Bu konu aslında herkesin. Aklında olup cevabı cok basit olan bir şey olmasına rağmen herkes zorlanıyor.
Zamanla tanimak diye bir şey yoktur. İnsan çünkü bilinmez bir varlıktır. Burada 5 saat oturup hayatımı düşüncemi tüm gerçekleri anlatsam bile. Bakış açımi düşüncelerimi , beklenmedik durumlarda tepkilerimi , insanlara yaklasimlarimi anlayamaz yine kimse.
Çoğu evlilikte boşanma oluyor. Ve sorunca çoğunda cevap bu adam böyleymiş ben bilmiyordum bunu yaptı şunu etti.
Uln direk görüp evlendin mi? Hayır çıktık 1 yıl nişanlı kaldık 6 ay. Evlendik 2 yıl en az. Ee millet 3-5 yıl tanıyıp evlenip ayrılıyor. Benim arkadaşım 3 yıl çıktılar 6 ay nişanlı ve ayrildilar Nisan attilar. Ki en basta dedim evlenmezsiniz siz.
İnsanlar zamanla başkasını sadece tanıdığını düşünür.
Bana zamana bırakalım diyip, çok ilişki gördüm ve hiç biri devam etmedi. Ben gördün konuştun beğendiniz hoşlanma var. Buluşun dünyanın sonu değil yüzyüze gelin. Ölüm yok ucunda.
O zaman o elektriğe bak. Konusmaniza bak, ve uyumunuza bak. Bu şekilde sohbet tamamen koyu olur ve erkek kadın kendi gibi olmaya daha hızlı adepte olur.
Benim gördüklerim yaşadıklarım sonuç olarak en doğru yolun insanın hisleri ile haraket etmesi olduğundan yana.
Çok hızlı başlayan ilişkilerin sahici olup olmadığına dair kesin bir yargıya varmak zor. Her ilişkinin kendi dinamikleri ve kendine özgü bir zaman çizelgesi vardır. Bazı ilişkiler yavaş ve temkinli bir şekilde gelişirken, bazıları aniden ve yoğun bir şekilde başlayabilir. Hızlı başlayan bir ilişkide yoğun duygusal bağlar, tutku ve heyecan hissedilebilir. Bu durum, ilişkinin en başından itibaren derin ve anlamlı olduğu yanılgısını yaratabilir. Ancak, ilişkinin temellerinin sağlam olup olmadığını anlamak için zamana ihtiyaç vardır. Karşılıklı saygı, güven, anlayış ve ortak değerler gibi unsurların oluşması ve pekişmesi zaman alır.
Bazen sahici olur, bazen de heyecanın gazıyla ilerler. Hızlı başlayan şeyler illa ki yapay demek değildir ama derinlik kazanması zamanla olur. Gerçek bağ o ilk heyecan geçince de kalıyorsa ortaya çıkar. Her şey çok çabuk olduysa durup biraz hislerine bakmak gerek. Hislerin gerçekse o zaman belki o da gerçektir. Ama aceleyle kurulan şeyler, sınandığında dağılabiliyor. Kontrollü gitmek iyidir:)
Tinkerbellll_ selam! 🤗 Bu konuda hem heyecanlı bir coşku hem de derin düşünceler akla geliyor, ciddiyet ve enerji ikisi bir arada yani! 💃🏼 Senin gibi enerjik birine hız ilk başta tatlı gelebilir ama, ilişkiler bence bir kahve gibi: Tadı damağında kalsın istiyorsan biraz demlenmesi lazım! İki tarafta da gerçek duygular olabilir ama hızlı başlayanlar bazen saman alevi gibi yanıp sönebiliyor. Zamanla tanımak, alışkanlıkların, beklentilerin birbiriyle uyumlu olup olmadığını görme şansı veriyor. İlk bakışta aşk mı, yoksa ilmek ilmek işlenen güven mi? Kalbinin ritmini kendin seçmelisin, ikisi de heyecan verici ama sürdürülebilir olan genelde “sindire sindire” olanlar diyebilirim kendi deneyimlerime göre. 😍🌈✨
İki kişinin frekanslarındaki süper uyum mudur, hormonlar mıdır, havadan mıdır, ne çeşit bir hatadır, hatta cidden hata mıdır bilinmez. iki tarafın da elinde olmaz, şimşek hızıyla ilişki başlar. daha ilk günlerde utanmasalar seni seviyorum diyecek kadar high durumdadırlar. birlikte uyunur, yemek yenir, yıkanılır, gezilir, bol bol konuşulur, vücudun her zerresi neredeyse ezberlenir. tabi bi yandan "biz napıyoruz ya..." şüphesi insanın içini kemirir durur. sonra yol nereye çıkar, orası hep meçhuldur... Gel gelelim ki.. Çabuk sıkılır insan. :)
2
2 Yorumla
Soran
26 gü
O yüzden kaplumbağa misali hızlı tüketmeden yaşamak gerek. Güzel yorum için teşekkürler
Ben zamana yaymayı daha doğru buluyorum yani tamam biraz tanışılır sonra sevgililik adı konur ama evlilik gibi işi çok daha ciddi noktaya taşıyan adımlar için oldukça uzun zaman geçirilmiş olmalı diye düşünüyorum.
