3,5yıllık ilişkim bitti. 6ay oldu konuşmuyoruz. Herşeyi beraber yapardık aynı üniversitede okuduk bütün derslerden birlikte geçtik aynı iş yerine girdik gecem gündüzüm o oldu. Ama hep tartışıyoduk kabul ediyorum bende çok sorunlu bi insanım fazla kıskanır fazla ilgi beklerdim. Dini görüşlerimizde uymuyodu anlaşamadık bi kere daha ayrı kalmıştık aylarca ama hep aklım geri dönmesindeydi sonra tekrar birlikte olduk ama koptuk. Belkide hayırlısı iyisi budur diyo insan. Şimdi yeni birinden hoşlanıyorum gibi beğeniyorum sadece. Sürekli göz göze geliyoruz bakışıyoruz ama konuşmadık henüz. Kötü hissediyorum kendimi. Ondan bu kadar kolay vazgeçmiş olamam acımı bastırmak için bi ilişkiye başlayıp tekrar üzülmekte istemiyorum. Çocuğuda hiç tanımıyorum ya daha çok üzülürsem ne yapacağım bilmiyorum hiç :((
+1 yılÖncelikle, yaşadığınız durumun zor olduğunu anlıyorum. İlişkiler karmaşık olabilir ve her birimiz farklı şekillerde başa çıkarız. Ancak, yeni bir ilişkiye başlarken dikkate alabileceğiniz bazı genel öneriler var:
Kendinize zaman tanıyın: İlişkinizin sona ermesinin üzerinden bir süre geçmiş olabilir, ancak hala duygusal bir iyileşme sürecinde olabilirsiniz. Kendinize duygularınızı işlemek için zaman tanıyın.
Duygularınızı kabul edin: Eski ilişkiniz hakkında hala duygusal hissetmek normaldir. Bu duyguları bastırmak yerine, onları kabul edin ve onlarla nasıl başa çıkacağınızı öğrenin.
Kendinizi tanıyın: Kendinizi ve ne istediğinizi daha iyi anlamak için bu zamanı kullanın. İlişkilerde neyin önemli olduğunu belirleyin ve gelecekteki ilişkileriniz için standartlar belirleyin.
Yavaş ilerleyin: Yeni bir ilişkiye başlarken, acele etmeyin. İlişkinin doğal olarak gelişmesine izin verin.
İletişim kurun: Yeni bir kişiyle ilişki kurarken, duygularınızı ve beklentilerinizi açıkça ifade etmek önemlidir.
Profesyonel yardım almayı düşünün: Eğer duygusal zorluklarla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, bir terapist veya danışmanla görüşmeyi düşünebilirsiniz.
Unutmayın, herkesin kendi hızı vardır ve bu süreçte kendinize karşı nazik olmanız önemlidir. Kendinize en iyi bakımı yapın ve ne zaman hazır hissederseniz o zaman yeni bir ilişkiye adım atın. Kendinize güvenin ve kalbinizi dinleyin. Her şey zamanla daha iyi olacaktır. <300 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak sana tavisye uzun ilişkiden sonra bir sene kesinlikle kimseye bulaşma senlik bir durum yok yalnız karşı tarafa zarar verirsin. Uzun ilişkide hele ki çok sevdiysen o kişiyi yeni kişiyi çok yakışıklı çok karizmatik olsa bile asla sevemezsin ve karşı tarafa zarar verirsin. Beni dinlersen tabii ki bir sene kendin ile ilgili gerekirse kişisel gelişim kitapları oku yani biraz kendine vakit ayır ne bileyim kendine bak ama asla depresyona girme. Bir sene sonra yeni bir kişiye fırsat verebilirsin bence benim fikrim bu. Çünkü ben hayatımda 3 kere sevdim üçünde de uzun süre ilişkiden hemen sonra birkaç kişiyle sevgili oldum ancak karşı tarafa zarar vermekten başka hiçbir şey olmadı çünkü istesen de sevemiyorsun çabalasan da sevemiyoruz en iyisi kendine vakit ayırmak tabii dediklerimi dinlersen umursamazsan yine kendin bilirsin. 14 Şubat Sevgililer Günün Mübarek Olsun. İyi geceler
11 Yorumla- +1 yıl
Sen millet s***** et beni dinle
+1 yılİçinde bitmemiş anlaşılan! Diğerini sevdiğini zannetmiyorum, sadece hoşlanma belirtisi. İnsan birinden hoşlanabilir ama sevgi ve aşk ayrı etkenler.
Aşkın peşinden koşmana gerek yok, çünkü; aşkı biz değil, o bizi seçiyor. Zamanı geldiğinde o seni bulacak. Akışına bırakmanı tavsiye ederim.
