- 1 yıl
Bi daha karşılaşırsanız
Önce sen hal hatır sor deki nasılsın kiz hic görünmüyorsun 2. kocayi da bosayip üçüncüyü mu aldın yoksa de gülümse bi de
Soran1 yıl1 yıl sonraya unutmazsam kesin söylerim. Birkaç senede bir görüyorum.
Gizli Üye(30-35)1 yıl
Yurdu değil kurdu Kadın kadının kurdudur gerçekten çok doğru bir söz. Dayanışma falan hikaye, en iyi ihtimalle cezasız hiç bir erkek kalmasın diye evlen diyor bence 👍 Arkadaşın cinsellik düşkünü bir kadınsa o zaman o zevki sende tat diye evlen demiş olma ihtimali varsa o zaman iyi biri diyeceğim ama sanırım bu ihtimal sıfır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKocalarına adeta tapan kezbanlara da benim saygım yok. boş ver ne kafana takıyorsun. Tek marifetleri koca bulup bol bol velet pırtlatmaktan başka ne bildikleri var acaba koca delisi kezbanların? Böyle çok daha rahat ve özgürsün, kimseye hesap verme, hizmet etme derdin yok. Sen de bi tuhafsın ailen bile bi şey demiyorkan elin kezbanının dediğine kafayı takıyorsun. Yediğin önünde yemediğin arkanda musmutlu hayatın var, seni üzmelerine izim verme.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı. Bence sen bu saçma düşüncede olan tipi fazla kafana takmışsın. Bu biraz tatsız, yerini bilmeyen birine haddini bildirecek birisin aslında görüldüğü kadarıyla. Saygısızlara saygı göstermeyeğiz diyor ya o hesap işte.
02 Yorumla
Soran1 yılBence lafım yarıda kaldı o da içimde kaldı. İsmi yandı. O doktora girdi. Sonra yandaki doktora ben girdim. Daha da görmedim. Girizgahi yaptım devamına fırsatım olmadı.
1 yılArkadaşına tam eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektirin tam karşılığı biriymiş. Aklen uyum sağladığın insan 40ında da gelse o insan zaten dünyadaki cennetindir. Cehennem yaşamaktansa cenneti beklemekte düzgün insanların işidir.
09 Yorumla
Soran1 yılYa bir de kendisini artık nerde görüyorsa, evlendiğini ondan öğrenince aa sormadın mı bil mem kime diyor. Dedim yooo niye sorayım. orada bozuldu arsızlığa devam etti.
Ben internette kocası ya da karısıyla hava atanların eşlerini aldatıp aldatmadiklarini hepsini biliyorum. Sesimi çıkarmıyorum. En son geçen ay evli 2 ayrı kişi başkasının karısı ve başkasının kocası olarak bir olup kaçtılar. Öbürünün karısı ise gidiyorum diyerek başka evli adamla oluyor kocası evde. Öbürünün kocası başka kadınların peşinde. Ay neler neler. Korkuyorum evlenmeye. Evlensem yurtdisina evlenirim. Turkiyeden evlenmem.- 1 yıl
Nasıl bir yerde yaşıyorsun, o neymiş öyle ya muhakkak buralarda da oluyordur ama bu kadar duyup öğrenmek iyi değil böyle örnekleri... Bizde evlenemiyoruz bu yüzden maalesef ki... İyi olmaya iyi görmeye iyiyi öğrenmeye odaklanmak zihnini daha temiz tutar diye düşünüyorum kendimde böyle yapıyorum
Soran1 yılNasıl bir yer dediğin egenin en güzel denilen yerlerinden biri. Ben sana aynı şeyi iç Anadolu içinde söylerim. Neden şaşırıyorsun. Birinin oğlu, birinin babası, birinin kocası, birinin abisi kardeşi. Normalde elini sıkıp hal hatır sorduğunuz insanlar bunlar. Ya da tam tersi birinin karısı, birinin ablası, yenge dediğiniz insanlar yapıyor bunu. Şaşırmayın. Ben şaşırmaniza şaşırıyorum asıl.
