Ya ben 21 yaşındayım hiç sevgilim olmadı. Bazen içim gitse de sevgilim olsun istemiyorum. Çünkü hep onunla olasım konuşasım geliyor. Dikkatimi epey dağıtıyor. Üni son sınıfım. Yüksek lisans da düşünüyorum bazen. Epey çalışkan bir öğrenciyim kendimi gerçekleştirmeden birini hayatıma almak istemiyorum. Flörtlerim oldu ama bu sebepten başka sebeplerden dolayı uzaklaştım. Erkek arkadaş çevrem de yok. Ya bazı insanlar bana şunu söylüyor bu yaşlarda sevgilin olmazsa ileride hiç olmaz iyileri kaparlar mal gibi ortada kalırsın diyorlar doğru mu sizce? Aşkı okulu sınavı kendimi gerçekleştirmeyi aynı anda yapamam gibi geliyor… Görüş ve tavsiyelerinizi alabilir miyim? Benim gibi olan var mı? Yani bir de uzak mesafe/aldatılmaktan korkuyorum bir de yalnızlığımı bozacak değerli kişiyi bulabileceğimi düşünmüyorum.
canım benim hiç dert etme bak valla diyorum 21 yaş dediğin nedir ki daha yolun başındasın öyle iyileri kaparlar falan diyenlere de hiç kulak asma sanki pazar tezgahından mal seçiyorlar hayat bu öyle sırayla falan ilerlemez senin gibi pırıl pırıl çalışan ne istediğini bilen bir kızın ileride karşına çıkacak insan da senin kalitende olur hem kendini gerçekleştirmeden birini hayatına almama isteğin o kadar olgunca bir davranış ki bu devirde herkes boşluğunu birileriyle doldurmaya çalışırken senin böyle bir duruş sergilemen takdire şayan okulun sınavın yüksek lisans hayallerin şu an senin önceliğinse varsın öyle kalsın aşk dediğin şey zaten sen hiç beklemediğin anda gelir seni o akademik tempodan koparmak yerine sana destek olur o zaman anlarsın doğru kişiyi bulduğunu aldatılma ya da yalnızlık korkusu da hepimizde var ama sen kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü bir kadın olduğunda o korkular seni değil sen onları yönetirsin yani özetle çok normalsin hatta olması gereken kadar mantıklısın sakın kimsenin seni acele ettirmesine izin verme sen kendi hikayeni yazıyorsun ve o hikayenin başrolü sensin o yüzden de arkana yaslan ve keyfine bak.
12 Yorumla
Soran3 ayHarikasınız çok teşekkür ederim. Doğru zaman doğru yerde karşıma çıkar umarım internet dışında ndndndnd
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. “İyi insan elbet seni bulur” gibi cümlelerle boş umut vermek benim tarzım değil. Ama şunu net söyleyebilirim: Daha 21 yaşındasın ve bu gerçekten yolun çok başı. 18–30 yaş arası, insanın hem kendini hem karşısındakini tanıdığı en ideal dönemlerden biri. Hiçbir şekilde geç kalmış değilsin. Benim bakış açıma göre kaliteli bir ilişki istiyorsan önce kendini kaliteli bir insan haline getirmelisin. Önce kariyer, sonra iş, sonra ilişki… Sıralama benim için hep böyle oldu. Liseden mezun olur olmaz evlenen arkadaşlarım oldu. Çoğunun ilişkisi bir yıl bile sürmedi. Hatta hamile kalıp ayrılanlar bile oldu. Plansız, aceleci ve temeli sağlam olmayan ilişkiler insanın geleceğini ciddi şekilde zorlayabiliyor.
Ben 25 yaşındayım. Flört ettiğim, konuştuğum insanlar oldu. Ama bir kişi dışında hepsinin karakter olarak bana uygun olmadığını fark edip devam etmedim. Şu an sevgilim yok ve bunu bir eksiklik olarak görmüyorum. İki üç yıl önce bana “Neden mutsuzsun?” deselerdi, muhtemelen “Yalnızım, sevgilim yok” derdim. Ama zamanla şunu anladım: Bu bir kayıp değil. Birinin seni sevmesi için çabalamak, kendini zorlamak ya da bir ilişkiyi oldurmaya çalışmak çok sağlıksız. Akışına bırak. Karşına biri çıkarsa elbette zaman ayır, tanımaya çalış. Ama ilişki daha olgunlaşmadan “İşte bu, gerçek ilişkiyi buldum” diye kendini bir çıkmazın içine sokma.
Her şeyin bir zamanı var. Acele etmek, çoğu zaman en büyük hatadır.
Ayrıca şu detaya gireceğim. Uzaktan ilişki belirli şartlar altında bence olabilir bir şey. Mesela tanışırsın 1 ay geçer yüz yüze görüşürsün ve ilişki yüz yüze görüşmeye döner işte o zaman o ilişki olabilir. Demek istediğim her şeyi internette yaşamak çok boş bir şey interneti ilk adım olarak kullanıp sonrasını gerçek bir şekilde ilerletmek daha sağlıklıdır.
Ama internette random insanlar olduğu için güven problemi yüz yüze tanıştığın birisinden daha fazladır. İlk yüz yüze tanışma en sağlıklısıdır.
