bak şimdi güncellemenin sonunda yaptığın aranızdaki çürükleri çıkartıyorum lafı gayet çirkin olmuş neyse :)
insanların bu tarz sitelerde içlerindeki bastırdıkları cinsel güdülerini açığa çıkarması kadar normal birşey yok hele ki yaşadığımız ülkede. Durum şu sonra niye feminist derler diyicek olursan sana diyeceğim şu kadın, erkek kadını seçer ve sonra kadın onu kabul ederse bir birliktelik başlar rol model değişirse zaten insandan başka bir mahlukata gider ilişki. Gel gelelim diğer konu zorla cinsel ilişki ee abicim kadın kendini erkek bellemiş baksana ne diyor istemediğim adamla beraberim? zaten böyle bir düşünceye sahip bir kadın erkeğiyle beraber olmak istemez ee adam ne yapacak peki ya? zorlayıp cinsel ihtiyacını gidericek veya gidip aldatıcak... feminizm kadar aptal birşey olamaz...120 Yorumla- +1 yıl
Çok soyut bakıyorsunuz olaya. Cinsellik basit bir şey değil. Kadın istediği erkekle evlendi diyelim. Sonra evin içinde sıkıntılar oldu ve istemedi bir süre. Bunu hemen aldatarak ya da zorlayarak mı gidermesi lazım erkeğin? Belki bununla sınanıyor, belki ortadaki sorunlar konuşulunca hallolacak herşey? Nedir bu kadar açlık? İnsan seks yapmadan yaşayamaz mı? ya da başka tatmin yöntemleri yok mu?
Hiç kimsenin birine zorla bir şey yaptırmaya hakkı yok.
Ayrıca cinsel taciz hiç bir şekilde normal olamaz. Normal olması düşünülemez. Oradan bakınca erkeklerin tabir ettiği tarzda "kaşar" olarak gözükmüyorsam bu tarz isteklerin iğrenç bir üslupla gelmesi söz konusu bile olmamalı.
Yaptığım benzetme hak edenler içindi ayrıca. Üslubum hoş olmayabilir ama yapılan davranış yüzüzndendir. - +1 yıl
saldırgan bir konuşma yapın var yüksek ihtimal yaşadığın erkek tecrübelerin sonrasında böyle düşünmeye kendini endekslemişsin gibi bir hava kattın bana ilk yazdığın cümlelerden evet insanlar seks olmadan yaşayamaz. Yaşar ancak hormonal bir sıkıntısı var ise cinsel yönden bir problemi var ise yaşar onun dışında sağlıklı normal bir kadın veya erkek yaşayamaz seks olmadan bu kadar basit ve gerçekçiyim soyut değilim...
- +1 yıl
Birincisi yaşadığım çok kötü bir tecrübe olmadı çünkü ailem hep arkamdaydı ve destekçimdi. Yaşadıklarımsa herkesin yaşadığına benzer şeylerdi.
Ama aldatmanın bir mantığı yoktur. Kusura bakmayın. - +1 yıl
aldatma aldatma aldatma? bana şunun cevabını ver bakalım evlendiğin erkek kaza sonucu penisi kaybediyor ne yapıcak bu durumda adamı seviyorsan adamın penisi olmadığı için hayat boyu adamla beraber sevişmeden yaşayacakmısın gerçekten işte bu kadar basit aldatma dediğin şey. Şunu unutma namus diye aptalca bir tuzağın içinde yüzüyoruz toplum olarak...
- +1 yıl
Bak seks nasıl bir şey bilmiyorum ama bugüne kadar böyle yaşayabildiysem yaşanıyor demekki.
- +1 yıl
Bu konuda bilgili olmadığım için muhattabın olamıyorum demekki :) İlk tecrübemi yaşayınca sana yazarım kesin (!) İyi geceler.
- +1 yıl
Beni seven böyle sevsin. Yanlız kalacaksamda kalırım kabulümdür.
- +1 yıl
Sanırım senin baya bir tecrüben var.
- +1 yıl
Sanırım en son iyi geceler demiştin?
- +1 yıl
Son sözü sen söylemek zorunda değilsin.
- +1 yıl
Benim gibi insan? Çok mu kötüyüm yani sence?
- +1 yıl
Çok düşüncelisin. Şimdi başka işlerim var istediğin kadar son sözü söyleyebilirsin. Görüşürüz :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik hayatı üzerinden ele alırsak kadınların daha doğru seçimler yapması gerektiği de ortada. Sadakatinden ve adamlığından emin olduğum bir çok insan kaç yaşına geldi ve hala evlenecek birini bulamadı. Neden? Çünkü çok efendiler çünkü kadına hakaret etmiyorlar çünkü dövmüyorlar ve aldatmıyorlar.
Anasına babasına küfredilip kafasına kafasına vuran zibidi eşşoğlueşşeğe hala "aşkım, canım cicim diye" yalamalık yapan kızı gördükten sonra bazılarına müstehak demeden edemiyorum. kendini o zıbıdılara ezdirip sonra iyi davranan efendi çocukları itici diye dışlarken düşüneceklerdi.11 Yorumla- +1 yıl
Kadınların daha doğru seçim yapması gerekli dedin. İşte bende bunu tartışıyorum.
Aile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. Feminizm kötü bir şey değil onu böyle lanse etmeyelim. Hak eşitliğini savunur. Kadın üstünlüğüü savunduğunu düşünen cahiller mi mevcut yoksa burada?