- 1 yıl
Vallahi bu kadar değişik karakterleri benimsemediğimden böyle bir şey yapandan uzak duruyorum. İsterse babamın oğlu olsun. Ben evde sigara içerse abimle bunu yapmamaya dikkat etmesi için konuşuyorum. Ülke zaten sıkıntılı farkındayım ama çevremizdeki insanları kabul etmek, iletişim kurmak bizim tercihimiz
Soran1 yılPardon? Niye senin benden ne üstünlüğün var? Ben senin benden daha beter insanlar ile muhatap olduğuna eminim. Ben anamdan babamdan kardeslerimden başka kimseyle konuşmuyorum. Ama g. zekali değilim. Srfsz olanları sen anlayamiyorsan o senin s. a. fligin.
Senin yenge, abi dediğin kim bilir ne iğrenç insanlar vardır da sen namazında niyazında bile sanıyorsundur.- 1 yıl
Bunları bana mı diyosun?
Soran1 yılSana diyorum tabi. Sen bir önceki yorumda bariz hakaret ettin dolaylı. Ben ise direkt söyledim kivirmadim.
- 1 yıl
Nasıl bir hakaret algıladığını sorabilir miyim Allah aşkına
- 1 yıl
Merakla bekliyorum
İnsanların bir çoğu zaten hiç bir şeye saygı duymuyor. Boşanana saygı duymadıkları gibi evlenmeyenlerede saygı duymazlar 🙄
10 Yorumla
1 yılHayatta ki tek başarısı evlenmek olan insanlar bunu bi sosyal statü olarak görüp aşağılık komplekslerini tatmin etmeye çalışırlar.. Onların bu ezikliğine çare de yok sadece onlar adına utanıp, üzülebiliriz maalesef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
1 yılMillete ne ki sizin evlenmenizden kendi hatalarını cuvalın dibine sokarlar elin hatalarında duvara asarlar görsünler diye boş verin evlenmeyin
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı. Ya erkeklere?
32 yaşındayım kamuda memurum ben bile bekarım daha !
Ne bir ciddi anlamda konuştuğum kişi var ne bir aday var?24 Yorumla
Soran1 yılErkeklere o kadar baskı var mı bilmiyorum
Soran1 yılAnneden olan baskıyı ben saymıyorum. O bir şey mi. Annem 6 yıldır çatladı onun istediği kişiye evet demiyorum diye.
1 yılBu ülkede kadın olmak zor tek başına başarmak daha zor
20 YorumlaAçıkçası bu senin hayatın ve dediğin gibi sorumlu olmak istemiyorsan kime ne? Sana güzel bir kitap tavsiyesinde bulunmak isterim Tongue Fu kitabın adı. Bu tarz münasebetsizlere nasıl cevap vermen gerektigi konusunda yardımcı olacaktır.
00 Yorumla
1 yılBöyle boş insanların ne dediği senin umurunda olmasın boş ver, sanarsın kendi bir halt başarmış da konuşuyor, sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşamaya devam edeceksin böylelerini yakınında tutma boş ver.
00 Yorumla
1 yılBiz erkekler bu durumu asla yadırgamıyoruz.. Herkesin tek bir yaşam hakkı var, herkes kendi kararlarının sonuçlarını yaşar. Kimsenin hayatına hiç kimse karışamaz :) Ama kadınlar arasında durum öyle değil sanırım.. Kadının düşmanı yine kadın..
00 YorumlaYani toplumun ağızı torba değil jerkez her şeye söyler sen başkalarının düşüncesine aldırma ben 16 yaşındayım ve bekar hayat yaşamayı planlıyorum yani çocujları çok sevsemde öyle karı koca çoluk cokuk işi bana göre değil Rabbim daha iyi bilir kaderğmde varsa yapıcak bir şey yok zaten çoğu kişi de saygı düşüncesi gelmez şunu neyle kınasam derdi olur millet önce aynada kendine baksın sen başkalarına aldırış etme
10 YorumlaSenin kararına ters olana sende ters cevap ver. Bende 30 olucam hadi biri gelsin neden evlenmiyorsun desin h tereddüt etmem onu sorduğuna pişman ederim z
10 Yorumla
1 yılÇünkü ata erkil toplumumuz kadının tek başına bir hayat sürdürmek istemesini anlamıyor. Bir kadının kocasıyla var olabileceğini sanıyolar. Bir kadın evlenmediyse evde kalmıştır, geçinilmesi zor biridir diye düşünüyorlar. Evlenip evlenmemek bir tercihtir. Keşke insanlar bunu idrak edebilse.