Umarım düşüncemi anlatabilmişimdir:)01 Yorumla
Soran3 ayÇok güzel anlattınız çok teşekkür ederim. Yani birde karşımdaki insan benim gibi olsun istiyorum. Uzak mesafe konusunda da pek güvenim yok haliyle. Kim olduğu nerde yaşadığı bazen önemli değil yolun sonu önemli
3 ayOkuluna öncelik verip kendi ayakların üzerinde durmaya odaklı bir yol çizmen senin için daha iyi ve uzun vadede verimli olur. Sevgili gelip geçici olabilir ve ne yazık ki karın doyurmuyor. Bende 23 yaşındayım ama hala umursamıyorum birini bulmayı. Aklımda hiç yoktu çünkü bunca zamandır birileri ve yalnızlık asla ezici olmadı benim açımdan hatta rahatım ve huzurluyum diyebilirim. Sırf başkaları geciktiğini düşünüyor diye ya da sevgili yapmış olmak için sevgili yapma doğru insanı bulamadıktan sonra ne kıymeti ve ehemmiyeti var acelenin.
01 Yorumla
Soran3 ayDoğru
Aşk İlişkileri konusunda 8,6b cevap paylaştı. Önce şunu söyleyeyim, 21 yaşında hiç sevgilinin olmaması gayet normal. Herkesin zamanı farklı. İnsanların iyileri kaparlar lafları da biraz korku pompalamak. Sevgi market ürünü değil, raflardan tükenmez. Kendini geliştirmek istemen, odaklı olman çok kıymetli. Hayatına biri girecekse yük değil destek olmalı. Aşk okulun düşmanı değil ama doğru zamanda ve doğru kişiyle güzel. Şu an önceliğini belirlemen bencilce değil bilinçli. Yalnız kalmaktan değil, yanlış kişiden korkmak daha gerçekçi. Doğru insan aceleyle değil, denk gelince gelir.
62 Yorumla
Soran3 ayMükemmel açıkladınız teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an anlattıkların o kadar bilinçli ki… 21 yaşındasın ve hayatının merkezine kendini koymuşsun, bu güç göstergesi resmen 🧠✨ Herkes sevgili yapınca iyi insanlar tükenmiyor, market rafı değil bu aşk 😂 Sen hazır hissetmeden ilişkiye girmek zaten seni yorar. Hem okul hem aşk aynı anda olur ama doğru kişiyle olur. Korkuların da çok normal 💙 Sence gerçekten aşık olmak mı istiyorsun, yoksa sadece “geri kalmış” hissetmek mi canını sıkıyor?
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 3 ayOkula öncelik ver
11 Yorumla
Soran3 ayÖyleyim zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
3 ayBu dediklerine bakarsak zaten kimseyle sevgili olamazsın. Biraz kafanda kuruyor gibisin. Bende çok kişiyle tanıştım ama uzun ilişkim olmadı. Birkaç kişiye şans verdim onlar da ilişkiden ziyade bir ders gibi oldu. Ama sonuçta doğru insanları seçiyorum sonunda. Yani deneyim sahibi olmadan ileride düzgün birini bulman ya da bulsan da elinde kalması düşük bir ihtimal olabilir. Ha diyorsan ki kimin ne olduğunu anlıyorum, ondan sevgili olmuyorum o zaman sıkıntı yok. Kimi insanlar hem çalışıyor hem okuyor hemde sevgilisi var. Zaten sevgilin olacak insan senin hayatına ayak uyduramıyorsa ya da sen onun hayatına ayak uyduramıyorsan yürümez zaten. O bahsettiğin diğer sorunu bende yaşıyordum, birisini sevdiğim zaman sürekli onunla konuşmak istiyorum. Ama işte bunu neden istiyorsun neden böyle oluyor bunu da kendin sorgulamalısın. Bende o istek zamanla geçti. Normalde herkes sevdiğiyle olmak ister zaten ama bunun sürekli olması bir yerden sonra karşı tarafı sıkar.
01 Yorumla
Soran3 ayDoğru söylediniz. İşim varken sevgilimin olması zor değil benim için
Evet haklılık payı var, şimdiki çağlar en güzel çağların şu anda olmayacaksa dediğin gibi ilerde işin epey zorlaşır, ya beğenmediğin kişilere evet dersin ya da yalnız kalırsın. Yaşın ilerlediği için artık kolaylıkla tercih de edilmezsin. Bu iş biraz da irade meselesi, eğer dengeni iyi kurarsan ilişkin de yürür, derslerine de çalışırsın. Hatta mutlu bir ilişki insanı daha çok motive eder derslerine daha iyi sarılırsın. Bu dünyada ilişki yürütüp başarılı olan nice insanlar var, hatta bekarlık ve yalnızlık iyi gelmez insana.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. sevgilin olunca herşeyin güzel olacağına inanman kadar saftirik bişey olamaz.
senin hayata bakış açın iş hayatına girince komple değişecek. okul senin için öncelik tabiki olmalı. şu an gelip geçici bi ilişki için kendi yıpratmaktan öteye gitmeyecek duyguların için sence değer mi?