Her neyse kadınlarımız savaşçı ruhlu olmalı. Yoksa kimse hakkımızı öylece sunmaz. İsyan etmeli dik başlı olmalı güçlü olmalı. İstemiyorum demesini ve karşı koymasını bilmeli.03 Yorumla- +1 yıl
Kadın erkek Eşit olamaz
3 kadından 1'isi şiddet görüyor. Ülkemizde psikolojik şiddet önemsenmiyor bile nedeniyse cinsel ve fiziksel şiddetten sıra gelmiyor. Dünya kadınlara şiddet sıralamasında 4. ülkeyiz. Benim feministliğim sadece bu tip erkeklerde baş gösteriyor ve toplum olarak böyle erkekler karşısında diş göstermemiz şart.
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Ama tabiki bazılarının işine gelmediği için şiddetle karşı çıkıyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Çok saçma bir görüş.. Bu tür görüşler sadece insanları gruplaştırır ve bir bütün olmamaları için araya fitne ve fesat sokar.. Topşumsal sorunları belli bir gruba aitmiş gibi göstermek diğer insanların sorunlarını görmezden gelmek demektir.. Bu da kişiyi sosyalist yapmaz faşist yapar.. Sonuçta herkes bir şeylerden etkileniyor mu? Evet.. Bütün insanlar, bitkiler, hayvanlar, toprak, su vs.. Biriyle etkileşim halindeyken sadece belli bir tarafın bu etkileşimden zarar görmesi ne kadar akılcı olabilir..
06 Yorumla- +1 yıl
Ortadaki ayrımcılığı kapatmaya çalışıyorum sen diyorsun ki ayrımcılık yapıyorsun. Bugün git kalabalık bir meydana otur insanları izle. Anlarsın.
Tabiki farklı sorunlar var ve hepsi konuşulmalı. En azından ben bunu seçtim ve konuşmaya başladım. Sen ne yaptın? Bu sorunun var olmadığını söylemeye çalışıyorsun. Görmezden gelmek işe yaramaz. - +1 yıl
Hayır ben senin gibi düşünmedim.. Biraz daha dikkatli okusaydın bunu kelimeler net bir şekilde ortaya koyuyor zaten..
1- "Toplumsal sorunları" diye başladıysam demek ki senin de bahsettiğin sorun dahil bir çok sorunu da kabul ediyorum demektir.
2- "En azından ben bunu seçtim ve konuşmaya başladım." bu cümlenle "Topşumsal sorunları belli bir gruba aitmiş gibi göstermek diğer insanların sorunlarını görmezden gelmek demektir.." bu cümlemi desteklemiş oluyorsun..
3- Ayrıca benim düşüncem sana özel değil.. - +1 yıl
Neden görmezden geleyim ki? Bunu seçtim derken diğerlerinin de var olduğunu kabul etmiş oluyorum bende. Belki de ikimizde düşüncelerimizi çarpıttık. Eğer böyle bir durum olduysa kusura bakma.
- +1 yıl
Toplumsal sorunlar arasında bir seçim olamaz çünkü hepsi birbiriyle bağlantılıdır.. Bir duvar örüyorsun ve diyorsun ki ben sıvasını çok iyi yapıcam.. Çok güzel bu senin iyi bir sıvacı olduğunu ve işine verdiğin önemi gösterir ama ne yazık ki çürük tuğlaların üstüne attığın sağlam sıva duvarın sağlamlığını sağlamaz..
- +1 yıl
Bu sorunların hepsini birden konuşacak gücüm olsaydı inan yapardım. Burada bile kaç yoruma yetişmeye çalışıyorum. Mümkün mü sence? O zaman ne yapmalı? Susup oturmalı mı? Ben bunu konuşurum. Sen başka bir sorunu. Konuşacak insan lazım bize. Anladın mı?
- +1 yıl
Sorunları konuşmak bir işe yaramaz.. Sorunlar tespit edildikten sonra sebepleri bulunur ve bu sebepler ortadan kaldırılmadığı sürece sorunlar tekrar eder ve zamanla toplumu bitirir.. Bir yerden başlayacaksak önce kendimizi eleştirip kendimi düzelmekten başlamamız gerekir.. Senin kendini düzeltmen gerekli demiyorum.. Ben de kendimi değiştireceğim sen de diğerleri de.. Herkes kendindeki hataları görür ve düzeltme yoluna giderse zaten ortada bir sorun kalmaz.. İşte biz bunu yapamıyoruz.. Hep hatanın karşımızda olduğunu kabulleniyoruz.. Niye mi? İnsan da bilinçaltı denen organizasyon yüzünden.. Kişi bilinçaltını doğru kaynakla beslemediyse yanlış yöntemlerle kişi mutlu etme veya daha az acı çekmesi yönünde kararları ve düşünceleri bilince gönderir.. Bir hırsız, bir katil, bir yardımsever farketmez hepsi aynı şekilde bilinçaltı tarafından gönderilen komutlarla oluyor.. İşte burada temel fark bilinç, bilinçaltına neler kaydetti?
+1 yılGazeteci: Hayatınızdan memnun musunuz?
Kadın: Şu yolların haline baksana: Memnun değilim, belediye her gün kazı...
Feminist: İşteee, duydunuzzz! Erkeklere ölüüüüm!
Maskülünist: Ne alakası var?
Feminist: Ah, şey... Belediye işçileri de erkek sonuçta!216 Yorumla- +1 yıl
Sadece güldüm. Hala feministliğin erkeklere ölümü savunduğunu sananlar var.
- +1 yıl
Bu ne la bu yaşa kadar bir zahmet edemedin mi vikide bakmayı...
- +1 yıl
Lütfen herkesi cahil zannetmeyiniz.
- +1 yıl
@Salur_Kazan çok manidar..
- +1 yıl
Bir tane daha.