00 Yorumla
1 yılBenim saygım sonsuzdur tercih meselesi. Herkes evlenmek zorunda değil herkes çocuk yapmak zorunda değil. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız hayatı öyle yaşayın 🌸
00 Yorumla
1 yılToplumda maalesef sen hangi sınıftan olursan ol onunla ilgili ön yargı, olumsuz eleştiri var o yüzden sen kendini bildiğin sürece takılma kimsenin lafına değmez çünkü
00 YorumlaBiz rahat bırakırızda o çecrnedekı tercgını doğrumu yapmayıp bırde akıl vermeye kalkanlar varya işte onlar bırakmaz yanı mal kaşar olmuş olmayanıda yapmaya çalışıyor
00 Yorumlabunu neden kafaya taktın ki. Türkiye de yaşıyorsan böyle çok insan var. gül geç. ben 33ündeyim. Gülüp geçiyorum
02 Yorumla
Soran1 yılKafaya takma sebebim ailem ve akrabalarim bana baskı yapmazken ortamda hiç konu acilmazken elin kızı arkadaş kisvesi altında haddi olmayan böyle şeyleri söylemesi ağır geldi. İkinci olarak lafımın yarim kalması da sinir etti beni.
Ölümüne kıskanıyorlar bizi. Kıskandıkları için o bataklığa çekmek istiyorlar. Kocalı dul onlar. Çok takma. Keyfine bak
02 Yorumla
Soran1 yılAy bilmiyorum. Bu haset beni çok yordu. Kocaya kaçtı çocuk yaptı ayrıldı. Oğlunu annesine vermiş ikinci kocaya o şekilde gitmiş. Yani yeni kocası oğlunu kabul etmemis. Ailesi yanında çalışıyor ve oğluna bakıyordu. Zor geldi demek. Oğlunu bırakıp tekrar kocaya gitti.
Buraya kadar beni ilgilendiren bir şey var mı yok? Ama utanmaz kalkıp biri gelirse kabul et seçme diyor. Bak bak bak. Ay lafımı bitiremedim yarım kaldı ya. Çok içime dert oldu.
1 yılEvlenmemek en iyisi. Kimseyle uğraşmıyorsun ohh ne güzel. Cinsel ihtiyacını her türlü karşılarsın. Dert etme kimsenin ne dediğini, takma kafana, bak hayatına, rahatına. boş ver gerisini. Kim ne derse desin, kulak asma.
10 Yorumla
1 yılEn saygı duyduğum kadınlardır o saygı duymayanlar dik duran kadınları sevmeyen tipler kıskanan tipler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı.
1 yılEvlenip mutsuz olanlar evlenmeyenleri kıskanır ondan
12 Yorumla
Soran1 yılAklıma gelmedi desem yalan olur. Biri daha laf etmeye kalkmıştı. Ağzının payını verip konuşmayı kesmiştim. O kişi sevdiği ile değil başkasıyla evlenmişti. Dedim sevmediğim insanla evlenip instagramda eşim diye kocam diye paylaşmaktan çok daha iyi ve mutlu bir hayatım var demiştim. O gün tartışma çıkmıştı ben kocamı seviyorum diye cirlamisti. Ama sevdiği erkeğin ailesi onu kabul etmedi diye başkasıyla evlenmişti. Şimdi onunla konuşmuyoruz.
