Kadınlar gerçekten iyi adamdan sıkılır mı? Neden sadık düzgün erkek friendzone’da kalıyor da biraz umursamaz olan daha çekici geliyor. İyi olmak yetmiyor mu?
"İyi adamlar, yalnızlıktan ölür. İyi kadınlarsa kötü adamların balkonunda güneşi ararken..."
Bu sözün sahibi kahvedeki Hüso Dayı değil. Dünyaca ünlü yazar Dostoyevski'nin tespitidir. Dostoyevski de yanılmış olamaz.
Bu durumu "Yok efendim iyi olmakla pısırık olmak aynı şey değil, yok efendim iyi olmakla sıkıcı olmak aynı şey değil, yok efendim bütün çirkinler/fakirler kendini iyi sanıyor." saçma tümevarımlar üzerinden okumayı bırakın bir defa.
İki tane adam düşün. İkisi de yakışıklı, ikisi de uzun boylu, ikisi de zeki, ikisinin iletişim becerileri kuvvetli... Lakin aralarındaki tek fark birisi gayet dürüst, çalışkan, mütevazi; diğeriyse yalancı, düzenbaz, berduş, serseri modunda olsun. Kadın gidiyor kötü olanı tercih ediyor.
Bunun iki sebebi var.
1. Kadınlarda kötü erkeği düzeltme arzusu içeren aptalca annelik içgüdüsü... Anasının babasının adam edemediği hiçbir erkeği siz adam edemezsiniz. Kaldı ki siz hiçbir erkeğin annesi ya da mürebbiyesi değilsiniz. Olmak zorunda da değilsiniz.
2. Kötü adamın başarıya ve zenginliğe daha kolay ulaşabileceğine dönük yanılsama... Halbuki hayatın içinden elde ettiğimiz çıktılar, bu varsayımı doğrulamıyor. Hapishaneler ve mezarlıklar, kötü adamlarla doludur. Kötü adamların sadece %1'i başarıya ulaşıp çok iyi yerlere gelir. O da hem cesur, hem zeki hem de sabırlıysa...
Yani Dostoyevski'nin tespitiyle "Kötü adamların balkonunda güneşi aramak" olgusu, esasında tam da bunun karşılığı. Siz o serseri, ayyaş herifin adam olup mertebe kazanma ihtimalini seviyorsunuz.
Realite budur. Kim ne derse desin gerçek budur. Türkiye kadınları er ya da geç bu gerçeklikle yüzleşecek.
Öncelikle bu modern flört anlayışı sistemi yüzünden. Eğer insanlar bu şekilde flört etmeye devam ederse kadınlar hep aldatılacak iyi erkeklerde iyi kadınlarda birbirlerini bu saçma flört anlayışı yüzünden yalnız kalacak. Benim bugün yaşadığım olayı görmelisin kız beni durduk yere engellemişti 6 ay sonra ne yaptı ne etti diye başka hesaptan yazdım umarım her şey yolundadır diye merakta ettim sorunu vardır belki diye. Kız bana kızmayacak mısın dedi bende "hayır, her insan hata yapabilir" dedim diye beni Friendzone a attı. Dedi ki "sen çok iyi psikologsun" işte bu yüzden ben bu sistemi değiştireceğim kendi vizyonum ve emeklerimle merak etmeyin yalnız kalanlara buradan sesleniyorum! Uluslararası mahkemeye ve etik kurula başvuruyorum ve böylece flört kavramı kalkacak ve yerine benim sistemim gelecek benim sistemimde etik olarak uygun ve tamamen bilimsel olarak kanıtlandı. Gerisini söyleyemem ticaret sırrı.
Flört eskilerden beri vardı. Aynı anda birkaç kişiyle görüşüp birinde karar kılıyor insanlar. Bu süreçte her biriyle cinsellik yaşayan var. His duygu sevmek sevilmek kavramına inanan çok az insan vardı. Eski fimlerde bile bu konular işleniyordu. O fimlerde oynayanlar bile gerçek hayatta kaç kere evlenip boşandı. Birine uzun süre bağlı kalmak sıkıcı geliyor galiba
@Frankenstein16 Yoo niye enayi olasın karşındaki buna değiyorsa seni seviyorsa neden yeşil ışık yakıyorsun başkasına zaten aşk zor bulunuyor. Sevgilin de maymun iştahlı ise onunla kalmanın anlamı yok
@Byzabeyza ben bir sosyal deney yaptım.. Yurtdışında maço tarzında takıldım tüm kadınlar peşimdeydi. Burada ise insan gibi davranınca kimse sallamıyor tecrübe ile sabit yani
Genel olarak evet. Fakat sıkıcı olmak ile iyi insan olmak iki ayrı kavram bence. İyi bir insan daha dizgin sakin bir hayatı kendine örnek alabiliyor. Kötü diye tabir ettiğimiz adamlar ise sürekli fırıldaklık peşinde olduğu için eğlenmeyi daha iyi becerebildikleri bir gerçek. Yani hayattan zevk almayı hareket etmeyi bilen, kadın ruhundan anlayan iyi bir insanın sıkıcı gelmediğine inanıyorum. Genel olarak kabul etmeselerde kadınların baş edilebilir kaosları sevdiğine inanıyorum. Yani tek düze monoton bir hayat sevmezler. Ama iyi insanlar da genelde monoton olmayı seçerler. Dediğim gibi iyi ve kötüyü ayıran hal hareket tavır davranıslar gittikleri yolu belirliyor. Bu da çoğu iyi diye tanımladığımız insanın karakterini renksizleştirebiliyor...
