Basittir onu insanlar kendileri yapyıro ne istediğini ne yapamsını gerektiğini bilmiyor bir çikolata istiyor yanına da şeker istiyor öyle olunca da oömuyor ne istiyorsan net olacaksın yanarlı dönerli olmayacaksın
Değil bence ama birazda rahat olunmalı Mesela ben beklenti falan içine girilmesini istemem ya da benden bir beklentisi olsun istemem özgür bıraksın ben ona ilgi göstereyim o da aynı şwkilde İçinden nasıl geliyorsa yani
Eh yani biraz biliyorum burçlarla değilde aynı burçtan olan insanlar genelde ortak özellikleri oluyor o kadar yani fazla ilgili değilim manyak gibi öyle hahahha
Özellikle matematik kısmı ağırdır, bilirim. Bizim bölümdeki matematik derslerinden birisini bilgisayar mühendisliği bölümündeki bir profesörden almıştım. Geçmiştim, ama sırtımdaki okları hissedebiliyordum. 😂
Hangi dilleri öğrettiler şu ana kadar? C+ kesin vardır, Fortran da öğretiyorlarmış diye duydum, ama halihazırda çok da kullanımı olmayan eski bir dilmiş.
Sana bir şey diyeyim mi, bu konuda kendimi gördüm diyebilirim sende. Eskiden beri tanıdığım birkaç arkadaşım dışında diğerleriyle sadece belirli bir amaç doğrultusunda bir araya gelmek için daha uzun ilişki kurabiliyorum. Diğerleriyle direk merhaba-merhaba desem yeridir 😂
Ama bu güzel bir şey bana kalırsa, empati ve duyarlılığının yüksek olduğunu gösterir. Heyecanını dengelemek içinse tek ihtiyacın, bu durumunu anlayışla karşılayabilecek birisini bulman. O zaman hiçbir sıkıntı kalmaz 😅
Böyle düşünme bence. Herkesin kendine göre bir sosyalleşme tarzı var sonuçta. Bazısı sırf geyik yapmak için önüne gelenle muhabbet açıyor, bazısı ise uygun insanlarla herhangi uygun bir koşul vesilesiyle denk gelmeyi bekliyor. İyi tarafından bak, gereksiz insanlardan kurtarmış oluyorsun kendini.
Bu arada, başkalarıyla iyi vakit geçirebilmek için (bilmiyorum, bu herkes için uygulanabilir mi ama) önce kendinle iyi vakit geçirebilmen lazım bence. Bunu başarıyorsan gerisini zaten uygun koşul ve zamanda doğal bir şekilde halledersin.
Bu arada, bana kalırsa, arkadaş ihtiyaçlar dahilinde edinilmesi gereken bir şey olmamalı, tam tersine, istemsiz bir şekilde senin yaşam kaliteni pekiştirebileceğini düşündüğün kişileri bulmalısın.
Hep kabulleniyorum bunu zaten herkes değmiyor o gösterdiğim çabaya Uğraşmam bile yazık yani Öylesine konuşmak sıkılmamak ve tecrübe kazanmak istiyorum o kadar
Yalnız şöyle bir şey var, herkesin gösterdiğin çabaya değmemesi egoizmin bir bahanesi olamaz. Zaten çaba göstereceğin kişileri doğru seçemiyorsan, ya da gösterip de verimli bir şekilde geri dönüş aldığın insanlardan da sıkılıyorsan, yalnızlığından da yakınmamalısın. Aslında sen farkında olmadan etrafındaki insanlar, seni yalnız bırakarak senin rahatın için en iyisini yapıyorlar.
Zorla sevdirmezsin demeyelim de, onlara az ya da çok, yüzeysel ya da derin bir şekilde olması farketmeksizin, uyum sağlayabilmek için kendini ayarlamaya zahmet etmezsin diyelim 😂
İnsanlarla anlaşma isteği duyuyorsan biraz esneklik kazanman lazım, öteki türlü başkaları senin sırf onlardan yararlanmak için birlikte olduğunu düşünür
Keşke daha önceden de duymuş olsaydın 😅. Sonuçta egoizm ve sosyalleşme ihtiyacını bir araya getirerek kurduğun ilişkiler, eninde sonunda insanlarda ne olduğu belirsiz bir duygu yaratacaktır, ama her ne olursa olsun, bu duygu insanları bir şekilde, çok incenden bir yerlerden rahatsız edecektir.
Yani sonuç olarak, senin ne yapıp ne edip, bahane bulmadan, kaderciliğe sığınmadan, kendinde zayıf bulduğun yönler üzerinde çalışmaya başlaman lazım. Zayıflık derken sadece anksiyeteni kastetmiyorum, ego da gizli bir zayıflıktır.