- 1 yıl
Böyleleri genelde başkalarını manuple etmekten zevk alır ben mutsuzum sende mutsuz ol kafasindalar
- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
1 yılevet ben de anlamıyorum lise bitmeden evlenen kadinlar tavsiye veriyor
01 Yorumla
Soran1 yılTam da öyle oldu biliyor musun. Bu kişi lise bitmeden kocaya kaçtı. Hamile kalıp ayrıldı. Çocuğunu annesine bırakıp ikinci evliliğini yapmış. Bunu da ye gemiden öğrendim sonra.
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu ülkede kime saygı var az önce biri dışarıda cali yakti kulleri yan evin duvarı uzerinden arabasına gelmiş adama demediğini birakmadi bi silahini çekip vurmadığı kaldı
02 Yorumla
Soran1 yılAraba için mi büyüdü kavga
Cevap sahibi1 yılKavga çıkarmak için buyudu kavga sigara külü kadar kül konmuş üzerine
Markete diye çıkıp evlenip gelenlerden mi arkadaş? :d
05 Yorumla
Soran1 yılDetay bilmiyorum. Onu takip etmiyorum. Hatta ikinci evliliğini söylerken aa sormadın mı dedi. Yooo neden sorayım dedim. Bozuldu. Artık kendisini nerde görüyorsa sanki onun haberini kovalicam gibi aaa sormadın mı diyor. Ben sonradan şu şekilde öğrendim. Birinci kocasına kaçmış. Hamile kalıp ayrılmış. Sonra çocuğunu kendi annesine bırakıp şimdiki evliliğini yapmış. Bunu da yengem söyledi. Dedim hastanede karşılaştık o söyledi sonra. Yoksa banane kim ne halt ediyorsa. Ben kendi öz kardeşlerim dışında kimseyi merak etmem. Huyum bu.
Soran1 yılmaalesef hiç çıkmadı. Karakter olarak uyanlar fikir olarak uymadı, fikir olarak uyanlar karakteri merhameti uymadı. Sevemedim ben de kimseyi. E 30 yaşından sonra da ne bileyim birini sevmek bana zor geliyor. İnsan artık aşk filan ile yetinmiyor. Evlilik öyle basit değil. Evlilik birbirine benzeyen insanlar ile daha kolay yürüyor. Tvlerde her şey ortada. Nereye baksam uzak yakın tanıdık olsun olmasın kulağıma hep boşanmak üzere olan çiftlerin haberleri geliyor. Daha geçen hafta mahallede olan bir kadın ve bir erkeğin kaçtığını duydum. İkisi de başkasıyla evli. İkisi de 50 yaşından fazla var yaşları. Biri 55 biri 60 yaşında diyeyim. E ondan sonra benim eski sınıf arkadaşlarımdan birinin yine aynı hafta boşanmak üzere olduğunu öğrendim. Birkaç ay önce aynı semtte bir ailede olan erkek kardeşlerin komple eşlerini aldattığını öğrendim. Yine 6 ay önce komşumuzun kızı kocasını bıraktı evine döndü aldatıldı diye. Yine geçen sene evli olan bir kadının başka kadına kaçtığını duydum. Ha yine 2 ay önce başka bir olay oldu. Bir eve gelin gelen gelin ve damat birbiri ile anlaşıp iki kardeşi aldattı. Hem gelini hem damadı bir güzel dövdüler sonra da bosandilar. Eve dönen kız hamile şimdi. Ha bunların hepsinin de ırkı farklı. Tek ortak nokta egede yaşıyoruz. Tamamen kültürleri aile yapıları farklı olan insanlardan örnek verdim. Belki unuttuğum vardır. Hepsi son 1 yıl içinde oldu.
- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
1 yılTürk toplumu biz yaşadık onlar da yaşasın kanun düzen falan fistan sanki analarına kurşun sıktık erkeklere de aynı değişmiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. En büyük başarısı evlenmek belki sen evlenme zaten evlensen çabuk boşanırsın
05 Yorumla
Soran1 yılSen g. Zekalı mısın?
Soran1 yılHerkes bu yorumu okusun. Bakın burada kendini bilen kadından korkan biri var.