- +1 yıl
Yazdığın şeyi bir daha oku bir zahmet o zaman.
- +1 yıl
Ben ne yazdığımı çok iyi biliyorum. Peki sen sevmediği halde evlenip hem kendi hayatını hem de erkeğin hayatını karartan %66'nın kim olduğunu biliyor musun? Viki'de yazmıyor galiba.
- +1 yıl
@sorad , bu bir eleştiri mi, yoksa inceyi gördüğünüzden mi?
- +1 yıl
Hiç kimse mecbur kalmadığı, geçerli sebepleri olmadığı durumda böyle bir şey yapmaz.
- +1 yıl
@Salur_Kazan inceyi gördüm.. :)
- +1 yıl
Sizin mecburiyetleriniz, sizi ilgilendirir. Başkasının hayatını zından etmeye gerekçe olamaz.
- +1 yıl
bir feminist o paylaştığın cevapta ki söylemi yapmaz... Sen feminizmi bir araştır öğren gel öyle konuş böyle cahilimsi alim oluyorsun komik oluyor..
- +1 yıl
Olur, bir dahaki sefere tez yazarız senin de gönlün olur. Yalnız burası pek akademik ortama benzemiyor, sonra hayal kırıklığına uğrama.
- +1 yıl
Komuniste dinsiz diyenlere benzedin de komik oluyor yani tez yazmada az öğren bea hea :)
- +1 yıl
Benim mesajım yerine ulaştı, sen dert etme.
- +1 yıl
:))))))))))) cahillere yanlis bilgi verip dahada cahil yaptinnnn aferim :))))
+1 yılkendi arzuları için başkasını bir kukla gibi görmekten allaha sığınırım. başkasınında bir birey olduğunu düşünmem lazım erkek zihniyeti sadece bana hizmet et sadece beni sev sadece benim dediğim yap demekten allaha sığınırım..
olay uzun uzun konuşulması gereken bir konu kadınların böyle olmasından fayı yüksek.. tavrını ortaya koymaktan böyle düşünen zihniyetle bir araya gelmesi çalışmaması ve cinsellik kadının hayatının dönüm noktasıdır.12 Yorumla- +1 yıl
Göktürklerde, Hunlarda asıl Türk devletlerindeki kadının yerini araştırdım. Şimdi geldiğimiz durum utanç verici.
- +1 yıl
araştırmalarım var kadınlarla ilğili. allaha şükür o düşüncelerden ırak ve değerli bir hayata erişmekle allaha hamdu sena ederim
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılKadına zorla sahip olanlar, dövenler, küçük ve hor görenler.. Erkekcikler.. O erkeklerin adına siz kadınlardan ben özür dilerim. ¦¬)
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif00 Yorumla
+1 yılvalla kadın olmanın zor olduğu bir ülkede bunun çıkması normalde şöylede birşey var bu yaptıkları anket yani soruda genel olarak ezilen kadına sorulduğunu düşünmüyorum eğer onlara sorulmuş olsaydı kocasının korkusundan cevap vermezlerdi bile ezilen kadın bence kocasından sadece dayak yiyen ve psikolojik olarak şiddet gören bayanla kısıtlayamayız ama şöylede birşey var bu kadınlardan bir kısmı kötü evlilik yapmış ve boşanamıyor boşansa bile hayvanca öldürülüp katlediliyor
07 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Zaten bu sadece bir söyleşi ama gerçek olduğunu biliyoruz.
- +1 yıl
8 Mart dünya kadınlar günü bence her hangi bir gün gibi değilde o kadınların olmalı zaten ekonomik özgürlüğünü kazanmış kadın daha iyi durumda olduğunu düşünmekteyim
- +1 yıl
birde devlet küçük yaşta mal gibi satılıp evlendirilen kadınlar için birşey yapmalı 15-16 yaşında bir kız çocuğu ne kadar hayattan haberi vardır ki evlilik gibi birşeyi nasıl anlayabilsin diye düşünüyorum bağızı şeyler yasayla belli ama göz ardı ediliyor ve sindirilmektedir daha hiç birşeyden haberi olmadan evlendirilen kızlara çok üzülüyorum
- +1 yıl
Kesinlikle.
- +1 yıl
sokakta bir kadın ağızı burnu kan içinde ağlayarak yürüdükten sonra böyle gün neden var resmiyet olarak gün olsun diye mi bir gece saatinde yolda yürüyorken daha 16 yaşında var ya da yok kız çocuğunun gecenin geç saattinde ağlayarak yolda dolaşması için mi var kusura bakma böyle gün olmaz olsun önce kadınlara yaşama hakkı verelim korkmadan yaşayacakları sonra gün diye söyleyelim teşekkür ederim
- +1 yıl
Katılıyorum her sözünüze. Bu konuda sütümüze düşeni yapmalıyız.
- +1 yıl
ben bunu üniversite okumadığım halde yazabiliyorsam durum vahim demektir bencede üstümüze düşeni yapmak gerekli zaten bunları kimseye yaranmak gibi amaç gütmeden yazdım içimdeki kızgınlık dile geldi diyelim kızlardan tek rica pembe çerçeveli gözlükle dışarı bakmak yerine o gözlüğü çıkarıp gerçeklere bakarlarsa görürler diyeceklerim bu kadar teşekkür ederim soru için
+1 yılHayatımızdan mutlu musunuz sorusu sorulmuş esınızden memnun musunuz denmemıs. Hayat gırınce devreye maddî zorluklarla da ekleniyor bana göre olayı carpıtmıssın bıraz. Cınsellıge gelince kadın kocasıyla bırlıkte olmak zorunda tabı kı tecavüz yanlış ama kadın kocasına sırtını dönüp yatamaz (çok büyük bir şey olmadığı sürece.) sen bıraz abartmışsın. Bıraz da erkeklere sorun kacı eşinden memnun? Sonra dıyosunuz kı kocam benı aldatıyor aldatır tabı l*n ne bu trıp, ego?