Kadınlar iyi adamları sıkıcı buluyor demek bana fazla genelleme geliyor. İyi olmakla silik olmak karıştırılıyor bazen. Karakterli, saygılı ve net duran bir erkek sıkıcı olmaz; ama heyecansız, iddiasız ve kendini ortaya koymayan biri doğal olarak çekim yaratmaz. Mesele iyi olmak değil, iyi kalırken güçlü bir duruş sergileyebilmek. İnsan karşısında hem güven hem de kıpırtı hissetmek ister. İyilik tek başına yetmez, yanında tutku ve özgüven de olmalı.
Sacmalamişsin! Kadın iyi adamı sevmez! İyi lafı adamlık, ahlak, eden temellerini oturtan için uygundur. Güç bedenen olabilir veya olmayabilir ama gücü somut şeylere bağlar isen gücün azaldığı yerde kadın iyi olmasına değil güç odaklı değerlere göre kendinde oranı zayıflatır, siliklestirir. Yüksek ölçütler , iyi adamliğin tsnimlayici özelliği değildir!
Kadınlar iyi adamı sıkıcı bulmuyor, pasif ve kendini yok sayanı sıkıcı buluyor 🌧️ Sorun “iyi olmak”ta değil; çoğu erkek “iyi” olmayı, sınırı olmayan, iddiasız, kendine değer vermeyen olmak sanıyor.
Çekici gelen şey; özgüven, kararlılık, hafif gizem ve kendi hayatına sahip çıkmak. Yani hem iyi olup hem sınır koyan, “olmazsa ölmem” tavrı taşıyan erkek friendzone’da kalmıyor 😉🔥
Son zamanda bilinen bir gerçek olarak evet sıkılıyorlar belli bir zamanlardan sonra. Ben Efendi erkek arıyorum diyip hayatına efendi erkek alıp hayattında cinsellik, sertlik veya heyecanlı bi'şey geçmedikten sonra sıkılıyorlar. Yeni yaşadığım bi'durum ciddi olan birisiyle doğru düzgün ilişki sürdüremeyip bitirenler var.
Kardeş ne tür kızlarla takılıyorsun da bu genellemeyi yapıyorsun? Sen hafiflere ilgi duyuyorsan öteki kızları yakma. Namusa hala önem veren kızlar var ve bu kızlar asıl istenmiyor. Efendi erkek bile ilgi duymuyor bu kızlara. Cilveli işveli kızlar çekici geliyor
Evet genel konuşmuşsn. her şey bir yana senin tercihlerinden kaynaklı bu sorunlar. Ne demişim yukarıda asıl namuslu kızlar istenmiyor duygulu seven kızlar istenmiyor. Bunlar itici geliyor. Efendi erkek bile gidip ötekilere bakıyor onlarla evleniyor
Tıpkı diğer tüm memeli canlılar gibi insanlar da bir zamanla çok eşliydiler. Ancak bir sorun vardı: İnsan dişisi köpek ve kedi gibi arka arkaya 9 çocuk doğuramıyordu. Doğumda ölüm oranları çok yüksekti. Bunun sebebi en büyük beynin insanda olmasından kaynaklıydı. Bebek, kafası vücuduna oranla anormal derecede büyür ve doğduktan sonra diğer memelilerin yavruları gibi hemen yürüyemez, beslenemez; bakıma muhtaçtır.
Erkeğin işi dölledikten sonra biter. Ancak kadın, hem aciz bebeğine bakıp hem de nasıl avlanabilir ki? Bir yolunu bulup erkeği mağarada tutabilmesi gerekiyordu. Erkek, başka kadınlara gitmesin diye sürekli olarak kendisini ona sunmak zorunda kaldı ve böylece insanlarda zevk için cinsellik evrimleşti. (Başka hiçbir canlıda bu yoktur)
Kadının, 200 bin yıl önceden beri var olan bir mücadelesi var: Erkeği evde tutmak, dışarıda hovardalık yapmasına engel olmak. Yani erkeği düzeltme çabası 200 bin yıl boyunca varken bu her kadının genlerinde vardır. Ayrıca kadınlar, erkeğin gücünden güç almayı severler. Bir erkeğin prestiji, zekâsı, laf yapan ağzı, gücü, cesareti kadını etkilemekle kalmaz; kadın ona sahip olduğunu düşünüp kendisini daha güçlü hisseder.
Bu sebeple suskun, pek konuşmayan, aşırı cana yakın ve de aldatmayacağından %100 emin olunan erkekler bir süre sonra sıkıcı gelirler. Çünkü orada kadının bir mücadelesi yoktur. Biz erkekler, nasıl ki dövüş sporlarıyla ilgilenip kaslandığımızda mutlu oluyorsak (avcı toplayıcı atalarımızdan tevarüs ettiğimiz genler sayesinde) kadınlar da aynı erkek üzerinde tahakküm kurma çabasıyla elde ettiği hazzı ve bağımlılığı günümüzde de yaşayabiliyor çünkü genlerinizde var.
