KS'de böyle erkeklerin görüşüne çok denk geliyorum. Hatta beni feminist diye etiketleyenler olmuştu😂 feministim çatlayın da patlayın😂😂

KS'de böyle erkeklerin görüşüne çok denk geliyorum. Hatta beni feminist diye etiketleyenler olmuştu😂 feministim çatlayın da patlayın😂😂

Ben bunlara karşıyım. Kadın hakları, hayvan hakları, çocuk hakları... Böyle sınıflandırmayı doğru bulmuyorum. Canlı haklarını savunmak daha mantıklı bence. Adil ve liyakatli, gelişmiş bir toplum olmalıyız. Bütün sorunların tek çözümü ileriye gitmekte ve böyle sınıflandırmalar, ulaşmaya çalıştığımız sonuçların yolunu uzatıyor.
Bizim ülkemizde feministler mi var yoksa feminaziler mi? Bence çoğunluk ikincisinde... Verilen cevaplardan cinsiyetçilik ve bağnazlık fışkırıyor... Ne hoş.
İkincisinin çoğunlukta olduğunu, bir kör koklayarak bile anlayabilir.
Neden öyle söylemiş, ne kast etmiş bunlara bakmak gerekiyor. Erken hüküm vermek yanlış olur. Lafın geldiği noktayı çözebilmek gerekiyor. Oluru sizlere kalmış.
Feminist kadından olmayacağına eminim yanlış gerçeklikten uzak düşmanca ve nefret dolu iki yüzlü fikir kalıpları zihninde yer eden bir kadınla asla iyi bir ilişki yaşama şansın değil ihtimalin bile yok. burada mesele şu ki bir kadın ben feminist değilim dese bile bu idelojiden çıkma zehirli fikirlere sahipse öyle desede feministtir. Anlarsam arkamı döner giderim.
Manasını bilmeyip feminizmi feminazilikle karıştıran çok kişi var. Bir diğer tür de, yüzyıllardır uygulanan çok kolay ve etkili bir manipülasyon taktiğini kullananlar. Geylik ve çalışkanlık (top, inek) için de bu yapılıyor. Feministliği hakaret haline getirmeye çalışıyorlar. Bu (kötülemeyle sürü psikolojisini tetiklemek) oldukça etkili bir taktiktir ama tabii yiyene. Değişimden bu kadar korkmasalar, feminizmin toplumun iyiliğini gözettiğini görürlerdi.
@FiliusDiaboli dediğin doğru olsa da pratik değil maalesef. Problem çözmek, sorunu departmanlara ayırıp her seferinde bir sorunu çözerek başarılır. Temel matematikteki 'parantez içinden başlanması' kuralı da aynı bu mantık. Yani dediğin evet doğru. Aslında hem genel olarak tüm bilinçli canlıları, hem de ekosistemin kalanının dengesini gözetmeliyiz. Bunu yapmanın yönteminiyse yazdım zaten. Hepsini bütün olarak ele almak pratikte mümkün bile değil. Hedefe o olmalı.
@rekreasyonistt cevabın için teşekkür ederim.
Kast ettiğim şeyin temeli; bütünleştirici, birleştirici bir toplum fikriydi. Yıllar boyunca cinsiyetçilikle, siyasi ve toplumsal manipülasyonla ötekileştirildik. Horoz dövüştürür gibi insan dövüştürdük. Artık "yapamayız, pratik değil" sınırını çoktan geçtik. Sorunları bölebiliriz ama aynı çatı altında bölmeliyiz. Cinsiyetçiliğe, ötekileştirmeye müsamaha göstermeyerek, birinin sorununu diğerinden üstün tutmayarak yapmamız gerekiyor. Bu yapılamaz bir şey olamaz. Gayet mümkün. İdealleri bu yönde belirlemek, teorik olanları pratik kılacaktır.