29 Yorumla- +1 yıl
Aşağıda yorumlarımı okusaydın mutluluğun sadece erkeklerle alakalı olmadığını söyledim zaten. Cinsellikle ilgili zaten kadın evliliğinde mutlu olsa sırtını dönüp yatmaz. Hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Bekaretini kaybeden kızlar sevdikleri erkekleri mutlu etmek için veriyorlar.(Hepsinden bahsetmiyorum tabiki.) Biz duygusal yaratılmışız. Eğer cinsellikle ilgili kadın dönüp arkasını yatıyorsa zaten mutsuzdur. Sebepleri tartışılır.
Ayrıca aldatmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Bir sorun varsa oturulur konuşulur. Bir gün Ayşeyle bir gün Fatmayla olan erkeğin karakteri bozuktur. O insan evladı çocuğunun yüzüne nasıl utanmadan bakar hayret verici doğrusu. - +1 yıl
Iyı de sız hıc mutlu olmuyorsunuz sürekli ılgı ıstıyorsunuz. Nasıl olamaz ya? Eve gelmısım senın gıbı karım var bıdı bıdı konuşuyor aldatmayıp napıcam? Boş konuşuyorsun hep erkekler mı ılıskının peşinde kosucak? Tabı erkek korucak kollucak ama kadın da sorunu varsa soylıcek trıp atmıcak her şeyde.
- +1 yıl
Heralde öyle. Bunların hepsi konuşmaktan geçiyor. Kimin suçlu olduğu önemli değil. Kendi ailemde annem babamı aldatsa babamın yüzüne bakmam. Babam annemi aldatsa babamın yüzüne bakmam. Aldatmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Ne kadar haklı olsanda.
- +1 yıl
Aman kafam karışmış olan hep babama olmuş :D Anladın sen neyse :)
- +1 yıl
Anladım da güldüm bıraz : ) femınıst mısın gerçekten?
- +1 yıl
Neden olmayayım?
- +1 yıl
Doğru erkekle tanışamamışsın demek ki.
- +1 yıl
Sadece bu etkendir zaten feminist olmam için evet.
- +1 yıl
Sen bahane arıyorsun femınıst olmak ıcın : ) Mesajlara bakmıyosun galiba?
erkeklerinde yüzde 96 sı mutsuz. yüzde 58 i cinsel isteklerine eşi tarafından karşılık verilmiyor ve mağdur. yüzde 64 ü de seçtiği kişiyle evlenemiyor. seçildiği kişiyle evleniyor. teklif edersinde kız kabul ederse falan filan. sonuçta seçen taraf kadın! bırakın bu feministliği ya
05 Yorumla- +1 yıl
Çünkü erkekler evlenmeden namuslu kız olsun ama evlenince p*rno yıldızına dönüşsün istiyor eşleri. Kusura bakma öyle bir dünya yok yani.
- +1 yıl
Eğer bir kızı duygusal olarak tatmin edersen sana en iyisini gösterir. Gerekirse kendi araştırır öğrenir. Ama üstünde bu baskı. ilk gece korkusu falan varken kusura bakma bizim toplumumuzda böyle birini bulamazsın. Bu konuda hiçbir fikri olmayan bir kızdan evlendiğin gibi bunu bekleyemezsin.
- +1 yıl
öyle bir saçmalık yok işte bu feministlerin uydurduğu saçmalıklardan biri. hiç bir erkek namuslu bir kızla evlenipte ilk gecede p*rno yıldızı olmasını beklemiyo. hatta ilk gece yapmayanlarda var. adam diyoki zaten karım beklerim az daha eşim bana ısınsın iyice alışsın yaparız diyo. türkiyede bunlar olmadımı oldu tabi. ama artık öyle bişi kalmadı. benim kastettiğim adam evlenmiş 10 yıl olmuş kadın adam her istediğinde yok başım ağrıyo yok kıçım ağrıyo cart curt. üstelik şu anda görücü usulüyle evlenenlerin hemen hepsi zaten önceden sevgililer. kimse görmeden bilmeden tanımadan evlenmiyor. üstelik konuyu sadece cincelliğe çekiyosun. konu sadece bundan ibaret değil.
- +1 yıl
Ben mi cinselliğe çekiyorum? Yok artık.
+1 yılböyle olaylar yüzünden kadınlarda güven eksikliği kararsızlık zorlanma koku gibi şeyler ortaya çıkıyor nasıl bir dünyadayız bilmiyorum ama artık dur demk lazım şidete zorlanmaya hayır çoçukları dünyasında bile kadına şiddet yoktur
https://www.youtube.com/watch?v=H5cycKOmDOI02 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum. Masumiyet kirletilmemeli. Çok başarılı bir çalışma olmuş. Teşekkürler paylaştığın için.
- +1 yıl
:) teşekürler
Ataerkil toplumlarda kadınların mutluluk oranları daha düşük. Nedeni apaçık belli kadına 2. sınıf insan muamelesi yapılıyor. Bu halde nasıl mutlu olsun. En modern Türk erkeğinde bile bu 2. sınıf düşüncesi mevcut. Dediğin gibi kardeşim gel de feminist olma...
04 Yorumla- +1 yıl
Değiştitmeliyiz bu düzeni.
- +1 yıl
Ama imkansız değil.
Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. farklı bır yankı uyandırılmaya çalışılıyor , %75 lik bır kısmın ne kadar ınsan kıtlesı yaptığını bılmıyorlar sanırım. eger durum böyle olsaydı türkiyede kan gövdeyı gotururdu , aldatmalar cınayetler boşanmalar alır basını gıderdı. mutsuz olduğunu söyleyecek cesaretı olanlar boşanacak kadar da cesaretlı kadınlardır kanımca. bence bu haberın aslı yok !!!
05 Yorumla- +1 yıl
Buradaki mutsuzluk sadece erkeklerden kaynaklanmıyor. Evlenince tüm iş yükünün kadına verilmesi, bir çok şeyi mükemmel yapmasının istenmesi, hem çalışıp hem çocuğa bakma zorunluluğu, yatakta bir fahişe olması ama onun dışında hanım hanımcık olması, sağa sola bakmaması, en ufak bir itirazda tehtit edilmesi, hayallerindeki gibi giyinememesi, toplumsal baskılar... Bir çok şey sayabilirim sana.
Ayrıca bir ara haberlerde depresyon için ilaç kullanan bir çok insan gördük. Neden inanması zor geliyor bu kadar sana? - +1 yıl
yaşantımızda mutsuz ınsan görmek hıc de zor degıl , bana saçma gelen mutsuz ınsanların şaşkınlık yaratacak sevıyede olması. evlılıklerın bır cogu eskı hayatından kurtulmak ıcın yapılıyor bunu da bılıyorsun umarım , evlenince de beklentıler karşılanmayınca yok onu yapamıyorum bunu yapamıyorum. kadının bu soyledıklerını yapması cok zor bişi olmasa gerek , hem başka ne işleri var ki?
- +1 yıl
Sonda sorduğun şey olmasaydı cidden konuşurdum ama artık gerek görmüyorum
- +1 yıl
Kadına şiddet boy geziyor buda siz kadınsınız ya ezilmişliği oynarsınız diyo. Way bea ne beyin ama
Başkalarının ilşkisine göre feminist olunmaz ki. O zaman ışide bak Müslümanlıktan vazgeç. Böyle bir şey yok. Benim çevremdeki herkes istediği kişiyle evlendi bu anketin doğru olduğu ne malum ki belki gitti g. Doğuda yaptı anketi yapan
05 Yorumla- +1 yıl
Nerede olduğunun bir önemi var mı? Hakkını savunamayan insanlar var sonuçta. Ayrıca karşılaştırdığın şeyle bu çok farklı.
- +1 yıl
Sen kötüyü örnek gösterip aşırı karşıtları destekleme kararı veriyorsun bende sana aynı konuda bir örnek verdim biraz düşürürsen fark yok. Dünyanın her yerinde eşit seviyede ve medeni bir hayat bir hayal. Bu her konuda böyle. Tabiki de medeniyetsizliğin karşısında durun ama feminizm bunun çaresi değil olsaydı femen şu ana kadar çoktan başarırdı
- +1 yıl
Bu konular konuşulmazsa güçlü olan güçsüzü ezer. Ben ortalığı karıştırmaya çalışmıyorum. Buraya yazdıklarımla kimse birbirine düşmüyor gördüğün gibi ama bilinçlenen insanlar olabilir.
- +1 yıl
İşte demek istediğime geliyorsun ben sana karşı değilim yanlış anlama sadece yöntemin yanlış. Cahil insan zorlayınca cehaletine daha çok tutunuyor. Arkadaşından dedikoduyla duyduğunu bilim adamından duyduğu yanlış yapıyordu lafına tercih eder. Cahilin kafası mantıkla çalışmaz mantıkla çalışsa cahil olmaz. Karşı çıkmak yerine tatlı dille kendine inandırmaya bak yani.
- +1 yıl
Pekala. Deniyeceğim. Teşekkürler.
+1 yılWalla bende feministim diyorum da türkiyede feminist olmam artik. Bu ülkede kadınlar hiçbirşeyi haketmiyor çünkü...
312 Yorumla- +1 yıl
Vaktim olduğunda bu konuda uzun bir tartışma yapalım istersen. Hodri meydan.
- +1 yıl
Feminizm konusunda diyorsan gerek yok senden daha feministimdir. Bu ülkede kadınlar eziliyor ve sonsuz katılıyorum ama bu kadınlar tam bir ezik cahil kezo iğrenç cadı vasıflarındalar... Ben lafın gelişi bu ülkede feminist olmam dedim yine feministim elbet. Ama kadınlar için cinsi eşitliği savunduğun için. Türk kadını kendinden öyle bir soğutuyor ki bazen kocası kafasını kırsa ses çıkarmam diyorum. Seninde aslında bana katılman lazım ama neyse
- +1 yıl
Bir kısım katılıyorum. Bazı kadınlar kendi hakkını savunmayıp el mahkum durunca-hemde basit nedenlerle-bende diyorum ben niye uğraşıyorum? Ama bu sadece bazıları için geçerli.
- +1 yıl
Bence bazıları değil çoğuuuuuu için geçerli... Feminizm sadece kadın hakları manasına gelmiyor. Cinsi eşitliği savunuyor. Türk kadının muhteşem bir erkek düşmanlığı muhteşem bir zihni kezoluk mevcut.. Neyse :)
- +1 yıl
Bu düşünceler birden gelişmedi ama. Tarihin sürecine bakmak lazım. Şu anki nesli suçlamak kolay olsa gerek.
- +1 yıl
Haklısın. Kezoluk diyirsam bunun sebebi yine toplumun kadına baskısı. E bu kadında hiç mi özgürlük direnç güç akıl yok? Ben kadın haklarını savunurken topluma uyup kadını demiyorum. bir zahmet o çoğunluk olan türk kezoları da kadın haklarını savunup toplumun ona uyguladığı baskıya da boyun eğmesin...