Birçok sorunun cevabı evrimsel biyolojide ve insan biliminde saklıdır. Kısacası böyle. Pek kısa olmadı ama olsun :D
Bu bakış açısı evrimsel biyolojiye dayandırılıyor evet ama olayı bu kadar genlere bağlı açıklamak biraz fazla indirgemeci oluyor bence. Kadınlar sıkılıyor çünkü mücadele yok demek çok genel bir yargı. Bazı insanlar gerçekten heyecanı ve belirsizliği sever ama bazıları da huzuru, güveni ve sakinliği tercih eder. Bu sadece kadın erkek meselesi değil, karakter meselesi. Ayrıca tahakküm kurma hazzı gibi bir şey genlere yazılı kesin bir gerçekmiş gibi sunulamaz. İnsan davranışı kültür, travma, bağlanma stili, özgüven ve geçmiş ilişkiler gibi birçok faktörle şekilleniyor. Kısacası evrimsel biyoloji bazı eğilimleri açıklayabilir ama tek başına kadınlar böyle erkeklerden sıkılır gibi net bir sonuç çıkarmaz. İnsan biraz daha karmaşık bir canlıdır 😅
Kadınlar neden zengin erkek ister? Sınırsız kredi kartı değil, çocuklarının daha iyi bir ortamda büyüyeceği için. Ancak kadın neden zengin erkeklerden etkilendiğinin cevabını net olarak bilemez. Erkek için geniş kalça doğurganlık, büyük meme daha iyi emzirme belirtisidr bu yüzden o kadınları daha çok arzular ancak neden onları daha çok arzuladığını bilemez. İçgüdüye sahiptir ancak nedeninden habersizdir.
Dediğin gibi kültür, gelenek ve en önemlisi mantık sayesinde insanlar genlerinde yüz binlerce yıl pişmiş birtakım davranışları ve eğilimleri yapmıyor olabilir ama bu onları çekici bulduğu gerçeğini değiştirmez. :)
Evrimsel açıklamalar bazı eğilimleri anlatabilir ama her şeyi genlere bağlamak fazla basitleştirme olur. Güvenlik ve statü hem kadın hem erkek için tarih boyunca önemliydi evet ama bugün çekim sadece para ya da fiziksel özellikten ibaret değil. İnsan neyi neden çekici bulduğunu her zaman bilinçli analiz etmez ama kültür, kişilik, değerler ve deneyimler de en az biyoloji kadar etkili. Yani genler zemin hazırlar ama son kararı tek başına onlar vermez 🙂
Her şeyi, istisnasız HER ŞEYİ senin genlerin belirler. Hatta kültürler bile bu genlere göre şekillenmiştir. Örnek verelim: Üremek ve nesli devam ettirmek çok önemli olduğundan bu güçle bağdaştırılmıştır. Hatta diğer memeli canlılarda bile kavgayı kazanan erkek dişiyi döller. Antik dönem insanlarının mitlerine bak. Zeus'a, Poseidon... Hepsinin cinsel gücü hat safhada. Uranüs'ün penisi kesiliyor ve köpüklü suya düşüyor ve aşk tanrıçası Venüs doğuyor. Sadece kesilen penis bir tanrıça doğurabiliyor. Sadece bacağına boşalıp hamile bırakan tanrı bile var. Hepsinin cinsel gücü yüksek ve uzuvlar kocaman. Günümüzde? Hâlâ güçle bağdaştırılıyor hatta sönük olanlara ''İKTİDARSIZ'' deniyor. Çünkü o bakış açısı değişmedi. Ataerkillik bile kültürle değil, genlerden doğdu. Kadın, erkeğe kıyasla daha sadıktır. Erkek, cinsellik sonrası kadın kadar bağlanmaz. Schopenhauer '''aşkın metafiziği'' kitabında bahseder. Buna rağmen kadınların farklı kişilerle cinsellik yaşamaları her zaman erkeklere göre daha ayıp karşılanmıştır. Tüm toplumlarda. Bu yüzden erkekler bu konuda biraz daha rahat. Yine genlerden kaynaklı. Verilecek yüz binlerce örnek var. İnsan, hiçbir zaman değişmedi, sadece çağa uygun yeni davranışlar geliştirdi ancak temelde aynı özellikler barınmaya devam etti. Bazıları genlerine aykırı (bazıları doğuştan kusurlu) olarak daha mantık çerçevesinde ve kültürlere, dinlere bağlı yaşamaya çabaladı. Ama o kültür ve dinlerde de insanın doğallığını görebilirsin. :)
Genlerin etkisini küçümsemek doğru olmaz ama her şeyi istisnasız genler belirler demek bilimsel olarak savunulabilir bir iddia değildir. Evet, üreme ve güç temaları hem hayvanlarda hem mitolojide sık görülür. Zeus ya da Poseidon gibi figürlerin aşırı cinsel güçle tasvir edilmesi de o dönemin güç anlayışını yansıtır. Ancak mitler biyolojinin kanıtı değil, toplumun hayal gücü ve değer dünyasının ürünüdür. Ataerkillik genlerden doğdu iddiası da tartışmalıdır. Tarihte daha eşitlikçi ya da ana soylu toplumlar da vardı. Yani tüm kültürler tek bir biyolojik kalıbın zorunlu sonucu değildir. Ekonomi, savaş, mülkiyet yapısı, din ve coğrafya gibi faktörler de önemli rol oynar. Kadınların daha sadık, erkeklerin daha az bağlanan olduğu genellemesi de mutlak değildir. Bağlanma biçimleri hormonlar, sosyal öğrenme ve kişilikle şekillenir. Schopenhauer aşkı türün devamı üzerinden açıklamıştır ama bu felsefi bir yorumdur, biyolojik yasa değildir. İnsan değişmedi demek kısmen doğru olsa da davranış kalıpları zamanla dönüşebilir. Genler potansiyel sunar, kültür ve bilinç ise bunun nasıl yaşanacağını belirler diye düşünmekteyim ben 🙂