”Ondan, bu kadar kolay vazgeçmiş olamam!” gibi saçma cümlelerle kafanı karıştırma! Kalp; ne zaman seveceğini de, ne zaman vazgeçeceğini de iyi bilir. Şu anlık seviyorsun diye düşünüyorum! O nedenle şimdilik bir ilişkiye başlamak sana zarar verir; karşındaki insanı da üzer!00 Yorumla
+1 yılBunun zamanı, nasılı nedeni yok.. Uzun süren ilişkilerin ya da çok yoğun duygularla geçen bir beraberliğin ardından toparlanmak çok kolay olmaz.. Çabalar, çırpınır, bitmesin diye elden gelen yapılır fakat bir noktadan sonra hiçbir şeyin fayda etmediği anlaşılırsa orada bitirmek gerekiyor.. Bir noktaya takılıp kalmak kimseye bir şey kazandırmaz..
Bir süre kalbini ve aklını dinlendir.. Tamamen onu çıkardığına emin olmadan da kimseye bu şekilde yaklaşma.. Bu ikinize de işkence olur çünkü.. Sonrasında yeni sevip sevilebilmek için şans ver buna..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u +1 yılUzun veya kısa, bir ilişkiden sonra yeni birine hazır hissetmiyorum kendimi. Aylar aylar sonrasında belki, şans verilebilir.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,6b cevap paylaştı.
u +1 yılZaman geçerek.
00 Yorumla
+1 yıl
1. Kendinize zaman verin: İlişkinizin bitmesinin ardından kendinize zaman verin. İçsel iyileşme sürecinizin tamamlanmasına izin verin ve duygusal olarak kendinizi güçlendirmek için zaman ayırın.
2. Öz değerlendirme yapın: İlişkinizin bitmesinin ardından kendinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamak için zaman ayırın. Yeni bir ilişkiye başlarken ne istediğinizi ve neyi aradığınızı net bir şekilde belirlemek önemlidir.
3. Arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle vakit geçirin: Sosyal destek, duygusal iyileşme sürecinizde önemli bir rol oynar. Arkadaşlarınızla vakit geçirerek, sevdiklerinizle konuşarak ve destek alarak kendinizi güvende hissedebilirsiniz.
4. Yeni ilişkilere açık olun: Kendinizi hazır hissettiğinizde, yeni ilişkilere açık olun. Yeni insanlarla tanışın, hobilerinize zaman ayırın ve farklı sosyal etkinliklere katılın.
5. Sabırlı olun: Yeni bir ilişkiye başlarken sabırlı olun. Kendinize ve partnerinize zaman tanıyın, ilişkinizin doğal bir şekilde gelişmesine izin verin.
Belki de bazı şeylerin böyle olması için hayırlıdır10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOkadar üniversite okumuşsun, noktalamalsra dikkat edip, hiç virgül koymamışsın, tebrikler.
Neyse, soruna gelecek olursak, sende de sorun varmış, kabul ediyorsun. Dini konular da farklıymış, adam önemsiyorsa bu farkı, olmaz tabi. Büyük ihtimalle cinsel ilişkiye de girmişsinizdir. Bence barışmayı dene, adam sana bakıyormuş , gözgöze geliyormuşsunuz, belki o senden adım atmanı bekliyordur, Belki özür dileyecek taraf sensindir, belki oda üzülmüştür. Bilemeyiz. Neyse şansını dene, barışmak iste, olmadı, artık başkasına şans verirsin.