belki 1 milyon insandan biri erken yaşta gerçekten evleneeği kişiye denk gelip ileride evleniyordur. geri kalanları sevgili olup ayrılıyordur. bu oran öyle düşük. denemedim aman eksik kaldım diye üzülmene gerek yok.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
3 ayKendini gerçekleştirme basamaklarından biri de sevgi/ait olma, yani sevdiğin bir partnerin olmadan tam olarak kendini gerçekleştirmiş de olmuyorsun. Şu ana kadar gördüğüm, iyileri kaparlar şeklinde değil de kendini bu konuda geliştirmediğin için karşına iyi biri çıktığında elinden kaçırmana sebep oluyor bu deneyimsizlik. Yine de bu senin bileceğin bir şey. Ben liseden beri yani 10 yıldan fazladır birçok türden ilişki yaptım ve kişisel gelişiminin üzerine çok düşen birisi olsam da benim bile hala deneyimlemediğim/çözümlemekte zorlandığım şeyler var, hiç deneyimlememiş birisi ne hale gelir sen düşün.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayNormal özellikle kız için öncelik okul olmalı bak ben daha 18 yaşındayım 12. sınıfım bu sene yks ye gireceğim hâlâ sevgilim yok hiç olmadı da halimden memnunum fakat dışarıdan bakınca insanlara bu durum çok tuhaf geliyor bu yaşına kadar illaki bir sevgilin olmalıydı diyorlar ben evlenmek değil üniversite okumak kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum bir erkeğin eline bakmak istemiyorum bu yüzden de mesleğimi elime alıp çalışmaya başlayana kadar ilişki düşünmüyorum kafamı aşkla karıştırmak istemiyorum derslerime odaklanmak istiyorum ikisini aynı anda yürütemeyeceğimi düşünüyorum okumak zamanında yapılmalı evlilik her yaşta olur
11 Yorumla
Soran3 ayAynen kastım illa evlilik değil sevgililik givi. En iyisini yapıyorsun bende aklımı karıştırdığını düşündüğüm için pek ilgilenmiyorum
Gizli Üye(18-24)3 ayHer zaman en iyisini bekleyeceksin yalnızlığını en değerli kişiyle bozmak isteyeceksin unutma kimse kusursuz değildir kariyerine gelince üni son sınıftasın zaten her şekilde mezun olursun 1 yıl erken veya geç fark etmez her türlü kariyerinde ilerleyebilirsin o yüzden öncelik olacak bir şey yok diye düşünüyorum bir ilişkinin içinde de kariyerine devam edebilirsin öncelendirilecek bir şey yok kendine sınırlar koymamalısın tabi her şeyden önce hoşlandığın birisi öyle körü körüne bir ilişkiye başlama derim he bana gelince 23 yaşındayım ve sanaldan ileriye gidemedim ilişkide üni son sınıfta şu kafada olsam bir yıl daha üniyi uzatır manita yapar keyfime bakardım o farklı 😂
04 Yorumla
Soran3 ayAbo sbsbsb üni manşta yapma yeri mi ki ndndnd
Cevap sahibi3 ayÜniden mezun olup iş bul a derdine düşüp üstüne üstelik iş bulamayıp eskisi kadar paranda ol ayınca anlarsın üni kadar bir daha rahat olmayacağını ne kadar ders çalışman gerkesede kariyerde ilerlemen gereksede diğer zamanlarda üni zamanı kadar rahat olmayacaksın o kadar rahat buluşamayacaksın ya da onunla rahat zaman geçiremeyeceksin umarım bunları yaşamazsın ama bende durumlar böyle
Soran3 ayPeki anlıyorum ama yani gerçek tanışmalar az sanaldan oluyor hep
Cevap sahibi3 ayEvet biliyorum 🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 611 cevap paylaştı.
3 aySenin yaşındayken benim de yoktu sorun mu var bende diyordum 😂😂 25 yaşında ilk kez erkek arkadaşım oldu çok bi b**ok yokmuş başın göğe ermiyor hiç olmasa daha iyiydi hatta erkeklerle uğraşılmaz Git görücü usulü evlen kimseyle de günaha girme o evlilikten siddin sene hayır gelir. Kendin sevgili buluyorsun adam gidiyor e**skortla aldatıyor seni ne s*ik anladım o işten 😄😄
11 Yorumla
Soran3 ayDjdjdnd
Okumana bak derim sevgilinin sana hiç bir faydası ve yararı olmayacak seni hep kısıtlamak ve yönetmek isteyecek hedeflerinden şaşma 21 yaş çok erken neler görecek neler yaşayacaksın sen bakma elaleme yok iyileri kapılcak yok sen kalacaksın boş işler bunlar ünv. hayatı ve kariyer çok fazla şans olarak karşına çıkmaz hayatında. Sevgili istersen sokakta dolu istersen 20 tane bulursun sakın bu sözlerimi yabana atma üzülürsün sonra
01 Yorumla
Soran3 ayÇok haklısınız
Kendimi gördüm sorunda 😄 Bende aynı fikirdeyim. Sevgilim olmadı, flörtüm de ve hayatıma birini almayı düşünmüyorum. Bir hayatımızı yoluna koyalım, kendimizi tanıyalım. Güzel yerlere gelelim okulumuz işimiz vs yerinde olsun. Sonra evlilik için konuşur tanışırız. Bence böylesi daha sağlıklı. Bide ben biraz fazla duygusalım hemen bağlanıyorum alışır çokça severim yeni yaralar açmak istemiyorum kalbimde de hayatımda da
015 Yorumla
Soran3 ayBende çok hızlı bağlanıyorum ya. Benzer düşünmemize sevindim
- 3 ay
Bende aynı şeyi yaşıyorum. Hayatımı düzene koyduktan sonra birini düşüneyim diyorum ama ben erkeğim, kızla aynı durumda değilim. Yani benim daha tecrübeli olmam beklenilebilir. Bu yüzden kafam karışık. Sizce ne yapmalıyım. 22 ye gireceğim.
- 3 ay
İnsan gibi bir şey demişim. Yaşadıgıma benzer görüp, Fikrinizi merak etmişim, sen ise insanları kızları darlamayın demişsin. Anlaşılan empati yapamayacak kadar insanlıktan yoksunsun.