Aşk, zaten türün devamı için evrimin bize attığı kazıklardan biridir. :D Genler kültür ve bilinç üstünde doğrudan etkili benim düşüncem bu yöndedir geriye gittiğimizde adım adım binlerce örneğini görebiliyorum ama sen öyle yorumluyorsan bir şey diyemem her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. :D
Evet hemde nasıl birde onu bana sor 32 yaşına geldim elime kız eli bile değmedi namusumda işimde gücümde efendi temiz bir insanım çevreme vs sorduğunuzda böyle tanımlarlar ama gel görki aşk işlerinde asla bu yaşıma kadar yüzüm gülmedi hayatıma giren ya da tanışan bir kadın daha ilk günde kanka abi arkadaş dost gözüyle bakıyor
ilişki düşünmeyen ya da arkadaşlık istemeyen ise yüzüme asla bakmıyor sohbetimi sıkıcı buluyor elektrik alamıyor boyu kısa vucudu yok saçı seyrek tipsiz maddiyatı yok vs vs kendine yakıştırmıyor sorabilirsin çok mu seçicisin diye inan ki güzel bir kızla sohbet etmişliğim yok çünkü onların hiç bakmayacağını bildiğim için yanlarından bile geçemiyorum
Sorduğun zaman hepsi güvenilir erkek yok erkolar kapatılsın dünyaca küfür edip isyan ediyorlar hakaret ediyorlar ama gözü önünde ki insana bir şans dahi vermiyorlar
Üniversite yıllarında tek taraflı birini çok sevmiştim eşek değildi sevdiğimi de biliyordu ama ders notları ve çıkarları için yanımda durdu her defasında kanka dostum diyordu bazen ümit veriyordu sen çok iyi bir insansın evleneceğim karaktere sahipsin diye sonra cesaret bulup gidip konuştum bana dedi senden hiç beklemezdim seni dost kanka arkadaş bildim yılan beslemişim ben yem attım sana zihniyetin belli oldu hepiniz aynısınız dedi benim içim rahattı hiçbir şey yapmadım küfür etmedim saygısızlığım olmadı bel altı düşünmedim teklif dahi etmedim
Ama onlara zarar veren kullanıp atan birininde peşinde ölüp bitiyorlar onların yaptıkları masum oluyor bizim yaptığımız gözlerinde ayıp oluyor
Beni bir kız beğensin sevsin diye karakterimi giyimi mi kuşamımı Allah yolundan gidişimi değiştirecek bir insan değilim
Türk kızlarına iyi olmak gelmiyor beğenmiyorlar yüzlerine dahi bakmıyorlar kısa lafın özeti bu
İyi olmakla vanilya/sıkıcı olmayı birbiriyle karıştırıyorlar çünkü. Birisi iyi ve heyecan verici olabilir ama bu pek yaygın olmadığından sayıca fazla olan anskiyete yaratığı için heyecan verici sanılan kötü/bad boy kişilere yöneliyor birçok kadın. Aşkı dizilerden öğrenmeleri, kendilerini iyi yönde geliştirmemeleri, toksikliği normal sanmaları da büyük bir sebep. Ben de bu yollardan geçtim. Aydınlığa davet ediyorum herkesi. Bad boy/bad girl arayışını bırakın, bu tiplerin onları ehlileştirmenize ihtiyaçları yok hanımlar beyler. Daha faydalı uğraşlar bulun.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
Klasik türk kızı ne istediğini ne dediğini bilir ne demediğini bilir akıllısı da bize denk gelmez komple sorunlular bence böyle söyleyince linçliyorlar sanki yalan söylüyoruz kızlar babasının anasının kıçının kenarında otururken elin 14 15 yaşında çocuğu çalışıyordu kimse boş yapmasın para topluyorlardı memur çoğunluk erkek işletmeciler yatırımcılar erkek lüks evi arabası olanlar erkek zenginler komple erkeklerden çıkıyor ama ne hikmetse kızlar saçma sapan kriterlerde bulunup saçma hal ve hareketlerde bulanan kişileri kendilerini çekiyor burada baya bir İQ olarak sorun olduğu belli