Bak, arkadaşların aslında farkında olmadan sana ayna görevi görüyorlarmış. Kimisi buna karma der mesela. Senin kendi içinde hissettiklerin ve insanlardan beklediklerin ile kurduğun ilişkiler, illa ki sana o hissettiklerin ve beklentilerinin sonucunu döndürür.
Evet haklısın o yüzden egoluyum demiştim bitek ben onları kullanayım istiyorum kimsenin duygularını da önemsemem aslında hatta duygularını anlamıyordum şimdi bitık iyi hiç değilse eskisine nazaran
Sen de bütün detayları ve hissettiklerinle anlatma olayları, üstünkörü anlat önce biraz ve karşındakinin tepkisini ölç. Ona göre detaylara yavaş yavaş gir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Basittir onu insanlar kendileri yapyıro ne istediğini ne yapamsını gerektiğini bilmiyor bir çikolata istiyor yanına da şeker istiyor öyle olunca da oömuyor ne istiyorsan net olacaksın yanarlı dönerli olmayacaksın
Çok doğru. İlgi manyağı mı ararsın, ego yarışı yapanına mı rastlarsın, hiçbiri ilişkiyi kolaylaştırmak istemiyor.
Hah işte ben de bunu diyorum bilmiyorlar bilmiyorlar kendini bilmeyenden ne kendine ne de karşındakine de yararı faydası olur
Karşındaki insanla alakalı bence kendine göre biri değilse felaket bişeydir
Doğru söylüyorsun, ama aslında soru tam olarak bununla alakalı değil. Yine de cevabın üzerinden gideyim. Kendine göre birisiyse basit midir?
Değil bence ama birazda rahat olunmalı
Mesela ben beklenti falan içine girilmesini istemem ya da benden bir beklentisi olsun istemem özgür bıraksın ben ona ilgi göstereyim o da aynı şwkilde
İçinden nasıl geliyorsa yani
Doğru biriyse rahattır değilse yani nebileyim bu dünyaya çile çekmeye gelmedik sonuçta 😅
Ben de aynı şekilde düşünüyorum bu arada, ne aşırı darlamaya gelirim, ne de darlanmaya. Saçma bir soru olabilir ama, burcun neydi senin?
İkizler
Sen?
Oğlak ben de, ama kova etkili versiyonu diyebilirim.
Bişey söyleyim mi oğlak olacağını biliyordum
Haydi ya, nasıl anladın onu? 😅
Bilmem öyle hissettim
Sezgilerin kuvvetli o zaman senin bayağı
Herhalde öyledir hahahha
Burçlarla da çok alakan olduğunu düşünmüyorum aslında ama, ya da öyle mi? 😂
Eh yani biraz biliyorum burçlarla değilde aynı burçtan olan insanlar genelde ortak özellikleri oluyor o kadar yani fazla ilgili değilim manyak gibi öyle hahahha
Evet, olması gereken de o zaten. Neyle uğraşıyordun bu arada?
Bişeyle uğraşmıyorum
Çalışıp okumuyorsun yani?
Öğrenciyim
Anladım, hangi bölüm?
Bilgisayar mühendisliği sende?
Deniz ulaştırma işletme mühendisliği, ama bilgisayar mühendisliği hayalimdi, hayalimi yaşıyorsun 😂
Hmm denizi severim
Bilgisayar zor ya off derslerden kalıyom hep
Özellikle matematik kısmı ağırdır, bilirim. Bizim bölümdeki matematik derslerinden birisini bilgisayar mühendisliği bölümündeki bir profesörden almıştım. Geçmiştim, ama sırtımdaki okları hissedebiliyordum. 😂
Programlama ve mat zor
Hangi dilleri öğrettiler şu ana kadar? C+ kesin vardır, Fortran da öğretiyorlarmış diye duydum, ama halihazırda çok da kullanımı olmayan eski bir dilmiş.
Evet eski bir dil
Java C, C++
Python da yok mu?
şu an yok 3. sınıfta olacak
Anladım, o zaman rahatlarsın bir nebze de olsa 3. sınıfta, kolay çünkü Python.
Python a şimdiden başlamak istiyorum yazın başlamıştım
Yine de zor hep derslerden kalıyom
Daha fazla çaba gösterirsen halledebileceğine inanıyor musun peki? 😅
Evet hahahhaha ama sıkıntım bu değil benim
Sosyalleşmekte sıkıntı yaşıyorum ben
Peki, sence bu sıkıntı bölümünden mi, yoksa senin kendi kişilik yapından mı?