Soran3 ayHemen yuva kurmak istemem ben
Soran3 ay@merakli_kofteci2 Yani erkekten çok tecrübeli olmasının beklenmesi saçma
- 3 ay
Sevgilim olmadı dedin. Aynı senin gibi birini ister miydin. Yoksa geçmişinde deneyimi olsun ister miydin
Soran3 ayBenim givi olsun isterdim şu an arayışta değilim ama
- 3 ay
Anladım zaten. Bence en iyisi önce eğitimime ağırlık ver karşına biri çıkar o zaman düşünürsün bende aynı kafadayım şu an
Soran3 ayEn iyisi
- 3 ay
@merakli_kofteci2 bir kere insanların düşüncesine göre hareket etmek anlamsız. Kızlar ne ister değil doğrusu ne olmalı her zaman kendimize soracağımız. Kızlar kendini erkekler temiz kız istiyor diye sakınmıyor. Doğrusu bu olduğu için yapıyorsa erkeklerde de böyle olmalı.
Sitemim size değildi yalnızca, sizin gibi görüşüme atlayan biri daha olmuştu o yüzden kızdım. Son zamanlarda sık sık başka görüşlere atlayan kişiler çıktığı için karşıma sakin kalamadım. Agresif davranmış olabilirim kusura bakmayın. Ama sizde ayrıca görüş paylaşıp fikrinizi ya da sorunuzu öyle paylaşın bir daha rica ediyorum. - 3 ay
@mapluie Haklısınız başka birilerinin düşüncelerine göre hareket etmek doğru değil ama açıkçası insanız toplumun düşüncelerinden etkileniyoruz kendimizi kabul ettirmek için. Bu durum maalesef bu konuda bende de hakim. istemesemde kendimi kabul ettirmek istiyorum. Erkeklerde öyle olmalı tabi ki.
Anladım sorun değil :) ayrı görüş olarak paylaşabilirdim ayrıca bende tam anlamadan size bir ithamda bulundum, kusura bakmayın. - 3 ay
@mapluie 🤝✨☺️
- Aşk İlişkileri konusunda 672 cevap paylaştı.
3 ayÖncelik hedeflerin olsun. Yaşın daha genç. İlla ki biri evlenmek için karşına çıkar. Doğru kişi de bekler. Hayâllerine destek olur, köstek olmaz. Bir gün muhakkak evlenirsin ama olur da evliliğin iyi gitmezse kariyerin olduğu için maddi güvencen olur. Kendi başının çaresine bakabilirsin. Onu diyen hemcinsin ise bırak evlensin. O o evliliğe maddi güvencesi olmadığı için mahkûm olurken sen başının çaresine bakabildiğin için anlaşamazsan daha rahat boşanırsın.
01 Yorumla
Soran3 ayKesinlikle
Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı. Senin gibi yapmıştım bende okulda hep tek tabancaydim okul dışında takildiklarim oldu ama sınıfta aynı bölümde okuduğum kızlarla tanışma fırsatlarını hep teptim gencim nede olsa daha çok ortamların olur dedim ama hata ettim uzun süre bekar gezdim is ortamına girdiğim de tekrar birşeyler yaşamaya başladım ama en güzeli şimdi senin şartların aynı bölümde okuduğun bir insanla hayatını bile birleştirebilirsin sonradan geç olabilir geç kalma hayata vaktin imkanın varsa değerlendir
018 Yorumla
Soran3 ayŞöyle ki aynı bölümden biriyle bir şey yaşasam sonucu olumsuz olursa karşılaşmak iyi olmaz. Hatta aynı fakülteden biriyle sevgili olunmaz. Peki teşekkürler
Soran3 ayFelsefe. Doktordan biri istek attı ama bekletiyorum hdjdjd belki öylesine attı ama bilmiyorum ya
Soran3 ayDoktora öğrencisi ya
Soran3 ayYerine göre davranmak daha iyi
Soran3 ayDoğru diyorsunuz yazarsa bana cevaplarım bd hdndndn
Soran3 ayYazmadı istek attı sadece okulda hiç görmedim okulda onu yaşı çok büyük değilse olabilir aslında
Soran3 ayHayır
Soran3 ay😅😂 kararsızım biraz
Soran3 ayKararsızım olduğum bir şeyi yaptığında daha pişman oluyorum Dndndn kararsız kalıyorsan cevap çoktan hayırdır diyorum bennn
Soran3 ayHayırlısı
3 ayBence normal değil ya bir şeyleri görmen tecrübe etmen gerekiyor yoksa çok kazık yersin çok üzerler seni erkekler zaten gelip geçici takılır ama sen aşk sanırsın biriyle konuşmaya başla bence sevgili olmasanda flörtleş
01 Yorumla
Soran3 ayFlörtüm oldu zaten normal erkek arkadaşım da oldu konuştuğum anonim insanlar da oldu
Gizli Üye(18-24)3 ayİyileri kaparlar falan boyle seylere inanma. Birde soyle cahillere denk gelir bu sorular hep. Kim mesela arkadasinmi cevrendekilermi kim diyor iyileri kaparlar.
Yanlizlik sevgi vs vs bunlar tamamen senle ilgili. İnsanlar gunumuzde iliskileri bir iliski degil bir kisilik meselesi halina getirmisler. Eger ozguvenli ve kendinle barisik ve zeki isen sorun yasamazsin.
01 Yorumla
Cevap sahibi3 ayBenimde bir kere oldu sevgilim. İstesem olurdu daha fazla ama ben yapmadim cunku benim farkindalik seviyemde birisini bulamadim daha
- Aşk İlişkileri konusunda 448 cevap paylaştı.