01 Yorumla Birini unutmak için başka biriyle ilişki yaşamak yeni partnerinede sanada zarar verir :) bütün davranışları ondada aricakaın o olsa böyle yapardı bu olsa böyle yaprdı diceksin kıyaslama yapcaksın bence yapma kendine birazdaha zaman ver zaman herşeyin ilacı
02 Yorumla
Soran+1 yılNe zaman bi ilişkim olursa olsun onunla kıyas etmeyecek miyim ister istemez zamanla alışılır ama unutulmaz ki😞
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklında bu kadar o varken başkasıyla beraber olsan bile sürekli kıyaslama yapacaksın ve daha çok canın yanacak sonra onu kaybetmemek için elinden gelen herşeyi yapacaksın bu kez kendini daha çok yipratacaksin yaşadım bende aynı şeyi önceden hep kiyasladim çokta içimde bişey yoktu sonradan öyle bir bagladim hayatımın merkezi oldu tamam buldum bu sefer dedim sonrası tam bir kaos sürekli aldatıldım sevgiye olan inancım bitti güvenim bitti yemin ederim önceki ilişkimi mumla arar oldum ona bişey hissettiğimden değil o bana daha çok emek vermiş daha çok sevmiş kimsenin ayaklarının altına almamış ama sonraki benim hayatimi bitirdi Allah yukarda onun için döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok ve ben göz yaşlarımi Allah'a emanet ettim yerde koymasın daha çok erken sevilmek istiyorsun biliyorum ama daha beter oluyorsun emin ol
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet uzun bir ilişkiden sonra insan tekrardan başlamak için hevesi kalmıyor bazı şeylere ve sanki başkasını seçince ihanet olur gibi geliyor anlattığına göre ilişkin çokta sağlık değilmiş bence bitmesi gerekiyormuş zaten ve kendini hiç birşeye zorlama akışına bırak zamanla olacağı varsa olur zaten
10 Yorumla Eğer yara bandı ise aradığın zaten uzak dur, ama geçmişiyle takılı kalıp yasamamali insan, evet güzel günleriniz olmuş, birlikte çok iyi zaman geçirmissiniz ama, olmadıysa da daha fazla zorlamamak gerekir, kafa yapınız, dini görüşünüz uymadıysa, 6 ay da uzak durabildiyseniz, tekrar donmemek en doğrusu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Seni çok Anladım, zor bir durum. Öncelikle duygularını anlıyorum. İlişkinizin bitmesi ve şu anda karışık hissetmen normal. Yeni birinden hoşlanmak doğal, ancak hislerinizi anlamak ve geçmiş ilişkinizin etkilerini değerlendirmek önemli. Belki de biraz zaman alarak duygularınıza odaklanmak iyi olabilir. İçsel bir denge bulduktan sonra, yeni bir ilişkiye adım atabilirsin. Kendine dikkat et ve duygusal iyileşme sürecini öncelikle tamamla.
00 Yorumla
+1 yılyeni biriyle tekrardan başlamak baya sıkıntı, gelip hangi rengi sevdiğini soracak ama karşınızdaki kişiyle de olmuyorsa suçluluk duymanın anlamı yok değil mi? Sabırla yeni ilişkinizi inşa edin eski hatalarınızı tekrar etmeden bu daha iyi olacaktır.
01 Yorumla- +1 yıl
anlamadım ne 5000
- Aşk İlişkileri konusunda 12b cevap paylaştı.
+1 yılHayat yaşadıkça ogrenilir ama insaninda prensipleri düşüncesi kararları ile devam eder :) biten iliskini birak yeni içinde tahminlerin ve kararlarinla devam et
00 Yorumla Çok zor oluyor epey zaman geçmesi lazım şahsen ben baya zorlandım yeni bir ilişki alışma süreci her şeyde diğerini arama duygusu çok kötüydü
20 Yorumlaaşko türkiyede yaşıyosun 4 yıllık ilişkisi olmuş kızı kimse istemez evlenip boşansan daha iyiydi sorryy ama bu böyle
02 Yorumla
Soran+1 yılDetayını neden bilsin ki
Bir ilişkiden çıkınca heleki uzun bir ilişkiden hemen yerini biri ile doldurmak aptallık
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu çocukla sevgilinden ayrıldıktan ne kadar sonra tanıştın
04 Yorumla
Soran+1 yılDaha yeni tanıştık hatta tanıştık bile sayılmaz ağustosta ayrılmıştık onunla da
Soran+1 yılAyrıldığımızda hep dönsün isterdim bitemez derdim ama şimdi sevmek bi yana hevesim yok tekrar aynı sorunlar diyorum 🥲
bizimkide 2,5 yillikti biter bitmez 3 ay sonra baskasiyla birlikte oldu! simdi bizim kasar sevmedi mi beni yani?
01 YorumlaYaşanmışlıklar bağlılığı arttırır. Bu yüzden yaşamadan karar veremeyiz. Deniyoruz.. Yanılsakta... Arıyoruz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞu an parti yap kendince uzun süre keyfini çıkar hazır olduğunda zsten kendiliğinden olur ama 6 ay kendine sure tanı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılUyum sorunu var ise olmuyor demeyi kabul ettiysen biraz kafanı dinle ve hosuna giden flortlere acik ol
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence daha erken bide eger acindan dolayi baslarsan bu iliskiye daha cok uzulmekten ya da uzulmekten korkma cunku uzulecek tek taraf o cocuk olur yara bandi gibi kullanildigi icin sense iyileship sonra ayrilirsin olmadi diyip bende aynisini yapmistim olan cocuga oldu bana degil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılKendinize zaman verin hemen yeni bir ilişkiye başlamayın daha çok üzülürsünüz
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Zamanla öbürünü unutursun ama onu unutmak ickn başkasını kullanma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOoo herşeyi yaşa 3/5 yil sonra başkasına neyse..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolan olmus zaten en zorlukları yasamıssın bunu dene tutarsa zaten olmasada zorluklara alısmıssın bide hoslantı farklı ask farklı 6 ay kısa bir süre geri dönme ihtımalı vardir eyer baskasıyla cıktgını duyarsa cok üzülür ve birdahada ölene kadr ızdırıap cekersin ne yapacaksan gizli yap kimse duymadan bilmeden
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ben de merak ediyorum. 3 sene geçti hazırım diyorum ama bu sefer de nasibim yok sanırım. 😃😃
10 Yorumla Vakti yok bunun uzun süre ara daha cok acı demek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSoran temsili
+1 yılZamana bırakmak çok daha sağlıklı olucakdir bence. Yeni biten bu ilişkinin ardından başka bi ilişki iyi olmuyor çoğu zaman , kendinle kalmak sana sonraki zmnlarda daha sağlıklı ilişkiler kurmanda daha faydalı olucakdir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTamamen kalbinizden, aklınızdan çıkardığınız da kendinizi ciddi anlamda yeni bir ilişkiye hazır hissettiğinizde başlamalısınız.