Benle alakalı bide kaldığım yerle insanları soğuk beğenmiyorum
Benimle de alakalı çünkü sosyal anksiyetem var birazda hassas biriyim
Sana bir şey diyeyim mi, bu konuda kendimi gördüm diyebilirim sende. Eskiden beri tanıdığım birkaç arkadaşım dışında diğerleriyle sadece belirli bir amaç doğrultusunda bir araya gelmek için daha uzun ilişki kurabiliyorum. Diğerleriyle direk merhaba-merhaba desem yeridir 😂
Yok öylenişey değil bu heyecan yapıyorum
Anladım, bende de öyle oluyor aslında, biraz fazla dikkat ediyorum sanırım karşımdakinin bana karşı gösterebileceği tavırlara.
Aynen öyle bir şey
Ama bu güzel bir şey bana kalırsa, empati ve duyarlılığının yüksek olduğunu gösterir. Heyecanını dengelemek içinse tek ihtiyacın, bu durumunu anlayışla karşılayabilecek birisini bulman. O zaman hiçbir sıkıntı kalmaz 😅
üniversitede de arkadaş bulamamak insanlardan kaçmakta ne bileyim
Böyle düşünme bence. Herkesin kendine göre bir sosyalleşme tarzı var sonuçta. Bazısı sırf geyik yapmak için önüne gelenle muhabbet açıyor, bazısı ise uygun insanlarla herhangi uygun bir koşul vesilesiyle denk gelmeyi bekliyor. İyi tarafından bak, gereksiz insanlardan kurtarmış oluyorsun kendini.
Bu arada, başkalarıyla iyi vakit geçirebilmek için (bilmiyorum, bu herkes için uygulanabilir mi ama) önce kendinle iyi vakit geçirebilmen lazım bence. Bunu başarıyorsan gerisini zaten uygun koşul ve zamanda doğal bir şekilde halledersin.
Haklısın ben kendimi çözmek istiyorum zaten
Bide yalnız kalmamak sosyalleşmek sevgili falan
Güzel, bu konuda istekli olmana sevindim
Sormayı unuttum bu arada, ismin neydi?
İsme gerek yok :)
Tamam o zaman
Bu arada, bana kalırsa, arkadaş ihtiyaçlar dahilinde edinilmesi gereken bir şey olmamalı, tam tersine, istemsiz bir şekilde senin yaşam kaliteni pekiştirebileceğini düşündüğün kişileri bulmalısın.
O dost ama ben arkadaş diyorum
Ben de arkadaş için dedim zaten
Oğlaklar soğuk oluyorlar biliyorum
Etrafındakiler için mi diyorsun?
Hayır yani arkadaş gereği duymuyorsun
Gereği duymuyor değil de, muhtaç değilim diyelim. Denk gelirse ya da canım isterse tabii ki de konuşup sohbet ederim.
Ben konuşmak sosyalleşmek tecrübe kazanmak istiyorum o kadar aslında egolu biriyim kimseyi sevmem yani
Bunu kabullenmiş olmanı bir başarı olarak algılasam?
Hep kabulleniyorum bunu zaten herkes değmiyor o gösterdiğim çabaya
Uğraşmam bile yazık yani
Öylesine konuşmak sıkılmamak ve tecrübe kazanmak istiyorum o kadar
Yalnız şöyle bir şey var, herkesin gösterdiğin çabaya değmemesi egoizmin bir bahanesi olamaz. Zaten çaba göstereceğin kişileri doğru seçemiyorsan, ya da gösterip de verimli bir şekilde geri dönüş aldığın insanlardan da sıkılıyorsan, yalnızlığından da yakınmamalısın. Aslında sen farkında olmadan etrafındaki insanlar, seni yalnız bırakarak senin rahatın için en iyisini yapıyorlar.
Yoksa en soğuk olduğunu düşündüğün insan bile doğru bir yaklaşımla hiç beklemediğin kadar açılabilir.
Olabilir 🤷🏻♀️
Zorla sevdiremezsin zaten
Kimi?
Herhangi birini
Zorla sevdirmezsin demeyelim de, onlara az ya da çok, yüzeysel ya da derin bir şekilde olması farketmeksizin, uyum sağlayabilmek için kendini ayarlamaya zahmet etmezsin diyelim 😂
İnsanlarla anlaşma isteği duyuyorsan biraz esneklik kazanman lazım, öteki türlü başkaları senin sırf onlardan yararlanmak için birlikte olduğunu düşünür
Ne alaka ya ilk defa böyle bir şey duyuyorum
Keşke daha önceden de duymuş olsaydın 😅. Sonuçta egoizm ve sosyalleşme ihtiyacını bir araya getirerek kurduğun ilişkiler, eninde sonunda insanlarda ne olduğu belirsiz bir duygu yaratacaktır, ama her ne olursa olsun, bu duygu insanları bir şekilde, çok incenden bir yerlerden rahatsız edecektir.
