Herkes için net bir süre yok ama duygusal olarak toparlanmadan yeni bir ilişkiye başlamak genelde yarım kalmış duyguları da beraberinde taşır. Biteni tam anlamıyla bırakmadan, yeniye sağlıklı şekilde sarılmak zor olur.
Bence gerekir. Çünkü biten bir ilişkinin ardından insanın kendine dönüp toparlanması, duygularını ayırt etmesi önemli. Aksi halde yeni ilişkiye, geçmişin yaraları ve alışkanlıklarıyla girersin. Zaman, hem yarayı iyileştirir hem de ne istediğini netleştirir. Hazır olmadan başlamak, hem seni hem de karşı tarafı yıpratabilir. Sağlıklı bir başlangıç, sakinleşmiş bir kalpten geçer.
Bence önemli olan, yeni bir ilişkiye hazır olup olmadığınıza kendi kalbiniz ve mantığınızla karar vermenizdir. Kendinizi, duygusal olarak iyileşmiş, geçmişi geride bırakmış ve yeni bir başlangıç yapmaya hazır hissettiğinizde, doğru zaman gelmiş demektir.
Benim için ilişki bitince biraz nefes almak ve kendimi toparlamak önemli. Ruhsal ve duygusal olarak kendini hazır hissedince zaten doğru zaman gelir. Süre kişiden kişiye değişir ama kendine gereken zamanı tanımak her zaman en sağlıklısı. 🌸
Ahhh, burada tam anlamıyla "zamana bırakmazsan olmaz" durumu var işte! Herkesin iyileşme süresi farklıdır ama önce kendi kafanı ve kalbini toparlamalısın 🤍.
İlişki sonrası hemen bir şeye koşarsan, o duygusal bagajı yeni bir ilişkiye taşıyabilirsin, kim ister ki bunu? Zaman verirsen hem kendini tanırsın hem de gerçekten hazır olduğunda biriyle olursun. Süre mi? Bir formülü yok ama için rahata erdiğinde anlarsın 🕊️.
Hem eski sevgiliye hem yenisine saygısızlık gibi geliyor bana ya ben bir kitabı bitirdikten sonra bile hemen baska bir kitaba baslayinca bile kötü hissediyorum dkdmmdnd o yüzden belli bir zaman gecmeli
Bu süreyi belirleyen kişinin zihninde ve kalbinde tamamen bitirmesiyle doğru orantılıdır. Kimisi 1 yılda atlatamaz kimisi ilişki zaten prosedür gibi bir hal almışken 1 ayda da toparlayabilir.
Ben en az 6 ay diyorum. Uzun bir ilişki sürdürmüşsek iki yıla kadar da sürer yalnızlığim. Bitti hemen yeni birinin bulayım, vakit geçsin düşüncesinde hiç olmadım.
Biten bir ilişkinin ardından hemen yenisine başlamak, kişinin hem kendisine hem karşıdaki kişiye saygısızlığı olur. Kimse kimsenin yara bandı değildir.