Ben onca ülke gördüm farklı kültürlerden de sevgilim oldu. Türk erkeği kadar sorunlu, yobaz, zekasız erkek türü daha görmedim. Komple arızalı ve sorunli bir tür türk erkeği. Bir de kendine bir kere özeleştiri yapmadan millete sallayacak kadar da düşük zekalı. Öncelikle anne babasının kıçında oturanlar hep erkekler oldu bu ülkede. Kız çocukları sabah akşam evde eşek gibi çalıştırılırken, erkekler her zamanki gibi yan gelip yatıyordu.15-16 yaşında 3-5 erkek çalışmış diye bunu genelleyip saçma çıkarımlar yapmak da ayrı bir kafa😂O tiplerin de çoğu adam olmayacağı belli olduğu için ailesi tarafından sanayiye gönderilip belki bir baltaya sap olması ümid edilen tipler. Sosyolojik analiz yapamayıp "ağğ bunların hespi de hep erkeklerden çıkıyor "demen iq olarak baya sorunlu olduğunu kanıtlıyor zaten
Ben bilemem kızlar aşk falan diyor da aşk diye bir şey de yok ortada aşk dediğimiz göreceli kavram senin çok önem verdiğin şeye ben hiç önem vermeyebilirim mesela erkekler yan gelip yatıyordu ne alaka siz daha kaç yıl oldu emek piyasasına gireli kaç yıl önce koca parası yiyordunuz o olmasa siz bir hiçsiniz ne boş yapıyorsun türkiye zaten komple sorunlu devlet ona lafım yok ben kendi cinsiyetimi de savunmuyorum zaten soruyu yanıtladım ha buradan caddeye çıkınca kaç tane kızın bmv audi mercedes benz ferrari mclaren porchesi falan var anlat da dinleyeyim sorunlu olan bu türkiye de herkes kızlar nasıl erkek istediğini bilmiyor soru baya açık hala bunu savunuyorum
Kadınlar emek piyasasına neden geç girdiler acaba? 100 yıl bundan önceye kadar kadınlara okuma hakkı bile verilmediğinden olmasın o? Kadınlar baskılandığı, hakları elinden alındığı için olmasın? Feminist haraketler sonuçu zamanla kadınlar haklarını elde etmeye başladı. Kadını baskılayıp, okuma, çalışma hakkını elinden alıp kadın niye çalışmıyordu demek de ayrı kafa. Ayrıca kadın koca parası yiyipde evde oturmuyordu evin tüm yükü, çamaşır, bulaşık, yemek, ütü, çocuk bakımı vs her şeyi de kadın hallediyordu. şu an türk erkeklerinin %80 ni asgari ücrete çalışıyor. Kocanın parası mı varda kadın da onu yiyecek😂😂
Kadınlar iyi adamları bence sıkıcı bulmuyor; heyecanla huzuru karıştırmanın bazen böyle bir algı oluşturduğunu düşünüyorum. Yani asıl mesele iyi olmak değil; öz güvenli, sınırları olan hayatı olan biri olmak.
Fazla uyum sağlamak ve kendini geri plana atmak, onay bekleyen bir karakter çekiciliği azaltıyor diyebilirim; çünkü bilinçaltının da etkisiyle güçlü ve dengeli birine çekildiğinizi düşünüyorum, yanlış mı?
Doğru olabilir. Sürekli uyum sağlayan ve onay bekleyen biri çekiciliğini azaltabiliyor. İnsanlar genelde sınırları olan, dengeli ve kendinden emin kişilere daha çok çekiliyor.
Bence de ya, asıl mesele uyum sağlamak değil; kendini kaybetmeden uyum sağlayabilmek bence 👍
Sürekli onay beklemek insanı silikleştirir; net sınırlarla, saygılı bir duruşla hareket eden biri hem daha güven verir hem de daha çekici olur bana göre.
Öz güven ve dengenin en güçlü imza olduğunu düşünüyorum.. Pasifliği iyilik olarak görmemek de sorunun şifresi sanki @ChocoOrb
Pasiflik iyilik değil zaten, iyilik dediğin şey güçlü olup yine de saygılı kalabilmek. Öz güvenle denge gerçekten en sağlam imza bence de 💫 Teşekkürler cevap için 💖
"Kadınlar serseri erkek sever, efendi erkeklerden pek hoşnut olmazlar" tezini düşünen kim varsa, bu pasifliği üzerinde taşıyan ve öz güvensiz kişiler oluyor.
Güçlü ve saygılı bir erkeği her kadın çekici bulur, onay bekleyen ve efendiliği sessizlik sanan düşünceler "efendi" değil; siliktir, silik insanı da hiçbir insan sevmez. Anca maşa olarak kullanır ve ötekileştirirler.
Soruna imzamı atmak için geç kaldım, böyle paylaşımlar çok güzel. Rica ederim ❤️
Hayatım iyiyse cami yaptırsın iyi olmak başlı başına yeterli bir şey değil ki?
Evet en başta iyi olması lazım ama sadece iyiyse hayat görüşlerimiz uymuyorsa beklentilerimizi karşılayamıyorsak iyi olmanın ne anlamı kaldı? İyi biriyim evet öyle olduğunu düşünüyorum ama bunun yanında kendime kattığım çok şey var. Çünkü temel başka üstüne atılanlar başka :D
@Elifay999 Birbirini tanımadan sadece dış görünüş ve maddiyat için evlenen hüsrana uğruyor. Herkesin hassasiyeti inancı değerleri var. Bunlara bakılmıyor. Aynı evin içinde sağ sol çatışması dini çatışmalar örf adet çatışmaları başladı mı o iş biter. Para da kurtarmaz.
İyiyse cami yaptırsın mı? Madem iyiyim diyorsun sen cami yaptır gerçi bunu diyen birinin ne camiyle ne de iyi biri olmakla uzaktan yakından alakası yoktur
İyi olmak tek başına yetmiyor çünkü sadece iyi olmak bir karakter özelliği, çekim ise başka bir şey. Nazik, sadık, düzgün olmak çok kıymetli ama yanında özgüven, duruş ve biraz gizem de olmayınca ilişki heyecan vermeyebiliyor. Umursamaz görünen bazen daha özgüvenli durduğu için çekici geliyor. Friendzone meselesi çoğu zaman kötü olmakla değil, enerjinin romantik tarafa geçmemesiyle ilgili. Kimse kötü erkek istemez aslında, sadece hem iyi hem de güçlü duran biri daha etkileyici oluyor.
İyi bir adam neden eğlenceli olmasın ki? bir insanin eğlenceli olması ve iyi olmasida mümkün.. lakin kadınlarında sadece iyi ya da eğlenceli diye bakmadığı bir gerçek herkesin çok şey hakkında çok beklentisi var.. zengin olsun yakışıklı olsun.. birde kadinlarin iyiyi hazır almak yerine ben bunu düzeltirim ya da degistiririm zamanla tavrı var.. o tavırda. Hatalı seçimler yaptiiryor :))
İyi adam olmak ömür boyu sadece nankörlük getirdi. Şöyle iyisin böyle karakterlisin deyip deyip sonra yalan söylediler, arkadaş iş çevirmeye kalktılar hep. Temiz kalpliyiz diye her şeyi yapabileceklerini sanıyolar. Sonra ayrılıncada affet bidaha yapmıcam diyolar ama yemiyoruz o numaraları
Her dişi canlı iç güdüsel olarak güçlü lider bir erkeğin eşi olmak ister ve olur. Duygusal yönden değil mantıksal yönden bakılır. Eskiden daha çoktu bu durumlar ama artık iyi olup eğlenmesini bilen erkeklerde var. İyilik sadece sessiz olup evinde oturmak değildir. Düşünmek ve hareket etmekle başlar
Kadınlar iyi adamları çekici bulmuyor. İyi adamların hiçbir tehlikeli özelliği yok. Yok edici ya da yaratıcı vasıflardan uzaktır iyi adamlar.
Peki iyi adam gerçekte nedir? ya da gerçek iyilik nedir?
Günümüz dünyasında iyi adam olarak kabul gören kimlik şudur; kimseye zararı olmayan, tehlikeli olmayan, kendi halinde, sessiz, sakin adam.
Aslında bu da büyük bir saçmalıktan ibarettir. Neden mi? Çünkü; tehlikesiz olmak iyilik değil, zayıflıktır.
İlk gençlik yıllarımda bunun üzerine çok düşündüm ve pratikte yapmam gerekenin tehlike arz eden bir potansiyel yaratmak ( dövüşmeyi bilmek, silah kullanabilmek, network inşa edebilmek vb) ama tüm bu etki ve yıkım gücüne sahipken de zarar vermemeyi tercih etmek iyiliktir.
Kendinden bir canavar yaratmadan ve o canavara hükmedip, gücünü iyi şeylere kullanmayı başarmadan kimse iyilikten söz edemez.
Birazdan vereceğim örnekte her şey anlatılmıştır bir kadın dondurmayica gider ve istediği dondurmayı söylemeye başlar dondurmacı eline külah alır kadın saymaya başlar sade kakaolu bademli vişneli limonlu kavunlu Antep fıstıklı çilekli ahududulu damla çikolatalı karamelli portakalli mandalinalı elmalı kurabiyeli lokumlu ve Pastırmalı içinde bunlar olmasın der dondurmacı rafa bakar elindeki külaha bakar sonra üzerine çikolatali sos istermisiniz diye sorar kadın evet der konu kapanmıştır 😂😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
Bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Çünkü bu konuya kibar erkekleri de dahil ederek getireyim:
Ezik kibarlık şöyledir:
”Ya lütfen, özür dilerim, afedersin, teşekkür ederim” gibi cümleleri ve kelimleri sürekli kullanır.
Örnek:
Karşısındaki insan: X şeyi alır mısınız?
Ezik kibar: Özür dilerim ama istemiyorum, lütfen kırılmayın, sadece istemiyorum.
Seçici kibarlık ise şöyle olur:
Karşısındaki insan: X şeyi alır mısınız?
Seçici kibar: Hayır, teşekkür ederim.
Görüldüğü üzere bu insana kimse saygısızlık yapmaz fakat diğerine saygısızlık ayrı dursun, ciddiye bile alınmaz.