Soran1 yılÜst üste yorum yapıyorum ki herkes okusun. burada kendini bilen kadından korkan biri var koşun 😂😂
- 1 yıl
Hakikaten ya kimse senin hayatına karışamaz ama sende ne kibirli kadınmışsın ki bi lafa bu kadar öfkelenmişsin
- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
1 yılKendinizi çok iyi ifade ederken, sonunu topal şaşı bile koca buluyor demeniz, bu kişileri küçümsemeniz hoş olmamış.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇünkü toplum saygısız fazla şey bekleme. Onları eğitemezsin ama kendini g. tüne sallamak konusunda eğitebilirsin. Kendinle gurur duy ben evlenmeden hayatını idame ettiren insanlara özellikle kadınlara hayranım😘 kendini alkışla 👏👏👏
00 Yorumla
1 yılHayatım iyisin hoşsun da nasıl duruyorsun? Hiç mi bişeyler yaşamak istemiyorsun?
02 Yorumla
Soran1 yılBu soru çok kişisel bir sorun. Paylaşımdakinden beter patavatsızlık bu.
- 1 yıl
Öyle diyorsun ama insanın kendini anlayan birine ihtiyacı var. Hep yalnızlık olmuyor.
Bunlara vereceğin cevap hergün aynı yemeği yemem de var takıldığım vs diye söyle
06 Yorumla
Soran1 yılSaçmalama 2 güne adımı çıkarır. Keyiften 4 köşe olur adımı çıkaracak fırsat verdim diye. Bak kadın olmak ne kadar zor.
Soran1 yılYaşın 22 görünüyor. Ne baskısı bu?
Soran1 yılHayır normalde ben hiç ailemden de baskı görmedim. Arada tabiki annem şunu kabul et bunu kabul et diyor ama yani o da benim mutluluğum için. Dün ailem dışında birinin bunu demeei hoşuma gitmedi.
1 yılinsan istediği şekilde yaşamalı başkaları saygı duymuyorsa onların problemi bildiğin gibi yaşa 🙏🌸
06 Yorumla
Soran1 yılAğzına sağlık. Keşke herkes senin gibi saygılı olsa 🌸
- 1 yıl
çok nazik ve saygılı birisin umarım karşına senin gibi biri çıkar da mutlu olursun , çıkmazsada tek bir şekilde hayat 10 numara yaşanır kimseye ihtiyacın olmadan 🌸
Soran1 yılBen kendimle çok mutluyum. Sorun aile dışındaki insanların sanki biz evlenmedigimiz için mutsuzuz gibi konuşması.
- 1 yıl
insanların düşündüklerini umursamayalı çok oluyor 🤭
Soran1 yılBilemedim. 2 yıldır evden çıkmıyorum. İlk çıkma böyle olunca modum çok düştü.
- 1 yıl
amaaan salla kime ne evlenip evlenmemen ne güzel teksin işte hayatını istediğin gibi yaşa
1 yılSenin bekar hayatını kıskanıyor bu kadar senin kadar güçlü değil ayrıca hayatımdaki tek başarısı evlenmesi
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Bence sebebi bir az kıskançlık bir de eski düşünce tarzı geride kalmışlık nedeni ola bilir
10 Yorumla
1 yılSadece kadına değil erkeğe de aynı gözle bakılıyor artık...
10 Yorumla
1 yılİşi olmayan erkeğe neden saygı yoksa o yüzden
10 Yorumla
1 yılBizim toplumun en büyük sorunu birey olamamak kafana takma
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBana böyle niye evlenmiyorsun dediklerinde siz evlendinizde çok mu mutlusunuz diyorum.
10 Yorumla Sen evlendin ne oldu hem bosandin hem madalya bile takmadilar deseydin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYa evlenmek gerekir soy devamı için. Aile çok önemlidir. Ama tabii tercih meselesidir kendini bilmeyen çok hadsiz var. Türkiye maalesef
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTek dertleri s... mek olan insanlar her boka burnunu sokar. Evlendin bitmesi bebek nerde yaptın bitmedi ikinci ne zaman bu bitmez uzar gider. Baskalarının hayatlarına burnunu sokanlar cok itici.
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat