Evet, en masum kıskançlık bile zamanla kontrolden çıkabilir. Çünkü insan sevdiği kişiyi kaybetme korkusunu içten içe büyütür, bu da farkında olmadan kıskançlığın dozunu artırır. Ama ben bu durumu tek kişiye bağlamam. Kıskançlık sadece birinin davranışına değil, karşılıklı güvenin ne kadar sağlam olduğuna da bağlı. Eğer aradaki bağ sağlam değilse, en küçük şey bile büyük bir sorun haline gelir. Benim için önemli olan, hayatımdaki kadının da gevşek olmaması. Yani sınırlarını bilen, kendine ve ilişkisine saygı duyan biri olması. O zaman kıskançlık zararlı bir hale gelmez, tam tersine sevginin içinde yerini bilen doğal bir duygu olur. Çünkü güven varsa, kıskançlık büyümez; sadece bir değer verme göstergesi olarak kalır.
Kıskançlık dereceyi Aslında aşk ile aynı ısı tutuyorlar Bence aşk ile aynı şey değil kıskançlık bir yerde yarı karşı tarafa güvensizlik işaretidir bunu aşk ile alakası yok tabii ki abartıldığı zaman daha kötü sonuçlar verir
Kıskançlık kişinin şahsi sorunları ve/veya partnerin sorunlu davranışları sonucu ortaya çıkan mental bir rahatsızlıktır. Yani kişi öz güvensiz olabilir, partner şüpheli hareketler yapıyor olabilir vs. Her kötü alışkanlığın taşıdığı riski taşır yani kötüye gitmesi oldukça olasıdır. Ne 'sevgi' göstergesidir ne de sağlıklıdır. Aksini söyleyenler açıp birkaç psikoloji kitabı okusun.
Benim için kıskançlığın en büyük tehlikesi şudur; Kıskançlık, doğası gereği doymayan bir duygudur. Başlangıçta o "masum" ve "sevgi dolu" görünen küçük endişeler ve sorular, zamanla bir tohum gibi büyüyerek ilişkiyi ve kişinin zihnini ele geçirme eğilimindedir.
Kıskançlık masum bir duyguyken cidden fazlası problem haline gelebilir. Eğer kişi bu hissi besler ve sürekli tolere ederse, zamanla dozu artabilir ve kontrolden çıkabilir. Ama bunun tam tersi, makul bir şekilde iletişimle ele alınırsa, aynı seviyede kalması da mümkün. Önemli olan, "Neden kıskanıyorum?" sorusunu samimi bir şekilde kendine sormak ve ilişkiyi sağlıklı bir zeminde yürütmek. Kıskançlık sende ya da partnerinde nasıl bir etki yaratıyor? 🧐 Romantik ilişkilerde sence sınırlar nerede bitiyor? 💭
Karşı tarafı sıkmadan, boğmadan, zorlamadan dozunda kıskançlık iyidir. Her şeyin fazlası zararı. Birde kıskanmak demek sahiplenmek demek bunu güvensizlikle karıştıran çok fazla. Şu görsel baya bildiğin ağır yaw he yalnız 😅