Ezik kibar diye nitelendirdiğin insanlar oldukça takıntılı ve rahatsız edici insanlar oluyor ama bunlar dışında seçici kibarlığa sahip insanlar da ezik olarak nitelendiriliyor
İyi adamlar kadınları üzmemek için kendileri üzülüyor kadınlarda bu surumu erkeğin korkak olduğunu sanıyor bu yüzdenladınlar soytarı erkek seviyor. Ha birde kendini acındıran erkeklerin samimi olduğunu düşünen bir tür kadınlarda var
Çok fazla ilgi isteyen erkekler sıkıcıdır, mütevazı erkekler iyidir, ama gerçek erkekler sadece kendileridir, hiçbir yapmacıklığa veya sahtekarlığa ihtiyaç duymazlar. Varoluşlarıyla oradadırlar ve kişiliğiniz veya varoluş biçiminiz ne olursa olsun sizi kusursuz bir şekilde anlarlar. Kendileri olmayı ve güven uyandırmayı bilirler. Her şey sorunsuz aktığında, her şey saat gibi işler. 💫
Bu klasik türk erkeğinin manipülatif davranışlarından bir tanesi. Ben hayatımda daha iyi kadının değerini bilen bir erkek görmedim. Ona değer veren, onu seven, onun için fedakarlık yapan kadına hiçbir zaman değer vermeyip hep çepte gördüler. Etrafına bakarsan hele ki X kuşağına buna binlerce örneği zaten göre bilirsin. Nerde kendilerini umursamayan, değer vermeyen, bencil, kendilerini kullanıp sonra da tekmeyi basan, nitekim ağızlarına yapan kadın varsa deli divane olurlar onun için. Yani iyinin değerini bilmeme durumu en çok erkeklerde yaşanıyor. Ama türk erkeklerinin azıcık zeka, azıcık empati yeteneği olmadığı için her türlü sadece kadını suçlarlar.
En basitinden bunlar evliyken bile yemedikleri halt kalmayan, bir de bununla gurur duyarken, kadın yapınca kadınlar kötü, tüm kadınlar şöyle-böyle diyen ikiyüzlü, zavallı canlılar değil mi kardeşim? Daha fazla bir şey konuşmaya gerek yok bence)
Kadınlar iyi adamları sıkıcı bulmuyor, iyi adamlar zaten sıkıcı, erkek ortamlarında bile istenmiyor iyi adamlar. Biraz deli dolu olacak, nerede nasıl davranacağını bilecek, bazı ortamlarda aşırı samimi bazılarında ise aşırı resmi olabilecek. her yerde de iyi adam olunmaz..
Kadına iyi davranırsanız neden bu kadar iyi der. Biz ne yaptık da beni seviyor bana aşık der. Kadına aşık gibi davranmayın herzaman terk edebilme potansiyelinizin olduğunu görmeli bilmeli
İyilik bir standart olmalı zaten, kişilik özelliği değil ki bu övüp duruyorlar. Sıkılıyorsam adamın karakteri eksiktir, melek olmasıyla ilgilenmiyorum ben.
Her insan bir insana ilgi duymak için içten içe bir meydan okuma bekler ve eski usul sadık apaçık sevenler fazla bir meydan okuma tanımazlar ve kendilerini fazlasıyla açık ifade ettikleri için karşı tarafta merak uyandıracak bir şey bırakmazlar aslına baktığında iyi olmak hiçbir konuda tek başına yeterli değildir fakat önemlidir. Eğer bir insanı elde etmek isteniyorsa gereği yapılmalıdır, bundan kastım da saçma sapan taktikler değil; kendini fazla ifade etmemek hemen tanıtmaya çalışmamak vs. Bence dediklerim 2 cins için de geçerli.
Tam aksine keşke iyi olan beni bulsa. Gerçekten kaldıysa kalbi temiz merhametli hoşgörülü temiz ahlakli aklı fesatliga çalışmayan işi gücü yerinde, gözüyle bile harama bakmayan... Serseri ne iş yaptığı belli olmayan gecesi gündüzü karışmış , kız peşinde vs. Durumda olan beni hiç ilgilendirmiyor. İyi derken de saf pasif olmayacak, yani iki kelimeyi bir araya getiremeyen konuşmayı bilmeyende değil yani bu da olmaz.
İyi lafı adamlık, ahlak, eden temellerini oturtan için uygundur. Güç bedenen olabilir veya olmayabilir ama gücü somut şeylere bağlar isen gücün azaldığı yerde kadın iyi olmasına değil güç odaklı değerlere göre kendinde oranı zayıflatır, siliklestirir.
Yüksek ölçütler , iyi adamliğin tsnimlayici özelliği değildir
İyi erkeklerden kastınız genelde her konuda pasif takılan, sanki yaşlanmış gibi davranan, çok muhafazakar takılan tiplerse çoğu kadının hoşlanmaması normal. Ki düzgün erkek diye gösterilenler böyle oluyor zaten. Bir de kime kötü dediğinize bakmak lazım. Kimi kadınlar kendine bakan erkeklere, düzgün diksiyonu olanlara, spor yapanlara bile sallayıp duruyor. Sürekli bir önyargı içindeler.
Aynen öyle oluyor. Nerede deli, saçma sapan serseri var onların peşindeler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Kadınlar 30+ sonra beni çok üzdüler ben çok yoruldum diyerek artık pompalanıp atılmaktan makine yağ koyurmaya başladığında iyi adam peşine düşerler %50 bulur %50 si 45 gelir kedi bakar... 30 sonra erkekler de zorlaşır. 20 lerde kadınlar zordur 30 larda erkekler... Bu yüzden 23-25 ler de bir çok insan evlenir ki orta yolu bulunsun.
Haha😂 valla o dediğin hep erkeklerde oluyor kadınlar sağıp, binip, kullanıp atıyorlar sonra da tüm kadınlar şöyle diye zırlayıp kadın düşmanına çevrilip kedicikleriyle depresif şekilde yaşıyor erkekler.