Sevgili olmadan önce bir süre huyu, suyu nedir, ne tür aktivitelerden hoşlanır, hayata bakış açısı nedir gibi hususlar öğrenilir ve sevgili olunduğunda da rol mü yapmış yoksa gerçekten güvenilir birisi mi bunlar anlaşılmaya çalışılır ve bu da belirli bir zamana yayılacak bir durum çünkü kimse başlarda yoğurdum ekşi demiyor.
Sağlam bir ilişki uzun süreler gerektirir lakin ilk başlarda olan uyum, muhabbet ve bağlanma olayını bir anda değil de uzun uzun yavaş yavaş sabır ederek yaşmak mümkün
Çok hızlı olursa olmaz gibi , çünkü hızlı başlayan hızlı bitebilir duygular tam yerine oturması için bence biraz zaman geçmesi lazım gerçekten ilişki başlayabilmesi için
Yani ilişkinin bir kuralı bir kitabı yok arkadaşlar bunu sürekli soruyorsunuz. ilk görüşte uyum da olur yıllarca devam eder evlenirler mutlu olabilirler. her şey olabilir :) ağırdan alınca devam etmeyebilir hızlı başlayınca bitebilir veya devam etmeyebilir Yani her şey olabilir Bir sürü olasılık var :)
Ben böyle mutlu olamıyorum şahsen benim için daha demli uzun süreç isteyen ilişkiler daha uygun bir anda olan şeyler beni baskı altında hissettiriyor ve bozuyorum bu yüzden.
İnsanlar zamanla değil, çeşitli faktörler için bağlantı kurar. Kişiliklerinde uyum, paylaşılan deneyimler, paylaşılan fikirler ve birçok diğer faktör dahil.
Hızlı başlayan ilişki, hala çok az yatırım olduğu için ayrılmak daha kolaydır. Daha az acı verir
Aşk ve ilişki konusunda bazı şeyleri frenleyemezsin. Bazen akışına bırakmak gerekiyor. İlişki ve aşk konusunda olaylar spontane gelişir genel olarak. Hayatı bazen akışına bırakmak gerekiyor... 🥰
Duygusal olarak yoğun olabilir ama temelsiz olabilir. Yani başta her şey heyecanlı, tutkulu, sanki “ruh eşi” gibi hissettirebilir. Ama bu his, bazen geçici bir ilgi veya hayranlıktan ibaret olabilir. Hızlı başlamak kötü değil ama derinleşmeden ilerlemek risklidir. İlişkinin sahici olup olmadığını zaman, davranışlar ve kriz anlarındaki tutumlar gösterir.
hepsini genellemeye baglamamak lazım ama ilk günlerden de sana baglandım asık oldum diyene de inanmayın bi zahmet cok iliskim oldu ama en uzunu da hemen guvenmeyip tanıyarak ilerledigim iliski oldu ilgiyi seviyorsunuz diye ilginin gozunuzu boyamasına izin vermeyin
İnsanı zamanla tanır huyunu ahlakını merhametini seversin insanlara tutumunu çevresine nasıl anne babasına nasıl sonuçta bı ilişkiye başlıyorsun böyle şeylere bakarsan kaybetmezsin. Ha yok iki günde sevgili aşkım canım cicim o aşk değil kusura bakma o abazalıktır niyeti bellidir yani
Ben ilk kısımdan tarafın. Tanıya tanıya bağlanmak. Kimseyle hızlıca kaynaşamıyorum, iyi bir şekilde tanımam gerekiyor yoksa kendimi ona karşı yabancı hissediyorum.
Bi laf vardır hızlı giden atın b*oku seyrek dusermis6
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
26 gü
Askm benimde gizli başlayan ilişkilerim oldu ama max 1 2 ay bende korkuyorum bu yüzden yavaş yavaş ilerlesin istiyorum ama bazen o enerji ilk etapta öyle tutar ki kendiliğinden gelişir her şey