Düşüncene saygı duyuyorum ama ben de böyle düşünüyorum. 😇
@FiliusDiaboli aslında aynı perspektifi doğru buluyoruz yani 'ama' denecek bir fark görmedim. Nihayetinde ikimiz de herkes önemsenmeli ve tüm gruplar aynı düzeyde tutulmalı diyoruz.
Sonuçta bunun için eksiği olan grupları (kadın, hayvan, eğitim vb.) mercek altına alıp geliştirmek gerekiyor ve bunu yaparken de asıl hedefi göz ardı edilmemeli ve ötekileştirme gibi zararlı algılardan uzak durulmalı.
Tabii siyaset ve medya bunu imkansız hale getiriyor maalesef. Bahsettiğin şeyi çok iyi anlıyorum. Ben olması gereken yöntemden bahsediyorum, sense bu yöntemin yanlış kullanılışından.
Cevabın için ben de teşekkür ederim, güzel bir sohbet oldu.
Evet, söylediğin gibi aynı idealleri savunuyoruz.
Ben de teşekkür ederim. Seviyeli tartışmalara her zaman açığımdır.
Umarım bir gün, savunduğumuz görüşün gerçekleştiğini görebiliriz. 🌟
Umarım ✨
Merhaba :)
Feminist bu demek değil. Birazcık bilgilenmesi gerekiyor sanırım. Ayrıca Kadın haklarını savunan bir erkek çok centilmen olabilir. Aynı zamanda çok çekici. Ancak günümüzde insanlar hayatta kalmak için stres olmuş durumda ve mantıklı kararlar veremiyorlar. Yani bunu çok önemseme lütfen. Zamanla düzelebilecek konulardır. :)
Cevap
10Cevap
Olur olabiliyor her erkeği kadınlar alıp yontmakla ömür tüketiyor
hayır olmaz tabi ki de. bende kadın haklarını her zaman savunuyorum elimden geldiğince..
Feminist misin diye küçümseyen erkekten ancak mağara arkadaşı olur, partner değil.
Erkeklere değil, erkek egemen ideolojiye düşman olandır.. Aradaki farkı göremeyenlerin ya algı problemi vardır ya da kadın düşmanıdırlar. Maalesef 2 cinste de bunlardan bol bol var, o yüzden bu düşüncede olanlardan omaz.
Bu soruda anormal bir şey olmadığı gibi feminist olmak suç da değil.
Sevgilim bana bu soruyu sorsa ayrılırım. Bu soruyu soran kafalarla işim olmaz. Kadın haklarını her savunan Feminist değildir.
Evet ama feministler kadın haklarını savunur. Bu nedenle de feminist olup olmadığınız merak edilebilir
Olur olur bağğğzı kadınlara da böyle erkek müstehak. Birbirlerine denk geldikleri sürece sorun yok herkes layığını bulur
Ondan olur mu bundan olur mu armudun sapı üzümün çöpü diye diye evde kaldınız kızlar 😂😂😂
Evli misin?
Değilim 😂
Evde kalmışsın oğlan.
Daha gencecik çıtır çıtırım ayrıca evde kalmadım oteldeyim eve bugün geçicem 😂😂😂
Kesinlikle olmaz error..
En çok ondan olur kdjdkks
Çizdim seni 😂😂
Üzülürüm abla yapma aman diyim sksmsm
Bu görüşü yazmayacaktın😂
Yazmadım say skzmkx
Yazdın ama geçti😂
Yok yok yazmadım sksksk
Olur olur bal gibi olur
Ben türkçüyüm
Kadınlar bizim başımızın tacı
Olmaz kanka resmen alaya alıyor
Savunucaz onlar da hemcinslerini savunuyorlar.
Maço erkekten bile oluyor.
Olmaz
Çok komiksin kendi hakinizi bile savunamiyosunuz
Haklısın dedeciğim
Eyvallah torun bak nasıl anladın dedenin babanın degerini 😂
Eyvallah
Kapağı sıkı kapat torunum
Olmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?