3 ayNormal bende 30 yaşında bekar bakir biriyim yani sanaldan sevgilim oldu normalden olmasını istemedim hayat prensibim vardi ama hayat öyle bir yerki insan ummadığı yerden
"Umut buluyor" ama :(011 Yorumla- 3 ay
Bakirmisin cidden
- 3 ay
Elhamdülillah çok şükür bakirim ne bi kızın elini tutmuşlugum var ne öpmüşlüğüm Ama bu benim hayat prensibimden dolayı böyle yani ben nasıl olursam evleneceğim kişi de öyle olur diye bir hayat prensibi edindim ergenlik çağındayken şu an 30 yaşındayım bu prensibi ile yaşıyorum
Soran3 ayYani bende öyle yaşıyorum. Umarım hayatımda olacak kişiye değer
- 3 ay
Umarım inşallah yoksa bende çok üzüleceğim
- 3 ay
Helal olsun sana ha birçok erkekten daha iyisin şu an bence en azından kadınına saklamışsınsin ama o sana sakladimi orası suphelk
Soran3 ayİnşallah
- 3 ay
Teşekkür ederim hanımefendi @sliderbaby @soran evet biliyorum birçok erkekten iyi olduğumu bunu Bi kadının ağzından duymak güzel size de Teşekkür ederim:) elhamdülillah kendimi helalime kadinima ilk zevkimi duygusal birleşimimi ona saklıyorum.
İnşallah buna değer birisi olur 😇
@sliderbaby niye öyle diyip beni şüpheye düşünüyorsun ki 😞
Rabbime bırakıyorum 🤲 sizde öyle yapın. - 3 ay
- 3 ay
Haklısın çoğu kadın bozuk erkeklere kapılıyor sonra darbe yiyorlar psikolojik fiziksel bedensel sorunlar yaşıyorlar Emin ol değerini bilmeyen kadınların kapıldığı sapkın erkeklerden başına ve bedenlerine gelmeyen kalmıyor İnan bana 😉 en şanslıları travmaları ile baş başa kalıyor zaten
- 3 ay
aynen öyle bende bunu demek istemiştim ama Bi kadın olarak bunu sizin söylemeniz daha doğru oldu 😉
3 ayboş ver iş alma başına sevince nolyosanki biyerleri kalkıyor bazısı gerçekten haketmiyorda ama tabj sen bilirsin bşey diyemem bjz çok darbe aldığımız için
13 Yorumla- 3 ay
@Merweakcay öyle tabi herkesin başına aynı şeyler gelmiyor ki
- 3 ay
@Serhatsrk01 yani öyle herkese aynı odunlar karakteri bozuk kişiler denk gelmiyor sonuçta
Soran3 ayDarbeden korunmak amaç zaten
3 aybence hayat bu ne zaman nerde önüne biri çıkacağını bilemezsin ama her yasta yasanan olaylarda farklıdır hayatının tadını 50 60da da çıkarabilirsin ama hep gençken keşke o zamanlarda yapsaydım dersin belki bu yüzden sal kendini boş ver takma herseyi sen mi düşünüceksin sen mı kurtarıcaksın dünyayı (gpt değilim )
04 Yorumla
Soran3 ayPeki
- 3 ay
cevap peki midir sadece :(
Soran3 ayNe cevabı teşekkürler
- 3 ay
konusalım mı
Normal bir durum ben de 25 girdim benim de yok olmadı da istemedim bu zamana kadar öncelik hayallerin olsun ne zaman olsan sevgili bulursun ne zaman olsa evlenirsin önce bir eline mesleğin almak lazım
02 Yorumla
Soran3 ayZaten amacım şu an evlilik değil biraz geç evlenmek istiyorum 27 gibi
öncelik sıralaması yap. kendini böyle kapatma. kimin nerede ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin akıllı bir kızsın belli kendini kaptırmadan da ilişkin olabilir
01 Yorumla
Soran3 ayYaptım. Doğru söylüyorsunuz.
- Aşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı.
3 ayTürkiye gibi ülkelerde, okula öncelik vermen daha iyi. Kendini maddi anlamda sağlama alırsan, erkek seçimlerini daha iyi yapabilirsin. zengin koca aramana gerek kalmaz.
04 Yorumla
Soran3 ayBöyle bi arayışı yanlış buluyorum. Diyelim kadının hiç maddi gelir kaynağı yok zengin eşi var. Aldatılma ve ayrılma ihtimalı var büyük konuşmak istemiyorum ama bana saçma geliyor
- 3 ay
Bunu da ben yanlış buluyorum, bir kadın zengin koca istiyorsa ve başka hiçbir vasfı yoksa hakediyordur.
Soran3 ayZengin bir eşi mi?
- 3 ay
"Hiçbir vasfı yoksa" dedim. Hani internette bolca varlar ya.
- Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
3 ayBen hep okuldan sonra meslekten sonra dedim veşuan nemesleğim oldu ne de yğksek bir kariyerim sevgilimde olmadı seni seven biri varsa şans ver her zamn çıkmıyor
01 Yorumla
Soran3 aySeven biri yok ben bu konularda kapalıyım olsa bile internetten olur ben sıcak bakmıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı.
3 ayKardeşim çok normal helal olsun da.. Sen işine mesleğine odaklan kendi ayakların üstünde duran güçlü bir karakter olasın. Allah doğru kişi doğru zaman da karşına çıkarır yuvanı kurarsın inşallah..
03 Yorumla
Soran3 ayHaklısınız
- 3 ay
Teşekkür ederim
Soran3 ayRica ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı.
