Evlenmeden önce aynı evin içinde anlaşılıp anlaşılmayacağına bakmak ve bunu deneyimlemek mantıklı mı?
Birini tanımak için aynı evde yaşamak gerekir diyorlar ya hani… 🤔

Evlenmeden önce aynı evin içinde anlaşılıp anlaşılmayacağına bakmak ve bunu deneyimlemek mantıklı mı?
Birini tanımak için aynı evde yaşamak gerekir diyorlar ya hani… 🤔
Mantıklı yönü aynı evde uyum içerisinde yaşayabilme olasılığını görmemizi ve bunun yanında sevdiğimiz ile ayrı kalma sorunumuzun ortadan kalkmış olmasını sağlar. Bunun harici daha derinlemesine mantık ararsak kişilerin mevcut yaşantılarına göre farklılıklar gösterir.. örneğin iki bireyin tek ve ayrı evlerde yaşaması durumu varsa bu çiftlerin aynı evde yaşaması birbirlerine her konuda destek olacakları için daha mantıklı bir hale gelir.. Ama en önemlisi bunun mantığı tamamen kültürlere göre değişiklik gösteren bir kavramdır onun için bazı kültürler de kesinlikle mantık dışı bir durumken bazı kültürler de olanağan, sıradan bir durum olabiliyor.
Açıklayıcı bir cevap katılıyorum, aynen öyle kültür farkı çok önemli. Benim kültüre aykırı bir şey olsada bence mantıklı🥲
Sevgiliyle aynı eve çıkmak, ilişkinin niteliğine ve kişisel beklentilere göre hem çok mantıklı hem de riskli bir adım olabilir. Bu karar, romantik duygularla değil, olgun bir değerlendirmeyle verilmelidir. Çünkü birlikte yaşamak, yalnızca sevgiyi değil, uyumu, sorumluluk paylaşımını ve kişilik farklarını da sınava sokar.
Eğer aranızda güven, açık iletişim ve kriz anlarını birlikte çözme yetisi varsa, birlikte yaşamak ilişkinizi daha da derinleştirebilir. Ancak sorunlardan kaçma, "daha çok vakit geçirirsek daha iyi olur" gibi düşüncelerle bu adım atılırsa, birlikte yaşamak var olan sorunları büyütebilir.
Mantıklı olması için şu sorulara dürüst cevaplar vermek gerekir:
Birlikte yaşamayı neden istiyoruz?
Günlük yaşam alışkanlıklarımız ne kadar uyumlu?
Finansal sorumlulukları nasıl paylaşacağız?
Tartışma şeklimiz sağlıklı mı?
Mahremiyet alanlarımız olacak mı?
Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar net ve gerçekçiyse, birlikte yaşamak sağlam bir ilişki için mantıklı bir adım olabilir.
Birçok insan tarafından sadece olayın cinsel boyut açısından değerlendirildiği eylemdir. sırf bu yüzden kafir , münafık ve hatta dinsiz imansız kitapsız bile sayılabilirsiniz. Ama bana soracak olursanız olayın sadece cinsel boyuttan öte (oda önemli bir etken ama es gecelim) uyumlu ve sağlıklı bi evlilik için iki tarafında birbirini daha net ve açık bir şekilde görebilmesi için uygulanması gereken olaydır.
Demek istediğimde buydu zaten, cinsellik için aynı eve çıkmak zaten aşırı saçma ben daha çok aynı evin içinde olmayı anlaşıp anlaşılmayacağını görmek adı altında sordum.
Selinacım, şöyle söyleyeyim; sevgiliyle aynı eve çıkmak tam bir “gerçek hayat simülasyonu”! 😂 Birbirini sabah mahmurluğunda, çamaşır asarken ya da bulaşık tartışmasında görmek, ilişkide ne kadar uyumlu olduğunuzu net gösteriyor. Ama sorumluluk ve sınırları önceden konuşmazsan minik krizler kaçınılmaz. Eğer gerçekten birlikte yaşama fikrine hazırsan, mantıklı bence! 🫶 Ama unutma, ev arkadaşlığı başka, sevgili olmak bambaşka, heyecanı kaybetmemek için küçük romantik kaçamaklar da şart! 😉
Cevap
45Cevap
Karı koca hayatı yaşayabilir miyizi görmek için, aynı evde yaşamaya başlamak, zurnanın tırt dediği yer. Bunu yaptıktan sonra evliliğe gerek kalmıyor. Evlilik büyüsü bozuluyor. Hayatınızda belki de bir kez yaşayacağını o emsal duyguyu mahvetmiş olacaksınız.
Evlilik dışı zaten beraberliği artık yaşıyor çiftler. Ve bu sevgililik dönemi bazen yıllar alıyor. Yıllarca hala tanıma noktasında eksik kaldıysanız, lütfen doktorunuza başvurunuz.