- +1 yıl
Demiyorum değil ezmiyorum :)
- +1 yıl
Bende onun için uğraşıyorum işte.
- +1 yıl
Sen feministim deyip üstüne ezik ya da kezo ya da cahil hali oynamıyorsun heralde.. Adam akıllı ayaklarına yere basman lazım hayatında uygulamann lazım. Bu toplumda zor ama benim gördüğüm resmennn yani neyse boşver :)
- +1 yıl
Bir de konuşsan... Neyse boşver :) Zaten ben kimseye muhtaç olmam. Bugüne kadar karşıma çıkan tüm zorluklarda ailem arkamdaydı. Ekonomik özgürlüğümü elime alınca bu konuda ve manevi açıdan kat ve kat geri vereceğim onlara.
- +1 yıl
Mesele cinsiyet siniflarin olmaması aslında... Tabikide imkansiz islam ve bu ülkede 0 olasilik
- +1 yıl
İmkansız gibi evet ama amaç en aza indirmek.
bu istatistikler doğru olabilir mi? hadi ilk ikisine inanırım ama kadınların yüzde 64'ü zorla mı evlendiriliyor nedir anlamadım?
08 Yorumla- +1 yıl
Doğru olduğunu düşünüyorum çünkü bir haber sitesinden aldım. Orada kast edilen belki de aşk evliliğidir. Kadınlar ekonomik güç bakımından bakmaya başladı artık evliliklere. Bilemiyorum ama ilk ikisinin doğru olduğu aşikar bana göre.
- +1 yıl
İslamın olduğu yerde yüzde 64 bile az
- +1 yıl
Onunda nedeni başka canım ;)
- +1 yıl
Çünkü öyle olmak zorunda. Ben mutsuzkende gülümseyebilirim. Gram bir şey anlamazsın.
- +1 yıl
Sen şu an ne dediğimi anladın mı ki :D
+1 yılKendi isteğiyle evlenme konusuna katılıyorum, ama evlendiyse belli oranda cinsel ilişkiye girecek abi. Ne yapsın adam aldatsın mı? İhtiyaç sonuçta. Olmadı boşanmayla sonuçlanacak.
03 Yorumla- +1 yıl
Kadın neden istemez? İhtiyaçsa ona da ihtiyaç.
- +1 yıl
Karşılıklı olmalı. Erkekte zevk vermeli kadında.
- +1 yıl
Tabiki.
+1 yılAtaerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadının hiçbir değeri yok milletin gözünde. Mendil gibi kullanıp atıyor pislikler.
01 Yorumla- +1 yıl
Bunun bilincinde olmak yetmiyor ne yazıkki. İcraat lazım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGezici araştırma şirketi ne la? Oranlara baak neresi için geçerli bu rakamlar? sudi arabistan için mi? yalan mk. feminist uydurması.
Kaynak gotün? Değilse ben de bir sey bilmiyorum.13 Yorumla- +1 yıl
Önce terbiyenizi takının. Kiminle konuştuğunun farkında olun.
Cevap sahibi+1 yılTerbiyesizlik yapan ben değilim yalan yanlış şeyler yazarak terbiyesizliği sen yapmışsn ben sadece yazdıklarnn dogru olmadığını belirttim
- +1 yıl
O zaman güzel bir üslupla yap. Fikirlerini özgürce beyan edebilirsin ama seviyeli bir şekilde.
+1 yılSeçim yapmakta özgür olan bir birey nasıl istemediği birisi ile evlenir ki anlamadım, kendi rızanızla diye sorulmuyor mu evlenirken. Neyse.. Yanlış seçimler sonucu kendilerine işkence edenlere Allah sabır versin..
00 Yorumla
+1 yılYüzde 42'si tecavüze mi uğruyormuş yani, dehşet bir şey bu, halbuki TCK'ya göre bir kadına kocası bile tecavüz edemez.
02 Yorumla
+1 yılBurası Türkiye canısı. Kadının değeri olmayan müslüman ülkelerden birisi.
20 YorumlaHaklısın. Karaktersiz insan lar oldukça daha da görülecek bu sorun...
00 YorumlaAklınızı bu tür sorunlarlan spekülasyonlarlan irdelemeyin
01 Yorumla- +1 yıl
Görmezden gelelim evet tabi. O acı çeksin. Bana kimse dokunmuyor ya.
Siz vicdanınızı sorgulamalısınız.
Uzulerek soyluyorum ama artik sevgi kavrami menfeat ve cikar olmus. ozellikle kizlar sevgiye degil etikete baktiklari icin mutsuzluk kacilmaz olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılValla sizde de hata var gerçekten seven birine şans vermiyorsunuz.
05 Yorumla- +1 yıl
Haklısın o konuda ama hiçbir insanın-burada cinsiyet ayrımı gözetmiyorum-başka birine zarar vermeye, onu mutsuz etmeye hakkı yoktur.
- +1 yıl
Kesinlikle o konuda hemfikiriz benim demek istediğim seven bir adam sevdiğini gözünden sakınır..
- +1 yıl
O zaman seviyorum diyenler yalan söylüyor. Çevremde uzun ilişkisi olup dayak yiyen kızlar var. Hepside ölür birbirine.
- +1 yıl
Tamamda her uzun ilişkisi olan birbirini gerçekten seviyor mu ki? Ya da benim dediğim sevgi ile senin tanımın birebir uyuşuyor mu bunlar aslında biraz göreceli durumlar yani genelleme yapmasam daha iyi olurdu.
