Arkadaş ortamında bir tartışma çıkıyor ve sevgilin hatalı. Böyle bir durumda, onun hatalı olduğunu bilsen de arkadaşlarına karşı onu savunur musun?

Arkadaş ortamında bir tartışma çıkıyor ve sevgilin hatalı. Böyle bir durumda, onun hatalı olduğunu bilsen de arkadaşlarına karşı onu savunur musun?
Ortamda haklı olanları yüceltmezdim. Önceliğim sevgilimin yanında yer almak olurdu her zaman. Yaptığı hataya dair sevgilimin haksız ve hatalı oluşunu vurgulayan konuşmalar katiyyen yapmazdım.. Sevgilimi sessizliğimle desteklerim. Ortamı daha fazla yumuşatan, ılıman bir iklime yönlendiren sakin ve kararlı bir duruşum olurdu.. Hatalı olduğunu bile bile sevgilimin haklılığını vurgulamak bilâkis ortamı daha fazla gerebilirdi, Ona olan bakışları daha fazla öfkeli hâle getirebilirdi.. En doğrusu hata varsa sessizce kabullenmek, ikrâr etmek, özür dilemek ve o hatayı çözüm odaklı düşünerek telâfi etmek olurdu.. Esasen o süreçte öyle davranırdım.. Daha sonra ise başbaşa kaldığımda sevgilimi teselli ederdim ve her zaman O'nun yanında olduğumu, ona destek olduğumu belirtirdim.. Sevgilimi hatasından dolayı yargılamazdım..
Şöyle arkadaşımla da bir hukukum var sevgilim eşimle de.. Sevgilim haksız olsa onu bozmam yani ortamda onun arkasında durmayı tercih ederim. Bu ailemde olsa kim olursa olsun benim geleceğim hayatımdaki kişi olacağı için onu sonuna kadar savunurum herkese de sınırımı çizerim.
Haksızlığını ya da mesela o anda yaptığı herhangi bir hatayı bunu onunla sonra konuşurum. "Bu yaptığında hoş değildi ayıp oldu derim. " Hatasını görürse çok iyi olur devam ederiz birlikte. Ama her seferinde benim taraf seçmeme varacaksa konu
O zaman ben kendimi seçer o ilişkiyi bitiririm
Altına imza atılır..
Sevgilim arkadaş ortamında haksız olsa bile, o an onu kimsenin önünde ezdirmem. Hata yaptığını bilsem de, dışarıda değil, baş başa kaldığımızda söylerim. Çünkü sevdiğin insanı korumak bazen onu savunmakla, bazen de sessiz kalmakla olur. Gururunu incitmeden doğruları göstermek en doğru yoldur. Herkesin içinde düzeltmek değil, yanında durmak önemlidir. Gerçek destek, yeri geldiğinde sessizce sahip çıkmaktır.
Harika bir bakış açısı..
Arkadaşlara masanın altından mesaj atar haksız olduğunu biliyorum ama yanında olmam lazım önümüzdeki 2 ayı trip yiyerek geçirmek istemiyorum lütfen beni anlayın derim. Anlayışla karşılayacaklarına eminim sonra tam gaz devam. Haklısın bebeğim, tabi canım, aynan öyle yavrum. 😂 politik olmak lazım siyaset denizdeki dalgalar gibidir.
😂😂
😌 😂
Haksız da olsa sevgiliyi savunmak, biraz ilişki dinamiğine bağlı aslında. 😊 Arkadaşlarının olduğu bir ortamda ona destek çıkmak, onun kendini mahçup hissetmesini engeller. Ama yalnızken hatasını tatlı bir dille söylemek en güzeli. Hem sevgilin yanında olduğunu hisseder, hem de kendini geliştirme fırsatı bulur. Sen böyle bir durumda ne yapardın, açık açık söyler miydin? 🧐
Cevap
13Cevap
Haksız kim olursa olsun savunmam...
Açıkçası, sevgilim haksız bile olsa hemen karşısında durmam. Önce onu anlamaya çalışırım, çünkü bazen olayları duygusal yaşarız ve o an haklı ya da haksız olmanın çok önemi kalmaz. O benim sevdiğim insan sonuçta, o yüzden dışarıda bir durum varsa mesela bir tartışma ya da başkalarının yanında bir şey olduysa orada onu savunurum. Ama sonra baş başa kaldığımızda dürüstçe konuşurum, "Bak burada biraz haksızdın" derim. Çünkü körü körüne savunmak değil, gerçekten onun yanında olmak önemli bence.
Herkesin içinde sen hatalısın demem yanında olduğumu hissettiririm onu orada yalnız bırakmam savunurum ezdirmem. Yalnız kaldığımızda durum değerlendirmesi yaptığında hatalı olduğunu bunu düzeltmesi gerektiğini tabiki de söylerim
Sevgilini körü körüne savunmak doğru olmaz, ama onu başkalarının önünde küçük düşürmemek de önemlidir. En iyisi, dışarıda destek olmak, özelde ise sakin bir şekilde hatasını konuşup anlamasını sağlamaktır; bu hem saygıyı hem sevgiyi korur.
Başkalarının yanında haksızlığını yüzüne vurmam diyelim. Savunurum, sonrasında yalnız kaldığımız zaman hatalı olduğunu konuşuruz.
Savunmam. Haksızda haksızlığını kabul etsin kimseyi şımartmaya gerek yok. Bugün başkasına yaptığını gelir yarın sana yapar. İnsan her yerde ve her koşulda hakkaniyetli olmalı.
Hayır. Gurursuz değilim. Etik ve ahlak kurallarına uymayan bir şeye şimdi göz yumarsam, ileride daha çok seveceğim çocuğum bir hata yaptığında bu daha çok canımı acıtır. Etik herkes için olandır.
Savunamam ama ezdirmem de konuyu kapttırırım. Ne olursa olsun kimse laf etsin istemem kaldırmaz benim yapı
Ortamda savunurum tabi ki. Arka planda konuşacak bir şeyim varsa arka planda konuşurum. İnsanların içinde asla rencide etmem.
Yük aldıysa arınana kadar yanında durmam. Suça karşı adalet hırkasını giyerim, bu kime karşı olursa olsun
-o ortamda savunurum, yalnız kaldığımızda doğruyu yanlışı kendi gözlemimle söylerim. Tabii fikrimi sorarsa.
Başkalarının yanında savunurum lakin baş başa kaldığımızda alırım ifadesini ahahah
Adalet ille adalet
Haksızsam kendime bile iltimas yok
Arkadaş ortamında avukat gibi savunurum ama tenhada hatalı olduğunu belirtirim 😃
Evet arkasında dururum hataya bağlı olmakla beraber
Evet savunurum yalnız kaldığımızda doğrusunu anlatırım ama
Hayır karışmam ama yalnız olduğunda birazcık hata yapıyor olabilir misiniz ona karşı derim
Haksız olanı savunmam
Tabi. Görsün cümle alem nasıl seviyorum. 🤭
Asla çocuk mu avuturuyorum sorumluluk almayı bilsin.
Haksız olsa babamı savunmam, sevgilim kim oluyor
Hayır haklının yanında olurum
Toplum içinde evet, tenhada aklını alırım ama
Neyini savunacağım tam olarak
Savunurum sjsjs
Evet her zaman.
Ortamda bozmam ama yalnız kalınca söylerim
Savunmam aksine kızarım
Vijdan lazm haksizsa dur derim yanlışın var derimm
Tartışmayı sonlandırırım
Savunmam
Yok savunmam