Özellikle internet üzerinden tanışılan kişi ile kısa sürede görüşmek ilişkiyi olumlu mu yoksa olumsuz mu etkiler?Sevgili olmak için belirli bir süre geçmeli mi? Aşk konusunda aceleci mi olunmalı, zaman mı tanınmalı?
Ben bu durumu tıpkı 'SURVİVOR' bazı oyunlara benzetiyorum. Hani dokunulmazlık oyunları var ya herkes birbiri ile yarışıp talaş tutuyor ya da ellerinde bir şey tutuyor. Süre yok. Kim sona kalırsa o kazanıyor.
İşte ikili ilişkilerde bence böyle taraflardan birisi sıkılıp pes ettiğinde geriye sadece bir kişi kalıyor. Eee tek kişi ile de ilişki olmuyor. Tabii ki kişiler burada birbirleri ile rakip olmuyor. Mesela o kafasına düşmesin diye tuttukları talaş, sorun problem gibi şeyleri temsil ediyor. Bir tarafın artık dayanacak gücü kaldığı andan sorunlar o kişiyi ve ilişkiyi batırıyor.
Bu mantıktan yola çıkarak 'hızlı başlayan bir ilişkinin erken veya geç bitmesi' gibi bir soru sormak mantıklı olmuyor. Sadece şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor: İlişki başladığı andan itibaren problemler her zaman oradalar. Taraflar hem psikolojik hemde fiziksel açıdan güçlü oldukları takdirde yani problemlere çözüm ürettikleri taktirde daha uzun bir ilişki söz konusu olabiliyor. Tam tersi durum içinde ilişki kısa vadede son bulabiliyor. Yani olay size bağlı :)
-Hızlı başlayan ilişkinin nedense sağlıklı olacağını sanmıyorum. Tam tanımadan ilişki diye adlandırmak benlik değil. -İnternet üzerinden tanıştığımız biri ile kısa değil de belirli bir süre sonra görüşmek daha sağlıklı bence. -Acele ile de yavaş halde de yürümez bence ayak uydurmak zor ya. -Daha tanımadan sevgili diye adlandırmamalıyız bence erken diye düşünüyorum. İlk kız arkadaş veya erkek arkadaş denilebilir.
ben ınternetten tanışmıştım 3 ay sonra bullusmustum suanda da 2 buçuk sene olck nasıpse ama kısıye gore degısyor ıste ınternetle alkası yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
farketmiyor hiç, çok hızlı başlayan bir ilişkim çok çabuk bitmişti yeterince tanımadıgım için daha sonraki ilişkimde de uzaktan 2 bucuk yıl takip ettim 3 yıldır sevgiliyiz yani 5 yılı geçmiş ama yine sorunlar var genelleme yapmak yanlış
İyi tanımalı şimdi ciddiyse gelir zaten uzaktan konuşmakla olmuyor bir de kendisini haklı çıkarır bazen yazmaz insan soğur yani bence acele etmemeli belki doğru seçim değildir
Bir de eğer seni begenmsisse senin arkadaşına bu kim demisse seninle onun arasını yapan bir arkadaş olsa hayır demezsin çünkü güvenirsin arkadaş tavsiyesiyle yoksa kafana göre ben seni seviyorum olmaz kim kim degil belli değil ümit vermemli
Facebook üzerinde tanışan çok ama hemen resim istemeler numara vermeler konuşmaya başlamalar çok yanlıs birşey bu yanlış yol Allahın emrettiği bu değil zina oluyor günah oluyor eğer seviyor sa karşımdaki gelmeli ablası varsa veya arkadaşı tanıştırmali konuşturmali iyice tanımalı olmazsa olmaz zaten nasip herşey
Öyle demekle olmaz kendini kimseye överek kendini tanıyamaz sn önemli olan bayanın tanımasidir bayan önemli ne der ne demez biliyor sun ki kız varmaz sa erkek alamaz dinin kuralı bu 😊
Annen kız araştırmış olsaydı beni soyleselerdi burda var diye bekar birisi bir tanışırdim ama umut vermezdim herşey bana bağlı çünkü olursa olur olmazsa olmaz cevabımı verirdim
Görmediğin duymadığın birşeye üstüne basa basa erkeksin diyorsun demekki sen şizofrensin galiba aklına geleni konuşuyorsun yani seni kendi haline bırakıyorum karakterine bakılırsa ne olduğun belli hadi bayessa
Buna katılmıyorum çünkü biz bir haftalık zaman zarfında normal sohbetten sevgiliğe adım attık şimdi sozluyuz be her geçen gün biraz daha iyiye gidiyo kalite meselesi bence
En İyi Cevaplar