Yani sonuç olarak, senin ne yapıp ne edip, bahane bulmadan, kaderciliğe sığınmadan, kendinde zayıf bulduğun yönler üzerinde çalışmaya başlaman lazım. Zayıflık derken sadece anksiyeteni kastetmiyorum, ego da gizli bir zayıflıktır.
Mesela arkadaşlarım hatta en yakın dostlarım benle çıkar için hep arkadaştılar
Ya rekabet ya ego tatmini pff
Bak, arkadaşların aslında farkında olmadan sana ayna görevi görüyorlarmış. Kimisi buna karma der mesela. Senin kendi içinde hissettiklerin ve insanlardan beklediklerin ile kurduğun ilişkiler, illa ki sana o hissettiklerin ve beklentilerinin sonucunu döndürür.
Demek ki senin kendi auran, onları seninle rekabet etmeye ya da ego yarıştırmaya zorluyormuş.
Evet haklısın o yüzden egoluyum demiştim bitek ben onları kullanayım istiyorum kimsenin duygularını da önemsemem aslında hatta duygularını anlamıyordum şimdi bitık iyi hiç değilse eskisine nazaran
Ya da aynı şekilde sen o tarz insanları kendine çekiyormuşsun.
Evet eğlenceliydi o zamanlar ama şu an öyle bir şey istemiyorum
Peki, sana bunları hiç bu şekilde ifade eden birisi çıkmadı mı hiç daha önce karşına?
Nasıl mesela? Yine anlamadım
Yani benim söylediklerimin aynısı ya da benzerini söyleyen birisini kastediyorum.
Çok oldu aslında bitek ilk söylediğin biley vardı onu duymamıştım sanırım
O zaman sen kulak asmamışsın demek ki, ya da söyleyenlerin üslupları çok iyi değilmiş. İkincisi daha ağır basıyor gibi geldi bana.
Evet çünkü yargılıyor ben neden diye soruyorum beni aşağılıyor gibi konuşuyo
Ama onlara gelince içtenlikle cevaplıyorum şerefsizler hahahah
Hahahaha, şimdi anlaşıldı. O zaman aslında sandığın kadar egoist sayılmazsın, ha 😅? Sadece bunu bir savunma mekanizması olarak geliştirmişsin kendine.
🙈ayy yakalandım
Evet yani öyle bişey uzak dursunlar benden
Hahaha, merak etme, illa ki denk gelir seni anlayışla karşılayacak birileri.
Bilmiyorum ben duygularımı kapattım insanlara karşı
Kötü tecrübeler mi yaşadın bu konuda geçmişte? Anlatabilirsin istersen.
Evet sayılır anlatmam ama
Peki, sen bilirsin. Ama mutlaka yanında rahat hissettiğin birisiyle paylaş bunları, içinde kalmasın yani.
Paylaştıklarımı gördüm gerek yok😂😂
Sen de bütün detayları ve hissettiklerinle anlatma olayları, üstünkörü anlat önce biraz ve karşındakinin tepkisini ölç. Ona göre detaylara yavaş yavaş gir.
İnsanlara güven yok bunu öğrendim ben
İnsanlara güven yok demeyelim de, herkese sınırsız güven olmamalı diyelim 😅
İyiydi buu👌🏻
Teşekkür ederim 😅. Yani insanları ölçüp biçip, nabza göre şerbet vermek her zaman en iyisi.
Bunu yapamıyorum ben tek sorunum belki de budur? Kim bilir
Evet, bence de bu. O zaman bu konu üzerine yoğunlaşıp insanlara daha ılımlı bir şekilde yaklaşmak üzere denemeler yapman lazım.
Taktik versene bana ahhahahah
Baya sabırlı birisin bence ya hiç özl e gel falan demedin bide
Hahahaha, öyleyim galiba. Gel istersen, bütün taktikleri burada açtık etmeyelim 😂
*açık
Hahahqqh olur
Nasıl ekliyorduk birisini, nickin neydi senin?
Tanıdık çıkmandan korkuyorum şu an
Mümkünatı yok bence, bilgisayar mühendisi bir kız tanımadım ben daha önce çünkü 😂
Ha tamam
Seviyemin 3 ve üstü olması gerekiyormuş
Sağlık olsun o zaman 😂napalım
O zaman, beni ilgiyle dinlediğin için teşekkür eder, ileriki hayatında doğru insanlarla karşılaşmanı dilerim, çok memnun oldum tanıştığıma 😅
Bem de memnun oldum güzeldi konuşmamız
Karmaşık
Sebebini bir iki cümleyle de olsa açıklayabilir misin?