Geceye şöyle bir soru bırakayım… Bazıları gitmenin cesaret olduğunu söyler, bazıları ise kalmanın. Seven insan gerçekten vazgeçer mi, yoksa gitmek bazen daha az acıtmak için seçilen bir yol mudur? Kalanlar mı daha çok sever, yoksa gidenler mi sevdiklerini kalbinde taşıyıp gider?
Giden sevseydi gitmezdi denmez belki çok istisna var ama kalan her zaman beklemediği anda yarım kalmanın acısını içinde taşır. Giden zaten kendini hazırlamıştır çoktan
Gidenin aşkı bitmemiş olsa gitmezdi, kalanın aşkı bitmiş olsa terk edilmezdi. Denklem bu kadar basit aslında.. Bunun üzerine uzun uzadıya düşünmenin bir manası yok. En temizi ilişki bir şekilde bittikten sonra müflis tüccarlar gibi eski defterleri karıştırmamak..
Lan bende buna tutuluyorum giden neye gidiyor kalan neye kalıyor çok saçma seviyorum gidiyorum seviyorsan otur oturduğun yere ula kalanda ne seveceksin gidiyorsa sttirsin gitsin da
Bence gidende, kalanda çok sevmiştir. Ama giden sevgisinin daha büyük bir nimet olduğunu ve daha iyileri bunu hak ediyor, bu yaramaz diyerek gitmiş olabilaceği kesin.
Bu soruyu kalbi dolu dolu biri sormuş, çok belli… 💔✨ Bence “kim daha çok sevdi”yi giden-kalan belirlemiyor, sebep belirliyor. Bazısı kalacak gücü olmadığı için gidiyor, bazısı gitmeye hakkı olduğu halde kalmayı seçiyor. Gitmek bazen bencillik, bazen de “daha fazla acıtmayayım” diye yapılan bir fedakârlık. Sen sence kendi hikayende hangi taraf olurdun, gitmeyi mi seçerdin kalmayı mı? 🥺💕
İkisi de bir zamanlar sevmiş. biri gitmiş öteki dur dememiş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
5 ay
Geçmiş deneyimlerimden yola çıkarak bu sefer gitmeyi tercih ettim, ne kendime olan saygımı kaybetmemek için ne de ona zarar vermemek için. Kalmakta ısrar etseydim bu her ikisi de mümkün olmayacaktı. Bana kocaman bir yük oldu. Belki beni anlamamıştır, hiçbir zaman da anlamayacaktır. Ancak bu şekilde olmasının tek sağlıklı yol olduğunu biliyorum.
Sanki hiç geçmeyecek bir yük gibi sırtımda taşıyorum.