Evlilik öncesi sevgili ile aynı evde yaşamak evliliğin demosu gibi görünüyor ama toplumsal kurallar buna müsade etmiyor. Sizce sevgililer aynı evde yaşamalı mı?
Bence bu sadece toplumsal kurallara uygun olmadığı için hoş karşılanmayan bir durum değil. Inancı gereği hoş karşılamayanlar var misal ben. bir insanı tanıyamayacak olduktan sonra isterseniz 40 sene aynı evde yaşayın yine de tanıyamazsınız net. ınsanlar değişir insanlar oynar insanlar maskelidir. Bazı insanlar vardır içini görürsünüz dua edinki öyle insanlara denk gelin. keyifli geceler.
Bence değil aynı evde yaşayıp kardeş gibi kalinamayacagina göre karı koca ilişkisi yaşayıp birbirlerine uygun olmadıklarını anlarlarsa iyi ki nikah yok ayrılırız olur biter mi diyecekler olan olduktan sonra bir imza mi korkutacak toplum ve dini acıdan ahlaka aykırı olmaması için nikah kıyılıp geçim olmazsa boşanmak daha mantıklı..
Yani aslında bana kalırsa bir yandan güzel bir yandan da kötü bir durum bu. Güzel yanı, her an beraber olabilmek. Kötü yanı ise, insanlar sana farklı bir gözle bakacak, yargılayacak hatta yeri geldiğinde. Yani bilemiyorum.😶🤦🏻♀️
Bence bir insan 5 yıl aynı evde kalmadan görüşse bile birbirbirini tanıyamaz. Çünkü dışarda insanlar çok farklı , evde çok farklı. 1 hafta aynı evde kalmak > 5 yıl aynı evde kalmadan ilişki yürütmek
Ev yaşantısı ile dış hayat çok farklılık gösterebiliyor. Aile değerleri cart curt kafasından sıyrılırak bakarsanız evleneceğiniz kişiyi çok yönden tanımak için bir fırsat.
Bizim başımıza gelenler Avrupa olmadan Avrupa'lı gibi davranmaktan. O kadına olumsuz gözle bakacaklar ayrıldığında ve %90 o kişiyle evlenmeyecek. Ya aşırı Arap ya da Orta Doğulu gibi davranıyoruz ya da aşırı Avrupa'lı gibi ama ikisi de değiliz
Düşününce güzel gelir başta ama bence çok yanlış bir karar olurdu bu. Çünkü bir yerden sonra sıkıcılaşır, sıradanlaşır ve en çok ta evlilik kavramı bayağı başitleşir..