O yüzden mi erkeklerin intihar oranı daha fazla:) Erkek psikolojik olarak kadından daha zayıf canlı. Depresyona giren erkekler bir hayli fazla, ayrıca depresyon öyle eve kendini kapatıp, yorgan döşek yatmakla da olmuyor sadece.
İyi adamın sınırı yoktur. Genelde kadına müsaittir. Her insanın egosu belli oranda iyilik görmeyi seviyor ama karşındaki insan aşırı iyilik yaptığında mutlaka altında bir pazarlık oluyor.
İyilik bir enerjidir. Kime iyilik yaptığın da önemli. Keko, eli silahli adamı seven kadın da kadının canısı, odundur.
Sen kendinden verdikçe karşı taraftan beklentiye giriyorsun "beni sev" diyorsun içten içe. Karşıdaki insan da bu muhtacliktan hoşlanmıyor.
Kadınlar değiştireceğiz diye nerde boş beleş biri varsa özellikle bulup annelik yapıyor ama defalarca yaşandı gerçeği kabul ettiklerinde bu defa iyi erkek kalmadı diyor bu arada yaş 30'u geçmiş oluyor.
Maalesef öyle. Çoğu kadın efendi, işinde gücünde adam ister ama günün sonunda 50 farklı kızla aynı anda konuşan, geleceği belirsiz bir baltaya sap olamamış dövmeli parlakların peşinde koşturuyor, yazık gerçekten.
Bu sorunun cevabı hem evet hem hayır. Kız eğlenmeyi seven, hippi tarzlı birisi ise efendi erkeği ne yapsın. Keza kız efendi ev kızıysa da eğlenmeyi seven ortam adamıyla ne yapsın öyle değil mi? Herkes kendine denk birini arıyor günün sonunda.
Çünkü heyecan arıyor bir çok kız. Aklı başında düzgün kızlar o iyi erkeklerle evleniyorlar. Ama heyecan arayan değişik tiplerle takılan kızlar ya o adamla evlenip mutsuz oluyor ya da belli bir yaşa gelip düzgün erkek yok diye ağlıyorlar.
Açık konuşmam gerekirse bu devirde sadık ve ilgi veren olursan sıkıcı bulunuyorsun. Aşka küsme nedenimde bu zaten. Emek verip ilgi verip eski benliğimi bıraktım. Ben eskiden çapkındım ama onu tanıyınca herşeyi bıraktım ama sonucunda ihanete uğradım.
Şöyleki... kendine ait bir düşüncesi olmayan sadece birilerini memnun etmek için yaşayan ve sessiz olursa seçileceğimi düşünen birisinin iyi olduğunu söyleyemeyiz...
Doğru iyi adamlar bir tık sıkıcı olur ama güvenilir olur uzun ömürlü olur. Eğlenceyi her zaman karşındakinde aramamak lazım kendin de bunu sağlayabilirsin
Bence bu zaman, sosyal medya, beyne kodlananlar kadınları etkiliyor. Sonra bu gerçekmiş gibi algılanıyor. Açıkçası çoğumuzun bir beklentisi kalmadı. Doğru düzgün yaşayıp yalnızlık olsa bile hayatı tamamlamak lazım. Her şeyi tatmaya gerek yok :)
Valla kendilerine sormak lazım ama genel kanı o yönde galiba ama badboy dedikleri tiplerden acı tecrübeler edinmiş olanlarin genel tercihi oluyorlar genelde
Melek gibidir, çok kırılgandır başka bir tarifi yok bunun. Kendine uymaz. Bence bu tarz durumların çoğu kadının tipi olmadığı için oluyor. Birde gerçekten uyum yok aralarında.
Oturaklı insana genelde sıkıcı gözüyle bakılıyor efendi dürüst iyi olunca değerin pek bilinmiyor o yüzden it kopuk serseriler ve yüz vermeyenler hep gözde olur
Ben mesela kendimi iyi görmem. İyi şeyler yaparım ama yaptığım iyi şeylerde bile üstüme almam kendimi geri çekerim, bilirim ki övgü beklemek iyi bir şey değil. İyilik dedigim şeyler de yine yaradanın verdiği iledir yoksa benden çıkan iyi şey benim kendimden değildir. Varsın herkes kötü bilsin, pasif desin, yok saysın. Zerre umrumda da değil. Allah insanlara kulluk ettirmesin, elden ayaktan düşürmesin, kimseye muhtac etmesin. Varken şükür yokken sabır, elbet biter bu hapis hayatı da.
Heyecan arıyorlar. Sonra 30 yaşına gelince de erkeklerin hepsi aldatır, sadık erkek yok ki evlenelim falan derler. Ama sadık erkeklerin hepsini iyi kızlar 20-25 yaşında kapmış oluyorlar bile.
Elbette iyi adamlar kaybetmeye mahkumdur maalesef bende cok oldu kaybettim iyi olunca sanardımki daha cok değer verecek aksine uzaklaşıyormuş kötüler değer goruyor
İyi erkek mi... en iyisi bile neyse... iyilikle genişlipi karıştırmamak lazım ben iyi ama sahip çıkan söz hakkı olsn adam severim.. iyi olup koruyamadıktan sonra pasif olduktan sonra ne uapayım öyle erkeği ben... o zaman ona gerek yok zaten ben ondan erkek olmuş oluyorum.. kısacası böyle bir erkek olmadığına göre hepsi ölebilir