Evlilik veya sevgililik biter bitmez yeni bir ilişkiye başlamak doğru mu?

Evet, doğru
Hayır, doğru değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlilik veya sevgililik biter bitmez yeni bir ilişkiye başlamak doğru mu?

Benim için doğru değil ama bazıları direk başlarlar. İlişki biter bitmez hemen yeni bir ilişkiye başlamak ya da ne kadar süre sonra yeni bir ilişkiye başlanması gerektiği, kişisel tercihler ve duygusal duruma bağlı olarak değişebilecek bir konudur. Herkesin duygusal ve psikolojik iyileşme süreci farklıdır ve bu süreçte kişinin kendini hazır hissetmesi önemlidir. Bir ilişkinin sona ermesi, insanlar üzerinde olumsuz duygular ve travmalar bırakabilir. Bu nedenle, bazı insanlar ayrılık sonrasında önce kendilerine zaman ayırmayı ve duygusal olarak iyileşmeyi tercih ederler. Bu dönemde kendini yeniden keşfetmek, geçmiş ilişkinin etkilerini sindirmek ve özgüveni yeniden inşa etmek önemlidir. Diğer yandan, bazı insanlar ise ayrılık sonrası yeni bir ilişkiye başlamayı tercih edebilirler. Bu, kişisel tercihlere ve duygusal ihtiyaçlara bağlıdır. Yeni bir ilişki, ayrılığın yarattığı acıyı hafifletebilir ve kişiyi olumlu bir şekilde etkileyebilir. Ancak, bu durumda da dikkat edilmesi gereken, geçmiş ilişkiyle ilgili duyguların tamamen işlenmemiş olabileceği ve yeni ilişkiye bunun etki edebileceğidir. Önemli olan, yeni bir ilişkiye başlamak için kendi duygusal durumunuzu değerlendirmeniz, ne istediğinizi belirlemeniz ve kendinizi bu yeni ilişkiye hazır hissedip hissetmediğinizi anlamanızdır. Eğer ayrılık sonrası hemen bir başka ilişkiye sıçramak, daha çok geçmiş ilişkiyi unutmak ve duygusal olarak daha hızlı toparlanmak için bir kaçış yolu olarak görülüyorsa, bu durumda iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.
Hayır değil. Her şey silinmiş olsa da arada bir anımsar insan tamamen aklından atması ve kalbinin tamamen boş olması gerekiyor bence. Yeni bir ilişkiye hazır hissedebilmeli..
Cevap
33Cevap
Hayır aldatmış olduğunu bu kadar açıktan belli etmek doğru değil.
Bu ilişki bitmeden birisini bulmak demektir. Karaktersizliktir adiliktir. Biten bir saatlik bir ilişki bile olsa belli bir zaman geçmesi gerektiğine inanıyorum.
Bunu daha önce yaptım. Ve bence yapmamak gerekiyor. Yani ilişki bittikten bir süre sonra yalnız kalmak gerekiyor. İlişki bittikten kısa zaman sonra biriyle sevgili olmak doğru olmaz. Biraz kendine zaman tanımak gerekir.
Bence doğru değil, yaşanan ayrılık acısı taze olacağı için bu durum yeni ilişkiye zarar verecektir
Doğru değil bence. Biraz kendime zaman ayırmak ve düşünmek isterim. Hatalı olduğum konuları da düşünürüm, en azından bundan sonra yoluma daha bilinçli bir şekilde devam ederim. İnsanız sonuçta ve bazen etkisinden tamamen kurtulmak için zaman gerekir. İlk öncelikle kendimi iyi hissetmem her şeyden önemli.
Günümüz de en fenomen alışkanlık. Bu dönemin bu şekilde takılan nesli ilerde en ruhsuz nesili olarak anılacak.
Bence Mide bulandırıcı.
Haaa ertesi gün başkasını bulup da gayet normal bir şey diyen var ise. Tartışalım...
Bu kadar hızlıysa b12 eksik galiba ya da hafızasını siliyor.
Doğru degıl ama kişi unutamadıgı ınsanı unutmak içinde bu yolu seçebiliyo ondan ona doğru gelen bize yanlış da gelebılır
Doğru bence yas tutacak halimiz yok olmadıysa olmadı ne yapalım
Hayır, doğru değil.
İlişki bittikten sonra uzun bir zaman gereklidir.
Kimileri var ayrılır ayrılmaz eski flörtüne ya da yavşayan kişilere yanaşıyor. 😁 Basitlik.
Doğru ya da yanlış diye nitelemek zor. Asıl soru bu kadar kısa sürede yeni birini nasıl bulduğu.
Kişiden kişiye değişir. Bi arkadaşım aşık olduğunu sandığı bir ilişkiden çıkalı 1 ay olmadan başka biriyle çıkmaya başladı ve asıl ona dlei gibi aşık oldu şu an 8 yıldır evliler ve ilk günkü gibi çok aşıklar. Bilemeyiz hayat ne getirir.
İlişki bitti sonuçta önümüze bakmak lazım yeni İlişki yapmak doğru bence kişi istediğini yapabilir napacak ayrıldı diye yas mı tutacak
Şimdiki insanlar çok farklı 2 dakika boş bırakmaya gelmiyor senden ayrılınca direk başkasına bağlanabiliyor.
Yazık o kadar yaşanmışlık var sonuçta..
Çivi çiviyi söker derler ama bence 5-6 ay biraz bekle sonra başla
Hayır; doğru değil..
Sanki hepsi kapıda bekliyor. Şak anında buluyolar... ya hiçmi yas tutmazsiniz.. hiç mi üzülmezsiniz
Bittikten sonrası çokta önemli degil ama biraz kafa dinlemek iyidir.
Samimiyetsiz geliyor bana. Ya önceki ilişki sahte ya da yenisi
İlla biri olmalı mı yani 1 gün boşa geçmesin yani😅
o kadar şerefless insan tanıdım ama ben öyle değilim
yani bence doğru değil kendine zaman tanı nerelerde yanlış yaptım neden fazla tölere ettim vs
doğru ki o psikolojiyi kendinden atman lazım
Kesinlikle doğru değil
Ayrıca hiç kimseyi Yara Bandı olarak kullanmaya Kimsenin hakkı yok
benim en son iliskimin uzerinden 1 yil gecti halen dusunuyorum yeni birisi olsun mu olmasin diyemi
Ege rbiter bitmez birini bulabiliyosa zaten sevmemiştir sevmediyse de bi anlamı yok istediğini yapabilir
Bir süre beklemek gerekir
Barışma ihtilmaliniz yoksa doğru sonuçta ayrılmışsın herkesin kendi hayatı
Ben erkek bile takip etmiyorum onunla ayrıldığım vakit ve yine ihanete girer baba göre
İlişkiye başlamak ilkten ve hepten saçma :D
Karakterine bağlı bence
Büyük hata yapmamak lazım saygı göstermek lazım
Hayat devam ediyor evet
Hayır doğru değil
Kimine doğru kimine yanlış..
Doğru değil bence ya ama karakter meselesi
Yeniden işık yanabilir
Doğru gelmiyor bana
Hayır değil.
Doğru değil
Dogru değil