3 aybenim ex üni son sınıfa giderken beni terk edip yurt dışı yl başladı. olsa nolucak aman. bazen kariyer her şeyden önde olmalı. bende ona sinirimle kendimi işlere verip hayatımı kurtardım
06 Yorumla
Soran3 ayÜzücü gibi ama iyi olmuş gibi.
Soran3 ayYa bir de şu var kendin para kazanırsam ilerde bir erkeğin eline bakmak istemiyorum bunu yapanlar çok iyi başa kakıyorlar büyük konuşmak istemiyorum ama gerçek bu
- 3 ay
başına kakacak erkeği hayatına alma bi zahmet erkeksiz kalmadınız ya
Soran3 ayBaşlarda iyi olup ilerde böyle de olabilir diyorum ben. Zaten senelerdir hayatımda biri yok olmasa da olur
- 3 ay
öyle olursa kapıyı gösterirsin hayat böyle
Soran3 ayAynen kimsenin yokluğu kimseye dert değil
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
2 ayYüksek lisans yapmak istiyorsan uzak dur yapma
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
3 ayNormal tabi. Kafanda bir profil kurarsın onun gibi olmaz, istemezsin. İstediğinde sana istediğin gibi yanaşmayabilir, belki çok soğuk birisin. her şey olabilir ama olmaması bence normal.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı.
3 ayBende iyi özellikleri olan ve bekar olan az sayıda erkekten birisiyim yani illaki iyi özelliklere sahip olan erkekler kalıyor ama sayıları çok az durumda onları bulmak zor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kesinlikle okul, ayrıca aşk öyle arayarak mücadele ederek bulunabilecek bir şey değil ki tamamen nasip kısmet işi.
01 Yorumla
Soran3 ayBu konularda çok kapalıyım bazen kısmetimi kapattığımı bile düşünüyorum dndndndn
Gizli Üye(30-35)3 ayHiç inandırıcı gelmedi bu ülkede en çirkin kıza bile talep varken ve cinselliğe en kolay ulaşan taraf kızlarken bir kızın istemsiz bakire olması bana mantıklı gelmiyor ya kendinle ilgili ciddi sorunların var ya da obez falansındır
01 Yorumla
Soran3 ayObez değilim bakşreyim de bana da talep var ama ben ilgilenmiyorum. Kendimle ilgili sorunlarım yok. 21 yaşındayım diye hemen sevgili yapmak zorunda değilim
3 ayÇok şanslısın derim başka bişey demem okulu bitirene kadar sevgilo yapma derin hatta yaptınmı doğru birini bulduğundan emin olduğunda evlenme isteğin varsa bide uzatmadan evlen çünkü sevgililik hemen istedigim zaman kafasi ama evlilik sorunluluk bu yüzden sorumluluk kafasında düşün yani ilkin sonun da olsun çünkü illaki ilk sevgilimde kalıyor aklin ve bu çok kötü bir his
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. 28 yaşındayım benimde olmadı aslında sorun olmaması değil şu kafamda takıntı oluyor. Kendimi çok ezik hissediyorum insanların yanında.
03 Yorumla
Soran3 ayYa olabilir ama bazı insanlar gözümüzün içine sokuyorlar hdndnd
Soran3 ayAnladım
3 ayYaşın gencecik, kesinlikle kariyerine odaklanmalısın.
Bakma sen şimdi olmazsa hiç olmaz diyenlere vs.08 Yorumla
Soran3 ayBende olsa düşünüyorum önce kariyer önce kendimi gerçekleştirme gerisi sonra gelir ama duygusal ihtiyaçlarım oluyor da yapacak bir şey yok
Soran3 ayOlsa değil öyle olacaktı
- 3 ay
Duygular hep olacak, kariyer için ise altın dönemlerdesin
Soran3 ayCidden tavsiyeniz çok iyi geldi teşekkür ederim
- 3 ay
Rica ederim, aklı başında birisin belli ki.
Devam et böyle lütfen
Soran3 ayEvet bazı hatalarım oldu ama aklı başında olmaya çalışıyorum. Devam ederim kimse beni durduramaz kariyer ders konusunda hdjdjdnd
- 3 ay
Yüksek lisans da öneririm bu arada.
Bölüm nedir merak ettim
Soran3 ayFelsefe yani kariyer için atama sıkıntısı var da bütün tuşlara basmayı düşünmüyorum. Hem okul dışında da para kazandıracak becerilere sahip olmak istiyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
3 ayOkulu düşün dicemde
Yasin 30 olduktan sonra sevgiliyi ne yapacaksin
Ne bicim bir hayat var okul mu okuyacak aşk mi yasayacak01 Yorumla
Soran3 ay30 A kadar sürmez bence
3 ayNormal. Üni öncelik olmalı. Sevgiliye güven olmaz. Seni kullanmaya çalışa bilir. Kullanıp terk edebilir. Ama üni geleceğin için güvencedir
00 Yorumla
3 ayHer şeyi zamanında dozunda yaşamak daha güzel. Birine öncelik verip diğerini ertelersen pişman olursun.
00 YorumlaKorkun yüzünden olmamak başka, geleceğe önem verdiğinden olmamak başka hangisi.
01 Yorumla
Soran3 ayİkincisi daha baskın
- Aşk İlişkileri konusunda 564 cevap paylaştı.
3 ay21 yaşında sevgilim Yok anladım.
18-19-20-22-24-...100 yaşındaki sevgililerin yeterli zateb05 Yorumla
Soran3 ay?