10 YorumlaBen kesinlikle uzun bir ilişkiden sonra yeni bir ilişkiye başlanmasını önermiyorum, en azından bir süre kafamın içini boşaltırım daha önce ki tecrübeden biliyorum
10 Yorumla
+1 yılyani uzun ve çok daha yorucu bir dönem bekliyor olur seni ve nasıl olursa genelde bu soru ile bakarsan sadece bunalmış olursun
10 YorumlaOndan kolsy vazgecmiş olamam ne ya. Sen ona mı bağlısın. Evlımıydınız ne alaka yani. Denediniz ve olmadı
03 Yorumla
Soran+1 yıl4yıl mı denedik yaşamamışsın belli insan bağlanıyor tabi ki
Soran+1 yılArtık his kaldı mı gerçekten bişey hissetmiyo muyum bastırıyo muyum anlayamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılgercek mi degil mi davranislarin bellineder. akisina birak
00 YorumlaYanlış anlama en uygunu ara sıcak diyorlar sonra ciddi ilişki
00 Yorumla
+1 yılBence biraz zaman geçmesi lazım hem ruhsal hemde mental sağlık açısından önemli.
10 YorumlaSalla be benimde üç yıllık ilişkim bitti rüyalarımda kavusuyoruz sadece
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Uzun ara vermek lazim
10 Yorumla
+1 yılZaman alıp götürür seni
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 724 cevap paylaştı. Off çocuk enkaz alacak haberi var mı
010 Yorumla
Soran+1 yılHangi çocuk
Soran+1 yılEski sevgilim mi 😢
Soran+1 yılDoğru düzgün konuşmadık bile henüz adım dışında bişey bilmiyor
Soran+1 yılAnlayamadım kim niye enkaz alsın enkazda olan benim be
Soran+1 yılKabul mu etmez diyorsun herkesin eski sevgilisi var detaylı da bilmesine gerek yok ki
Soran+1 yılKonu ve aklıma takılan çocuğun beni kabul edip etmemesi değilki
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. zor ama baslamaj lazim
15 Yorumla- +1 yıl
Yenisine başlanmazsa eskisi bitmez bence tabi
- +1 yıl
- +1 yıl
Bi dene istersen. at
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılneden hala birisini bulmadın ki
00 Yorumla
+1 yılZamanla ve kendine daha çok vakit ayırarak
00 Yorumla
+1 yılBir süre kafanı topla.
00 Yorumla
+1 yılZihnini boşaltıcan tamamen
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılUzun bir aradan sonra bence
00 Yorumla
+1 yılevrt neden olmasın ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana yazmak için hesabı geri açtım , kaç aydır konuşmuyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni cocukla bakismalarin derecesi ne kadar, sen basini goz goze gelince ne kadar tutuyorsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,4b cevap paylaştı.
+1 yılBi oturup soluklanılır 11-12 ay
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Korkunun ecele faydası yok
00 Yorumla
+1 yılKimseyi yarabandı olarak kullanma
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılİstemeye istemeye
10 Yorumla
+1 yılnormal ayni sekilde :D :D
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaslanmyo ya bende denedim de olmuyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmuyor kendimden biliyorum dikiş tutmuyor
00 Yorumla30 yillik evliligim Bitti
12 Yorumla- +1 yıl
Neden bitti
İlgisizlik mi yoksa 🤔 - +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen...
Şimdiden teşekkürler 😎👍
+1 yılDirekt
10 Yorumla
+1 yılYenisine başlanmazsa eskisi bitmez
00 Yorumla
+1 yılAcele etme biraz zamana ihtiyacın var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇivi çiviyi söker
00 Yorumla - Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat