Normal işte aynı şekilde evlenmek içinde normal ve evlilik iki tarafında üzülmemesi kafasına estiğinde terk edememesi kimsenin mağdur olmaması için oldukça mantıklı bir eylem
Bak ben de çok istiyorum sevgilimle aynı evde yaşamayı ama kendime soruyorum bunu istememin sebebi ne tamamen nefsi arzu sorumluluk almak istemiyoruz her şeyi keyfimize göre yaşayalım istiyoruz ama unutma bir şeyler için bedel ödemediğimizde fedakarlık yapmadığımızda iyi şeyler elde edemiyoruz. Şu an bence bir çok insan mutsuz her şey olduğu gibi ilişkiler çok kolay harcanıyor kimse kıymet bilmiyor ve tahammülsüz hiç bir şeye katlanmak istemiyor ama mutluda olamıyor
Dinleri yeterince biliyorum kolay olanı sadece kolay diye seçecek kadar aciz değilim ben doğrularla ilgileniyorum. Mantıklı bir sebebi de var bence topluma şu slk iq üsü düşük insanlarımıza bakarsak hepsi koyun gibi dini yaşamı seçmiş olsaydık çok daha saygın bi ülke olurduk
Çünkü bi oyunun içindeyiz ülke halkını canım boş şeyler yüzünden birbirinden uzaklaştırmayı çalıştıkları bir sistem kimi takmış bi partiye kimisi bi takıma ve bu yüzden düşman oluyorlar tam da oyunu kuranların istediği gibi diğer kısım yeni ergenler de dini sorgulayıp sorgulayıp yanlış bilgilerle ve kolay geldiği için dinsix oluyorlar bunların hepsi planlı dostum sen de ben de şu telefonun başında saçma sapan uygulamalarda zaman israfı yapıyoruz hepimiz esir olmuşuz itiraf etmekten dha mantıklı bir şey yok
Bağlı olduğu tüm ilkeleri reddetmek zor işte, o güne kadar inandıklarının doğru olmadığını fark etmek tüm hayatının ve bakış açısının, yaşama amacının bile değişmesi
Tartışmak istemediğin için uzatmıyorum, yani herkes bir anda doğruyu görmüş bi anda bulmuş ve yıkmış ilkelerini, öyle mi? bundansa herkesin birbirine özenip sadece eğlence peşinde olduğu için ve kendince daha havalı görünmek için dinden çıktığını düşünmek bana daha mantıklı geliyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Millet için yanlış senin için doğruysa doğrudur hacı
Bana göre yanlış, ama kimin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor
isteyen yaşar kişilerin tercihi
Yanlış.
Niye
Aile kavramını bozuyor.
Biz birlikte yaşayınca aile kavramı mı bozuluyor 😄
Evet? Zinaya giriyor ahlak nerde kalıyor
Ahlak anlayışımız aynı değil sanırım
Zinayı normalleştirmekten başka bişey değil ✍🏻
Birbirini seven iki yetişkin insanın yaptığı bir şey sonuçta, neden kötü olsun normal tabi
Kardeşim evlilik niye var? Nikah niye var? Daldan dala konun diye demi
Hayır konamayalım diye 😄 tam tersi
Ne desem boş siz yoldan çıkmışsınız ✍🏻
Yanlışsa çıkarım tabii
O yol yanlış yol
Açıklayamadın ama ne bileyim ikna olmadım 🙄
Sen istediğin yolu seçmekte özgürsün seni ikna etmek gibi bir derdim yok
Bence yanlış.
Bu bir anlam ifade etmiyor nedenini anlamadığım için djjds
Kendi bildiğini yap. Ben uyarmış bulundum yanlışa doğru diyemem
Peki peki tamam sağ ol
Yanlış elbette
Niye ama
Günah çünkü? Bundan daha büyük bir sebep olabilir mi?
He anladım ondan yani sadece
Yoo değil. Bizim ülkede nedense garipseniyor.
Yanlış.
😒
Yanlış
Uff herkese göre de yanlış 😒
Neden nikah istemiyorsun bir sor kendine
Neden yapayım ki
Neden istemiyorsun diyorjm işte
Gerek yok, çok erken ayrıca evlenmek için
Ama bi kız istiyorsun hayatında
Onun için erken değil yani
Evet normal değil mi 😄
O da istemez ki, küçüğüz daha çok küçüğüz sjnxn
Normal işte aynı şekilde evlenmek içinde normal ve evlilik iki tarafında üzülmemesi kafasına estiğinde terk edememesi kimsenin mağdur olmaması için oldukça mantıklı bir eylem
Yerim seni 😄
Terk edemezsem mağdur olurum asıl 😅 hiç anlamıyosun
Yeme şekerin yükselir..
İşte kızı üzmemelisin biz kızlar sizden daha duygusalız 🥺🌸🌸
Oo öyle diyorsan
Yo değilsiniz, biz erkekler üzerinde baskı kurulduğu için belli edemiyoruz sadece 🙄👉👈
Üzmem
Bak ben de çok istiyorum sevgilimle aynı evde yaşamayı ama kendime soruyorum bunu istememin sebebi ne tamamen nefsi arzu sorumluluk almak istemiyoruz her şeyi keyfimize göre yaşayalım istiyoruz ama unutma bir şeyler için bedel ödemediğimizde fedakarlık yapmadığımızda iyi şeyler elde edemiyoruz. Şu an bence bir çok insan mutsuz her şey olduğu gibi ilişkiler çok kolay harcanıyor kimse kıymet bilmiyor ve tahammülsüz hiç bir şeye katlanmak istemiyor ama mutluda olamıyor
Tabi evlilikler de boşanmayla sonuçlanıyor artık herkes iyice düşünüp evlendiği kişiyi iyisiyle kötüsüyle sevmeli
İstiyorsan yaşa sen de sevgilinle en kötü ne olabilir ki
Bir de güven sorunu var, kadın cinayetlerinin sebeplerinden diye düşünüyorum
He anladım, güvenmiyorsan gitme bence de
Yani sebep günah olması benim için, günahsa da mutlaka mantıklı sebepleri vardır uzak durmakta fayda var
Sorun bu bence, sadece inanıp sorgulamamak. Mantıklı bi sebebi falan yok aslında.. Bence dinleri araştır
Dinleri yeterince biliyorum kolay olanı sadece kolay diye seçecek kadar aciz değilim ben doğrularla ilgileniyorum. Mantıklı bir sebebi de var bence topluma şu slk iq üsü düşük insanlarımıza bakarsak hepsi koyun gibi dini yaşamı seçmiş olsaydık çok daha saygın bi ülke olurduk
Neden koyun gibi acaba 🙄
Neyse bir şey soracağım, neden gizlisin
Çünkü bi oyunun içindeyiz ülke halkını canım boş şeyler yüzünden birbirinden uzaklaştırmayı çalıştıkları bir sistem kimi takmış bi partiye kimisi bi takıma ve bu yüzden düşman oluyorlar tam da oyunu kuranların istediği gibi diğer kısım yeni ergenler de dini sorgulayıp sorgulayıp yanlış bilgilerle ve kolay geldiği için dinsix oluyorlar bunların hepsi planlı dostum sen de ben de şu telefonun başında saçma sapan uygulamalarda zaman israfı yapıyoruz hepimiz esir olmuşuz itiraf etmekten dha mantıklı bir şey yok
En normal soruya bile gizli görüş atıyorum birisinin beni görmesini istemiyorum çünkü
Asıl zor olan dinden çıkmak..
Ama ben din tartışmak istemiyorum çok yorgunum
Nesi zor, bağlı oldukları bir ilke yok ki
Tamam
Bağlı olduğu tüm ilkeleri reddetmek zor işte, o güne kadar inandıklarının doğru olmadığını fark etmek tüm hayatının ve bakış açısının, yaşama amacının bile değişmesi
Gizliden çıksan ya, olabilemez mi
Tartışmak istemediğin için uzatmıyorum, yani herkes bir anda doğruyu görmüş bi anda bulmuş ve yıkmış ilkelerini, öyle mi? bundansa herkesin birbirine özenip sadece eğlence peşinde olduğu için ve kendince daha havalı görünmek için dinden çıktığını düşünmek bana daha mantıklı geliyor
Zaten şu an gençler estetiksel konularda bile sadece özentiyle aynısını yapmak hevesinde başka bir sebebi yok
Evet haklısın havalı görünmek için yapanlar var ama onlardan bahsetmiyorum gerçekten sorgulayıp düşünüp dinden çıkmak kolay değil
Engellemek istiyorsan engelleyebilirsin ya da engelleyebilirim
Neden engelleyeyim
Niçin görmelisin beni peki?
Yanlış anlamışsın farklı düşünüyoruz diye engelleyecek değilim, merak ettim kim olduğunu ve tanışmak istedim sadece
Anladım 🌸 ön yargı yapmakla hata etmişim
Sorun değil 🌺
Ee arkadaşım olur musunuz hanımefendi 💍
Bu gecelik mi?
Tek gecelik sjdjs
Olabilirim
Ne yapman gerektiğini biliyorsun
Değil
Değil
E günah
Ee
Bu yüzden yanlış
Peki
Günah olmasaydı?
Günah olmasının hikmeti zaten toplum kurallarına aykırı olması. Çok istiyorsan nikah kiyarsin
Yo istemiyorum nikah
Toplumun kurallarından bana ne uyumak zorunda değilim..
İşine gelmiyo dimi
Gelmiyor
O da bu yaşta evlenmek istemez bence
Bekleyeceksib
Zaman geçiyor
Zaman geçiyor diye her istedigimiz olcak duye birseyyok
Kısacık hayatımız var zaten neden zehir edelim
Hayat kısacık git Allahtan af dile
Sana ne Allah'la benim aramda değil mi 😄
O yarattıysa anlar beni
Ok ergen
😄