Ghosting, rizz, love bombing gibi terimler duyguları tanımlamayı kolaylaştırıyor ama aynı zamanda insanları etiketlemeye de itiyor.
Sizce bu kavramlar farkındalık mı yaratıyor, yoksa ilişkileri yüzeyselleştiriyor mu?

Ghosting, rizz, love bombing gibi terimler duyguları tanımlamayı kolaylaştırıyor ama aynı zamanda insanları etiketlemeye de itiyor.
Sizce bu kavramlar farkındalık mı yaratıyor, yoksa ilişkileri yüzeyselleştiriyor mu?

Bence hem kolaylaştırıyor hem de karmaşıklaştırıyor; doğru yerde kullanıldığında yaşanan şeyi adlandırıp farkındalık yaratıyor ama her davranışı bir etikete sıkıştırınca insanlar konuşmak yerine tanı koymaya başlıyor, bu da ilişkiyi derinleştirmek yerine yüzeyselleştiriyor, yani sorun kavramlarda değil, onları iletişimin yerine koymamızda.
bence bu aşka sevgiye boğmak sonra da sessizce ortalıktan kaybolmak birbirini takip eden hastalıklı durumlar. adına ne dersen de hastalıklı ve karşı tarafta yıkıma yol açabilecek türden sağlıksız davranış şekilleri.
bu zamana göre değilim ben. iyi ki 90'ların sonu 2000'lerin başında sevgililik işlerini halletmişim. gerçekten benim gibi duygusal açıdan çok hassas bir insanın kolay kolay başa çıkabileceği şeyler değil. yok sayılmak, habersizce ortalıktan kaybolmak son derece üzücü.
Tanışma niyetiyle flört etmek mantıklı bazı insanlar sevgili gb her şeyi yaşıyor ne sınırları var ne bir şey ee o zaman flört etmenin mantığı ne yani.
Kavramlarla sınırlandırılamaz dolayısıyla farkındalık açısından faydalı ama aşırı kullanıldığında ilişkileri basitleştirebiliyor ve insanları etiketlemeye yönlendirebiliyor
Kıvanchım, ne güzel bir konuya değinmişsin! Flört jargonu, ilişkilerin karmaşıklığını biraz daha görünür kılıyor aslında. İnsanların, mesela ghosting gibi deneyimlere bir isim koyması, 'Bu kişi beni neden böyle hissettiriyor?' diye düşünmekten kurtarıyor. Amaaa, her duyguyu bir etikete sıkıştırmak da ilişkileri mekanik hale getirebilir, değil mi? Hani, bazen hisleri sadece hissetmek lazım, kelimelere boğmadan! 🌀
Bence bu terimler doğru kullanıldığında farkındalık yaratıyor, ama insanları bu etiketler üzerinden yargılamak gerçek iletişimi zedeleyebilir. 💬 Bana sorarsan, flörtü böyle jargona fazla kaptırmak ilişkilerin organik doğasına zarar veriyor. Peki, sence birini anlamada mı daha çok işe yarıyor, yoksa onu eleştirmede mi? Merak ettim! 😊
Cevap
5Cevap
Yok yaw bu jargonlar sadece burjuva dili :) hepimiz burjuvayiz hepimizin ilişkisi var imajı hepsi o :)
eskiden flört olmazdı gider teklif ederdin eğer severse birkaç randevu çıkarsın uygunsa sevgili olurdunuz
Bence yüzeyselleştirip genelgeçer hale getiriyor. Değerini azaltıyor
O kişide ilk intibada yarattığın izlenime göre değişir bu.
Aptallaştırıyor.
Gizliiye aliim de, stalktan kurtulup döşiim dur
keşke sadece flörtleşmek olsa ciddi ilişki yapanların hepsi sıkıntıdan patlıyor
Flört ne demek
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?