- +1 yıl
Sanırım öyle.
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe yazık ki bu böyle. Çoğu da severek evlenmiştir. Feminist akımını bir çok noktada desteklerim.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederiz.
her istediğinde vermezse ALDATINCA ALDATILDIM DEMİCEN AGAAAAAA...
038 Yorumla- +1 yıl
Baban anana öyle mi davranıyordu yavrucuğum. O aileden de bu çıkar anca...
- +1 yıl
Aklı sadece cinselliğe çalışan bir insan evladı daha.
- +1 yıl
@salakavanakdeli @minicikhatun size bir hadis bide ayet yazayım da aklınızda bulunsun
- +1 yıl
Sen niye konunun sadece bu ucundan tuttun? Demek ki aklın orada senin. Ne demişler. Kişi kendinden bilir işi.
- +1 yıl
@salakavanakdeli @minicikhatun
Hz. Hüreyre (Radıyallahu Anh) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim." [Tirmizî, Rada' 10, (1159)]. - +1 yıl
Rasulüllah (SAV) Efendimiz bir Hadis'i Şerif de meâlen buyuruyor : "Dünyada bir kadın, kocasına eziyet ettiği vakit: (O Kocasının cennetteki) Hurisi, Allah (CC) senin belânı versin (Benim Efendime) eziyet etme, zira o (eziyet ettiğin kocan) senin yanında misafirdir Pek yakında senden ayrılacaktır" (Tirmizi) - +1 yıl
Kadın, beş vakit namazını kılar, Ramazan ayında orucunu tutar, nâmusunu (zinadan) muhafaza eder ve kocasına itaat ederse, Rabbisi (CC)'nin cennetine girer" (İbni Hibban, Aynul İlim, C,/,414) - +1 yıl
"Şayet". Daha fazla yoruma gerek yok.
- +1 yıl
@minicikhatun hadisleri bir oku ondan sonra ---- ver :) :) :)
- +1 yıl
Senin işi dini boyutlara getirmen saçma. Burada dinle alakalı bir durum yok. Herşeye din sokmaya bayılıyoruz ya.
Ayetlerin farkındayım ama dinde erkeğinde eşine nazik davranması gerektiğinden bahsedilir. Hiçbir şey tek taraflı değil. - +1 yıl
@minicikhatun dinde bir kadının kocası ile bir kocanın karısı ile ilgilenmesi gerekir
+ herşeye din girmez zaten herşey DİN'DİR - +1 yıl
Herşeyi dinine göre yaşadığını düşünüyorsan helal olsun ama öyle olmadığını sende biliyorsun. Bu işin çok farklı boyutu. Ben dinsiz biri değilim ama ben toplumsal bir şeyden bahsediyorum. Burada sohbet yapmıyoruz ve herşeyde kadınların sorumluluklarıyla ilgili ayet başlama. Erkeklere ait sorumluluklarda var. Din sadece kadın için değil.
- +1 yıl
Ya ben ne diyorum sen ne diyorsun. Sırf bu yüzden hayatını o kadar merak ettim ki. Neyse size iyi günler.. Teşekkürler fikrinizi paylaştığınız için.
- +1 yıl
@minicikhatun EFENDİMİZ BUNLARDAN SAKININ BUYURUYOR HEM KADINA HEMDE ERKEĞE
Yalnızca bu hadis dahi kadının eşine karşı nasıl davranması gerektiğini anlatmaya kâfidir. Kadının, eşine olan ilk ve tek vazifesi itaattir. İtaat hususunu birçok başlıklara ayırmamız ve incelememiz mümkündür. Bunlar:
1. Yatağını terk etmemesi
2. Eşine eziyet etmemesi
3. Onun için süslenmeye önem vermesi
4. Daima güler yüzlü ve tatlı dilli olması
5. Ona hizmet etmesi (ev işlerini görmesi)
6. Eşini razı/memnun etmek için büyük gayret göstermesi
7. Allah'ın Dava'sında ona daima yardımcı olmasıdır. (vs.) - +1 yıl
Cahillik pacalarindan akıyor. Senin gibiler dini çok yanlış anlatıyor ve yasiyor.
- +1 yıl
@minicikhatun biz mi yanlış yaşıyoruz yoksa sizmi biliyorsunuz bide onu anlasan ya
- +1 yıl
@minicikhatun Hayatında kaç tane hadis ezberledin ehl-i sünnet ten islamı öğrendin mi siz sadece dinin görülen yüzünü biliyorsunuz biraz araştırma yapmanı öneririm din konusunda
- +1 yıl
Erkekleri peygamber yapmayın lütfen Kuran'ı okudum erkek kadından üstündür diye bişey yokkk. Kadın erkeğe tapıcak diye bişey de yokkk. Allah kadınları çok önemsiyo onlara birçok hak vermiş bunların hepsi kuranda yazıyo. Kadın adet olmuş kocasını onu sekse zorluyo niye kadın erkeğe itaat eder, etek ters ilişki yaşamak istiyo kadın da mecbur kalıyo zorlana yok öyle bir dünya allah burada kadına hak vermiş kadın yapmak uymak zorunda değildir diye sen ne diyosun allah gibi yapcak diyosun eğer öyle olsaydı hepimiz eşit olarak aynı sınavlardan geçmezdik allah da erkekleri insanlar üstün tutardı ;))
- +1 yıl
Ben başından beri din konuşmak istemedim. İnatla sen açtın. Din kişiseldir. Yukarıdaki bilir. Burada sen ne anlatsan boş. Ama eğer bir ayet paylaşacaksan erkek içinde paylaş dedim ama bu konuda bile eşit olmamakta direnip hala kadın için ayet paylaştın. Ben daha ne diyeyim yani.