- 3 ay
21 yaşında yokmuş sevgilin. Diğer yaşlarda var anlamına gelir.
Soran3 ayÇok ilginç
- 3 ay
İlginç olmasının nedeni yazdığın cümlenin ne anlama geldiğini çözememen. maalesef Türkçe bilmiyorsunuz.
Sepetimde yeşil çorap yok. Der gibi 21 yaşında sevgilim yok diyorsun. Sepette diğer renkler var sevgili tayfasında da diğer yaşlar var.
Sen kendi yaşını yazdığını sanıyorsun ama yazdığın şey sevgilinin yaşı.
Soran3 ayNe saçmalıyorsun
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
3 ayOlunca da bişey olmuyo en iyi erkek veya kadınlara en başarılı insanlar sahip olur sıkıntı etme
01 Yorumla
Soran3 ayEvet
İyi yapıyorsun boş ver milletin ne dediğini. Oku meleğini al sonra olur
02 Yorumla
Soran3 ayBence de katılıyorum
Gizli Üye(18-24)3 ayBu dedikleri doğru değil elbette. Ama merak ediyorum hiç mi cinsel isteğin olmadı? Benim mesela olduğundan dolayı sırf takıldıklarım bile oldu bu amaçla.
01 Yorumla
Soran3 ayHer insanın oluyor benimde isteğim oluyor
3 ayBende çok yalnızım üstelik üniversite mezunu oldum
01 Yorumla
Soran3 ayOlabilir
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hiç sevgilin olmadan sürekli konuştuğunu dikkatini dağıttığının kararını nereden verebiliyorsun
03 Yorumla
Soran3 ayFlörtümde öyleydi, kötü çıktığı için konuşmamaya başladık
Soran3 ayFlört tanışmak için sevgili olmak ilerisi işte sürekli konuşmak
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Ula Allah peygamber aşkına yeter da bi bitin artık sizden bezdum boğuldum da ya
02 Yorumla
Soran3 ayCevaplama sende gel cevap yaz diye yalvaran yok
Gizli Üye(30-35)3 ay21 yaşında elbette tek düşüncen okul olmalı ama bir yandanda birini gözüne kestir ve merhabalaş ileride işini yoluna koyunca arar sorarsın evlendin mi sevgilin var mı gibi gibi 👍
01 Yorumla
Soran3 ayAnladım teşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Önce okul, sonra iş, en don aşk meşk işleri. Önce aşk olursa okul da iş de aksatabilir.
01 Yorumla
Soran3 ayKatılıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 12,9b cevap paylaştı. 30-40 yaşlarında olmayanlar bile var; daha çok gençsin, normal tabi ki.
07 Yorumla
Soran3 ayEvet ama böyle her şey i20 li yaşlarında yapma baskısı var gibi hissediyorum
Soran3 ayDoğru diyorsunuz bir flörtüm çok sapık çıktı aklıma geldikçe çok kötü hissediyorum
Soran3 ayYa herkesin zamanı farklı geç olsun güç olmasın
Soran3 ayİnşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 748 cevap paylaştı.
3 ayOrtada kalmıyım diye evlenenler de benim yaşlarımda boşanıyor yiğenim 🤣 🤣 🤣
05 Yorumla
Soran3 ayYani ne yapmak lazım abicim
- 3 ay
Eğer ki birisi senden hoşlanır ise ve sen de istiyorsan adamı süründürme.. Hayat kısa...
En azından bir kahve için birşeyler yapın.
Ben bu yaşıma kadar o kahveyi içmeyi beceremedim.
" Düşünmeleri?" gerekiyormuş... 😀
Soran3 ayİnternet dışında olursa evet olabilir bdnddndn
- 3 ay
İnternet e hiç bulaşma zaten...
Soran3 ayEvet
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
3 ayZengin birini bul kapaklan lisans misans hikaye hepsi yaş geçiyor biran önce anne ol
03 Yorumla
Soran3 ayZengin birini bulmak onu kullanmak olmaz. Hemen anne olmak istemem. Çoçukları çok sevmiyorum
- 3 ay
Vay be 😂😂
Soran3 ayÖyle
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
3 ayElbette okul, önce meslek sahibi ol sonra hepsi oluyor :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayİşe güce okula dalıp kadın olduğunu unutma yeter. Kendini birseylerede mecbur hissetme, gönülden huzurla istersen yaşa, ama istemedigin hicbirseyi mecbur hissedipde yapma.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayBen de senin gibiyim 22 yaşındayım ve normal ama sınfımdan bir kız 20 yaşında geçen ay nişan fotoğraflarını gördüm 😃
03 Yorumla
Soran3 ayOluyor ya
Cevap sahibi3 ayBence normal değil
Soran3 ayÖyle de büyük konuşmak istemiyorum
Gizli Üye(18-24)3 ayÜniversite okuyorsan olmaması daha iyi git koca adayı bul okulu bitirdikten sonra sevgili de neymiş
03 Yorumla
Soran3 ayDaha erken ya
Cevap sahibi3 aySevgili yapmak icin geç oluyor da evlenmek için erken Öyle mi? Seni daha çok kullanırlar bu kafayla devam edersen. Eğlenip eğlenip bir köşeye atarlar kimse de seninle evlenmek istemez O zaman görürsün
Soran3 aySaygınızı koruyun öncelikle. Belli sınırlarım var.
3 aySevgili, flört, arkadaşlik hikâye. En önemlisi evlenmektir, okul okumak istiyorsan, seni destekleyecek biriyle evlen. Hem haramdan korunmuş olursun, hem başarına odaklanirsin.