Hayır çünkü insanlar oynamaya devam eder. Bu bariz ve net şekilde ortadadır. Çıkar uğruna insanların neler yapabildiği hususunda hepimiz hayatımız boyu türlü türlü ve korkunç örneklere izleyici olmuşuzdur. Bir insan sizi seviyorsa dokunmadan sevebilir. Bir insan sizinle aynı evde nasıl mı olur sorusu varsa size karşı nasıl davrandığına bakın sonra ailesine karşı davranışına ve en sonunda ailenin kendi içinde birbirine nasıl davrandığına bakın. Daima zeki ve uyanık bir beyin olmak gerek zira bu devir de bizi yutarlar ruhumuz duymaz.
Evet mantıklı.
Çünkü insanın bi dışarı hali bi de ev hali vardır. Dışarıda naif olan bir kadın evde pasaklı olabilir. Dışarıda kibar olan bir adam evde kadına kötü kelimeler konuşabilir veya pasaklı gezebilir.
Tüm bunları evlenince anlarsak iş işten geçmiş olur. Ancak her çift bence, evlenmeden önce en az 1 hafta aynı evde yaşamalıdır.
Bende öyle düşünüyorum yani ev hali diye bir şey var. Mesela ben titiz biri olabilirim erkek de bir o kadar pasaklı olursa sinir krizi geçirme ve soğuma sebebedir ya bunuda evlenmeden önce görüp yaşamak daha mantıklı geliyor bana
Sevgiliyle aynı eve çıkmak doğru koşullar altında ilişkimizi derinleştirebilecek harika bir deneyim olabilir. Ancak aceleci davranmamak, iyi düşünülmüş bir karar vermek ve olası zorluklara karşı hazırlıklı olmak önemlidir. İlişkimizin olgunluğu, iletişim becerilerimiz ve birbirimize olan saygımız bu kararın başarısında büyük rol oynayacaktır.
Aynen öyle katılıyorum
aşık olduğun kişiyle aynı evi paylaşmanın harika bir duygu olduğuna inanıyorum... sabah birbiriniz için kahvaltı hazırlamalar, birlikte bir şeyler izlemeler, eve gelince onu görebilmek, arkadaşlarınızı çağırdığınız akşamlar için davet sofraları kurmak... harika detaylar
mantıklı olmaz, ilişkinin dinamiklerine aykırı olduğunu düşünüyorum, bir insanı aynı evde yaşamadan da tanıyabilirsiniz, illa aynı evde yaşamak isteyen evlenir madem seviyorsa.. aynı ortamı paylaşmak bir yaşam birlikteliğidir ortak hayattır buda aile olmak demektir, insanlar bunu unutmuşsa benziyor
Ben çıkmam, çıkana da mani olmam. Bir yere gelmişiz düzeni kurmuşuz, aklımız yaşımız başımız belli yani. Kurulu bir düzen ve alışkanlıklar varken bana bu saçma geliyor. Birbirini tanımak için illa aynı evde yaşamak gerekmez. Bazı şeylerin zamanı olur. Her şeyi yaşa tüket ee sonra? Sonra üç günde sıkıl ve birbirini ye. Bence bazı şeylerin eski usul olması çok daha gerekli ve mantıklı. Sınırsız özgürlük vs diye diye genişlik ve yozlaşmışlık aşılıyoruz topluma.
Bence mantıklı değil netice olarak her türlü hatayı açık yani isteyen yapabilir buna karşı çıkmam herkesin kendi hayatı kendisini ilgilendirir, ama ayrı eve çıkan sevgililerini yakınlaşma cinsel birliktelik akaylı meşru çocuk olma durumları da söz konusu oluyor o yüzden doğru bulmuyorum
Kısa ve öz olarak şöyle bişey söylemek istiyorum. Ateşle barut, yan yana durmaz 😊 Bu da demek oluyor ki, bazı şeyleri bilerek bu karar alınmalı
Nasıl yani, e zaten evlendikten sonra aynı eve çıkılıyor
Anlatmak istediğim, iki kişi aynı evde yaşayacaksa yarın birgün ayrılık durumu olduğunda. Birbiriyle bir bağı olmadıklarını bilerek hareket etmelidir. Herhangi bir anlasmazlik durumunda, resmiyette kişilerin birbirleri üzerinde hakları olmaz. Ne maddi ne manevi. Bu yüzden rahat bir tavırda olmaları gerekir, sonuçta bağlayıcı bir unsur ortada olmaz 😊
Bence mantıklı değil. Hem mantıklı bulmuyorum hemde doğru bulmuyorum evlilik olmadan etmeden dost hayatı gibi aynı evde yaşamayı. Aynı evde kalmak istiyorsa evleniriz sonra kalırız.
Kesinlikle. Evlenmeden önce herkesin Keşke böyle bir şansı olsa.. aynı Eve girince diğer kişinin değişik huyları, görmediğiniz yanları çıkabiliyor. Pasaklı, dağınık, vurdumduymaz, ev işlerinde yardım etmez vs.
Çok fazla bir şey değişeceğini zannetmem arada resmi bir bağ yokken özgür bir şekilde rahat ve istediğin zaman sonlandirabilecegini bilerek yaşamak ile resmi bir bağ ile yaşamak arasında çok büyük fark var
Mantıksız. Her sevgiliyle aynı eve çıkılırsa evliliğin ne anlamı ne özelliği kaldı?
Bu kadar genişliğe gerek yok. Herkes eşine özel olmaya baksın olabildiğince
Evett bence evlilik pat diye olmamalı bir tanısmalı insanlar aynı evin içine girmeden Birbirini tanıyamaz
Bana kalırsa evlilik mantıksız. Evlilik insanı kafesin içine hapsetiyor. Evlenmek mantıksız aynı ev mantıklı.
çok mantıklı her sevgiliyle eve çık olmaz bundan deyip başkasıyla çık derken bir bakmışsınki 7 kocalı hürmüz olmuşsun
Mantıklı değil.
Bir erkekle bir kadının aynı evde yaşaması farklı sonuçlar doğurur vede pişmanlıklar.
Normalde evlenmeden önce bir süre aynı evde yaşayıp görmek lazım da Türk kültürüne pek uymuyor.
İnsanın birbirini tanıması anlaşıp anlasamayagina karar vermesi için çok mantıklı ben mantıklı buluyorum
O olay doğru değil bence sevgililik cicim ayı demek evde de sana aynı tatlı rolü oynayacak evlenince işler ciddilesiyor ya çekiliyorlar
Bazı şeyleri evliliğe bırakmak şartıyla evet,
Çok iyi olur
Peki bu konudan babanın haberi var mı? 😅😂🤣🤣
Evlilikte ön provası ve doyasıya cinsellik için mantılı.
Daha iyi tanımak açısından gerekli olduğunu düşünüyorum ben.
Zor ama yaa aynı evde karşı cinsle, sevgili bile olsa 🙄
Arkasını toplatır erkek denen illet insana be
Cinsellik dışında çıkılmalı. İlk cinsellik evlenmeden olmamalı diye düşünüyorum
kısa sürmesini istiyorsan sevgililiğin mantıklı
Evet mantikli.. Erkeğinde kadınında habitatinda görülmesi lazım... :))
evlenmeden aynı evde yaşamam artık okadar cahil değilim.
Üniversitede bir arkadaşıyla eve çıkanlar bilir. Dışarıda takılmakla evde beraber yaşamak çok farklı. Birini tanımak için kesin yöntem
evlenmeden önce 6 aylık staj çok güzel olurdu :))
Kadın aşk evliliği diye geliyor, bildiğin "butler" oluyor.
4 yıllık ilişkim aynı eve çıktıktan 5 ay sonra bitti.
Bunu yapıp da evlenenleri hiç görmedim kesinlikle hayır diyorum.
Neden yaa işyerinden bı kız evlnemisti
@İzmirgeceleri35 valla ben hiç görmedim
Beş yıl aradan sonra yeni duydum onlarda bosnamis 😲
@İzmirgeceleri35 yaa al işte
Baştan iyudiler ama hem seviyorlardı... hem çok iyi anlasiliyorladi
@İzmirgeceleri35 o eve evlenmeden girildiği zaman hersey yaşanıp erkenden bitiyor hiçbir şeyin heyecanı kalmıyor
Onlar öyle demiyordu.. ve tersini söyleyenleri de dinledim nette. bence hemen hüküm verme.. çok güzel yasaynalrda var sonra
@İzmirgeceleri35 yok arkadaş kesinlikle karşıyım
Of hayir ya ne çıkıcam eve o varosla
Bence degil evlendikten sonra daha iyi.
Resim deki filmin adı neydi?
Çıkılır neden cikilmasin
Nöö Türkiye buna müsait değil
Hayır değil evliliğide bazı şeyler kalsın
Mantıklı olabilir ama şahsen tercih etmem
Çok muhabbet tez ayrılık getirir
Değil.. evlenmenin bir anlamı olmalı.
Dini nikahla evlenmeden çıkmam
Aynı evde yaşamak iyi değil kolay sıkılırım galiba
Artı ve eksi yönleri de var
20 yıl zaman lazım öyle düşünenlere bilime göre
Bana göre değil evlilik dışı ilişkiye karşıyım…
Mantıklıdır onaylıyorum ✍🏼
Kesinlikle önemli bir unsur
Mantıklı. d
Ooo nononono sjdj
Mantıklı
Hayır ben karşıyım..
Mantıklı değil
Olabilir evet
Çıkmam
Hayır değil
Bana göre mantıksız
mantıksız