- +1 yıl
Boşver arkadasım takma bunu atıyo da atıyo kadın erkeğe gibi tapamaz. Kadının dikkat etmemiş gereken bişey varsa erkek gibi onun da namusuna dikkat etmesi onu aldatmaması. Bunlar konuyu başka yere götürüyorlar kendilerine göre yorumluyorlar. Allah'tan başka kimseye itaat etmem Allah'ın kuluna itaat etmem kadın olarak eşime bağlı olurum ama allah gibi göremem kusura bakma ;))
- +1 yıl
Ya böyle insanlarla konuşmayın bile bunlar cahil dinciyim diye ortalıkta geziyo daha Allah'ın gönderdiği ayetlerden haberi yok. Allah seni kadınlardan üstün tutsaydı normal insan olarak değilde daha üst kademelerde yer alırdın ne hakla kadınları aşağılıyosun sen kadınlar erkeklerin her sözünü dinleseydi ortalık karışırdı erkekler melek değiller.
- +1 yıl
@Denizblky @minicikhatun şu siteye bir girip bakın hadis-i şerif hepsi bir okuyun isterseniz
https://forum.memurlar.net/konu/1453418/ - +1 yıl
@Denizblky @minicikhatun şu siteye bir girip bakın hadis-i şerif hepsi bir okuyun isterseniz
https://forum.memurlar.net/konu/1453418/ bir bakın şu sayfaya bu arada ben kadını ezmiyorum
her istediğinde vermezse ALDATINCA ALDATILDIM DEMİCEN AGAAAAAA dedim ve haklıyım vermezseniz veren birini bulursa kocalarınızı suçlamayın adam ne yapsın aynı şey erkekler içinde geçerli siz feministlik yaparsanız böyle aklınızı alırım - +1 yıl
Sen ve senin gibiler kadınlara önem vermiyor ben bilirim diyor Allah'ın emrettiklerine bile uymuyor ;) yalnızca şeyini düşünmesen bu konu hakkında böyle şeyler düşünmezdin. Sen böyle hadisler paylaşıyorsun ya karını ters ilişkiye bile zorlarsın. Anana biraz saygın olsun. Seninle uğraşmıcam allah ıslah etsin senin gibileri ki kadınlarda zor durumda kalmasın hadi bb.
- +1 yıl
Allah diyo ki birlikte olduğunuz kadını nikahınıza alın diye. Karın sana arkasını dönsün uyusun sen git aldat ama nikahına nüfusuna alma işte burada sen haksız ve günahkar olursun allah diyor bunları ben demiyorum Allah'a dinine inanıyorsan Kuran'ı aç bir oku anla ;) aldatırsan aldat eğer sen de yerine getirmezsen o söylediklerimi sen de günahkar oluyosun.
- +1 yıl
Bak arkadaşım benim sinirimi bozma ben demiyorum kadın kocasını hep reddetcek diye ama bazen gerçekten insan müsait olmuyo hasta oluyosun kadınlara ait hastalığı biliyosun dimi sen o halde yapan zorlayan insanları duydum o kadının kocasını reddetme hakkı var işte gidipte aldatıcaksan günahın falan bana eklenmez allah bu haklı bize vermiş ben senin değil Allah'ın dediğine bakarım.
- +1 yıl
Tabiki bir türlü ihtiyaçlar karşılanmalı zaten iki taraftan biri karşılayamıyosa şimdiki şartları biliyosun terapistler var onlardan yardım alınabilir bazılarının psikolojileri bozuk oluyo bir sürü şey var ben yapamam diyosan böyle kadınla onu da mağdur etmeden boşanırsın sonra ne yapmak istiyosan yap
Saçma ve sapan , erkeklerde çoğunlukla sevdiği kişiyle evlenemiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Güleceğim yoktu la
- +1 yıl
Güluncek birşeyde yoktu zaten saf
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu kadarı bile fazla size, kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmicen
21 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılfeministler bakire kalmayı tercih eder genelde sen ne düşünüyorsun?
01 YorumlaNe yapalım herkes kendinden sorumlu
09 Yorumla- +1 yıl
Hakkını savunamayacak olanlar ne olacak? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersen o yılan sana başka bir şekilde görünür. Hem nasıl vicdanın rahat olabilir ki? Başkaları acı çekerken... Yan komşunu kocası hep dövse mesela. Ambulans gelse eve... Hiç olmuyor mu sanki? Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz?
- +1 yıl
Ya ailesi onu sahiplenmiyorsa? Yaptığı bir hatadan dolayı hayatı zindan mı olsun?
- +1 yıl
Bazılarının var. Olanları biliyorum ve hiçbir şey yapamamak can sıkıcı.
- +1 yıl
Asıl erkeği eğitmeli. Onlara verilen gücün neden verildiğini hatırlatmalı.
- +1 yıl
O yüzden eğitim ve öğretim deriz değil mi?
+1 yılKotu bir durum tabi :/
00 Yorumla
+1 yılEe yani
07 Yorumla- +1 yıl
Ne demek yani?
- +1 yıl
Feninistliğin sadece bu yönü belki mantıklı gerisi mantıksız
- +1 yıl
Tabiki yani. Tüm erkekler ölsün kafasında değilim. O işin amacını aşıyor.
- +1 yıl
Tabikide aşıyor :)) ölek mi :))
- +1 yıl
Kötü olan her canlı ölmeli :)
- +1 yıl
Feminizmin neresi mantıksız söylede bilelim zeki arkadaş
- +1 yıl
Ben ölmem o zaman
neden feministsin?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!