Bende anı toplamayı severim ve de fotoğraf çekinmeyi ama bunu bi üst seviyeye taşıyıp o fotoğrafa bakıp “ay burnum yamuk çıkmış” diyip yeniden çektirmek gibi bir huyum yoktur. Belkide burun yamuk yani fotoğrafla ilgisi yok 😀
Mükemmel fotoğraflar aramıyorum bi kaç kare anı olarak kalsın yeterlidir. Anın tadını çıkarmak çok daha değerli.
Dünyaya kamera lensinden bakmak hoş bi bakış değil 🥳
Evet, kesinlikle zarar verebilir. Ancak bu durum, fotoğraf çekmenin tamamen kötü olduğu anlamına gelmez. Mesele, dengeyi kaybetmekle ilgilidir. Birlikte olduğunuz kişinin gözlerine bakarak geçirdiğiniz beş dakika, çektiğiniz yüzlerce fotoğraftan daha güçlü bir bağ kurar.
Bir arkadaşım var. Çok severim halen. Ama her buluşmada en az 300 tane fotoğraf çektirir. Allah'ım, uyuz oluyorum diyorum, yapmam diyorum ama gene yapıyorum. O huyundan vazgeçmedi, ben ondan vazgeçtim. Senede bir buluşurum. Yeter. O ne öyle cırt cırt cırt.
Abartıya kaçarsa işin seyri değişir tabi, tamam anı biriktirmek güzel ama her saniyeyi de kayda almaya çalışmak saçmalık ve kimse katlanmaz öyle birine.
Bu durum biraz denge meselesi aslında! Sürekli fotoğraf çekmek güzel anılar biriktirmek için harika ama anı yaşamayı unutup her şeyi kameraya bırakmak bazen yorucu olabilir. Sevgilinle bunu tatlı bir şekilde konuşarak orta yolu bulabilirsiniz. Belki bir gün “anı yaşama günü” yapar, başka bir gün “fotoğraf günü” gibi bir sistem oturtabilirsiniz.
Senin fikrin ne? Fotoğraf çekmek senin de hoşuna gidiyor mu? 😊📸