Sevgili flörtle bir yere gelinmez sadece kendini sarsarsin.010 Yorumla
Soran3 ayOkuyorum
- 3 ay
Evlenmek okula işe engel değil
Soran3 ayZor olur bence
- 3 ay
Daha kolay ve daha güvenilir, ilerisi için de çok daha iyi oluyor, ben okurken , evlenen arkadaşlarım olmuştu, hem ev yemekleri yiyorlardı, hem birlikte geziyorlardi, hem saçma sapan yaşantılari yoktu, ve benden daha az harcamaları vardi
Soran3 ayDaha az harcamaları olamaz mümkün değil
- 3 ay
Mümkün, hatta evlenen kişilerin ikisi de öğrenciyse devlet ücretsiz KYK veriyor, yemek ücretsiz, ve burs veriliyor.
Benim evli olan arkadaşlarımin aylık harcamaları 800-900 TL iken, benim harcamam 1200-1500 TL'ydi. - 3 ay
Ve sen kızsın bırak kocan düşünsün maddiyati
Soran3 ayOha bunu bilmiyordum. Pek inandırıcı gelmiyor o kadar harcamaları
Soran3 aySen kızsın ne kadar itici bir tabir değil mi?
- 3 ay
Neden itici olarak görüyorsun, bunlar gerçekler, hayatta erkeklerin ve kızların ayrı yaradılış biçimi ve sorumluluklari var, hayal dünyasında yaşamamak lazım, bazen biraz keskin çizgiler koymak lazım
Aşk İlişkileri konusunda 14,2b cevap paylaştı. Normal 37 yaşına geldim benim de hiç sevgilim olmadı
03 Yorumla
Soran3 ayNormal olan nedir?
Soran3 ayAnladım
Gizli Üye(18-24)3 ayO kadar aynıyız ki anlatamam bütün düşündüklerimi yazıya dökmüşsün valla
18 Yorumla
Soran3 ayGerçekten mi yalnız olmadığın için mutluyum
Soran3 ayOlmadığım
Cevap sahibi3 ayGerçekten bende mutlu oldum yaşadıklarımı anlayan birisi var diye
Cevap sahibi3 ayDışardan gelen tepkiler falan insanın modunu hemen düşürüyor seni çok iyi anlıyorum
Soran3 ayEvet ya özellikle sosyal medyadaki aşk güzellemesi ve müzikler beni aşırı etkiliyor
Cevap sahibi3 ayEvetttt kesinlikle
Cevap sahibi3 ayNeyse en güzelini buluruz umarım jdndjdndjdndn
Soran3 ayBulacağız önce inanalım dndndn
Gizli Üye(36-45)3 ayilk sevgilim 24 yaşımda oldu keşke hiç olmasaydı her neyse bence kariyerine odaklan şu an ki ilişkiler berbat oku iyi bir kariyer yap ve inşallah ilk ilişkin eşin olacak kişi olsun. Bizim yüzümüz gülmedi sizlerin gülsün
06 Yorumla
Soran3 ayDuygusal olarak istesem de bazen günümüz ilişkileri görünce zaten soğuyorum. İnşallah. Belki sizinde güler son gülen iyi güler. Teşekkürler
Cevap sahibi3 ayBence boş ver kendi yoluna bak her zamanda dua et. Bana gelince çok yıprandım duygularım öldü ve güvenim hiç ama hiç yok neyse Allah'ın bir bildiği vardır.
Cevap sahibi3 ayBir de lütfen hayatına alacağın adamı lütfen ama lütfen düzgün seç.
Soran3 ayDua ederim. Her zaman ümit vardır öyle düşünün
Cevap sahibi3 ayAllah büyüktür vardır bir bildiği yazmıştır bir kader
Soran3 ayTabi ki de
Gizli Üye(18-24)3 ayBende 24um benim de hiç biri hiç bir şey olmadı dert etme
04 Yorumla
Soran3 ayEtmem
Cevap sahibi3 ayAdamsin
Soran3 ayGsbsbdbd teşekkürler
Cevap sahibi3 ayRicalar😁
3 ayElbette normal ve çok güzel düşünüyorsun bence. Kendini hazır hissettiğinde zaten olacaktır önce kendine odaklanmaya devam et, güzellikler seninle olsun, başarılarının devamını dilerim✨
01 Yorumla
Soran3 ayÇok teşekkür ederim
3 ayBende 21 yaşındayım yemedigim halt kalmadi gecmise donebilseydim ask hayatina asla girmezdim tamamen pismanlik o yuzden şu an sen hayatinin en iyi konumundasin acele etme
02 Yorumla
Soran3 ayDoğru aslında tşekkürler
- 3 ay
Rica ederim 🤍
Gizli Üye(25-29)3 aySevgilinin inan bi önemi yok derslerine odaklanmasın bu devirde iyi erkek de yok
03 Yorumla
Soran3 ayOndan zaten derslere verdim kendimi
Cevap sahibi3 ayHakkında hayırlısı olsun 🌼
Soran3 aySağol hepimiz için teşekkür ederim
Üniversite okuyorsun bulursun bir tane eğer çok çirkin değilsen zaten konuşmak isteyen beğenen vardır elbet
013 Yorumla
Soran3 ayVar internet üzerinden de yanamışyorum
Soran3 ayDoğru
Soran3 ayAma bilmiyorum
Soran3 ayNasıl ya olur illa ki
Soran3 ayEn iyiyisiyle bir gün hiç acelesi yok kafasındayım
Soran3 ayKesinlikle
Soran3 ayİnşallah
- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?